Anitas blåa blogg

Alla inlägg under maj 2011

Av Anita - 7 maj 2011 21:52

Hej vännerna!
Nu har jag gjort det. Efter så många år. Det väckte goa minnen. Och det gick väldigt bra. Okej att komma på men lite knöligt att komma av. Vad har hon hittat på nudå, tänker du kanske. Jo, det ska jag berätta. Vi har åkt MC. Premiärturen för mej. Litte pirrigt, vad jag skulle tycka efter alla år som jag inte suttit på "bönpallen". Men det var ju helt underbart. Fantastiskt. Wow, vilken känsla.

Tack vare en trygg MC knutte. Och tack vare den fina utrustning vi har köpt. Ordentliga grejor som gör att jag känner mej säker. Det är knä- och benskydd, armbågsskydd, ryggskydd och höftskydd i kläderna. Oj, lite ovant att röra sej i allt skyddande skydd. :o)


I em åkte vi upp till Örserum, mot Bunn där det var otroligt vackert. Sen styrde kosan till vänner i Båget där vi våldgästade. Fick en go kopp kaffe och mys/pratstund innan det bar hemåt igen. En liten sväng som passade bra såhär första gången.


Nu längtar jag ännu mer till vår MC resa som går till Gotland. Vad kul det ska bli. Bra att vi kan "träna" några fler åk innan det bär av.
Kram till er alla från ensomfårsvårtattvälapåbåtfärdellermcfärdframöver

 

ANNONS
Av Anita - 6 maj 2011 18:51

He.j vännerna!
Vad kul att några av er ville vara med och gissa på vilken Buff jag köpte i Nässjö. Att det skulle vara en blå var det ingen tvekan om. Gissningarna är riktigt bra. Jag vill nog ha allihop.


           


Jag blev full i skratt när jag såg vem som gissade rätt. Att ha en tvillingsyster (och dessutom är vi enäggstvillingar) som vet precis vad jag gillar. Eller så tyckte du mest om den du gissade på. Så kan det vara. För det du gillar, gillar jag. Och det jag gillar, gillar du. :o)) Inger, du vann gissningen. Hurra!


Cashmere Blue  


Hoppas ni alla får en härlig helg vad ni nu hittar på. Varmt och gott väder blir det. Och visst blir man glad? Glad blir jag om febern ger sej snart.
Kram till er alla från ensomvilatmestheladagen

  

ANNONS
Av Anita - 5 maj 2011 21:40

Hej vännerna!

Jag har köpt fröpåsar på Impecta Fröhandel. Bara några stycken för det är begränsad plats för odling. Den får ske på balkongen. Vi ska ha tomatplantor där som jag redan sått och väntar på att de ska växa till sej. Har för säkerhets skull köpte en planta med Elin tomater på Ebes här i Gränna. De tar bara 20 kr för olika tomatplantor. Det tycker jag är billigt. Fröpåsarna blev, Blomman för dagen/Heavenly blue, sugar snaps och en ljuvlig blå vaxblomma som heter Pride of Gibraltar. Plantan blir 80 cm hög och jag hoppas den kan växa i krukor. Annars får jag be Peter fixa till rabatten så blommorna får pryda sin plats där.


  

Stor Vaxblomma
Mängder av doftande, purpurblå blommor. Blågrönt bladverk. Färgen blir intensivare i soligt läge. Passar för snitt och rabatter.
Odling:
Blötlägg fröerna i ljummet vatten 1 dygn före sådd. Förkultiveras inomhus i såjord. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över.
(Text och bild från Impecta)


Idag har jag varit ledig. Vädret har inte varit nåt vidare. Och jag har inte mått nåt vidare. Uscha, huvudvärk, illamående, matt och trött i kroppen. Det flög på mej idag. Städade några skåp som planerat men sen orkade jag inget mer. Hm, vad är detta? Hoppas det går över lika fort som det kom. Jag vill inte vara sjuk.


Kram från ensomavslöjarimorgonvilkenBuffjagköpte

 

Av Anita - 3 maj 2011 21:00

Hej vännerna!
Hua vilket väder det varit idag. På morgonen kom stora snöflingor över Grännabygden. 2-3 grader. Brr. Vi körde in till Jönköping och lämnade Crabban på bilverkstaden. De ska fixa blå färg på dörrlisten. Kanon. Sen körde vi till Nässjö i snöväder. Det lugnade sej efter en stund, som tur var. På Mascot Motor köpte jag fina handskar och tjejstövlar med resår baktill för tjocka ben. :o) Himla bra. En ryggplatta som passar i ett fack i jackan. Lite sköldpaddekänsla men jag vänjer nog mej.


Vet du var en Buff är? Det visste inte jag heller. För någon vecka sedan fick jag veta vad det är. En himla smart grej.

  

     Klicka på bilden så kommer du till hemsidan.     


Jag köpte en Buff. Vill du gissa vilken det blev? Klicka här så kommer du till det sortiment jag hade att välja på. Alla finns ju inte på Mascot Motor men jag hittade en fin. Den som först gissar rätt vinner en överraskningspresent. Det kan väl vara kul? c",)


Kram från ensomharfullmcutrustningnu=härligt

  

Av Anita - 2 maj 2011 21:54

Hej vännerna!
Ursäkta att jag inte bloggat på några dagar. Det har varit fullt upp med sjösättning och städ/fix i Eventide. Underbart att hon ligger i plurret igen. I fredags kom det en lyftkran från Jönköping och lyfte i de stora båtarna.


  

Här har traktorn kört vagn och båt till lyftkranen. Ett gäng kunniga killar hjälptes åt med att få alla sex båtar i sjön. De har gjort det förut och rutinerna sitter som en smäck. Ser ni vilket väder vi hade? Kunde inte varit bättre. Spegelblank sjö och sol. Mmm, underbart!


  

Lite pirrigt är det ju när båten lyfts från vagnen och ska ner i sjön. När hon kommit i, firade med en smaskig fika uppe på "flajjan". Hurra!


I lördags grillade vi med båtvänner. Mycket trevligt. Kallt som attan, tur att vi kunde sitta i klubbstugan. Peter och jag sov i vår båt. Tack och lov för extra värmefläkt och gosiga täcken. Och faktiskt kom vårt lilla extra värmeelement (i form av Ami) och la sej mellan oss på natten. Hon ville inte ligga i soffan. Där var kallt och ensamt. Tror sjutton det. c",)


Frukost i morgonsolen. Inne. Och sedan fixade vi med lite skåp- och lådstädning. Skönt att sortera bort sådant vi inte gjorde i höstas. Det är lätt att samla på sej för mycket grejor även i en båt. Ska en sak in, så måste en sak ut. Hm, inte alltid vi kommer ihåg det. Jag pyntar gärna med levande blommor och nåt fint också. Det blir så hemtrevligt då. Killarna gillar "min" inredning. Utan den vore Eventide som vilken båt som helst. Ja, jag ska visa bilder framöver. Om ni vill.


Imorgon är en ledig dag. Då ska vi lämna Crabban på bilverkstaden för fix på lack som försvann i tvätten. Och sen ska vi åka till Mascot Motor i Nässjö för att köpa stövlar och handskar till mej. Nu börjar jag längta efter att få känna på hur det är att åka MC. Vår första tur blir nog till Hästholmen. Om en månad åker vi till Gotland. Har hört att det finns många Lagotto där. Vad kul! Synd att vi inte har en sidovagn till Ami. Hon hade nog gärna velat se sina tryffelkompisar.


Ja, men det var väl allt för ikväll. Onödigt vetande kanske. Vem bloggar jag för? Mej själv? Äh, jag vet ju att några av er kommer regelbundet för att läsa vad jag hittar på. Det är jag glad för. Tack till er som skriver kommentarer.
Var rädda om er och var rädda om varandra.
Kram från ensomgjortsommarschemasågottsomklart=skönt

  

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna

Följ bloggen

Följ Anitas blåa blogg med Blogkeen
Följ Anitas blåa blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se