Anitas blåa blogg

Alla inlägg under september 2011

Av Anita - 21 september 2011 18:54

Hej vännerna!

10 Polkagris käppar för 10 kr stod det på en skylt utanför Polkagrisaffären. Jo, det kan jag ju gå in och köpa, tänkte jag. Men käre tid, det var meningen, för kolla här. Vilken överraskning.

    
BLÅ käppar. Hi hi. Vilken lycka! Jag ser redan den lilla granen eller enen som ska dekoreras i blått till advent. Eller förresten, har du nåt tips vad jag kan göra med dem? Ska nog gå upp och köpa 20 till imorgon. c",) Snygga att ha i en glas skål.
Om jag inte kommer på nåt annat.


Kram till er alla från ensomhöllpåattfåminaglasögonuppätaavAmihundidag

 

Av Anita - 20 september 2011 21:26

Hej vännerna!
På båtsemestern bodde vi på en ö i norra Vättern. Eller så var det ju inte. :o) På båtsemestern bodde vi i våra båtar. Ankare i sjön och tampar fastbundna i träd. Vi låg intill en ö. Gummibåten var med. Ami gillade att åka i den. Och hon gillade att bli avsläppt på en alldeles egen ö. Där sprang hon omkring. Och lekte tittut med Martin. c",)   
Ser du Ami? Jag tycker att det är en kanonbild. Våra båtar är på andra sidan.


Sommaren gick alldeles för fort. Och båtsemestern var alldeles för kort. Men man får vara glad för det lilla, eller hur? Världsliga ting att ens gnälla.
Kram från ensomtogfarvältillencampareikväll

  

Av Anita - 19 september 2011 19:15

Hej vännerna!
Ibland är det extra roligt att öppna brevlådan. Idag låg det flera saker som jag blivit lovad. Entrébiljetter till Bokmässan av Bokus. Hurra vad bra! Och Mitt Kök tidningar som följer med som bilaga till Expressen varje vecka. Jag fick två påsar från Expressen. Hm, öppnade den ena och där låg tre ex av tidningen. De nummer som jag saknat. Åh, vad snällt! I den andra låg en överraskning för den hade jag ingen aning om. Ett litet brev från redaktionen till Mitt Kök där jag kunde läsa - Vi blev så glada av dina snälla mail, så vi tyckte att du borde få en liten present. Hoppas du gillar Mitt kök förklädet! /Christina Rask.


  
Wow! Vilken lycka! Så glad jag blev. Ett kanonsnyggt jeansförkläde med ficka mitt fram. Och vet ni vad det stod på en liten lapp i sömmen? Jamie Oliver. Hi hi.


Kram till er alla från ensomväntarsamtalfrånKommunen

 

Av Anita - 18 september 2011 21:28

Hej vännerna!
Gillar du kokböcker? Har du svårt att låta bli att köpa dem? Hela tiden kommer det ut nya fräscha. Med lockande bilder och otroligt läckra omslag. Titta bara på den nya läckra boken - Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk. Eller Viva Italia. Mm, den italienska maten med havet i bakgrunden.


Jamie Olivers senaste bok- Middag på 30 minuter, gjorde mej nyfiken. Klart jag köpte den. c",) Omslaget är väldigt enkelt men passar på vår kokboksbokhylla väldigt bra. Boken är annorlunda. I den finns recept på 50 olika måltider. Jamies motto är att vara välorganiserad i köket. Plocka fram alla utrustning innan du börjar laga mat. Han ger tips om vilka redskap ett kök ska innehålla. Hm, ångkokare i tre våningar har jag inte. Matberedare, ej, finns inte. Zestjärn... vad är det? Har inte. Våg. Måste skaffa. Vi har i alla fall en Jamie Oliver panna, den bästa i hela världen. I alla fall den bästa som jag haft.
Layouten i boken är snygg. På varje uppslag finns en måltid. På vänstersidan finns recept och beskrivning på hur du ska göra. Allt i rätt ordning för att allt ska bli färdigt samtidigt. Högersidan bjuder på läckra bilder.


Vill du titta i den engelska boken kan du göra det här.

 
I boken hänvisar Jamie till en video på nätet med olka tekniker som han har i recepten. Tips finns även på hans hemsida. www.jamieoliver.com

Attans att jag missat så många program på TV 4 med Jamie. Där lagar han ju mat på 30 minuter och recepten är från boken. Titta på detta avsnitt om du vill.
Aha, några avsnitt finns på YouTube. Kolla här.

Och vem vill ha den här i sin iphone? Hemsk eller rolig?


Kram från ensomhadeenunderbardagpåVisingsöigår

  

Av Anita - 16 september 2011 22:28

Hej vännerna!



Jag är så glad för jag är nöjd. :o))
Skrev och frågade Bokus om de hade någon fribiljett till Bokmässan. Jag är en trogen kund och köper många böcker. Så jag kunde med att skriva och fråga. Och tänk, mailsvar kom att två biljetter har skickats till min adress. Den hade jag inte ens skrivit i mailet. Sicken grej. Glad blev jag. Och nöjd. Mycket.


Jag samlar på den kanonbra bilagan "Mitt Kök" och har missat några nummer. Så jag skrev till redaktionen och frågade om det gick att köpa dom tidningar som saknas. Till svar fick jag att de går inte att köpa, men de kan skicka 1 - 2 nummer kostnadsfritt bara jag meddelade dem min adress. Wow! Tror ni jag blev glad? Och mycket nöjd? Jaaaa.


Igår var goaste vännen här. Med sin lille söta hund. Det är lycka varje gång vi träffas. Det blev lunch, fika, promenad i solen och kortskapande. Och B hade med sej underbara vita liljor. Jag älskar vita blommor. Tack kära. Jag blev så glad. Och mycket nöjd. Kom snart igen.


Idag ringde det på dörren här hemma. Och vem står där om inte en kär vän som jag inte sett på länge länge. Det blev en lång pratstund och god fika. (Hade kladdkaka med nutella och hackade hasselnötter kvar sen igår). Ja, vad fick jag av henne? Jo, två fantastiskt fina silversmycken som hon gjort. Ett hjärta och en ängel. Underbara. Varje gång jag ser de fina smyckena tänker jag på dej E. Tusen tack. Jag blev så glad. Och mycket nöjd. Mest för att du överraskade.


Var precis inne på Facebook och läste att min kära syster blivit erbjuden ett jobb. Hurra! Vad jag blir glad. Och nöjd. För det är hon värd.


Ha en underbar helg alla.
Stor kram till ensomåkertillÖaimorgon

  

Av Anita - 14 september 2011 22:09

Hej vännerna!
Har ni det bra? Hoppas det. Här är det bra men lite långtråkigt ibland. Är arbetslös och det passar inte mej. Jag vill ha nåt att göra.Träffa folk. Nu väntar jag på ett besked från Kommunen om en vik tjänst som skulle göra mej trallande glad. De andra jobben där jag varit på anställningsintervju ligger lite på is. Av olika anledningar. Har lite annat på gång också. Det kommer att ordna sej. Frågan är bara när. c",)


När det blir lite långtråkigt vill det till att ha några morötter framför sej. (Ja, åsnan måste ju ha det för att vilja gå framåt, likaså jag.) Imorgon blir en kul dag för då kommer min goa vän från Visingsö. Hon gillar att pyssla så det blir korttillverkning. Middag och fika ska vi klämma in också. Och hundpromenad med våra gosiga vovvar.


På fredag är det Höstmarknad här i Gränna. Och lördag - söndag är det Skördefest på Visingsö. Hoppas blåsten försvinner och vädret blir lite mer behagligt. Då blir många glada.


En önskan om recept på Toscäpple och då fixar jag det direkt.
Toscaäpple

4 äpple skalas, skäres i bitar.

Lägg i botten på en smörad form.

Strö på kanel om du vill ha det.

  • 75 g smält smör
  • 0,75 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk grädde
  • 1,5 dl havregryn
  • 0,75 dl vetemjöl

Blanda allt. Täck äpplena med toscasmeten.
Grädda ca 20 minuter i 200 grader.


Var rädda om er.
Kram från ensomskagöraroligheternästaveckaockså

  

Av Anita - 13 september 2011 22:15

Hej vännerna!
Jag köper gärna bilagan "Mitt Kök" som Expressen haft hela våren och sommaren. I förra veckans nr finns recept på ett äppelbröd som jag kan rekommendera. Enkelt och smidigt. Ingen jäsning och mycket gott. Vill du ha receptet?


Äppelbröd

1 limpa

  • 2 dl havregryn
  • 5 dl mjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk bikabornat
  • 4 dl filmjölk
  • 1 skalat, urkärnat och tärnat äpple
  • 3 msk honung
  • ½ tsk salt

Blanda samman alla ingredienser.
Smörj brödformen och häll upp degen i formen.

Grädda i ugn 150 grader i ca 1 timme eller tills brödet är klart.
OBS. Solroskärnorna blir gröna i brödet av bikarbonatet. Inget farligt.


Ikväll har jag bakat "Äpple under toscatäcke" och knäckebröd. Mums!
Kram till er alla från ensomundvikitattvarauteiblåsten

  

Av Anita - 10 september 2011 16:20

Hej vännerna!
Jag har överraskat några nära och kära med varsitt kort. Hoppas de har kommit fram i brevlådorna.

  
Stämpelmotivet är från "Tisdagar med Tina" av Anette Blåberg. Jag köpte den på Gotland. Tror ni jag ångrar att jag inte köpte fler olika motiv? Svaret är ja.


  
Vet inte vad ni tycker, men jag struntade i att måla motivet. Tyckte det blev fint ändå. Såna här enkla kort är kul att göra. Det går lite fortare då. c",)

Det blev ett kort i grönt till en vän som har den färgen som favorit. Men det glömde jag ju scanna. Tyvärr.

Ikväll ska vi på fest hos vänner, med vänner. Det blir kräftor. Mums vad gott. Har faktiskt inte ätit några i år. Ha en trevlig lördagskväll alla.
Kram från ensomsomskagåbrevidpåjobbetjagsökteigår

  

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards