Anitas blåa blogg

Alla inlägg under oktober 2011

Av Anita - 12 oktober 2011 11:30

Hej vännerna!
Jag har bestämt mej för att vara med i Mindis Julswapp i år också. Det är ju roligt. Och spännande. Det tar mycket tid. Men det verkar som jag ska hinna med det. Just nu är jag arbetslös och ingen människa vet när jag får jobb.


Vad är det som tar sån tid då, undrar du. Jo, det ska jag berätta.

  • Att fixa 24 paket som ska vara kärleksfullt valda och inslagna med känsla.
  • Att packa allt i en kartong och skicka iväg innan slutdatum.
  • Att fota alla julklappar som jag får och lägga ut dem i min blogg.
  • Att vara aktiv i Julswappens blogg. Visa vad jag fått, helst varje dag. Det är så himla kul att "träffa" de andra julswapparna där. Se vad de har fått i sina paket. Det blir mycket att titta och kommentera. I den bloggen förekommer även tävlingar och utlottningar. Kul, kul.

För mej som är daglig bloggare (nästan) är detta inget hinder. Mina paket visade jag upp varje dag. Jag älskar att pyssla och dona och få till det med paketen till den som jag blir hemlig tomte till. "Belöningen" blir när jag ser att min mottagare är nöjd och glad. För mej är det lika viktigt att min julklappstjej blir lika nöjd som jag blir över mina paket som kommer från min hemliga tomte.


Min tomte förra året var Anna.  Hon hade verkligen "läst på" vad jag gillar.
                 

Här är några av dem jag fick. Den blå tomten gjorde mej överraskad och överlycklig. c",) Hon hade målat om den bara för att jag skulle få en blå tomte. Är inte det kärlek så säg? Jag fick många fina paket som hon pysslat ihop själv.


Det finns några platser kvar om du blir sugen på att vara med. Kolla på Mindis Julswapps sida här.


I em ska jag till Visingsö och träffa vännerna. Mysigt. Fixar en present att ta med. Den ska ni få se imorgon.
Kram till er alla från ensomskautidetvackrahöstvädretsnart

 



 

Av Anita - 11 oktober 2011 22:52

Hej vännerna!
Jag vet inte om det är för att jag är en gottegris eller för att jag har gammal yrkesskada. Från vår kiosktid. Va? Undrar du. Vad dillar hon om nu då? Jo, det ska jag berätta. Genast. Jag tycker det är så roligt att se godis nyheter i affären eller om Peter har med sej hem från sin butik. (Han har snälla säljare på besök ibland, som bjuder på nyheter.) Och det är lika spännande varje gång. Ja, om det är gott godis. Och om förpackningen är läcker och tilltalande.
Inte vet jag vad som kan bota en blådåre som mej. Men när jag ser nåt som den här, går jag igång. c",)


  
Snöiga bilar, jag dånar. Hur söt är inte denna lilla bil? Och hur läcker är inte påsen i blått? Ja, ni får ursäkta mej, men sån är jag. :o)


Kram från ensominteharfåttfnatt

 

Av Anita - 10 oktober 2011 16:29

Hej vännerna!

Jag fick se hos Maja Design att det ska komma nya papper. Åh, dom är nog fina. Det enda som visas är det här. Visst är det vackert?

 

Vintage vinter låter som det blir papper i blått, vitt och snö. c",)
Än så länge hittar jag ingen butik som säljer dom, men det kanske kan bli snart. Hoppas, hoppas.

Kram från ensomfickmiddagssällskapidag=mysigt

 

Av Anita - 9 oktober 2011 21:44

Hej vännerna!
Ikväll har vi sett Niceville på bio. En underbar film. Mys, skratt, gråt och grr. Jag kan verkligen rekommendera er att se den.



Handlingen är baserad på den omtalade och bästsäljande boken "Niceville" skildrar berättelsen tre extraordinära kvinnor i 1960-talets Mississippi. Societetsflickan Skeeter återvänder från universitetet fast besluten att bli författare, men vänder upp och ner på både sina vänners liv, och hela den lilla staden där de bor, när hon beslutar sig för ge sig i kast med ett hemligt skrivprojekt: En bok baserad på färgade kvinnors berättelser om hur det är att arbeta i de vita överklassfamiljernas hem. Oscar®nominerade Viola Davis (Lyckan, kärleken och meningen med livet) spelar hushållerskan Aibileen, som är den första som berättar sin historia vilket inte ses med blida ögon av hennes vänner i den sammansvetsade färgade församlingen. Snart vågar dock fler kvinnor träda fram med sina berättelser. Men att bryta mot societetens oskrivna lagar utsätter dem alla för en risk. Niceville är en tidlös historia och systerskap över gränser och möjlighet till förändring. (Text från sf.se)


Vad myspysigt med bio. Fick mersmak att se fler filmer.
Kram till er alla från ensomintegillarregnetochrusketsomärute

 

Av Anita - 7 oktober 2011 19:05

Hej vännerna!
En vecka går fort, eller hur? Fredagsmys är aldrig fel. Killarna har jobbat med att lyfta upp båtar hela dan. Skönt att komma hem och ta en varm dusch och äta hemmagjorda hamburgare. Jag har haft sällskap med dotter Anna och vovvarna. Mest inne. För ute har det varit ruskeväder. Brr.

Det var egentligen inte det jag skulle berätta. Nej, jag vill visa er nåt som jag har blivit lite tokig i. Tur att de är snåla på kalorier. c",)


  
Virkad bulle, kladdkaka och prisnsesstårtbit. Visst är de läckra?
Jag satt och letade efter sidor på nätet som gör fina bakverk och hittade Carines virkade kakor. Dessa godsaker har jag beställt och köpt av Carine. Mer är på gång. :o) Mmm, härligt! Jag kan inte lära mej att virka, får bara inte till det. Vilken tur,  att andra är duktiga på att skapa.


Ha en go fredagskväll alla. Mys med ljus.
Kram från ensomhartagitframlyktornaochställtpåtrappan

  

Av Anita - 6 oktober 2011 22:11

Hej vännerna!
Idag har jag varit på Arbetsförmedlingen. Det är som det är. Ni som varit inskrivna där vet vad jag menar. :o/ Min handläggare var ambitiös och gav mej två platsanvisningar på jobb som jag MÅSTE söka. 7 mil härifrån Gränna. Visst ska jag söka. Men chansen är liten att de anställer någon som har så lång resväg till/från jobbet. Och inte går det ihop sej när tjänsten bara är på deltid.


I Huskvarna hände nåt roligt. När jag kom ut från affären och skulle gå till min bil såg jag detta. Jag kan reagea på vissa detaljer. Ser sådant som inte andra kan tycka är nåt märkvärdigt eller iögonfallande.

  
Tre olika Peugeotmodeller med samma blå färg. Min "Crabban" står längst ner.

Hur ofta händer nåt sånt? Så många olika bilar och olika färger och så hamnar tre blå Peugeot intill varandra. c",) Vi bilägare kunde ju fått en trevlig pratstund, men de var inte där. Synd. Hi hi.


Det blev lite shopping när jag ändå var i stan. Härliga doftljus hos Anna K.

Vanilj-filmjölk och annat på nya Willys (finns bara där) på Torpa. Vad fint det har blivit. På Ikea blev det nya växter och en ljuslykta. Ica Maxi sålde stora fina cyklamen för 24,90. Oj, vad billigt. Stora, kraftiga och fina var de. För mej blev det vita. Såklart.


På söndag blir det bio med tjejerna. Niceville. Någon som sett den?
Kram från ensomsnartfånyttaavminanyasemesterböcker

 

Av Anita - 5 oktober 2011 19:33

Hej vännerna!
Vädret har sett lite annorlunda ut de senaste dagarna. Det har blåst och Vättern har varit full av "vita gäss". Men jag gillar det. Härligt när det tar i. Bara jag slipper att vara på i båt på sjön. Urp!


  
Vet inte om du ser alla vita gäss därute.


Ami brukar bada för det mesta. Men idag lät hon bli. Här är hennes "badstrand".

Hm, vill ha större bild men lyckas inte. 


Nu är Eventide tom på inredningspynt och annat. På fredag ska hon lyftas upp på land. Tillsammans med de andra stora båtarna här i Gränna. Sen blir det vintervila och väntan/längtan till nästa båtsäsong.

Nu rusar jag upp till TV:N. Måste se hur det går med bönderna och kärleken.
Kram till er alla från ensomväntarmedattpackanersommarklädernaiförrådet.

   

Av Anita - 4 oktober 2011 10:00

Hej vännerna!
Det är festligt när kanelbullen har sin egen dag. Det började 1999 och har fortsatt enligt tradition den 4 oktober varje år. Den firas endast i Sverige och av svenskar utomlands. Och visst förknippar vi kanelbullen som svensk? Jag har i alla fall inte ätit den i nåt annat land. Möjligtvis i Danmark, men då wienerbrödsaktig med kanel. :o)

 

Kanelbullens dag har en egen hemsida - www.kanelbullensdag.se

Jag ska baka idag. Finns det nåt ljuvligare än doften av nybakade bullar?
Kram till er alla från ensominteharturnärdetgällerjobbjustnu

  

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards