Anitas blåa blogg

Alla inlägg under mars 2011

Av Anita - 15 mars 2011 21:15

Hej vänner!
Imorse blev jag överraskad och glad över ett erbjudande om gratisbiljetter till filmen "Hur många lingon finns det i världen". Jag kollade med Anna om hon ville följa med. Gärna, sa hon. Jag fick åka hem och rasta Ami och sen gav jag mej tillbaka till Jönköping. Det var det värt. Tusen tack Maria.

  


Filmen om Pär Johansson och Glada Hudik-teatern är fantastisk. Gråt och skratt. Och mycket värme. Den är underbar. Ni måste se den. Premiär på fredag. Till min stora lycka gjorde gänget sitt härliga framträdande med min favoritlåt, Från och med du av Oskar Linnros. Den låten passade så himla bra.
När man ser filmen så förstår man hur mycket Pär Johansson har fått kämpa sej fram till vad Glada Hudik är idag. Och filmen visar bara början. Hurra för Pär och hurraaaaaa för Glada Hudik gänget.


På lördag ska jag se filmen igen. Då ska jag jobba. :o)
Kram till er alla från ensomtarinpenséernapånatten:o)

  

Av Anita - 14 mars 2011 20:19

Hej vänner!
Efter jobbet idag så körde jag till Curenstams Blommor. Mmm, köpte ljuvliga penséer av denna sort.


  

Köpte sex sådana och planterade i krukan utanför dörren. Hade velat blanda dessa med förgätmigej, men de ofinns i handelsträdgården. :o)


 

Till krukorna som hänger på balkongräcket blev det blå. :o)  Vi ser dom hela tiden från rummet. Ljuvligt och glädjande.


Som alltid får jag himlans trevligt mottagande när jag kommer till mitt favortiställe, som Curenstams är. Idag fick jag en ljuvlig bukett gula små tulpaner av Svante. HAN är snäll. Och duktig. Kurr.


Kram till er alla från ensomgillartidenviharframföross

  

Av Anita - 13 mars 2011 21:20

Hej vänner!
Helgen har varit så himla bra, trevlig och mysig. Vi har träffat vänner och vår kära dotter Anna har varit hemma hos oss lör-sön. Mysigt att hon vill komma hem och umgås med sin lilla familj.


I eftermiddag blev vi sittande i pysselrummet och gjorde varsitt kort. Anna gjorde ett med cupcakes och fikande väninnor till en kompis. Jag gjorde ett tack kort till våra vänner som vi var hos igår. De skämmer alltid bort oss och vi känner oss alltid välkomna hos dom. Kvällen var bättre än bra. Kanon.
Mitt kort blev såhär:


  

Jag har fått dille på stansade retro blommor. :o)


Nu ska jag så "Blomman för dagen" i några krukor. Har haft fröna liggande i blöt för att de ska gro lättare och snabbare.
Vi hörs i veckan.
Kram från ensomärgladattdetärbarmarkochvårkänsla

  

Av Anita - 11 mars 2011 23:06

Hej vänner!
Har ni haft en trevlig fredag? Hoppas det. Jag är ledig i helgen och det känns gott. Ikväll har vi varit hos vänner i nya höghuset här i Gränna. Mycket trevligt och mysigt. Wow, vilken utsikt. De har takterass och den kan bli hur läcker som helst när den möbleras.


Nu till nåt helt annat. Jag vill visa er är detta.


  

När Ami och jag tog eftermiddagspromenaden häpnade vi över synupplevelsen. Is som krossats in mot strand och upp på land.


 

Brevid Amis badplats såg det ut såhär. Oj oj, vad mycket is!


Nu ska ni får hjälpa mej med en sak. c",) Lyssna noga. Vattnet är blått. Jamen, det säger man ju. Fast egentligen är det inte så. Det är den blå himlen som speglar sej i vattnet. Eller? Kan det vara sand och botten som också färgar vattnet blått? Nåja, nu till min allvarliga fundering. Jag kunde inte släppa den där jag gick på strandpromenaden. Isen är BLÅ. Ljusblå. Hur kan den vara det? Förklara det ni som kan.


  

All is är inte blå som du ser, men det finns ändå en hel del. Visst är det märkligt?


Vad ni än gör så ge er inte ut på isen. Nu ser den farlig ut. Hua.
Var rädda om er och var rädda om varandra.
Kram från ensomharmerroligheterpågångimorgon

  

Av Anita - 10 mars 2011 19:14

Hej vänner!

Idag har jag och Ami haft en toppendag för vi har fått besök av varsin kompis. Matte och hennes lilla söta pojkhund. c",) Vi började dagen med en långpromenad i det äckliga vädret. Vovvarna fick sitt och vi laddade för en pysselstund. Det blev dusch för båda hundarna. Sen lek och bus en stund.


Vi värmde oss med en god morotsoppa som jag gjorde för första gången. Gott med muskot i, tycker jag. Fast riven muskotnöt är nog snäppet bättre. Vill du har recept?

  
Morotssoppa
En god, lättlagad och vacker soppa som passar fint
både som lunch, förrätt och enklare huvudrätt.

Du behöver
Receptet är för 4 personer.

6 morötter
1 gul lök
1 liter grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 msk crème fraiche
riven muskot
yoghurt till servering


Gör så här:
Skala och tärna morötterna och löken.
Fräs i smör i botten av soppkastrullen.
Pressa ner vitlöksklyftan och red med mjölet.
Tillsätt buljongen och låt soppan koka upp
och småkoka i 15 minuter.

Tag grytan av värmen, tillsätt crème fraiche
och mixa soppan helt slät och lite luftig,
gärna med stavmixer. Smaka av med muskot och salt.

Varmhåll soppan fram till servering och
servera gärna med yoghurt och nybakat, grovt bröd.


Efter att ha värmt oss med soppa och vitlöksbröd, smaskat på världens minsta blåbärspaj (i portionsformar) med vaniljsås, så förflyttade vi oss ner till pysselrummet och gjorde blommor av kaffefilter. Vad kul! Och vad roligt att ha sällskap i pysslandet. Tack underbara vän för en toppendag.

 

Vilken vecka det har varit/är. Hundklubben med goa vännen i tisdags, toppendagen idag. Imorgon är vi bjudna på After Work till vänner som flyttat in i ett av de nya höghusen. Och på lördag ska vi till kära båtvänner och äta fondue. Vad trevlig en vecka kan bli. c",) Det är guld värt att ha vänner. Eller hur?


Kram till er alla från ensomärledigihelgen

     

Av Anita - 9 mars 2011 10:03

Hej vänner!
Underbar morgon med sol över Visingsö. Nu har den flyttat sej hit också. Hurra! Det blir en fin dag.

Jag kan tänka mej att det är många som längtar till våren pga sina intressen. och livsnjutarformer. Båtfolket, stugägarna, camparna, ryttarna, hundägarna., cabåkarna och mcåkarna.... finns det fler?  c",) Vi tillhör några av dem. Främst båtägarna men det ska bli mcåkarna också. Peter har kört MC alla år, men jag har inte varit spätta på väldigt länge. 30 år sådär. Urp! Nu ska det ske igen. Och då måste jag ju ha bra kläder. Jacka, byxor och hjälm har vi köpt. Handskar, stövlar och ryggplatta köper vi framöver.

  

Jacka och byxor av märket Jofama. Just den blå jackan var nedsatt till halva priset. Ibland ska man ha tur. Hjälmen var ett fynd. Och blå. :o)

8 cyklar = 15 personer ska åka till Gotland i början av Juni. Peter och jag får nog ge oss ut och träna lite innan. Undra om jag ens kommer upp på cykeln? Hi hi. Man ska aldrig säga aldrig. Det är väl det som gör livet spännande. Eller hur?
Kram till er alla från ensomfårbesökavefterlängtadvänimorgon

  

Ps, det var väldigt kul att besöka hundklubben igår. Ami gillade att kolla in alla hundar. Hon skötte sej perfekt.

Av Anita - 8 mars 2011 15:23

Hej vänner!
Hur länge dröjer det till vi ser tussilago? Idag är solen ljuvlig. Den värmer så skönt. Den strålar så skönt och gör oss alla glada. Att den skiner in i huset och visar var dammet ligger. Och den visar gärna hur smutsiga fönstrena är. Ja, det är så det är när det våras. Varken vi vill eller inte. Bara att ta tag i städningen och fönsterputs. Lite då och då. Numera orkar jag inte ta ALLI på samma dag.

  

Det blir mer och mer barmark. Så skönt att slippa halkan. Men jag måste medge att vi har haft en fantasiskt vacker vinter med all snö. Vintervitt och rent. Isen ligger osnöad och glasklar på Vättern. Jag kan gå med på att den ligger någon vecka till. Sen måste den smälta bort för vi vill ha båten i sjön i april. Helst. I alla fall i slutet av april.


Snart ska Ami och jag åka och möta upp en vän med sina hundar. Vi ska till Brukshundklubben på Häggeberg. Vad kul det ska bli. Och vad spännande för Ami. Hon träffar inte så många hundar i sina dar. c",)

Ha en underbar tisdagseftermiddag.
Kram från ensomfåttbortlitedammidag:o)

  

Av Anita - 7 mars 2011 21:54

Hej vänner!
Jag fortsätter med scraptemat här i bloggen. Det är så himla bra att vara med på en scrapträff/mässa för då får man nya tips vad som finns. Jag fick låna en Martha Stewart bårdstans i lördags. Och då väcktes habegäret kan jag säga. c",) Det finns mängder med olika stansar, bårder, hörn, figurer...

  

Den här stansar ljuvlig spets.


Här kan du se hur man jobbar med två olika stansar.

Fiffigt, eller hur?
Jag har sett att den finns stansar med penséer. Vill ha! Det finns obegränsat med motiv. Och faktum är att de kostar en slant. Så det gäller att välja ut någon som är användbar till mycket.

Må så gott alla.
Kram från ensomlängtartillvåren

  

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards