Anitas blåa blogg

Alla inlägg under januari 2011

Av Anita - 15 januari 2011 18:09

Hej vänner!
Tulpanens dag påminner oss om att våren är på väg. Eller hur? Och att alla underbara tulpaner finns att köpa framöver. Idag har Blomsterfrämjandet delat ut tulpaner i 3-pack i bl a Jönköping. Tråkigt nog missade jag att få blommor, för det har varit jobbardag. Och inte har jag kunnat köpa några heller. Får göra det i veckan som kommer. Härligt att ha nåt att se fram emot. Det är de små tingen som gör vardagslyckan stor. Visst?


 

Curenstams Blommor är min favorit bland handelsträdgårdarna. Där kan jag köpa styckvis och med lök om jag vill ha. Det är läckert. Har några höga smala glasvasar som är kanonfina till bara en blomma i varje. De är med på bilden förresten.


Vill ni veta nåt mer som kan glädja? Jo, i växhusen växer penséerna och dom längtar till våren precis lika mycket som vi gör. Visst är det härligt?


Ha en mysig lördagskväll. Jag ska njuta av en ledig sådan. Och att det blir en ledig söndag imorgon. Gott gott.

Stor kram till er alla från ensomgilladubblatulpanerbäst

  

Av Anita - 14 januari 2011 14:15

Hej vänner!
Jag fick tips av min kära syster Inger att Gordon Ramsay har ett intressant program på TV3. Hans egen hemsida hittar du här. Gordon reser till platser i Indien för att laga indisk mat. Vad annars? c",) Fantastiska program tycker jag. Gordon har varit med i TV, men jag har inte sett hans program. Har fått för mej att han är en arrogant typ, men det stämmer ju inte alls. Jag gillar honom för hans stora nyfikenhet på mat och matlagning. Han är förresten en av domarna i Masterchef USA.
  
Ska erkänna att jag inte ätit så mycket indisk mat. Men det är kul att se vad de lagar, vilka kryddor som används och hur de lagar till rätterna. Väldigt primitivt på en del ställen Gordon besöker.


Visst är det suveränt att man kan titta på webb tv om man missat nåt program? Jag tycker det är kanon. TV3 har även ett program som heter Välkommen hem. Rekommenderas varmt.

Bra att få tips och kul att kunna förmedla vidare. Tack Inger!
Kom gärna med tips du också.
Kram från ensomkännerförattlagahetaräkorikväll

  

Av Anita - 13 januari 2011 20:44

Hej vänner!

Idag har det varit sagolikt vackert. Vättern låg alldeles stilla. Färgen var ljusblå-grå-vit. Solen piggade upp och gjorde allt det vita ännu mer glittrande.  Halkan har gett sej tack vare snön som kom. Det plogas och grusas här i Gränna.


Plogas ja, jag såg från våran underbara utsikt ner mot strandpromenaden, att "plogmannen" körde med sin lilla plogbil hela sträckan. Hurra! Lycka lycka.

Ikväll när jag kom hem, gick Ami och jag ner till promenadvägen längs Vättern. Halvmånen gav oss ledsyn. Så pass mycket att jag hade min skugga framför mej. Inte en vindpust på sjön. Färjan gled fram i mörkret. Hon lyser som en varm ombonad stuga där på vattnet. Eller en kronjuvel som jag uttryckt tidigare. I hamnen blinkade fyren för att visa henne vägen. Tänk, vilken bra uppfinning för alla båtar som ska hitta in i hamn när det är mörkt. Färjelägret på Visingsö ser vi tydligt från promenaden. När jag går där och tittar upp mot bebyggelsen i Gränna ser jag Brahehus långt där borta i norr. Kyrkan med stämningsfull belysning. Och glad blir jag när det lyser i några lägenheter i de nya höga husen. Denna vecka har inflyttningarna börjat. Vad kul att det blir liv och rörelse där. Spännande att se hur alla ska inreda och dekorera i fönster och balkonger.


I em har jag träffat den goa tjej som jag är kontaktperson till. Det är alltid lika trevligt och mysigt att vara med henne. Vi träffas en gång i veckan. Och så hörs vi på telefon emellanåt. Jättekul.


Imorgon är jag ledig. Hoppas solen vill lysa, för då ska vi njuta av långpromenader. Det var länge sen nu, känns det som. Ja, pga halkan som hindrat oss att kunna gå ens. Hoppas ni haft/har en bra torsdag.
Stor kram från ensomhållertummarnaförjobbsökandedotterimorgon

  

Av Anita - 12 januari 2011 19:04

Hej vänner!
Jag har med glädje tittat på Masterchef Australia på TV 8. Det har varit spännande och kul att följa de tävlande fram till final. Några avsnitt av Masterchef USA har jag också sett. Lyckan är stor för nu ska programmet gå här i Sverige. "Sveriges mästerkock"  Börjar ikväll kl 20.00 på TV4. Domare i programmet blir de här sköna killarna. Sköna och sköna... Duktiga är dom i alla fall.


Bild lånad av TV4

Hm, varför ser dom så stränga ut? Eller rentav sura. Hoppas vi får se gladare miner i programmet. c",) Detta var ett litet TV tips. Vi får väl utvärdera vad vi tycker om det i senare inlägg.


Kram till er alla från ensomgillarmatlagningsprogram

  

Av Anita - 12 januari 2011 08:09

Hej vänner!
Jaha, så vaknar man upp och ser att det snöat. Mycket. Det ligger vitt på träd och buskar. Hm, kanske är det bra. Kanske skyddar snön mot det hala. Hoppas. Jag halkade och ramlade igår kväll. Men inget gick sönder och inget stukades. Ibland ska man ha tur. Eller hur?
Kram till er alla från ensomskaivägochjobbasnart

  

Av Anita - 11 januari 2011 22:16

Hej vänner!
Idag har jag varit flitig med att städa och plocka bort resten av julen. Det känns rent, snyggt och skönt. c",)
Ikväll vet jag inte ett dugg vad jag ska blogga om. Så det blir en oblogg på dagens datum.
Natti fnatti kram från ensomvillattisenskaförsvinna

  

Av Anita - 10 januari 2011 22:47

Hej vännerna!
Kanske ser ni att bloggen ändrar utseende emellanåt. Det är tack vare min kära syster, Inger. Hon kan göra så fint av en del grafik jag köper. Den kan vara köpt hos Cosmic Handmade, Jenny's Grandchild, Graphic Garden, Daisie Company och PcCrafter.


Jag hoppas Inger lär mej hur man gör när vi träffas nästa gång.
Det vore roligt att kunna själv.

Må så gott alla.
Kram från ensomintegillardethalaute
    

Av Anita - 9 januari 2011 14:18

Hej vännerna!
Kan tänka att det är is halka på flera ställen i Sverige. Här i Gränna går det inte att gå om man inte har broddar. Och det har inte jag. Urp! Ami som är fyrbent kan hålla balansen, men jag stappliga människa är livrädd för att halka och ramla. Nej, det blir snabba hundrastningar och mys inne istället. Plockar bort julen, nu vill vi inte ha den mer.


Jag gör nåt mysigt att lyssna på i bilen bl a. Ett album med Sommarpratare. På CD. Härligt att få ta del av alla berättelser och livshistorier. Har du någon sommarpratarfavorit? Kanske kan jag få ett tips. Min är Pär Johansson. Han har grundat Glada Hudikteatern. Och Mikael Nykvist för sin otroliga historia.

Det finns även Vinterpratare. Ska kolla vem som verkar intressant.


Nu åter till nerpackande av julsaker. Ha en skön söndag alla.

Kram från ensomkanskeöverraskarmedenCDpåposten:o)

    

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards