Anitas blåa blogg

Alla inlägg under december 2010

Av Anita - 19 december 2010 21:17

Hej vännerna!

Idag har vi fått mer snö. Jag var så glad för strandpromenaden var plogad häromdagen. Det har varit helt omöjligt att gå där i den djupa snön. Nu skulle det behövas plogas igen. Hoppas plogmannen är snäll och fixar det. c",)


Det är fantastiskt vackert ute. Allt är vitt vitt. Här i Gränna saltas inte småvägarna och det är jag så glad för. Jo, det kan vara de branta backarna som får salt för det behövs. Undra hur alla tomtar ska ta sej fram på Julafton?


  

Än bekymrar de sej inte. c",)


Idag har jag satt upp alla samlartomtar i vitrinskåpet. Ut åker alla glas och in flyttar tomtarna. Där får de skina ända fram till tjugonde Knut. Tror jag.

Det blir lite pyntande i veckan. Och så ska vi göra nåt julgodis. Vi ska kolla menyn över juldagarna. Jag känner för att plocka in lite lättare rätter. I Monikas Julbok finns massa goda fräscha recept. Men.. det måste bli godkänt av familjen.


Familjen ja, vi har blivit fyra i familjen här hemma igen. Känns fantastiskt roligt. Anna bor hos oss och det är vi så glada för. Hon och sambon har separerat och nu börjar en ny spännande fas i hennnes liv. Hon är optimistisk och känner att detta är helt rätt. Det lutar åt att hon söker jobb häromkring och så småningom ska hon skaffa egen lägenhet. Underbart att få ha henne nära oss framöver, när hon lämnar boet i Gränna. c",) Vilken julklapp va? Den bästa.


Hoppas ni haft en mysig 4:e advent. Imorgon ska jag jobba. Känns som det var en evighet sen. Och det är ju faktiskt 2 veckor. Urp!
Kram till er alla från ensomfortfarandehostamenärokej

  

Av Anita - 19 december 2010 09:30

Hej vännerna!

Jag blev så glad när dagens paket öppnades. Ett läckert hemmagjort ljus.


  

Vad spännande det ska bli att se det brinna. Tack kära tomtenissa!



Hoppas att ni alla får en skön söndag.
Kram från ensomskaförsökajobbaimorgon

  

Av Anita - 18 december 2010 19:00

Hej vännerna!
Trots att jag hade hemsk influensa, så orkade jag göra några kort. Det känns roligt att få skicka iväg dom. Tror det blev ca 20 st i alla fall. Inte dåligt. Det trodde jag aldrig. Här är några av dem.


  

En del har jag packat matchande tändsticksaskar i. Hoppas Posten inte blir arg på mej då. Måtte jag inte glömt någon. Den känslan har jag alltid när jag skickat kort. Några nya vänner har kommit till. Det är roligt. Precis som det ska vara.


Skickar du julkort eller föredrar du mail, sms och mms? Inget går upp mot ett kort i brevlådan, tycker jag.

Kram från ensomskatatagijulenefterinfluensa

  

Av Anita - 18 december 2010 10:22

Hej vännerna!

Ingen som vill bekänna att hon varit doktor och skickat meducin? Vet fortfarande inte vem som gjorde det. Vore ju kul om jag kan tacka dej. c",)

Nästan som meducin är dagens paket. För det första är det nåt blått på förpackningen och inte nog med det. Det innehåller nåt blått. Blåbär. Mm, mums!


  

Jag har redan smakat den, mums, jättegod. Nåt krispigt i också. Och ser ni hur stor den är? 300 g. Wow! Den kan jag njuta av i flera bitar. Hm, undra om den är god att smälta i varm mjölk. Toppad med lite vispgrädde och blåbärssylt. Kan nog funka. Tack kära tomtenissa, du tänker då på allt. Alla sinnen ska få sitt.


Kram till er alla från ensominteharmångapaketkvar

  

Av Anita - 17 december 2010 13:15

Hej vännerna!

Nu blev jag sådär himlans glad igen. En lyckosuck och ett jaaaaaa!!
Inte sjutton behöver man åka till London och leta efter juldekorationer. Hittade ju inget som jag fick habegär till. Och det som var fint kostade ju massor. Men den här...! Oj oj, det var precis såhär den skulle se ut. Jag blir alldeles lycklig i hela kroppen. Tror jag tar ett glädjeskutt. c",)


  

En snögubbe i vitt och BLÅTT. Att hänga i granen. Hm tänk en gran full med sådana här. Det vore perfekt. Eller i ett fönster som det blir i detta hus. I vårt sovrum tror jag. Så får han göra mej glad varje morgon. Underbar och alldeles bedårande.
Nej, nu vet jag snart inte hur jag ska kunna tacka för allt kära tomtenissa. Tänk om jag kunde bjuda dej på SPA efter allt pysslande och donande du gjort för mej. Gulle, gulle dej! Tack än en gång.


Kram från ensomärgladattjagorkadegörajulkort

  

Av Anita - 16 december 2010 19:26

Hej igen vännerna!
Kul när några av er vill kommentera mina inlägg. Alla bloggare vill nog ha lite respons. Sen finns det dom som läser och aldrig skriver nåt. Synd.


Synd är det om mej som inte blir frisk nån gång. Har varit hos läkaren idag för misstankar om lunginflammation dök upp. Men prover och undersökning visade att jag inte har det. Vilken tur! Fast jag hostar och har huvudvärk. Febern spökar och tillråga på allt har jag besvär med astma på natten. Men.. det kunde varit värre. Eller hur? Jag ska inte gnälla. Och vet ni vad? Det finns någon som är väldigt snäll mot mej och har skickat en påse meducin. c",)


  

Vilken underbar överraskning! Gelébönor i grönt och rött. Med mitt dåliga smaksinne just nu är jag osäker på smakerna. Vad kan det va? Jag har inte en aning om vem som skickat dessa. Vem? Snälla, berätta. Hm, ska man ta en om dagen eller 10 stycken? Ska man ta en i timmen? Eller? Tusen tack du rara meducinleverantör. Du gjorde mej trallande glad.


I brevlådan låg också tre filmer. Slumdog Millionare som jag fått i premie och Love Actually som Lena rekommenderat. Och Holiday därför att mitt ex gått sönder. Imorgon ska jag kura under fleccepläden och se film. Mysigt. Få trösta mej med nåt för jag missar det eferlängtade julbordet vi skulle äta av imorgon.
Det ÄR synd om mej. Visst?
Kram från ensomfortfarandeärförvånadochgladövermeducinen

  

Av Anita - 16 december 2010 10:30

Hej vännerna!

Dagens paket var himla spännande att öppna. Ett långt paket. Och lite tungt. Hm.

Tomtenissan har skrivit en hälsning. Det är alltid lika roligt att läsa.

  Visst är hon gullig? Den raraste av alla.

  

Underbar hängare med texten Favorite things. Nu svimmar jag lite. Jag blir så glad. Den är perfekt att ha i mitt stora pysselrum. Åh, där ska jag hänga fina saker.


Vi har en lackerare i industriområdet nedanför där vi bor. Han har lackat blomsterlådor och annat åt oss. Den här sprutar han säkert vit om jag ber honom snällt. c",)

Kram till er alla från ensomharfåttdenbästatomtemormankanfå

  

Av Anita - 15 december 2010 21:00

Hej vännerna!

Jag är så himla glad för på Adlibris säljer amerikanska väggkalendrar. Jag har, som några av er vet, en ram till denna typ av kalender. Och vill förståss ha en ny varje år. Nej, inte ram. En kalender. c",) Susan Winget är en av favoriterna och till min stora lycka finns den att köpa för den billiga penningen av 125 kr. Fantastiskt! Ska jag köpa den i en presentaffär kostar den ca 350 kr. Och ska den beställas från USA kostar ju frakten hur mycket som helst.


  


Härliga bilder, eller hur? Okej, att en av dem är typiskt amerikansk, men det kan jag stå ut med. Åh, vad det är roligt med nya kalendrar. Ett nytt år och spännande vad det ska bjuda på.


Behöver du en kalender snabbt? Har du en bra skrivare? Då ska du besöka Graphic Garden och klicka dej fram till Calendars. Bara att välja och skriva ut. Var uppmärksam på att den svenska länken ligger upptill.


Om jag nu ändå ska skriva om kalendrar och almanackor kan jag ju tipsa er om den bästa kalendern i bokform. I mitt tycke. Personlig Almanacka. Hurra för den!

Kram från ensomgärnataremottipspåflerkalendrar

  

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Skapa flashcards