Anitas blåa blogg

Alla inlägg under augusti 2011

Av Anita - 8 augusti 2011 22:41

Hej vännerna!



Ikväll blev jag påmind om denna sång. Någon fattas mej.
Kram från ensomkännersejsorgsen

 


Av Anita - 7 augusti 2011 14:07

Hej vännerna!
Vi tog en dagstur till Halmstad igår. Det var vi inte ensamma om att göra. Har aldrig sett så mycket folk där förut. Tall Ships Races lockade många till evenemanget. Halmstadsbor och turister. Vädret bidrog till det också. Blå himmel, sol och varmt. Det kunde ju inte bli bättre.


   Här får du en uppfattning hur mycket folk det var. Liiite jobbigt om jag får erkänna det. Men vilken upplevelse att få se alla fartyg. Fantastiskt!


 

Ami var tvungen att följa med. Liiite jobbigt för henne också, faktiskt.
Jag tog kort med mobilen. Imponerande hur fint de gjort med tamparna.

   
Ett vackert fartyg, tyckte jag.


Det var perfekt att lägga fartygen längs Nissan så att alla nyfikna kunde få se fartygen. Några fick man gå ombord och titta. Några fick man åka med.
   

Här är ett skepp, typ som är med i Pirates of Carribean. Häftigt.


  
Jodå, de här var med också. Titta på namnet - Ocean Spirit of Moray. Vackert, eller hur? Båtarna är från UK.


Synd att vi inte hade med oss badkläder för då hade vi kört till havet och stranden för en liten svalka. Och lugn och ro. Men istället körde vi hemåt nöjda över att varit med på Halmstads stora fest.


Ojdå, medan jag suttit här och mucklat vid datorn har solen tittat fram. Det har regnat rejält hela dagen till nu. Hm, undra om det ska spricka upp eller inte. Nåja, det blir vad det blir. Fortsätter att pyssla med mina marina kort som jag längtat till att göra. Passar ju jättebra en murrig dag som denna.
Hoppas ni har det gott alla.
Kram från ensomvillåkapåminimcsemestermenosökertväderhindrar

  

Av Anita - 5 augusti 2011 13:24

Hej vännerna!
Ett tips till er som inte vet vad ni ska hitta på i helgen. Åk till Halmstad!

Där pågår Tall Ships Races


Här är mycket info. Visst blir man sugen att åka dit?



Kram från ensominteåktutmedbåtendvsvikangöraannat

 


Av Anita - 4 augusti 2011 08:26

Hej vännerna!
Några bilder tagna med min mobil. Från båtsemestern. Vadstena och Motala.


       

        


Fler kommer framöver.
Kram från ensomblirgladattfåsesolenidagockså

 


Av Anita - 3 augusti 2011 06:43

Hej vännerna!
Såhär har vi det i vår båt. Här mår vi gott.


  Ovanligt tygval på gardiner och kuddar, men vi gillar det.


  Allsång en regning kväll i Hjo.


  
Därnere skymtar ni "sovrummet". En egen toa och dusch till oss. Till höger finns ett "sovrum" till med två enkelsängar. En gästtoa.


Idag varknar jag med solen igen. Underbart! Dagen och kvällen igår var sagolik. Vi blir bortskämda med de ljumma kvällarna som vi haft det senaste.

Kram från ensomnjötavbåtlivihamnenigår

 

Av Anita - 2 augusti 2011 11:48

Hej vännerna!

Vi är hemma några dagar, men hoppas på att komma ut på sjön snart igen. Rätt så skönt att komma hem och titta till det. Har fräschat till uteblommorna. De flesta har klarat sej, men vissna blommor behövdes plockas bort. Planterat om och slängt sådant som blommat över. Nu blir det fint igen.


Vi har haft underbara veckor. Vädret har varit okej. Inte alltid blå himmel och sol, men varmt och skönt. Några dopp i norra Vättern har det blivit. Där har vi legat vid öarna och vattnet där är varmare. Och turkosgrönt. Ljuvligt. Jag har lagat god mat, vi har inte behövt svälta. :o) En bok har jag läst. Kom liksom inte till ro för lässtunder. Mari Ljungstedts tredje bok. Nu vill jag fortsätta att läsa hennes böcker. Gillar dem mycket. Vi har träffat härliga människor som stannat till och pratat vid båten. Kul har det varit att träffa en Facebook vän som varit ute med sin familj i segelbåt.


En vecka var Peter och jag själva. Men sen mönstrade både Ami och Martin på och då blev det lite mer aktivitet. Vännerna anslöt vi till i Karslsborg. Sällskapade några dagar. Men nu är vi alltså hemma i Gränna. Får väl hoppas att vi kan träffas nånstans uppåt igen. Om några dagar.


Denna vecka är det Vättern  Kors & Tvärs. Tiis och ons är deltagarna här i Gränna. 72 båtar ska vara anmälda. Blir spännande att se när de kommer inseglande till hamnen och hur alla ska få plats. Inseglande ja, idag är det inte mycket vind. De får nog kämpa i många timmar för att komma hit.


Min livssituation har ändrats drastiskt när det gäller arbete. Varför vill jag inte gå in på här. Efter semestern är jag arbetslös. Men jag är inte orolig. Det ska fixa sej på nåt sätt. Har sökt två arbeten redan.


Hoppas på att kunna visa några bilder framlöver.

Hoppas ni har det gott alla.

Kram från ensompassarpåattfåhåretklipptockså

 

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Skapa flashcards