Anitas blåa blogg

Alla inlägg under januari 2011

Av Anita - 23 januari 2011 22:55

Hej vänner!

Hoppas ni haft en härlig helg. Den går fort, eller hur? Idag slapp jag laga middag. Vad skönt! Bad Peter snällt i morse att det skulle vara härligt om han fixade middag eftersom jag skulle jobba. Och kan ni tänka er... middagen stod klar när jag kom hem. Jabba! Falukorv i ugn och makaronistuvning. Gott. Han kan om han vill. c",)


Jag hittade en Ipod som spelar musik här i bloggen. Vill du inte lyssna så tryck på stopptecknet i nedre delen av ringen på spelaren. Du kan trycka på meny för att se min lilla lista. Du kan bläddra framåt och bakåt. Ska testa detta ett tag. Säg till vad du tycker är du snäll.


Ja, det var det lilla från mej idag. Vi ses en annan gång. Tror det är fler som är januaritrötta för antalet besökare har minskat de senaste dagarna och kommentarer är det skralt med. Men tack till er som besöker min blogg. Det gör mej glad. Varje dag.
Stor kram till er från ensomönskarattSolsidanskullehållapåentimme

  

Av Anita - 22 januari 2011 21:31

Hej vänner!
Ni som tittar in för att se vad jag bloggar om ikväll, blir besvikna. För vet ni vad? Jag sitter här och vet inte ett dugg vad jag ska skriva om. Det kan ju inte vara så intressant att läsa om fler matprogram för det har jag skrivit om ett tag. Och inte om Gränna heller. Framförallt inte om strandpromenaden. För den tjatar jag ihjäl er med snart. c",) Om jobbet får jag inte skriva, för tystnadsplikt råder. TV program blir lite uttjatat också. Fast jag gillar verkligen "Stjärnorna på slottet" som gick ikväll. Sista avsnittet. Synd. Ett program där dom är snälla mot varandra. Ingen utröstning, Inget skitsnack. Respekt. Kärlek. Jag längtar efter att träffa vännerna och få sitta och prata. Vi har konstaterat att alla är lite osociala tiden efter jul och nyår. Man går lite i ide. Nu får vi snart skärpa oss. Umgås. Träffas. Prata. Skratta.


Ni som tittar in för att se om jag pysslat nåt, blir också besvikna. Kanske. Jag har några kort halvfärdiga, men mer blir det inte. Det har nog med Januari tröttheten att göra. Eller vad tror ni?


Äh, nu ska jag ta sista kisserundan med Ami. Sen blir det nog sängmys med en bok eller TV. Gjorde förresten goda räksmörgåsar ikväll. Kall öl till det. Mums, vad  det smakade gott. Killarna är glada att de har en husmor (kallar mej själv det) som fixar. Annars skulle det inte blir sånt här gott. c",)


Ha en skön söndag imorgon. Själv jobbar jag , men bara några få timmar.
Kram från ensomgillarattträffanyavännenengångiveckan

  

Av Anita - 21 januari 2011 14:56

Hej vänner!
Idag är jag ledig och njuter av en underbart vacker dag. Blå himmel och sol. Fantastiskt. Då lockar det med en långpromenad tillsammans med lilla älsklingen, Ami. Hon kan springa lös emellanåt och då ger hon järnet. Vi gick ut på campingens stora fält och där kunde hon göra åt mycket energi. Härligt att se.


Idag har vi mött många andra som velat njuta av denna soliga dag. Och vyn över Vättern är slående vacker. Hade en trevlig pratstund med en äldre man som visade sej bo på samma gata som oss. Hi hi. Träffas man inte på gatan, träffas man på strandpromenaden. Det är mysigt att byta några ord med dem jag möter. Vi har samma längtan till våren och vi uppskattar alla vårt vackra Gränna med Vättern.


På strandvägen är det fläckvis med is, men det mesta är grus. Då blir jag glad. För det är så härligt att kunna gå den där sträckan.

   Ami Lagotto, snart ett år.


Ikväll blir det fredagsmys med hela familjen. Peter har beställt Tacos så det får det bli. Nu var det ett bra tag sedan så det kan bli gott. c",)
Må så gott alla och ha en härlig fredag.
Kram från ensomskagöramejenkoppvarmchoklad

  

Av Anita - 20 januari 2011 16:38

Hej vänner!
Idag har jag blivit av med John Blund. Vad skönt. Han är lite påfrestande ibland. Han gillar ju mest att bara försvinna till "Drömmarnas land". Och dit vill jag bara vara på nätterna. Helst.


Nåja, nu till nåt kul. Petra på Skogstokiga (stämplar) är så himla snäll för hon delar ut en gratis digi stämpel. Men bara under ett dygn, så passa på. Hit är du välkommen. Titta på alla läckra och roliga stämplar som hon gjort. De finns att köpa om du mailar henne. Jag har köpt många stämplar av henne. Toppkvalitét.


  

Kort gjort av mej. Stämpeln är från Skogstokiga. Lite äldre motiv.


Kram till er alla från ensomblirsugenpåattpyssla

  

Av Anita - 19 januari 2011 22:12

Hej vänner!
John Blund vill vara vän med mej hela tiden. Svårt att säga nej till honom. c",)
Ikväll tar jag bloggpaus och kanske några dagar till. Jäsp.
Kram från ensomsnartpiggarpåmejigen

  

Av Anita - 18 januari 2011 19:55

Hej vänner!
Ikväll vill jag tipsa er som scrappar och pysslar att det är 40% rea på stämplar hos Artic Sisters. Här är adressen: http://www.safirsilk.se/


Hoppas ni har det bra allihop.
Kram från ensomärhimlaslöikväll

  

Av Anita - 17 januari 2011 16:30

Hej vänner!

En kock med glimten i ögat som gör (blyg)sam reklam för sin kokbok. c",)


Jag gillar Per Morberg. Han är skön och vågar vara lite annorlunda. Kanske tänker han inte så, men han är inte som alla andra TV kockar. Eller hur?


I hans inspirerande bok finns recept på Chokladpudding. Det är fantastiskt. Att han öppnar ögonen på oss som trott hela livet att man bara kan laga chokladpudding från pulvermix i påse. Hel otroligt. Per Morberg får oss att förstå att man ska laga allt från grunden. Det blir bäst då. Har prövat att göra hans chokladpudding och den blev mycket väl godkänd. Mums! Från och med denna dag vägrar jag köpa pulvermix till chokladpudding. Och ni som köper pulvermix till pannacotta.... Lova att göra likadant. Det är så himla lätt att göra pannacotta. Fyra ingr behövs. Gelatinblad, grädde, strösocker och vaniljsocker.


I chokladpuddingen behövs lite mer än så. Vill du ha receptet?

  

Chokladpudding

5 dl standardmjölk

5 msk mazienamjöl

3 msk strösocker

3 msk kakaopulver

1 uppvispat ägg

1 msk vaniljsocker

  • Blanda alla ingr i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen börjar sjuda och blir tjock. Låt den svalna.
  • Häll krämen i en vattensköljd skål eller form. Låt puddingen kallna,
    3-4 timmar i kylskåp.
  • Stjälp upp puddingen på fat. Garnera med vispad grädde i toppar.
    Du kan även garnera med färska bär och kall mjölk.
    Recept - Per Morberg i boken Scenen, livet och konsten att laga mat.

Kram från ensomgillarahaupplevelserimatlagningen

  

Av Anita - 16 januari 2011 19:39

Hej vänner!

Jag hade planer på att pyssla. Jodå, har väl kommit en bit på väg. Så ville jag ha musik till arbetet. Sökte efter den där fina låten som Lisa Nilsson sjöng på Victoria och Daniels fest innan bröllopet. Hittade den på YouTube. "Utan dina andetag". Åh, den är så fin. Då fick jag en intressant info om att det är Kent som gjort den låten. Fler konsert filmer kom fram. Den här blir jag alldeles tårögd av. Sarah Dawn Finers "kärleksvisan" till brudparet. Kärlek. Underbart.


Ja, så hittade jag avslutningen på denna konsert. Tårarna rinner kan jag lova. Det är så vackert. Och härligt. Barnen som sjunger för Victoria och Daniel är så söta och otroligt modiga, tycker jag.


Tänk vilket bröllop det blev. En underbar dag som bjöd på sol och mycket kärlek. Överallt. Vi kommer att minnas sommarbröllopet 2010 resten av våra liv. Eller hur? Konserten såg vi i vår båt, det var inte planerat så, men där blev vi sittande och njöt. I Gränna hamn, i Eventide. c",)


Nu ska jag mysa vid TV:n och se Solsidan. Hurra för att den börjar igen. Kanske fortsätter jag pyssla efter det. Har ett somrigt album på gång.
Kram till er alla från ensomhaftenskönsöndag

  

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards