Anitas blåa blogg

Senaste inläggen

Av Anita - 16 december 2012 13:21

Hej vänner!
Tiden rullar på och jag har varit dålig på att blogga. Men här är jag nu. Hoppas att ni har en mysig 3:e advent. Här har vi tittat på vad som skall göras. Julgotter, köttbullar, kycklingleverpastej, pynta... Jag ska säga till mej på skarpen att göra julkort för snart är det försent att posta dom. Det är ju lika roligt att få som att ge. Och jag vet att några förväntar sej "Anita gjorda" julkort.


Många härliga paket har öppnats. Lika spännande varje dag. Vill du se?


          
             
Flytljuskoppar med glittriga ljus, plåsterburk, härliga blå grytlappar, kaneldoftljus, toblerone och blåbärsmarmelad. Mmm, tack vännen!


Vår jul är rätt så kravlös. Vi firar den själva, vår lilla familj. Men några sysslor ska ändå göras. Inga julklappar. Den bästa klappen är att Anna och hundarna kommer hem några dagar. Lugnt och skönt. Inget stress. Det gillar vi. Drömmen är att få åka iväg nånstans. År 2005 var vi i Thailand så gott som hela december. Det bästa vi varit med om i Juletid. Då fyllde Peter 50 år. Kanske när han fyller 60 år....


Var rädda om er och gör helst det ni själva vill göra, inte vad andra förväntar sej. Och mys mycket. 
Kram från ensomspelarjulmusik

 

ANNONS
Av Anita - 10 december 2012 13:00

Hej vänner!
Det vita ligger kvar och mer komer det idag. Visst är det vackert? Solen tittade fram lite i helgen och då blir det nästan magiskt. Jag har jobbat delade pass både lördag och söndag. Lite sorgligt att jag inte kunde vara med familjen på födelsdagsfirande igår. Men sånt får vi stå ut med när jag jobbar i vården. Det var en trevlig jobbarhelg i alla fall. Ibland kommer jag på mej själv med att le, sådär fånigt, för jag är så glad för mitt jobb.



Ett arbetspass kan vara en mix av vårdtagarnas glädje och sorg. Ohälsa. Stora och små bekymmer. Men med samtal och vår insats blir det oftast bra. Vi hjälper ju till att lösa det mesta. Jag fick höra att mitt arbetssätt och tänk hela tiden är efter Värdegrundsidén. (Värdegrund i äldreomsorgen = att man ska få leva ett värdigt liv och få känna välbefinnande. Att få ha ett meningsfullt liv. Att känna trygghet och få ett gott bemötande bl a). Jag är en människa som vill väl. Därför är detta inget konstigt för mej. Det kräver inte så mycket ansträngning. I min personlighet finns tänket och handlingen över att få göra gott och skapa god stämning. Min belöning är kramarna och glada leenden som tack.


En som gör gott. En som gör MEJ gott, är min kära vän, Birgitta. Ibland har vi svårt att hitta nåt tillfälle att träffas. Vi jobbar olika tider bl a. Men vi hörs ofta. 

Birgitta har glatt mej med en paketkalender och här är de senaste paketen. Fantastiska! Lycka!


                

Ljusvässare, lördagsgodis, söta stjärnor och en blåbärstvål. Mycket blått. Tusen tack bästaste vän!
 

Idag är jag ledig. Riktigt skönt och mysigt. Här ska bakas lussebullar, göra nåt julkort, lufsa i snön med Ami och filmysa i soffan med nya Twilight filmen. 

Kram till er alla från ensommatcharinneinredningmedutemiljö=vitt

  

ANNONS
Av Anita - 7 december 2012 10:43

Hej vänner!
Åren går och vi blir äldre och klokare. Eller? Att få dela större delen av sitt liv med sin livspartner, är lycka. För mej är det så. Peter och jag träffades för 38 år sedan och har hållit ihop sen dess. Vi har upplevt mycket tillsammans. Både roligt och jobbigt. Det bästa vi gjort är förståss våra barn. Nu när vi blivit äldre är vi inte rädda för att pröva nya saker i livet. Att vi tycker lika i mycket, känns väldans skönt. 

  • Vi reser så fort vi har möjlighet till det. 
  • Vi flyttade tillbaka till Gränna för tre år sedan.
  • Vi åker MC. I år var vi i Skagen med gänget. Underbart!
  • Vi utvecklas på våra jobb. Jag har utbildat mej till ett nytt yrke som jag älskar. Och Peter har varit i fastighetsbranchen ett tag. Utmaningar nästan hela tiden. 
  • Vår stora och bästa passion i livet är båtlivet. I år har vi flyttat båten till Västkusten och det ångrar vi inte en sekund. Tre veckor semester tillbringade vi där, själva, och det var den bästa och den mest ljuvliga semester vi har haft på länge. Allt funkade så perfekt och vi njöt av att få uppleva Västkusten/Bohuslän tillsammans. Jag blir varm i kropp och själ när jag tänker tillbaka.

 

Peter kör vår vackra båt. Samarbetet ombord funkar himlans bra. Fattas bara annat efter alla år tillsammans.


Ikväll firar vi med god mat och vin. Inte så krusidulligt, men vi vill ändå uppmärksamma denna årsdag. Kanhända blir det några extra kramar och pussar. c",)

Må så gott alla och ha en mysig helg.
Kram från ensombakatsaffransbullaridag=mums!

 

Av Anita - 6 december 2012 15:37

Hej vänner!
Nu har vi fått ordentligt med snö. Det är ju fantastiskt vackert. Jo, det tycker jag allt. Det kruxiga är att kunna ta sej fram gående i djup snö eller att köra bil på oplogade vägar. Hua! Att åka färja går bra. Igår var det så pass hård sjö att varutransoporterna fick avvakta till Visingsö. Det var för mycket krafter både uppifrån och underifrån om jag säger så. Tur jag fixar det där med gunget. Men ni ska veta att jag intar lutahuvudetbakåtochblunda när det blir gunga modell turbogung. c",)


Idag är jag ledig och har varit inne och myst mest hela dagen. Kroppen och knoppen sa ifrån. De ville inte vara med idag. Bäst att lyda och ge dom en chans att återhämta sej. 
 
Lycka varje dag är att öppna paketen i min fina paketkalender. Vill du se vad jag fått?


                  

(Det går att klicka på bilderna, så blir de större).

Vad roligt att Birgitta skrivit små meddelande till varje paket. 


När jag kokade ris i vår riskokare häromdagen, fick jag en tanke, går det att koka riskgrynsgröt i den?

Ja, det gör det. Efter detta tips på nätet så testade jag. 

Koka först upp riset som vanligt i kokaren.
När vattnet kokat ur slår man i mjölken och låter kokaren står på värme i ca 20 - 30 min.
Rör runt 3 - 4 ggr.
Kärlet i kokaren är av teflon och har två värmelägen, Kok och värme.
Om det blir för dålig värme i kokaren så kan du sätta igång koket igen och sen sätta det på värme. 

Mmm, vad bra! Inget passande, ingen vidbränd gröt. Perfekt! Så nu tipsar jag er som äger en riskokare. Gröten till tomten blir kanon. Om du gör enl tipset ovan. 


Ha det gott alla och var rädda om er i trafiken.

Kram från ensommissarjulskyltningenpåsöndagiGrännapgajobb

 

Av Anita - 3 december 2012 23:03

Hej vänner!
Häromdagen fick jag en härlig överraskning. En överraskning som heter duga. En överraskning som varar i 24 dagar. 1 dec - 24 dec. Ett paket att öppna varje dag. Det är ju så roligt att se vad som gömmer sej i paketen. Julswappen gör uppehåll detta år och det kändes lite tomt och sorgligt. Så därför blev denna överraskning bättre än bra. Eller förresten den blir alltid lika härlig. Jag har fått av kära dottern nåt år och av bästa tvillingsyster, Inger. Det är en speciell känsla att veta hur mycket jobb de gjort med kalendrarna.


 

I år fick jag en paketkalender av min bästaste vän, Birgitta. Åh, vad roligt! Och spännande. 
Tre paket har jag öppnat än så länge. Och det har varit goda paketinnehåll.


              

Mumsig choklad, pepparkakor i fin hjärteskål och olika goda tesorter. Birgitta har skrivit små lappar som ligger med i varje paket. Vad roligt!


I många år har jag gjort paketkalendrar till nära och kära. Birgitta fick av mej förra året. Detta år har jag gjort kalendrar till mina två arbetskamrater i hemtjänsten. Det var härligt att se deras glädje när de fick varsin stor kasse innehållande tomte med smålådor (Ikea) och några större paket med siffror på. 

En ny idé fick jag från en presentaffär som sålde en hängare med 4 krokar. 1:a advent, 2:a advent osv. Ett paket varje advent. Va kul! En sådan gjorde jag till vår chef för det tycker jag hon är värd. Ja, jag gillar att skapa god stämning och få pyssla om. Det ger mej så mycket tillbaka.


Utan att vi ens tänker på det ibland, så skickar vi vidare den där känslan. "Pay it forward". Tänk tanken om du gör något för någon och den skickar vidare till tre stycken. De tre skickar vidare till nio stycken. De nio skickar vidare till...... Idén finns på en film som heter just - Skicka vidare. Tipset fick jag av Birgitta. Och nu har jag sett den. Mycket bra och väldigt mycket tänkvärd. Det behöver inte kosta något. Och kanske inte kräver det så stor ansträngning. Förra veckan var jag i Jönköping. När jag skulle gå till p-automaten, stannade en bil nära mej. En dam räckte fram ett parkeringskvitto och frågade om jag ville ha den för det var 1˝ timme kvar tills parkeringstiden gick ut. Jag tackade och sa att - nu har du gjort mej så himla glad och idag har du gjort dagens goda gärning. c",) Underbart! Leendet på mina läppar fanns där resten av dagen. 

Om man inte vill skicka vidare till 3 stycken kan man ju ha som målsättning att göra en god gärning varje dag. Är det för mycket begärt tycker ni?


Nu ska denna människan krypa i säng för imorgon är en ny dag. En tidig uppstigning för att hinna med färjan 06.55 Gonatt och dröm söta drömmar.
Kram från ensommissadeErnstikvällpgajobb=synd

 

Ps, här är vitt och vackert och jag gillar det. Men jag ogillar snöstorm.


Av Anita - 2 december 2012 12:33

Hej vänner!
Vi fick snö till 1:a advent. Det är fantastiskt vackert ute med det vita. Några minusgrader och den får ligga kvar. Det gillar jag. Vad jag INTE gillar är att det blir halt. Urp! Har redan ramlat en gång. Det gick bra. Vilken tur!


Idag har vi en mysig och skön 1:a advent. Jag pyntade och pysslade hela dagen igår. Och idag har jag plockat fram vår tomtesamling av Lena Peterssons underbara tomtar. Varför ska man vänta?


Ljusmys i mängder. Både ute och inne. Här är adventpyntet detta år.

 

Trevlig advent alla vänner!

Kram från ensomskalagasaffranslaxtillmiddag

 

Av Anita - 26 november 2012 08:20

Hej vänner!
Min blogg är som en dagbok för mej. Ibland tittar jag tillbaka och läser vad jag skrivit. I fem år har jag bloggat. En rätt fantastisk dagbok kan jag tänka. För fyra år sedan skrev jag det hör: "Var snäll och gör något".

Idag blir en kul dag. Så gott som alla i personalstyrkan på Annero och hemtjänsten på Visingsö ska få umgås. Vi ska till Kyrkekvarn och rida islandshäst. Få se hur många som vill, vågar och kan. c",) Kanhända det kommer någon bild därifrån senare.

Må så gott alla och var rädda om er.
Kram från ensombörjarkännaliteadventsstämning

 

Av Anita - 22 november 2012 20:31

Hej vänner!
Man kan bli glad åt mycket. Jag fick Peter Jöbacks bok i brevlådan häromdagen. Jag kommer hem igen till jul. En underbar bok där vi får lära känna Peter lite mer. En dvd med hans julmusik följde med i boken. Mmm! Peters julskiva har spelats här hemma varje december i många år. Nu kommer en Jubileumsskiva med samma titel som boken. Mysigt.


Gladare än glad blev jag när denna nyhet dök upp på nätet.


 

Hi hi, tänk så bra han passar här i min snövitblåablogg. :o)

Han har varit närvarande mest hela mitt liv, känns det som. Underbar! Lyckan var total när vi fick se honom live på Cloetta Center i Linköping för många år sen. Wow, en av livets bästa upplevelser. 


Jag har lyssnat på skivan, Tack Spotify! Mmm, så skön. Den här GILLAR jag. c",)

Kram från ensomjulpysslarlitetillRoddan

 


Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna

Följ bloggen

Följ Anitas blĺa blogg med Blogkeen
Följ Anitas blĺa blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se