Anitas blåa blogg

Direktlänk till inlägg 31 december 2011

Årets sista dag och gott nytt 2012

Av Anita - 31 december 2011 16:54

Hej vänner!
Årets sista dag. Är det fler än jag som summerar året som varit? Visst är det svårt att minnas allt? Men några gobitar ploppar upp från minnesbanken. Min minnesbank där jag bevarar minnen av olika slag. Roliga, trevliga, mysiga, varma, kalla, tråkiga, sorgliga, starka, glada minnen. Ett av de glada minnena är första gången jag åkte mc igen. Efter så många år. Hade varit envis och sagt att allt har sin tid. Vi åkte i ungdomens dagar, men nu ville jag inte. Vilken tur att envisa människor kan ändra sej. c",) För att få följa med till Gotland så var jag ju tvungen att åka mc. Och det var fantastsikt, underbart och alldeles ljuvligt. Peter bytte ut sin snabba mc mot en glidare och det passade oss så himla bra. Vår Gotlandsresa med 14 vänner blev magisk. Ibland plockar jag fram den resan ur minnet och bara njuter.


Mysiga minnen har jag mest från sommaren. I vår båt. På sjön eller i någon hamn. Mysigt hade Peter och jag ensamma i Hästholmen när det var midsommar. Mysiga och glada minnen är de på piren med vänner. Bryggseglingen. Grillkvällarna när vi inte gav oss ut med Eventide. Spontant och enkelt, men mycket trevligt.


Roligt minne har jag från Bokmässan med goaste Öa vännerna och dotter Anna. Vi hade en fantastisk dag.


Sorgligt är det med förlusten av henne som jag jobbade hos. Jag saknar henne otroligt mycket. Hon gav mej så mycket av sin livslust. Saknaden kommer jag att ha med mej resten av livet. Det underbara är att det finns mest glada och mysiga minnen från vår tid tillsammans.
En annan sorg eller mer tragik är att min pappa dog för några veckor sedan. En pappa som jag inte träffat på många många år. Hade ingen aning om att han var sjuk. Jag önskar att vi kunde fått mötas i livets slutskede.


Jag ska inte skriva om alla minnen som sparats. Då får jag sitta här länge. Nej, men ett kallt minne bara. Vi reste till Kroatien i oktober. Och där var det kallt. Brr! Inte alla dagar men nästan. Jag som hade packat ner sommarkläder. Urp! Tur att jag kunde ta lager på lager. Och att tröja hade packats ner.


Idag har det varit en underbart vacker dag. Ingen blåst. Blå himmel och sol. Med Tomas Sjödins Vinterprat i hörlurarna, gick Ami och jag långpromenad. Det var många som njöt av det vackra vädret. Ett gäng hade tänt grillen nere vid stranden med vy över Vättern. Vilken bild. Vi stannade och pratade med många hundägare idag. Vad trevligt. Då blir jag glad och mår gott.


  

Såhär vackert var vyn över Badlagunen.


                  
       Vårt lilla troll.                              Lilla sandstranden.


  

Ami poserar. Hon gör mej glad varje dag. Hon är mitt hjärtegull.


Ikväll firar vi in det nya året med vännerna här i Gränna. Vi fixar maten själva. Varmrätten skrev jag om för någon dag sedan. Förrätt blir - Räkcoctail med champagnelök. Dessert blir - Chokladfondant med lemon curd, serveras med vispad grädde. Mmm mums! Vi räknade ut vad varje kuvert (14 pers) kostar. Vad tror ni?


Till slut vill jag önska er alla ett Gott nytt år 2012.
Hoppas ni allihop får en trevlig kväll. Tack till er som tittar in till min blogg.
Kram från ensomhoppaspåettbrajobbår2012

  

 
 
Vida

Vida

1 januari 2012 20:01

Varm nyårskram till just dig. Ledsamt med din pappa, min gick också bort för 11 år sedan utan att kontakta mig innan trots att han visste att han skulle dö.. då hade han i och för sig för länge sen slutat att vara det eftersom vi i stort sett inte haft någon kontakt under uppväxten. Men jag är glad att han gav mig livet, det är ju trots allt den största gåvan, att han sen inte ville dela det med mig är ju framför allt hans förlust har jag insett i vuxen ålder.

Varmaste kramen från Liv

http://adventure-life-vida.blogspot.com

Anita

1 januari 2012 22:38

Hej vännen!
Tack för att du ville dela med dej av din berättelse. Vi har alla våra livshistorier och inget syns utanpå oss. Eller hur?
Stor kram till dej

 
lotta K

lotta K

2 januari 2012 18:41

Hej Anita. Jag såg ditt mail idag men jag kunde inte maila tillbaka, min kamera är på lagning så jag kan inte ta bild på de vackra siffrorna du skickade till mig på min stora dag men jag lovar att ta en bild så fort kameran är lagad. Hoppas att du hade en bra nyårsafton, maken fick maginfluensa strax innan så det var en lugn nyårsafton. Kram Lotta K

http://italien2

Anita

2 januari 2012 19:40

Hej vännen!
Tack för dina rader. Då vet jag hur det ligger till. :o)
Vi hade en kanonlyckad nyårsafton.
Då hörs vi snart igen.
Stor kram till dej.

 
Ingen bild

Berit

4 oktober 2012 08:28

Han fick cancerbesked i juni, fick paliativ hemvård i juli, jag vill veta det i augusti och fick strikta order om att inte ringa en enda människa och berätta, inte hans syskon, inga barn osv. Magnus och jag gav honom ett drägligt slut och jag vårdade honom i hemmet i 3 månader innan han stilla somnade in. Igår skulle han fyllt 81 år, ingen mer än jag och Magnus grattade honom den dagen han fyllde 80. NU vet du, hade du haft kontakt med honom hade du med fått den sista fina tiden med honom som jag fick.

Anita

21 oktober 2012 11:05

Hej Berit!
Tack för dina rader.
Kram, Anita

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - 5 december 2013 00:32


Hej vänner!Nu har ni nog slutat titta in på min blogg. Jag förstår er. Här händer ju ingenting. Förlåt. Jag ville mest ge ett livstecken och önska er en mysig December.   Kram från ensomfinnspåfacebook   ...

Av Anita - 27 augusti 2013 07:26

Hej vänner!Jag har den stora glädjen att få åka färja till jobbet. Den senaste tiden har det varit fantastiskt vackert väder. Solen har lyst, himmel och vatten har varit så vackert blå. Jag måste få visa er:   Lördag morgon. Jag åker 6:55 färjan...

Av Anita - 14 augusti 2013 08:23

Hej vänner!Jag ber om ursäkt. Jo, för att bloggen varit oaktuell en lång tid. Jag har funderat på att stänga ner den. Men det låter jag bli. För mej är det en dagbok och jag gillar att kunna gå tillbaka och läsa vad jag skrivit. Datum och händelser ä...

Av Anita - 3 maj 2013 23:13


Hej vänner!Lycka är att kunna njuta på väg till jobbet. Jag åker färja till Visingsö och till mitt jobb i Hemtjänsten. 1:a maj 2013. Såhär är Vättern bäst.  Kram från ensomgillarsjön   ...

Av Anita - 24 april 2013 06:54


Hej vänner!Mer än så behöver jag inte skriva.  Nu har vi en härlig tid framför oss med livsglädjande händelser, resor och göromål. Kram till er alla från ensomnjuteravallapenséerhärhemma       ...

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Skapa flashcards