Anitas blåa blogg

Alla inlägg under april 2011

Av Anita - 17 april 2011 21:32

Hej vännerna!

Nu ska du höra nånting som jag vill tala om,
jag såg en lärka nyss, och det var våren som kom.
Nu är våren kommen,
nu är våren kommen,
alla lärkor börjar drilla då, just då.
Vårens eldar brinna,
vårens bäckar rinna,
vårens kvällar är så blå så blå så blå.

Text av Astrid Lindgren / Vi på Saltkråkan.

 

  

Blir man annat än glad över att plocka vårblommor vackra som dessa? Lungört och vitsippor. Blåsipporna blommar och är ljuvliga, men dom plockar jag inte. Är de fridlysta? Många tror, men ingen vet säkert.


Idag skyndade jag mej hem efter jobbat för att ta med Ami och Martin till Röttleskogen. Underbart att ströva. där. Fåglar i mängder sjunger sina vårsånger för oss. Och vet du vad? Jag blir tokig på att inte kunna namn på fåglarna och vem som sjunger vad. c",) Koltrasten vet jag. Talgoxen likaså. Kanske bofinken.. Men sen är det stopp. Har ni nåt tips på hur jag ska kunna lära mej? Snälla, berätta i så fall.


Nu är det gott att leva. Våren gör mej glad. Då har jag mycket att se fram emot. Främst båtlivet. Och kanske MC livet kan vara en positiv grej fast jag inte tror det ännu. c",)

Kram från ensomskriversvarpåerakommentareromniintesettdet:o)

 

Ps, jag har tvättat frottehandukarna och använt det nya blå sköljmedlet. Säger bara Mmmmmmmmmmm, underbar doft.

Av Anita - 16 april 2011 21:02

Hej vännerna!

Ny design i bloggen. Visst är den läcker? Inger, söstra mi, har gjort headern och grafiken är köpt på Digiscrap Daisie - Eline's at the waterside.


Igår kom Anna och Lina hit till oss. Vad mysigt att vara tillsammans. Lina blir mer och mer modig. Hon leker och upptäcker nya saker i vårt hem. En  duktig liten vovve för hon har inte kissat inne en enda gång. Anna är uppmärksam när hon behöver gå ut. Ami gillar när Lina kommer på besök. Hon vill gärna vara nära.


 

Kan inte låta bli att lägga ut denna bild igen. Jag tycker den är underbar!


Ikväll var vi i Röttle och plockade vitsippor och lungört. Mm, ljuvligt. Vi tränade hundarna en stund. Ami är himla duktig på inkallning och stanna kommando. Lilla Lina fick leta efter Anna bakom träd. :o) Det klarade hon galant.

Hoppas ni har det gott.
Kram från ensomärgladatthaAnnaochLinahär

 

Av Anita - 14 april 2011 21:38

Hej vännerna!
Idag hittade jag ett ovanligt men ofarligt mail i min dator. Blev först lite misstänksam, men hittar ingen länk att klicka på. c",) Hoppas inte avsändaren har nåt emot att jag visar det här:

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej Anita!
Jag såg din blogg och tänkte att du kan vara intresserad av nya Comfort Sensations som nu lanseras. En riktigt fin blå flaska :)
Comfort Sensations är en ny kollektion innehållande två premium produkter som har en extra parfymboost som har en positiv effekt på både kläder, humör och hem. Produkten innehåller eteriska oljor som får kläderna att dofta ljuvligt där doften har kombinerats med frukt och blomster för att skapa spännande fusioner. Comfort Sensations wild bluebell & bergamot thrill En intensiv och ren doft av bergamott och blåklocka - doftkombinationen riktar sig till den som vill ha extra mycket doft. 

Ha en fortsatt trevlig dag!
Vänligen, DIANA MANKOWITZ, Junior Consultant, Micael Bindefeld AB

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag googlade på Diana och hon finns. c",) Googlade förståss på sköljmedlet och det finns. c",) Mmm, det doftar nog fantastiskt fräscht.


  

Jamen tack, Diana! Det här blå ska jag absolut testa. Synd att du inte erbjöd mej en provflaska.


Kram från ensomaldrigslutarattförvånas

  

Av Anita - 13 april 2011 22:20

Hej vännerna!
Anna kom med Lina i lördags. Lilla Lina. Pyttelilla Lina. Jag har aldrig sett en så liten valp. Söt är hon. Som socker. Och tuff, för hon sa till Ami att inte komma i närheten. Ami fattade vinken direkt. Hon satt på avstånd och vände bort huvudet. Allt eftersom tiden gick, förstod Lina att Ami inte var ett hot. Då var det okej att de nosade på varandra. Anna och vovve övernattade här. Dagen efter hade Lina accepterat Ami. Intressant att se hundarnas beteende. Glad blev jag över att Ami fattar signalerna så bra. Hon ÄR verkligen himla snäll mot alla hundar. Mjuk och tillmötesgående. Och glad. Precis som sin matte. Eller?


De käkade frukost tillsammans.


  

Ami ser ut som en jätte, men det är lilla Lina som är så himla liten.


Det är fantastiskt med alla olika hundraser och dess egenskaper. Det borde de ta upp mer i "Huset är fullt med hundar", tycker jag. Och nåt som är viktigt är pälsvård och skötsel. Den kan ju vara väldigt olika på olika raser.


I vår familj är Ami Lagotto den fjärde hunden som vi äger/ägt. Alla fyra har varit olika raser. Vi har lyckats bra med allihop, förutom den första som var en Cocker Spaniel. Det visade sej att han hade mentala störningar. Vi fick tråkigt nog ta bort honom när han var 3 år. Vår Golden Retreiver och Welsh Corgi Pembroke var underbara. Ja, att ha hund är stor lycka.  En del väljer samma ras genom livet och en del väljer olika. Inget är fel. Eller hur? Det är roligt att få uppleva deras likheter och olikheter. Inte bara som individer utan som ras.

Så tycker jag, vad tycker du?


Kram till er alla från ensomskabesökadetnyahundcaféetendag

  

Av Anita - 12 april 2011 22:30

Hej vännerna!
Ikväll känner jag mej så nöjd med dagens insatser. Vet att ni inte tycker det är så roligt att läsa om, men... jag har putsat fönster. c",)


  

8 meter fönster. Lite olust innan jag satte igång, med med bra fönsterputsgrejor gick det som en dans. Åh, vad rena och fina de blev.


  

Peter köpte fina grejor av ett fönsterputsarproffs. Kanonbra.


Vi tänker och fillilurar på hur vi ska göra balkongen mysig och hemtrevlig. Lite knepigt är det, för inget ska ju stå framför dörrar och fönster. Peter hade en idé om att hänga smala bord på balkongräcket. Lite knasroligt att sitta på rad och äta eller ta ett glas vin. Men ingen dum idé för alla vill ju titta på utsikten. Jag vill ha några tomatplantor mot väggen. Kanske sockerärtor. Färska kryddor. Det blir ju vackert och livfullt om man har växter och annat. Mattor på golvet. Några lyktor. Tänk om Ernst kunde komma hem och ge oss idéer. Det vore underbart. Han visade förresten en smart möbel i ett av sina program. En stapelbar rottingmöbel som innehöll stolar och bord. Har inte sett den någonstans. Har du? Äh, Ernst kan nog inte komma. Vi får klura ut nåt själva. Och självförtroendet finns. En vän var här och hälsade på. Hon frågade om vi anlitat en inredningsarkitekt. Oj, vad stolt jag blev. Varför? Det var ju vi själva som inrett. Mycket jobb och många sömnlösa nätter. Men jädra vad kul det var att inreda ett nytt hem. Vi är mycket nöjda.


Nu har jag svamlat färdigt. Dags för sängen.

Natti fnatti alla vänner från ensomsnartskafåinredaibåten

  

Av Anita - 11 april 2011 07:53

Hej vännerna!
Det här blir jag så trött på:

Markera detta nyhetsbrev / avsändare som oönskat

 

Kära användare
Vi har upprepade gånger skrivit till dig angående leveransen av en iPhone 4, förstår inte varför du fortfarande inte har bekräftat din information så att vi kan skicka den.


Allt vi behöver är ditt telefonnummer.
Fyll i dina uppgifter så att vi kan skicka den.


Klicka här


Vet inte hur många olika varianter på mail jag har fått från denna adress. Visst är det lurigt med länken längst upp? Den klickar inte jag på heller.

Kram från ensominteärsålättlurad

  

Ps, jag har tagit bort länkningen. :o)

Av Anita - 10 april 2011 09:30

Hej vännerna!
Igår var vi på Leva & Bo mässan. Trevligt och gott. Vi smakade på rökt kött, korv, fisk, choklad, kaffe, äppelmust, bröd, ost, marmelader.... Köpte stenugnsbakad bröd från Visingsö. Jag köpte ett annorlunda ljus. "Ett ljus för livet" Ett evighetsljus. Vatten, olja och lite hushållspapper är det enda som behövs för att hålla ljuset brinnande. Ska fundera på vad jag kan göra för arrangemang.


Utanför mässan stod Ahlgrens och sålde munkar. Vad tror ni jag köpte?


  

En blåbärsmunk. Läckert. Den smakade inte så mycket blåbär, tyckte jag. Men fin är den. Blå och fin. c",)


Idag njuter vi av sol och värme. Underbart! Här städas det och fixas. Sopas ute.

Snart ska vi ta en fika i solen. Mmm.
Ha en go dag vänner.
Kram från ensomkelatmedvärldensminstahundvalp

  

Av Anita - 9 april 2011 20:22

Hej vännerna!
Äntligen har Anna fått sin dröm i uppfyllese. En dröm hon haft länge. Nu när hon är singel kan hon helt bestämma själv. Visst är det bra? Drömmen har varit att skaffa en hund. Och nu har hon gjort det. Hurra!

Efter mycket huvudbry och planerande för Anna, har denna lilla sötnos blivit hennes. Lina Chiwawa (Chihuahua) 11 veckor. Söt som socker.
  

De är på väg hit ikväll. Gullegullig lite vovve som ska presenteras för sin hundmormor- morfar och morbror. c",) Och hundkompis Ami. Hoppas hon inte äter opp lilla Lina. :o) Nejdå, Ami brukar vara väldigt snäll mot andra hundar.

Nu har jag bara en önskan kvar när det gäller hundägande. Att du Inger kan ha en hund. Det skulle passa dej så bra. Eller hur?
Kram till er alla från ensomaldrigsettensålitenvalpnångång

 

Här har hon Ikeas råtta intill sej. Fatta hur liten Lina är!

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards