Anitas blåa blogg

Alla inlägg under januari 2012

Av Anita - 13 januari 2012 22:31

Hej vänner!
Dagen idag har varit givande och fantastisk. Jag växer som människa. Får tron på mej själv igen. Självförtroendet var på väg neråt. Började tvivla på att få ett jobb. Men jag tog tag i det och otroligt nog gav det resultat på direkten. Jag har blivit positivt mottagen av arbetskamraterna. Vårdtagarna är så rara. Underbart! 


Nåt som är underbart och som jag värdesätter högt är alla rara hälsningar och tillrop av vännerna här och på Facebook. Jag berörs av er omtanke och glädje över att jag fått ett timvik på Hemtjänsten. Syster och dotter har hört av sej, nyfikna hur det har gått. Kurr. 


En vän har hört av sej på mobilen och jag blir inte förvånad att det är just hon. Hon finns där, alltid. Närvarande. Omtänksam. Generös. Underbar... Vi kan prata smått och vi kan prata stort. En vänskap som betyder otroligt mycket för mej. Att hon är gladare än glad när jag fått jobb och det känns så rätt, ja det är typiskt min kära goa vän. Tack underbara Birgitta!


Jag sådde några blommor en för varje vän, jag tror att det var fyra men särskilt minns jag en.

Det blev sen höst och vinter och blommorna de dog, på våren kom de åter men bara tre stod kvar och log.
Så kom då regnet med moln så stora grå och nästa gång jag fann dem så var de bara två.
Så kom då solen med allt det ljus den har och plötsligt stod där ensam en liten blomma kvar.

Du härdades i solen, du drunknade i regn, men ett är ändå säkert. Du är en riktig vän!

 

Kram till er alla från ensomgårbredvidtrepassnästavecka 

   

Av Anita - 12 januari 2012 22:22

Hej vänner!
Nu är jag hemma igen efter några timmars jobb på Hemtjänsten. Det har gått riktigt bra. Känns som om jag är på banan igen. Vad roligt att träffa alla rara människor. Imorgon ska jag börja 07.30 Urp! Måste nog sova nu.
Kram till er alla från ensomkännermejgladochnöjd 

 

Av Anita - 11 januari 2012 23:26

Hej vänner!
Nåt fantastiskt har hänt. Jag ringde enhetschefen för äldreboendet och hemtjänsten här i Gränna. Och det samtalet blev riktigt lyckat. Imorgon em/kväll ska jag gå bredvid på Hemtjänsten. Det blir troligen 4 - 5 pass bredvid. Om jag vill och dom vill, så får jag timvik där. Alltid något. Nu är jag trött på att vara arbetslös. Ännu vet jag inte hur mycket vik det kan bli. Men nånstans måste jag ju börja. Hoppas jag fixar det. Har ju hört att det är ett stressigt jobb. Men jag ser fram emot alla möten med människor som behöver min hjälp. Och så ska det bli spännande att få träffa jobbarkompisarna. c",) Glad är jag. Vad skönt att jobba hemmavid. Men det börjar kännas pirrigt. Det var ju ett tag sedan jag jobbade nu. Vad gör Hemtjänsten kanske några av er undrar?
 

Hemtjänst är ett samlingsbegrepp för olika former av omsorg, stöd och service i hemmet.
Hemtjänst beviljas utifrån dina individuella behov och kan omfatta service- och omvårdnadsinsatser. Det kan exempelvis vara hjälp med

  • personlig omvårdnad som att sköta personlig hygien, äta och dricka, klä sig och förflytta sig
  • service som inköp, städning, tvätt och mat socialt stöd i det dagliga livet
  • ledsagning
  • olika hälso- och sjukvårdsinsatser som omläggningar, medicin- och insulingivning.

Den vanligaste formen av hemtjänst innebär att hemtjänstpersonal kommer hem till dig och hjälper dig med beviljade insatser. Om du har ett stort behov av omvårdnad kan du få regelbunden hjälp dygnet runt.

Du beviljas inte hjälp för sådant som du själv kan göra eller kan få tillgodosett på annat sätt.
 

 
Glad blev jag över ett mail som kom imorse. Jättehimlansglad. Jag ska få sitta i Ann Helens HETA STOL.

Såhär skrev Ann Helen:
Hejsan! Va kul att du anmält dig till "HETA STOLEN" :-) Och jag vill att just DU ska sitta i den :-) Vill bara dubbel kolla det hela... Det är alltså Fre 27 jan kl 10 och jag tar en "före" bild och sen gör vi nåt kul med färg o klippning och jag lägger även en make up, sen kommer en fotograf som heter Pernilla Andersson (kolla gärna hennes blogg) och fotar "efter" kort som du sedan får, men hon vill gärna använda dom som reklam i bloggen.och jag skulle gärna också visa här på FB sidan vad vi gjort:-) och det kostar dig ingenting. Känns det här OK med dig??? Stor kram Ann-Helen (frissan)

 

Jag är ju kortklippt (tack CattaKlipp) så funderingarna går hur hon ska kunna ändra frisyr. Hjälp! Tänk om hon rakar av håret. Nä, det kan hon ju inte göra. Och inte färga det som en zebra... Nä, det kan hon ju inte göra. DET GÖR DU VÄL INTE ANN HELEN? För då kommer jag inte. Hi hi. Jag är helt säker på att vi får en kanontrevlig dag. Och rolig. Jag känner Ann Helen. Hon var min frissa på Agaton Sax när hon jobbade där. Snäll och go. Och duktig. Inte busig. c",)


Jag la ut en liten hemlis om detta på Facebook. Tack till er alla som kommenterat. Några av er trodde säkert att jag vunnit nån miljon eller så. Det hade ju inte varit fy skam det heller. Men mina två vinster räcker gott. Jag är så glad. Och tacksam. Mmm. Härligt med överraskningar.
Kram till er alla från ensomgillarattsepåSverigesMästerkock

 

Ps, ni som kommer hit via Facebook.... Det är kul att läsa kommenterarer av er här i bloggen.

Av Anita - 11 januari 2012 15:52

Hej vänner!
Jag fortsätter att rensa och försöker sälja saker som står oanvända. Nu erbjuder jag en fin blå golfbag med klubbor som är så gott som nya. Pris 700 kr


Visst är den fin?  
Fina golfskor stl 38 får du på köpet.


Jag ska snart berätta två helt fantastiska händelser för er. Plötsligt bara händer det. Wow!
Men först måste jag få en av dem bekräftad. 
Återkommer i kväll. 
Kram från ensombörjarblipirrigförmorgondagen


Ps, snön som kom här i Gränna är puts väck.  

Av Anita - 10 januari 2012 19:01

Hej vännerna!
Är det någon av er som är intresserade av att köpa billiga VHS? Ni som bor i Gränna, Jönköping, Huskvarna eller i närheten? Vi har samlat på oss en hel del. Nu finns här ett gäng med bra filmer som söker nya ägare. 


   
Överst ligger några James Bond filmer. 


Pris 20 kr styck eller alla 32 filmer för 200 kr. Kan det vara nåt? Jag kollar med er först innan jag lägger ut dem på blocket.  Maila mej, anita-svensson@telia.com eller skriv en kommentar här om du är intresserad.


Kram från ensomserljustpåjobbfrontenjustnu 

 

Av Anita - 9 januari 2012 17:39

Hej vänner!

Tack och lov är det bättre ordning hos oss än hos denna toka.


Jag städar bort julen. Nu gäller det att komma ihåg hur det såg ut innan. För det gillade jag. :o)
Lite förändring är inte fel, men efter ett tag är jag där och ändrar igen. Konstigt att jag ska vara så enkelspårig när det gäller pyntandet. Var sak på sin plats. 


Ikväll börjar Sveriges Mästerkock på TV. Vad kul! Jag har följt tävlingarna från UK och USA. Alltid snappar man upp något mattips. Kul att se de tävlandes kunskaper och uppfinningsrikedom när det gäller matlagning. Per Morberg är med i denna säsong också. Jabba! Ja, alla tre är ju sköna på sitt sätt. Eller hur?
Kram till er alla från ensomficktrevligtsällskappåpromenadenidag 

 

Av Anita - 8 januari 2012 22:10

Hej vänner!
Hoppas att ni har haft en skön söndag. Det har vi. Lång sovmorgon som vi gillar. Härlig långpromenad längs sjön. God middag. Städat förråd. Nu tittar vi  Australia på TV. Det är nyheter, därför sitter jag här en snabbis. 

Martin har tränat Ami att lägga tassen på nosen. Hon är så himla gullig när hon gör det. Vill göra så rätt. Jag la ut några valpfilmer på YouTube. Vad roligt att se Ami när hon var så liten. Man kan faktiskt inte tro att det är samma hund när det gäller färgerna.


 Hon var duktig då, och nu är hon en underbar hund som vill och kan så mycket.

Nu rusar jag till TV:n igen. Ha en bra vecka alla.
Kram från ensomskaringanågraenhetscheferimorgon 

 

Av Anita - 7 januari 2012 19:38

Hej vänner!

Idag har vi inventerat i Peters affär. Han hade samlat ihop ett gäng som jobbade flitigt och snabbt var vi färdiga. Härligt! Ikväll känner vi oss väldigt nöjda. En god tradition är att "chefen" bjuder på smörgåstårta. Mums! Det blev mycket över. Blir nog en bit ikväll med en kall öl till. 

Jag sitter här och minns vår Gotlandsresa på mc. Hoppas att vi åker till Gotland fler ggr. Visst är det mysigt att ta fram goa minnen med fantastiska upplevelser? Har tittat på korten därifrån och hittade det här. Vad är det man säger?... De grå tinningarnas charm. Gäller det tjejer eller jag menar tanter också? c",)

Vi är på väg till Fårö. Skönt att sitta där i solen och njuta.


Nehej, nu är det dags för TV. Det blir "Stjärnorna på slottet" Förra lördagen var det Christer Lindarws dag. Jag tyckte att det var väldigt intressant och faktiskt lite sorgligt att höra hans berättelse. Den berörde verkligen.
Kram till er alla från ensomharmångagoaminnenatttaframibland 

 

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Skapa flashcards