Anitas blåa blogg

Alla inlägg under augusti 2011

Av Anita - 19 augusti 2011 18:03

Hej vännerna!
Idag har jag helst velat gå i ide. Blä, vilket dystert väder. Det går inte att se Visingsö för dimma och regn. Hoppas det klarnar upp tills imorgon för då är det Medeltidsfest där. Visingsö Tornerspel pågår lördag och söndag. Det händer faktiskt mycket häromkring denna helg. Uppe på Grännaberget är det Bluegrass imorgon. På Vättern blir det Grevskapsregatta (segeltävling) som Gränna Båtklubb håller i. I jönköping är det en stor fest. Jönköpingsfesten.


Tornerspelen har vi sett, Blugrassmusik gillar vi sådär. Segla kan vi inte. Så.... det blir en sväng in till Jönköping. Killarna kollar tekniska evenemang och jag gör annat.

Ha en trevlig helg vad ni än hittar på.
Kram från ensomärgladförminregnkappaochfinastövlar

  

ANNONS
Av Anita - 18 augusti 2011 22:32

Hej vännerna!
Idag har det varit en bra dag. En härlig dag. Vi har passat lilla Lina hund. Och glada blev vi när Vättern låg alldeles stilla. Då blev det en båttur till Visingsö. Solen sken och värmde oss så skönt. Lite lunch där och sen tillbaka.
Ikväll har vi varit på kantarellsök kursen. Jag, Martin, Ami, Anna och Lina. Båda vovvarna är duktiga. Det är så roligt att se hur fort de fattar vad de ska göra. Många goa hundar är med på kursen. Och ikväll var lyckan total när mängder av valpar började sin valpkurs. Då fick vi klappa gullevovvar och pratstund med några valpägare. 


Nu har jag just tittat på sista avsnittet av Sommar med Ernst. Inledningen av programmet var hur läckert som helst. Ernst badade till Ted Gärdestads låt "Oh, vilken härlig dag". Upp steg han och vad har han på sej? Badbyxor som är blå. c",) Ernst ÄR blå. Titta så fräsch han är i sina blåa skjortor. Mmm. Lite vemodigt att programserien är slut. Det har varit spännande och mysigt att följa Ernst i sitt skapande. Visst blev det fint?


Tack för den här dagen och kvällen. Jag är så tacksam.
Kram från ensomfrossarijätteblåbärskaniveta:o)

   

ANNONS
Av Anita - 17 augusti 2011 22:25

Hej vännerna!
Oväntat besök. Urp! Vilken överraskning. Inte var dag man ser en sådan i sjön.

   Den kom i Motala hamn i somras. Många applåderade och vinkade. Bilen kan tydligen köra på land också. Hi hi.

Idag har jag fått väntat besök. Äntligen. Mamma och tvillingsyster har förgyllt min dag idag. Och dotter Anna anslöt i em. Vi strövade på stan. Jodå, några affärer har vi ju här i Gränna. Hallska Gården är trevligt. "Ett strå vassare" har goda kryddblandningar. Fina kort hos "Lilla Galleriet".
Middag och god blåbärskaka  åt vi hemma hos oss. Sen blev det visning av båten. Vad härligt att få visa mamma hur vi har det. Nu vet hon. Vad mysigt att vara tillsammans. Vi får se till att det blir fler besök. Hos varandra.

Ikväll tände vi ljus och var glada för att vi inte behövde vara ute i ösregnet och åskan. Jag kan tycka att det är rätt härligt ändå med oväder. Bara jag slipper bo i tält. c",)
Var rädda om er och var rädda om varandra.
Kram från ensomskavaradagmattetillLinaimorgon

 

Av Anita - 16 augusti 2011 23:36

Hej vännerna!
Dagen idag har varit en bra dag. Frukost ute i solen. Satt och mös en lång stund.
Promenad med Ami. Alltid lika njutbart.


Sen åkte jag iväg till Lillamattsa gård och plockade jätteblåbär. 10 liter blev det. En del rader var det glest med bär men några rader har fullproppade buskar. Det är himla roligt och lätt att plocka stora blåbär. Ibland åker en in i munnen. Mums! Det finns gott kaffe och kaka att köpa där. Det gjorde jag. I halvlek. Mm, mysigt. Och alltid träffar man någon att prata med. Det är många som kommer "utifrån" som vill plocka blåbär. Jag träffade en trevlig tjej från Linköping. Nu har många burkar med blåbär lagts i frysen för kommande höst och vinter. En del bär får vi njuta av färska. Imorgon ska jag baka en blåbärskaka att ha till fikat när dotter, syster och mamma hälsar på.


Förra åtet blev det ingen smörgåsgurka inlagd. Men nu har det blivit gjort. Hoppas de blir goda. Få smaka om nån vecka. Det är kul att pyssla och gotta till det ibland.


Ikväll fick vi besök av vänner som tagit en utflykt till Gränna. Vad trevligt!
Nu lockar sängen.
Natti fnatti kram från ensomhoppaspåentrevligdagimorgon

 

Av Anita - 15 augusti 2011 17:15

Hej vännerna!
Nu är semestern slut för många. Jobbstart idag. För en del känns det tungt, men jag tror de flesta gillar sina arbeten. I alla fall bland de jag känner. För mej är det en annorlunda situtation. Under min semester fick jag besked om att mitt arbete som personlig assistent upphört. Först chocken över vad som hänt min "brukare" och sen insåg jag att jag inte har något arbete att komma tillbaka till. Det känns tungt båda delarna. Förståss.


Jag har skickat in ansökningar till 5 jobb. 2 på äldreboende och 3 som personlig assistent. Ska även kolla om de behöver vikarie på några ställen jag känner till. Hoppas att jag är intressant på arbetsmarknaden fortfarande. Det är lätt att vackla och tro att det kommer att bli svårt att få nytt jobb. Men då får jag peppa mej lite extra. Klart jag ska få jobb!


För att inte bryta ihop och ge upp, gör jag upp en handlingsplan för mej själv. Göra nytta här hemma, hålla kontakten med vännerna, pyssla med Ami...... göra sådant som jag mår bra av. Men idag har det inte varit lätt. Är lite down. Många känslosamma samtal på telefon har det blivit. Det tar på krafterna.
Hoppas att jag är gladare och piggare imorgon igen.


Kram till er alla från ensomtroligenskaplockajätteblåbärimorgon

  

Av Anita - 13 augusti 2011 12:38

Hej vännerna!
Nu har vi varit med om nåt som funnits med på "attgöralistan" länge. När vi åkt båt på Göta Kanal har det sett så mysigt ut med alla cyklister som trampat på stigar och vägar längs kanalen. En önskan om att få uppleva det har funnits några år. Inte sådär så jag tänkt på det varje sommar, men ändå. En kompis i gänget föreslog detta och självklart var vi några som nappade på idén. Vi var 8 stycken som flitigt cyklade 4,2 mil igår. Från Borensberg - Berg, och tillbaka. Fantastiskt vackert. Härligt väder och ett glatt gäng. Med mer eller mindre cykelvana. Jag kan säga att det var nog 15-20 år sen jag cyklade. Inte klokt, men så kan det bli. En fin blå (förståss) Crescent cykel har stått i garaget många år. Välvårdad och med tvätt och puts är den som ny. Den funkade galant för mej.


Nu rustar jag upp den med fler mojänger. En cykelkorg fram. En cykeldata. Kanske en ny sadel. (Fick lite ont i rumpan igår.) Vad härligt. Nu vågar/kan jag cykla igen.
Hoppas ni alla har en härlig helg.
Kram från ensomskavistasibåtenidag

 

Av Anita - 11 augusti 2011 00:15

Hej vännerna!
Varje gång jag hör denna låt blir jag tårögd. Vet inte vad det är med den som berör mej så starkt. Kanske är det för att Glada Hudik-gänget sjöng den så fint.


Bildkvalitét är inte den bästa tyvärr.
Jag har förresten denna låt som ringsignal. Den är så fin.


Här är texten till "SVERIGE"

Sverige, Sverige älskade vän
En tiger som skäms
Jag vet hur det känns
När allvaret har blivit ett skämt
När tystnaden skräms
Vad är det som hänt


Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är


Duka din veranda till fest
För en långväga gäst
I landet lagom är bäst
Vi skålar för en midsommar till
Färsk potatis och sill
Som om tiden stått still


Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är


Regnet slår mot rutorna nu
Men natten är ljus i ett land utan ljud
Och glasen glittrar tyst på vårt bord
Lika tomma som ord
Visst är kärleken stor


Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är
Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än ärTittade på SVT program 6 av " Sommarkväll ". Underbart! Många goa skratt. Anders Timell är himla rolig. Och härlig. Henrik är snyggare än snygg. Mmm.
I slutet av programmet framförs sången Sverige, mycket stämningsfullt. Passa på att titta. Bara några dagar kvar, sen är det borta från SVT play.


Vi såg "Midsommar med Tina Ahlin" och där sjöngs sången Sverige. Jag önskar att det gick att se det programmet igen. Men tråkigt visas det inte längre på SVT play. Det var ett ljuvligt, underbart och mysigt program.
(Efter lite letande) Jabba, jag hittade den här på YouTube.


Vad säger ni nudå? Visst är det vackert?


Ibland ser jag nåt som bara måste förmedlas i min blogg.
Kram till er alla från ensomskapåhundkursikväll=kantarellsök

  


Ps, missade Allsången med Måns. Inger har skickat en länk som jag blev glad för. Danny och Måns sjunger Sverige. Tack kära syster.

Av Anita - 10 augusti 2011 13:42

Hej vännerna!
Igår åkte vi en dagstur på mc med våra vänner. Vi styrde mot Söderköping. Tog en medhavd fika utanför Linköping. I Söderköping åt vi mumsig glass på Smultronstället. Strövade lite på stan. Sen åkte vi vidare till Stegeborg och åt god middag på Stegeborgs Hamnkrog. Hjälp, där kom ösregn precis när vi satt och åt. Tur att vi kunde gå in och mysa. Körde via Åtvidaberg, Kisa och Ydre. På vackra vägar med sjöar som dök upp. Har inte en aning om vad de heter. Ska kolla kartan var vi var. :o) Det blev ett stopp i Tranås för då kurrade några av våra magar igen. Korvgrillen. Aldrig fel. c",)

9.00-21.00 40 mil. Lite sol, lite regn, lite kallt, lite ont i rumpan, men en härlig tur.
Idag njuter jag av en lugn hemmadag.
Kram till er alla från ensomvillbättrapåsolbrännan

 

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna

Följ bloggen

Följ Anitas blåa blogg med Blogkeen
Följ Anitas blåa blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se