Anitas blåa blogg

Alla inlägg under augusti 2010

Av Anita - 20 augusti 2010 22:22

Hej vännerna!

Idag vaknade vi med solen. Underbart! Jag plockade fallfruktsäpplen på en ödetomt intill. Av dem gjorde jag en paj. Den packade jag ner i en korg tillsammans med vispad grädde och kaffe. Korgen tog Ami och jag med ner till hamnen där vi mötte upp kära tvillingssyster, Inger, som kom med bussen från Jönköping. Fikakorg, Inger, Ami och jag gick till piren där vi har vår båt. På piren står ett bord med bänkar. DÄR dukade vi upp fikat. Satt i solen och hade det så mysigt och trevligt.


Inger träffade Ami för första gången idag. Det blev kärlek direkt.

  

Inger och Ami. (Hon är också en blå människa, precis som jag)

 

Vi gick "husesyn" i Eventide också. Sommarstuga tyckte Inger. Och det är det ju - en flytande sådan. c",)

Det blev en promenad genom stan. Inger gillar Gränna väldans mycket. Sista biten tog vi på strandpromenaden där Ami fick springa lös. Hon visade sin bästa sida idag. Helt underbar. Lydig och kom direkt när jag ropade på henne. Flera ggr. Lycka var att se henne bada och hoppa i vågorna.


Middag hemma. Kålpudding. Och hemmagjord dajm-maräng-vaniljvisp-glass.

Inger åkte hem ikväll. Eller rättare sagt till Jönköping där hon bor hos mamma några dagar.


Jag hoppas att det inte dröjer så länge tills vi ses igen. Ska försöka ta mej tid att åka till henne i Halmstad en helg framöver.

Synd att vi inte blev fotade tillsammans. Då hade ni fått se hur lika vi är.

Ha en go helg alla.

Kram från ensomgrillatmedbåtklubbenikväll

  

 


Av Anita - 19 augusti 2010 22:50

Hej vännerna!

Jag fick ett sms av dotter Anna som är i Italien. Där var 37 grader idag. Oj. Och här är det bara 3,7 grader. Visst är det orättvist? Nej, jag skojar. Det har varit skapligt. Rätt så varmt, sådär 20 grader åtminstone.

En del pratar om höst. Urp, det ordet vill jag inte höra riktigt än. Men visst stundar den. Kvällarna blir mörkare. Luften är klarare. 

Det här ostadiga väder vi dras med, det är inget roligt. Helt plötsligt tog sol- och baddagarna slut. Snyft.


Detta var mindre vetande men nåt måste jag ju skriva om. Eller?

Natti fnatti kram från ensomfårbesökavminkäratvillingsysterimorgon

  

Av Anita - 18 augusti 2010 21:55

Hej vännerna!

Hurra, idag fick jag veta att valpkursen börjar den 2 sept. Linda på Tappra Tassar är kursledare. 6 kurstillfällen. Det ska bli roligt och nyttigt. Kul att få träffa andra hundar och deras mattar/hussar. Vad spännade. Jag längtar.


  

Ska den här skruttan kunna lära sej att gå fint i koppel då?

(Bild tagen den 3 maj). 

 

Kram från ensomnjutitavenledigdagidag

  

 


Av Anita - 17 augusti 2010 22:20

Hej igen vännerna!

Jag var ju tvungen att besöka bibblan i eftermiddag. De två reserverade böckerna skulle hämtas. "Vyssan lull" av Carin Gerhardsen och "Jag vägrar dö nyfiken" av Babben Larsson. Tänk att jag inte visste att det är ett bibliotek i detta hus. Nu vet jag och det är lycka.


  

Livet är fullt av överraskningar, eller hur? c",)


  

Nu finns ingen anledning att besöka bibblan i Jönköping. Åh, vad mysigt det var här. Litet och lugnt. Vad skönt! Och finns inte böckerna inne, kan jag reservera. Visst är det bra?


Idag firade vi  med bakelse till fikat, att jag jobbat ett år som Personlig assistent. Den 16 aug slutade jag på gruppboendet och den 17 aug började jag mitt nya jobb. Käre tid, vad har det året tagit vägen? Vad fort det kan gå ibland. Jag trivs himlans bra på mitt jobb. Det beror nog på det då. Visst?


Nu ser jag fram emot tre lediga dagar. Hoppas förståss på att få tid att läsa. Och så ska jag ägna tid åt Ami. Träffa några vänner och söstra mi.

Är det någon mer än jag som tänder ljus på kvällarna? Känns inte det lite tidigt? Men hua, ikväll har himlen varit alldeles kolsvart.

Tack för era goa kommentarer. Vad glad jag blir. Gulle er.

Kramis från ensomhoppaspåsolocksåförståss

  

Av Anita - 16 augusti 2010 22:06

Hej vännerna!

Jag sökte en bok - Vyssan lull av Carin Gerhardsen, på Bibliotekets hemsida. Då fick jag upp att boken finns att reservera på Gränna Bibliotek. Men det är ju fantastiskt. Det finns en Bibbla i Gränna. Hade jag inte en aning om. c",) Nu fick Granna Gränna en stjärna i kanten igen. Hurra!


Jag blir himlans glad om du lämnar ett litet spår med hjälp av några rader eller bara ett hej i kommentarrutan. Det är väl inte för mycket begärt, eller hur?

Kram från ensomhaftenbradagidag

  

Av Anita - 15 augusti 2010 22:51

Hej vännerna!

Äh, jag var lite dålig på att fotografera där på kusten. Som vanligt. Det blev inte så många bilder. Men okej, här är en av dom.


  

En vy från Mollösund.


I Mollösund finns Baguette Boden. Kul namn. De säljer olika röror och förståss baguetter. Mums. Köpte med Mollösundsröran = räkor, kräftstjärtar, rom, vin mm. Skulle köpa krabbor och musslor hos fiskaren. Men allt var slut. Snyft.


Anna och Stefan planerade en middag på vägen hem. Ett stopp i Rönnäng. Vi la intill bryggan till Skärgår'n. Där åt de flesta av oss en underbar Fisk- och skaldjurssoppa. Mmm mums! Underbart att sitta där och se ut över vattnet och all båttrafik som gick förbi.


Nej, ni får ursäkta mej, men nu är jag trött. Längtar till sängen. Imorgon ska jag jobba. Idag har vi haft en underbar dag/kväll i Eventide. Städat och fixat. Ätit god laxmiddag. Fikat med vänner som tackade ja till en blåbärspaj som jag bakade hemma på förm. Ikväll har jag pysslat med jobbarschema ända fram till nyår. Det är gott att ha framförhållning. Jag vill kunna planera och ha struktur på veckorna.


Jamen, då säger vi så. Hörs en annan dag.

Hoppas att ni alla haft en härlig helg.

Kram från ensomärledigons-fre

  

Av Anita - 14 augusti 2010 23:26

Hej vännerna!

Hemma igen efter två dagar på kusten. Två fantastiska dagar som känns som om vi varit där mycket längre. Otroligt vad man kan uppleva på så kort tid. Vi är fulla av synintryck. Jag är alldeles salig av allt det vackra och mysiga vi sett.

I går natt sov i hamnen på detta underbara ställe.


  

Mollösund - en  av idyllerna på Västkusten.


Jag skriver mer imorgon och har kanske nån bild att visa.

Nu blir det gott att krypa ner i egen säng.

Tusen tack Anna, Stefan och Edwin för allt.

Natti fnatti kram från ensomärförsälskadiVästkusten

  



Av Anita - 13 augusti 2010 09:41

Hej vännerna!

Nåt jag har väntat och längtat till är när Darin ska sommarprata. Idag kl 13.00 gör han det. Vad spännande det ska bli att få höra vad han har att berätta.


Det ösregnar här i Gränna. Hur seg blir man inte då? Men snart kör bilen oss mot Göteborg och förhoppningsvis kommer solen fram i eftermiddag. Det får vi tro och hoppas på. Fredagen den 13 kanske inte alls är en otursdag. c",)


Kramis från ensomharsommarpratarnaimobilen

  

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Skapa flashcards