Anitas blåa blogg

Direktlänk till inlägg 19 juni 2011

Veckan som varit.

Av Anita - 19 juni 2011 22:45

Hej vännerna!
Några dagars paus och nu har jag lust att blogga igen. En vecka går fort. Speciellt om den innehåller mycket roligheter. Det har vår gjort.


Det började i söndags em/kväll med att ett gäng tog motorcyklarna till Stalpets Café i Aneby. God fika i härlig miljö. Och underbar mc åkning på vackra vägar och i skönt väder.


I tisdags tog jag, Peter, Martin och Ami en bilutflykt. Första anhalten var Bergs Slussar. En glad överraskning var att golfbanan blivit så fin med blommor och fina planteringar. Välgjort och fantastikt vackert.

 

Därnere ser du en röd byggnad. Det är ny gästhamnsservice. Vad bra!

Efter stopp och godisinköp hos Cloetta i Ljungsbro körde vi till Söderköping.  Hungriga som vi var sökte vi upp första bästa matställe. Precis vid kanalen. Äkta itaienska pizzor hade de. Mums, vad gott!

 

Är den här värd 160 kr? Vitlök, 12 räkor, 3 soltorkade tomater, 2 körsbärstomater, en näve ruccola. Urp. Dyrt som attan. Men god.

       

  Smultronstället               Vy från Ramberget           Minsta restaurangen

Glass blev det förståss på Smultronstället. Men bara en bägare med 1-2 kulor.

Svårt att välja på alla härliga smaker. Vi körde vidare till Stegeborg, tittade på båtarna, tog linfärjan över och styrde kosan hemåt. En härlig dag tillsammans. De här ställena har vi besökt med vår båt. Det är lite annorlunda än att besöka dem land vägen.


I onsdags kväll var det dags för mc åk igen. Lite svalt var det allt. Fick ta på ett extra lager kläder. Vi åkte till Vadstena Nostalgiafton. Den pågår onsdagskvällar hela sommaren. I onsdags var det härlig 60-tals livemusik. Rätt så mycket folk. Vi hade med eget fika och picnicfilt. :o) Kul, för vi är 4 par på samma gata som åker motorcykel. Alla var med denna kväll.


Jag avbröt min semester för att ställa upp och jobba torsdag och fredag. Helt okej för vi bytte pass. Är ledig tors-sön i veckan som kommer. Jättebra.


Igår, lördag, hade vi en underbar dag. Vad tror ni vi åkte på? c",) Just det. Motorcykel. Det blev en utflykt med färja över till Torpön i Sommen. Ljuvligt vackert. Vi åt middag där på restaurangen vid färjelägret. Solen tittade fram emellanåt. Faktiskt så klarade vi vår lilla tripp utan en regndroppe. Härligt!


 

Spättan Anita. Blå och inte så allvarlig som jag ser ut. :o)

Vi avslutade vår dag med en glass i Gränna hamn. Och när vi varit hemma en stund kom regnet. Ösregnet som aldrig slutade. Jodå, det gjorde det. Ikväll. Tror jag. Här har regnat oavbrutet hela dagen idag. Det har blivit innemys med hela familjen. Anna och lilla Lina har varit här hos oss. Mys. Vi lagade underbar mat:

  • Underbar tomatsoppa gjord på färska tomater som jag rostade i ugn tillsammans med scharlottenlök, vitlök och olivolja. Efter rostningen fick de puttra i grönsaksbuljong. Mixade till en slät soppa. Salt och peppar. En klick creme fraiche på toppen. Mumma!
  • Ratatouille. Första gången jag lagade det och mycket gott. Lång koktid men det var det värt. Åt det på Gotland med lammspett och då bestämde jag mej för att pröva och laga det själv. Det blir fler gånger. Helt klart.
  • Örtspäckad fläskfilé. Jag använde den goda lamm- och fläskköttskryddan som köptes på Gotland. Krusmyntagårdens. Tog i färsk timjan och salvia från vår lilla kryddträdgård. Gott gott.
  • Om nu middagen var kalorisnål så var inte desserten det. c",) Oj oj oj, hemmagjord glass på ägg, socker, grädde och nötkräm. Grovhackad mjölkchoklad med nougat i. Nocciola är min och Martins favorit när det gäller Italiensk glass. Hurra, nu kan vi göra själva. Vi behöver inte åka till Italien eller Kroatien för äta den mumsiga glassen. Den här var nästan lika god.
  • Anna bakade Bregott kakor. Barndomens favoritkakor. Mums.

Käre tid, vad jag skriver. Hi hi, en veckas bloggpaus kan vara förödande. Det finns ingen hejd på allt jag vill skriva om. Men nu slutar jag. Tror minsann inte att ni orkar med mer. Välkomna imorgon om ni är sugna på att läsa vad jag fick av kära Anna idag.

Kram från ensomärledigimidsommarhurra
  

 
ANNONS
 
AnnikaS

AnnikaS

20 juni 2011 16:58

Vilken kanonvecka du verkar ha haft!
kram Annika

http://annikas-kreativa-sida.blogspot.com

Anita

20 juni 2011 18:29

Hej vännen!
Ja, det kan man lugnt påstå. :o)
Kram till dej.

 
Niina

Niina

20 juni 2011 20:56

Vilken fin vecka ni har haft och vackra bilder! Men pizzan var rätt bra dyr. Men det såg gott ut! Sköt om dig!

http://niinas.blogspot.com

Anita

20 juni 2011 21:28

Hej Niina!
Kul att du tittade in. Glad blir jag över dina rader.
Ha det gott och ta hand om dej.
Kramis.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - 5 december 2013 00:32


Hej vänner!Nu har ni nog slutat titta in på min blogg. Jag förstår er. Här händer ju ingenting. Förlåt. Jag ville mest ge ett livstecken och önska er en mysig December.   Kram från ensomfinnspåfacebook   ...

Av Anita - 27 augusti 2013 07:26

Hej vänner!Jag har den stora glädjen att få åka färja till jobbet. Den senaste tiden har det varit fantastiskt vackert väder. Solen har lyst, himmel och vatten har varit så vackert blå. Jag måste få visa er:   Lördag morgon. Jag åker 6:55 färjan...

Av Anita - 14 augusti 2013 08:23

Hej vänner!Jag ber om ursäkt. Jo, för att bloggen varit oaktuell en lång tid. Jag har funderat på att stänga ner den. Men det låter jag bli. För mej är det en dagbok och jag gillar att kunna gå tillbaka och läsa vad jag skrivit. Datum och händelser ä...

Av Anita - 3 maj 2013 23:13


Hej vänner!Lycka är att kunna njuta på väg till jobbet. Jag åker färja till Visingsö och till mitt jobb i Hemtjänsten. 1:a maj 2013. Såhär är Vättern bäst.  Kram från ensomgillarsjön   ...

Av Anita - 24 april 2013 06:54


Hej vänner!Mer än så behöver jag inte skriva.  Nu har vi en härlig tid framför oss med livsglädjande händelser, resor och göromål. Kram till er alla från ensomnjuteravallapenséerhärhemma       ...

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna

Följ bloggen

Följ Anitas blåa blogg med Blogkeen
Följ Anitas blåa blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se