Anitas blåa blogg

Direktlänk till inlägg 4 juli 2011

Mc turen igår.

Av Anita - 4 juli 2011 20:00

Hej vännerna!
Ja, då var jag här igen. Vem jag skriver för, kan undras ibland. För mej är det en dagbok helt enkelt. Kul att ta fram ibland och läsa. Och vill du läsa den är det helt okej. Om du gör det, blir jag glad för en liten hälsning. Då vet jag att du tittat in. 


Det blev som sagt en mc tripp igår. Spontant bestämde vi oss (igår förmiddag) för en utflykt tillsammans. Kul med vänner som är spontana och flexibla. Vi har känt varann länge nu och gör mycket roligheter ihop. På senaste tid har det blivit en del motorcykelåkning tillsammans. Härligt! Vi gav oss iväg efter sovmorgon och sen frukost. Vädret var mulet, varmt och vi hade turen att slippa regn.


Första stoppet var i Ödeshög. Vi kunde inte låta bli. Hur ofta ser man sånt här?


   Ett fält fullt med vallmo. Fantastiskt vackert. Jag har fått veta att bönderna får bidrag för att så blommor på fält som de inte använder att odla spannmål eller annat på. Stämmer det? Förra året var det ett blåklintsfält i Hästholmen. Mmm.

Månfarare tyckte någon på Facebook. Välklädda skulle jag säga. :o)         


Vi körde på härliga vägar till Borensberg. Vi har varit där med båtarna och blev himlans sugna på att åka båt i kanalen igen. Men för oss gäller det att njuta här och nu. Åker vi mc gäller det och åker vi båt njuter vi av det. Mindfulness (att närvara i nuet) i högsta grad. Det blev en glass och lite strosande. På bron till "centrum" fotade jag den här vyn.


  

Det där huset till höger är väl inte helt fel. Vilket läge. Undra hur det är att bo där på vintern?


Sen blev det Bergs slussar. Åh, där är så vackert. En Sverige idyll. Några av oss åt korv och någon vårrullar från thaiköket. En rullande thaimatsvagn. Det vore nåt i Gränna, tycker jag. Det är alltid härligt att komma till Berg. Många många fler tyckte det också. Massor av folk. Och många båtar.


Jaha, sen blev det Gamla Linköping efter lite letande. Och vilken otur vi hade för allt stängde kl 16.00 Precis vid den tiden då vi kom. Så det kan bli. Vi strosade lite där också. Fantastiskt fint och välordnat. Dit får vi åka en annan gång när allt är öppet. Förresten så kan jag berätta att det fanns folk med tidsenliga kläder som prydde lilla staden. De jobbade där och jag hoppas att de är kvar när vi kommer tillbaka. :o)


  
Vi som hade sett fram emot att besöka de små affärena och bodarna.


Hm, vi hade planerat att äta middag där i Linköping. Det blev middag i Motala istället. Precis nere vid hamnen med utsikt över båtbryggorna. Maten var god, men onödigt dyr. Tyckte jag.  Vi träffade några båtvänner från Gränna. Vad trevligt! Kaffesugna var vi förståss, men det tog vi i Vadstena. Glass och kaffe.


På vägen hem svängde vi av och körde en bit på Omberg. Den här fantastiska utsikten mötte oss på nervägen.


  

Synd att det inte går att zooma med min mobilkamera. Det är Hästholmen ni ser långt därborta där "väderkvarnarna" står.


Som ni nu säkert förstått så är det viktigt med mat- och fika stopp när man åker mc. c",) Om jag summerar dagen ser den ut såhär.

  1. Borensberg - glass
  2. Berg - korv och vårrulle
  3. Motala - middag.
  4. Vadstena - kaffe och glass

Vad ska man annars göra vid alla stopp?  Hi hi.
Kram från ensomfåttenöverraskningspresentsomjagvisarimorgon

  

 
 
Ingen bild

Lisse

4 juli 2011 21:28

Är själv i kväll - måndag, kom på att du har en blogg,som jag läste. Har införskaffat mig ett MC-ställ nu så skicka gärna ett SMS när ni tar en tur på MC:n,så kanske vi kan häkta på någon gång ( vi dansar inte bara)Du är jätteduktig på att skriva beskrivanande vad ni gör och om era upplevelser/ Kram Lisse

Anita

4 juli 2011 21:50

Hej vännen!
Vad glad jag blir över att du tittar in till min blogg. Vad kul att du köpt mc kläder. Jabba! Vi har pratat om att ta en dagstur till Vänern den 16 eller 17 Juli. Läckö, Spiken, Göta kanal ställen. Funderade först på en övernattning men svårt att boka i förväg pga om hur vädret blir. Kul om ni hänger med. Vi hörs.
Stor kram till dej.

 
Ingen bild

AnnikaS

4 juli 2011 21:54

Jag är glad över att du skriver om alla små guldkorn ni hittar. Ibland har man lust med en utflykt i närområdet och då kommer man aldrig på något, men här får jag massor av tips.
kram Annika

Anita

4 juli 2011 22:02

Hej vännen!
Vad kul att du uppskattar det jag skriver om. Tanken är ju att tipsa andra om utflyktsmål.
Stor kram till dej.

 
Ingen bild

Birgitta

4 juli 2011 23:51

Vilka härliga och mysiga utflykter ni gör. Tänk att det finns så mycket,så nära. Bra tips för en-dagars-utflykter! Ska bli mysigt att se er på Ön.
Kramar!

Anita

5 juli 2011 07:33

Hej käraste!
Ja, det gäller att ta vara på varje stund. Eller hur? Det är så mysigt att se andra platser runt omkring oss.
Öa kommer vi gärna till. Det gillar vi.
Lycka till med allt.
Stor kram till dej.

 
Ingen bild

Ulla

5 juli 2011 11:25

Härliga bilder . Vallmofälten är så vackra och även linfälten . Det är bra att ni är välklädda. Vet att ni hade en trevlig tur med flera glasspausar.Kramis Ulla

Anita

5 juli 2011 19:00

Hej kära Ulla!
Ja, du har redan fått rapport kan jag tänka.
Linfälten glömde jag nämna. De är underbart vackra. De är ju blå. :o)
Kram till dej.

 
Ingen bild

Mait

5 juli 2011 15:18

Hej!

Ja du att leva i nuet borde fler göra. Kul att kunna vara spontan sådär o dra iväg bara. Vilken frihetskänsla det är. Ja och vilken härlig dag ni fick. Fina bilder.

Kram fr Mait

Anita

5 juli 2011 18:59

Hej vännen!
Ja, du har fått lära dej att leva i nuet. Eller hur? Du är riktigt bra på det numera.
Kul att du gillar bilderna. De är tagna med min mobil. Mer avancerat behöver det inte vara för en dålig fotograf som mej.
Kram till dej

 
Ingen bild

Dotter Anna

5 juli 2011 19:27

Hej Kära!
Skönt att det blev uppehåll när ni va iväg, härligt att ni stoppar och njuter, ja, det är vi ganska bra på båda vi =)

Jag och Lina har letat köttbullar, tränat sitt kvar och inkallning idag. Hon är duktig, kul =) Längtar till kantarellkursen =)

Ha en bra kväll käraste!
Puss och kram Anna och Lina

Anita

5 juli 2011 21:43

Hej ni båda!
Vad kul att Lina är så duktig på att träna och lyda.
Vi ska ta väl hand om henne nästa vecka.
Hoppas ni också haft en mysig kväll.
Stor kram.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - 5 december 2013 00:32


Hej vänner!Nu har ni nog slutat titta in på min blogg. Jag förstår er. Här händer ju ingenting. Förlåt. Jag ville mest ge ett livstecken och önska er en mysig December.   Kram från ensomfinnspåfacebook   ...

Av Anita - 27 augusti 2013 07:26

Hej vänner!Jag har den stora glädjen att få åka färja till jobbet. Den senaste tiden har det varit fantastiskt vackert väder. Solen har lyst, himmel och vatten har varit så vackert blå. Jag måste få visa er:   Lördag morgon. Jag åker 6:55 färjan...

Av Anita - 14 augusti 2013 08:23

Hej vänner!Jag ber om ursäkt. Jo, för att bloggen varit oaktuell en lång tid. Jag har funderat på att stänga ner den. Men det låter jag bli. För mej är det en dagbok och jag gillar att kunna gå tillbaka och läsa vad jag skrivit. Datum och händelser ä...

Av Anita - 3 maj 2013 23:13


Hej vänner!Lycka är att kunna njuta på väg till jobbet. Jag åker färja till Visingsö och till mitt jobb i Hemtjänsten. 1:a maj 2013. Såhär är Vättern bäst.  Kram från ensomgillarsjön   ...

Av Anita - 24 april 2013 06:54


Hej vänner!Mer än så behöver jag inte skriva.  Nu har vi en härlig tid framför oss med livsglädjande händelser, resor och göromål. Kram till er alla från ensomnjuteravallapenséerhärhemma       ...

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards