Anitas blåa blogg

Alla inlägg under december 2011

Av Anita - 9 december 2011 08:57

Hej vänner!
Ingen snöstorm. Men inatt kom blixt och åskknallar. Två gånger. Rejält. Blåst och snöblandat regn. Hua! Men sen gick det över i regn. Idag blåster det ordenligt. Innemysaväder. Fast Ami måste få sina promenader. Förståss. Och jag också. Såklart. c",)


Idag fyller Peter år. Så ikväll firar vi med lilla familjen. Smörgåstårta och gotter. Mys. Anna har namnsdag. Det var ett lätt val när vi skulle välja namn till vår flickbebis. Pappa Peter och Anna har en dag tillsammans att fira. Det är lite speciellt.


I dagens paket hittar jag den här. Vad fint att ha två. Fick en i paket 1 också. Det blir dubbelt med blåljus då. c",)


  En härligt blå ljuslykta. Modell mindre. Väldigt söt.
Tack snälla tomte!


Ha en härlig fredag. Vi ska se finalen i Idol. Jag tror att Amanda vinner. Men jag hoppas på Robin.
Kram till er alla från ensomskabakagodkladdkakatillkaffeglöggen

 
Ps, idag är det verkligen läge för Snowmansoap = varm choklad med marshmallows. :o)

Av Anita - 8 december 2011 13:02

Hej igen vänner!
Vilket jobb Anna har gjort och köpt alla fina grejor och sen slagit in alla 24 paket. Till mej. Kurr. Jag är nyfiken och glad varje dag. Och det är verkligen lycka att öppna och se en fantastisk överraskning varenda gång. Ibland säger jag åh, ibland wow, ibland nämen, ibland mmm. Idag var det åh. c",) Igår var det mmmm.

 

5 dec = självhäftande spetsar, 6 dec = brads med text, 7 dec = Lindt kulor, 8 dec = liten tomteflicka
Tack snälla, omtänksamma Anna. Det är verkligen Julafton varje dag.

 

Nu ska jag och Ami ut i solen. Undra om det är lugnet före stormen? Vi har ingen snö. Men vill gärna ha. Men helst sån där snö som faller stilla och lugnt.
Kram till er alla från ensomhadeenmysigkvälligår,fickchokladochCD

 

Av Anita - 8 december 2011 12:52

Hej vänner!
Min tomte måste vara väldigt omtänksam, snäll och uppfinningsrik. Hon är faktiskt helt otrolig med att ge fina grejor. Varje dag. Mest glad är jag över allt det blåa. Hon har t om hittat en blå doft. Idag fick jag den här.


  Doftolja som luktar blåbär. Hur bra kan det bli?
Den ska jag ha i mitt blåa pysselrum. Underbart!
Tack snälla rara Tomte!


Idag har vi strålande sol här i Gränna. Ingen snö. Men det är på gång. Kanske kommer ovädret hit. Jag har tagit in glasbord och stolar från framsidan. Och lådan med färska kryddor. Den förvaras under tidningar på balkongen. Hoppas de överlever.
Kram till er alla från ensomtackarförgulligakommentarer
 
Av Anita - 7 december 2011 08:38

Hej vännerna!

För 37 år sedan träffades Peter och jag på ett disco i Jönköping. "Huset". Jag var med tjejgänget. Det var inte alltid jag och min bästis följde med på disco. Vi tyckte att förfesten var roligare. Men denna kväll hängde vi på. Peter hade motvilligt följt med sina killkompisar ut. Några veckor tidigare var han med om en bilolycka, där ena kompisen skadat sej allvarligt. Inte på det bästa festhumör, men killarna kämpade på.
Låten "Rock you baby" spelades och Peter bjöd upp. Och upp fick jag titta för han var lååång. Vi dansade och pratade resten av kvällen. Och sen följde jag med honom hem till sin lilla etta i Huskvarna. Jag fick låna hans säng och han sov i soffan. Vilken kille! Det sa klick och tokkära var vi.. Peter låg i lumpen i Eksjö, så vi kunde bara träffas på onsdagar och helger. Sen dess har vi varit tillsammans. Eller förresten, vi gjorde en paus på ett halvår. Vi flyttade isär och bodde i varsin lägenhet. Men insåg efter ett tag att vi inte kunde vara utan varandra. På den vägen är det. Vi har gjort mycket roligt tillsammans. Det har ibland varit en berg- och dalbana. Men nu är vi ett sammansvetsat par som trivs väldigt bra ihop. Vi vågar förändra och utmana oss själva. Min utmaning denna sommar har varit att åka mc igen. c",) Fantastiskt!


Jag skulle vilja skriva en kärleksdikt till Peter. Men jag är urdålig på det. Så jag tillägnar honom denna vackra sång av Sarah Dawn Finer.


Visst är den fin?


Ikväll överraskar jag med en god middag. Det är alltid uppskattat. Kanske kan det bli ett glas vin till också.
Kram från ensomväckteminnentillliv

 


Av Anita - 7 december 2011 08:15

Hej vänner!


Det är verkligen lycka att vara med i julswappen. Eftersom jag har tid går det bra. Det finns några tjejer som har det stressigt inför jul och inte har lika mycket tid. Det visar sej i inlägg och kommentarer. Men jag är säker på att de gör så gott de kan. Att vara hemlig tomte till någon och att få respons med att visa paketinnehåll och kommentar, är så roligt. Det är ju det som är en av anledningarna till att vara med. Tycker jag. Vi har tävlingar i swappen (endast för swapparna) och det är lika spännande varje gång. Jag bidrog med en tävling där man kunde vinna polkagrisar. Vad annars? c",) Just nu pågår en tävling om hur man beskriver en tant. Priset är en tantkalender. Härligt att läsa alla tävlandes svar.
Inger har gjort en fin knapp med länk till Julswappen om du vill gå in och titta. Den finns här till höger i kolumnen.


Min tomte är alldeles underbar. Hon har verkligen gått in för det här helhjärtat. Igår vågade jag mej på en gissning vem det kan vara. Lotta K. Men det är första gissningen och kanske är jag ute och seglar. :o)
I dagens paket hittar jag en fin sak att hänga. Den ska få sin plats i vår alterntiva gran.


  Den är ca 10 cm. Glittrig och vacker.
Har aldrig sett sådan förut så det är extra kul att få.
Tack söta tomte!


Ha en bra onsdag alla. Vi ska fira lite idag. Det berättar jag om i ett nytt inlägg.
Kram från ensomskapyntaframlysandestorasilvergranaridag
  

Av Anita - 6 december 2011 08:34

Hej vänner!


Mer snö har fallit ner. Inte mycket. Det är knappt att det syns. Men ändå. Det känns som det är på gång i alla fall. Vinter med snö. Förra året var ju helt otrolig egentligen. När jag tänker efter. c",) Vitt och vackert. Men inte alltid så roligt. Halt som bara den.Ibland lite olustigt att köra bil. Snön fastnade i Amis päls. Ibland hade hon svårt att gå för all snö som samlades på tassar och ben. Hon såg ut som en isbjörn. Nästan. En söt liten isbjörn.


I dagens paket hittar jag nåt väldigt fint som får mej att dra på smilbanden. c",)


  En underbar liten bok - Inred i blått.
Ljuvliga bilder och texter som är poesi för en blå människa.
Vem är du, underbara tomte, som ger mej så fina saker?
Det är så mycket omtanke och kärlek i paketen.
Varje dag är en lyckodag när jag öppnar dom.
Tusen tack blåvitsilverfixarrtomte!


Jag städade skåp igår och är vädligt nöjd. Idag ska det pysslas. Helst med julkort.
Kram till er alla från ensomefterlyserkommentarer

  

Av Anita - 5 december 2011 09:13

Hej vänner!


Vi har fått snö. Men bara lite. Tror att Jönköping fick mer. Det ser ut så på bilder. Det blir en vacker dag. Med sol och blå himmel. Vättern ser kall ut. En strandpromenad med Ami. Om några timmar. Härligt! Idag har jag laddat för att göra nytta i vårt hem. Ge mej på några skåp. Här ska städas! Och så ska det fixas lite på jobbsökarfronten. Har sökt några jobb till och ett av dom skulle jag så himla gärna vilja ha. Men det går trögt. Ska i alla fall ringa och kolla lite.


I dagens paket hittar jag nåt väldans fint.


 
En stjärna att hänga nånstans. Väldans fin.
Min snälla tomte ger mej saker i blått, vitt och silver.
Precis som jag vill ha. Hon är snällare än snäll.
Tack gulle Tomte!


Som du ser ändras grafiken här i bloggen. Det är min duktiga syster, Inger, som hjälper mej och gör så fint. Grafiken är köpt hos D.A.I.S.I.E Company. Bloggen blir ju inte precis blå, men nästan. Turkost mer. Eller? Och det bruna symboliserar choklad. c",) Som jag också gillar så himla mycket.


Ha en bra måndag.
Kram från ensomskasättafarthär

 

Av Anita - 4 december 2011 14:10

Hej igen vännerna!
Jag måste ju visa allt fint som gömt sej i Annas paketkalender, som hon överraskade mej med.


 

1 dec = datumljus i glas, 2 dec = tändare, 3 dec = GOD JUL bokstäver, 4 dec = blå underbara papper.
Tack underbara Anna! 
Anna är en lyckans tjej just nu. Hon kommer att vara mycket i stallet framöver. Det är verkligen hennes plats. Där är hon lycklig och mår gott. Och bättre kan det inte bli, för nu är hon ägare till en underbar häst som heter Cobra. I går körde hon och hästkompisen till Örebro för att hämta hem henne. Allt har gått bra. Cobra är snäll och tillgiven. Och söt. Jag blev alldeles kär idag när vi hälsade på.


 
Anna och Linn har delad vårdnad på Cobra.
Linn har en häst till, så därför blir det nog mest Anna som sköter om Cobra.
 

Visst passar dom bra ihop? Kurr. Vi är så glada för Annas skull. Det här har hon drömt om länge länge.
Hon är en duktig hästtjej. Har haft häst i yngre år och gått hästutbildning i Tenhult. Hjälpt till med olika hästar i olika stall.  Och framför allt, hon har ett stort  hästintresse. Ja, detta är verkligen roligt.


Ha en mysig 2:a advent. Vi kanske går upp på julskyltningen här i Gränna.
Kram från ensomhademedenpåsemoröttertillhästarna:o)

 

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards