Anitas blåa blogg

Alla inlägg under september 2010

Av Anita - 12 september 2010 21:26

Hej vännerna!

Tant Marit har en utmaning i sin blogg. Att skriva om temat "Tant". Hm. Är jag en tant? Oftast känner jag mej inte som en. Men ibland går det inte att låta bli. c",) Som när jag hör mej själv säga - "Jag har så svårt för henne eller jag har så svårt för honom. Det kan vara någon på TV eller någon i min omgivning. Det är tantvarning då, tycker jag. En gnälltant. Känner mej som en tant gör jag när krämporna sätter in. Uscha, svårt att resa mej och svårt att gå. Hjälp! Är man en tant när man kommer på sej själv att hellre prata recept, mat och bak än om en hejdundrande krogrunda på stan? Rätt så svårt det här med tant. När är man tant? Någon som kan svara på det?


Tant Marit har en presentaffär i Kaxholmen. Mellan Ica affären och Pizzerian. En underbar butik med allt du bara känner att du få habegär till. Ljuvliga Yankie Candle doftljus i mängder. Te, kaffe (många goda smaksatta), underbart "Leila" porslin, plåtskyltar, temuggar, kaffekoppar, servetter, prydnadssaker... Jag kan inte räkna upp allt för då tar det hela kvällen. Och du skulle inte orka läsa. Vad bra det skulle vara om jag hade bilder att visa. Hörrdu, Tant Marit, det vore nåt att ha i din blogg, eller hur?


Marit är en underbar människa. Glad och positiv och himla omtänksam. Vi fann nåt hos varandra vid vårt första möte. Som vi är tacksamma för. En vänskap som kommer att hålla i sej. Även om det kan ta veckor eller månader innan vi träffas nästa gång. Hon är fantastisk duktig på att driva sin lilla butik och har den där rätta känslan för vad folk vill ha. Det är mycket man vill köpa i Tant Marits butik. Och har man tur får man en god kopp kaffe medan man går där och kollar i hyllorna. c",) Min lycka blev total när jag fick se att hon tagit hem plåtutedassen som jag letat efter både här och där. Ett köpte jag till mej själv och ett köpte jag till en blivande 50-åring som gillar plåthus lika mycket som jag gör. :o) I hennes satte Marit ett doftljus  - Ocean Spa. Mmm.  


Efter jobbet idag, så stannade jag till i Gisebo och plockade majs. 4 kg blev det denna gång. Stövlar och regnkappa hade jag med i bilen. Det var tur. Köpte rödbetor som är himmelskt gott, kokta med flingsalt och smör. Mums!


Nu ska jag kolla Webbtv. Välkommen hem på 3:an. Jag sitter här och torkar tårarna varenda gång.

Kram på er alla från ensomsågsjälvplockpåbjörnbär

  

Av Anita - 11 september 2010 20:01

Hej vännerna!

Jabba, jag har sålt flaggan. Glad är jag för den hamnar på ett ställe där den kommer att trivas. c",) Den kommer att passa riktigt bra där den ska bo.


Jobbat, besökt bästa tanten i Kaxholmen, varit på Rudenstams och köpt härliga grönsaker och äpplen, gjort lite fint på matbordet, varit ute på långpromenad med Ami, tänt äppelljus, lagat och dukat upp Tacos med tillbehör. Nu ska vi lata oss vid TV:n och se "Här är ditt liv".


Jag bloggar imorgon om Tantens underbara affär och härliga blogg.

Ha en go kväll.

Kram från ensomärtralladegladnärdetär18graderisept.

  

Av Anita - 10 september 2010 16:03

Hej vännerna!

Ledig dag från jobbet. Passar på  att fixa för städenergin infann sej på förmiddagen. Städat pysselhyllan, förråd, några köksskåp och skafferi. Vad skönt! En del saker som jag inte ville göra mej av med i flytten visar sej ligga gömda i skåpen. Alltså har vi ingen nytta av sakerna. Hm, skulle behöva stå på loppis och sälja. Vinbägare i tenn, oanvända. Zinkhylla, zinksaker. Glassglas. Med mera. Den underbara amerikanska fasadflaggan som absolut inte få komma upp ute (om killarna får bestämma, hm, alla ska ju vara överens) Är det någon av er som vill köpa den? Aluminiumfäste och stång finns också.


  

Den är ju så himla läcker... Hojta till om du är intresserad att förgylla ditt hus.


Himlans nöjd känner jag mej. Det är underbart när det blir gjort så mycket nyttigt som det blivit idag. Ja, det gäller att passa på. Eller hur?


Ha en mysig fredag.

Kram från ensomfortsätterletaigömmornapuh

  





Av Anita - 9 september 2010 08:15

Hej vännerna!

Namnsdag: 9 September.
Alternativ stavning: Anitha, Annita.


Anita är ett kvinnonamn som är en spansk smeknamnsform av Anna, som använts i Sverige sedan 1800-talets mitt. Särskilt vanligt är namnet bland de som föddes på 40- och 50-talen. 31 december 2004 fanns det totalt 61723 personer i Sverige med namnet Anita varav 27905 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 156 flickor namnet, varav 12 fick det som tilltalsnamn.


Några kändisar....

Anita Wall
Anita Strandell
Anita Ekström
Anita Ekberg
Anita Lindblom

 

 

(Text från Birthday.se)


Hm, undra vem jag fick namnet efter? Det måste varit en kändis. c",)

Kram från ensomskaivägochjobbajabba

  

Av Anita - 8 september 2010 22:19

Hej vännerna!

Jabba, grannarna har sågat ner sitt körsbärsträd. Jag är så glad.

  

Nu ser vi ända bort till hamnen och vi kan skymta Eventide. Underbart!

Jag har tackat våra kära grannar och de var själva väldigt nöjda. Nu ser ju dom också mer av Vättern. c",) Vad bra det kan bli.


Lycka beror inte på vem du är eller vad du har: det beror endast på vad du tänker. / Dale Carnegie

Kram från ensomärgladattIdolvisaspåTVigen

  

Av Anita - 7 september 2010 13:20

Hej vännerna!

Jag har suttit och pysslat här på förmiddagen. En av vännerna ville ha recept på mina favoritrecept. Hon blir nog glad över att få detta kort i brevlådan. c",) Vikningen hittade jag på nätet, fråga mej inte var. Ska försöka hitta det igen.


  

Man kan ju göra receptkorten mer avancerade, men såhär får de vara.


Nehej, solen skiner och det ser ljuvligt ut. Ami och jag måste ut och njuta.

Kram till er alla från ensomönskarvihadeettäppelträd

  

Ps, hittade länken till vikningen. Det är ju bara att kolla vilka sidor jag besökt. Tänkte inte på det. c",) Här kan du titta hur den är gjord.

Av Anita - 6 september 2010 21:28

Hej vännerna!

Jag bakade en kaka att bjuda på. Den blev uppskattad och recept önskades.

Här kommer det:

Mjuk kaka med bär eller frukt.

½ kg bär eller frukt, t ex rabarber, äppelbitar, hallon/blåbär...

2 dl socker (kan minskas, det verkar mycket tycker jag)


2 ägg

2 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 hg smält smör

1,5 dl vatten


Lägg bär eller frukt i botten på en form. (Gott att krydda äpplen med kanel).

Vispa ägg och socker poröst.

Blanda i mjöl, bakpuver och smält smör med vatten (avsvalnat)

Häll smeten över bär/frukt.

Grädda i 175 grader ca 30-40 minuter.

Vänd kakan eller servera den ur formen. Vaniljsås är gott till.


Hoppas jag inspirerat dej att baka nån dag framöver.

Kram från ensomintebehövspåjobbetnågradagar

  




Av Anita - 5 september 2010 19:45

Hej vännerna!

Mm, vilken underbar helg det varit med sol och gott väder. I alla fall dagtid. Igår kväll när solen gått ner blev det snabbt 8 grader. Brr! Iskallt. Vi var tvungna att ta en långpromenad för att bli varma. Var vi var? På Visingsö. Tillsammans med två av våra bästaste båtar från Gränna. Himlans trevligt har vi haft. Suttit i solen och fillilurat om det mesta. c",) Idag gjorde jag en god äppelpaj till fikat. Gott gott.


Lite snopet med den korta båtfärden men det kompenserade vi idag. Med en extra liten tur. Jag filmade från min mobil. Hoppas ni kan se Granna Gränna. Finns det nånstans som det är byggt på detta vis? Vidsträckt.


Ser ni hur stilla sjön ligger? Underbart. Jag blir aldrig trött på denna vy. Ikväll har det varit en sagolik solnedgång och nu ser lyser himmel och sjö eldbrandgulrosa. Fantastiskt.


Hoppas att ni alla haft en härlig helg. Vad ni än har hittat på.

Kram från ensommårgottosjälenöverattbovidvattnet

  


Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22
23
24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards