Anitas blåa blogg

Alla inlägg under mars 2010

Av Anita - 11 mars 2010 22:08

Hej vännerna!

Jag kollar ledigajobbterrängen. Vad skönt det skulle vara att jobba i Gränna. Har sökt en tjänst inom Hemtjänsten. Tänk om jag kunde få den. Då kunde Ami följa med och vara myshund till dem vi besöker. c",) Eller om jag får jobb på äldreboendet. Då kan hon få vara sällskapsdam. Imorgon ska jag ringa till enhetscheferna och kolla läget.


Imorgon blir det After Work här i Gränna. Vad kul det ska bli. Vi har inte varit så sociala med Grännavännerna på sistone. Får väl ändra på det framöver.


Nu lockar sängen. Natti fnatti alla och tack till er som skriver så snälla kommentarer.

Kramis från ensomnästanångrarattjaginteskaåkapåmässan

  

Av Anita - 10 mars 2010 21:43

Hej vännerna!

Håll i er, för här kommer hon. Ljuvligt söta lilla Lagottovalpen som ska flytta hem till oss veckan efter Påsk. Idag är hon 5 veckor.

        Man dånar nästan, eller hur?


Dagen idag har varit helt underbar. Först till sjukgymnasten som gav mej hopp om framtiden. c",) Med träning hemma och vattenträning i bassäng kan det bli bättre. Promenader är bra men kroppen behöver lite omväxling. Nästa onsdag ska jag till läkaren. Få se vad han kan bidra med. Lite medicin kanske.


Efter det så körde vi till Kungälv och åt middag hos Anna. Nej, förresten, först var vi i Bräckboden och köpte en hel kasse olika Göteborgskex. Efter god middag körde vi till Orust. Mycket vacker miljö på vägen dit. Och Orust verkar inte vara fy skam heller. Vi kom till Prästbacka. Där kände vi oss varmt välkomna. Vilken lycka att få tillbringa några timmar tillsammans med allihop. Människor och hundar. Söta och väluppfostrade Lagotto. Och helt ljuvliga valpar.


Och vi som trodde att hon heter Molly. Så fel vi hade. :o) Ami är hennes namn. Förkortning på hennes kennelnamn som är Amica = kompis på Italienska.

Lite kul är det med namnet, för när Annas lillebror kom så sa hon Ami till honom fast han heter Martin.


Vill du se fler bilder? Förstår det... c".) Man kan inte få nog.

                    Än har inte pälsen lockat sej, men det kommer framöver.
                    Glad är jag för det ingår en klippning i priset.

  

   Hon är inte stor. Men liten. :o)

 

Vi kommer nog att drömma om hundar inatt, hela familjen. Lyckan är stor när drömmar blir verklghet, eller hur?

Kram till er alla från ensomärsaligochväldigtglad

  

Av Anita - 9 mars 2010 21:15

Hej vännerna!

Vilka underbara dagar vi kunnat njuta av. Det är fantastiskt med den blå himlen och solen som lyser. Då blir jag så glad. Då mår jag bra. Idag blev det inte så lång promenad. Men mina 4000 steg som är målet varje dag, det fixade jag. 4820 steg = 2,8 km. Jag fick tips av min kära syster om en rolig bok att lyssna på. "Svartvintern" av Marianne Cedervall. Hon har skrivit "Svinhugg" som roade mej mycket under en semester. Nu har hon skrivit en fortsättning och det är jag så tacksam över. Tre kapitel hann jag lyssna på idag. (Det är lite komplicerat att få in böckerna i min spelare, därför kan jag inte berätta hur jag gör.) Om jag bestämmer mej för att endast lyssna på denna bok när jag går, så kan det peppa mej till längre promenader. c",) Man måste ha morötter i livet, eller hur? (Åsnan som har en hängande morot framför sej för att vilja gå....) Efter Svartvintern blir det Viveka Lärns 2 sista böcker om Saltön. Härligt!


En morot i livet blir vår lilla Lagottoflicka som SKA heta Molly. Henne ska vi hälsa på imorgon. Hundmamma Kimba har 3 fostervalpar så där är 6 valpar. Gos. Vi stannar till i Kungälv och äter middag hos Anna innan vi far iväg till Prästbacka allihop. Pappa Peter, Martin, jag och Anna. Jabba!


Innan vi åker iväg ska jag till sjukgymnasten här i Gränna. Få se vad hon säger om min värk. Hoppas att hon kan hjälpa mej.


Var rädda om er.

Kramis från ensomskatamångakortimorgon

  

Av Anita - 8 mars 2010 22:25

Hej vännerna!

I dagens lokala tidning uppmärksammas alla kreativa kvinnor i Gränna. Härligt! Det började redan på grevarnas tid då Ebba Brahe, dotter till Magnus Brahe, som växte upp på Visingsö. Fick sju barn och drev maken Jacob De La Gardies företag och gårdar. Amalia Eriksson kokade polkagrisar och satte fart på det kvinnliga företagandet i Gränna. Här i Gränna finns Gränna Knäcke, handgjorda chokladpraliner, papperstillverkning, duktiga florister, fastighetsmäklare, polkagrisfabrikör, hotellägare, konstnärer, sömmerska, tandläkare, allergisköterska, frisörer, kreatör, åkeriägare..... ALLA är kvinnor. Hurra!


Idag har det varit milt och underbart väder. Det blev en promenad med 8038 steg. c",) I hamnen är det fantastiskt vackert. Ja, trots snö och is.


  

Oj, vad det låter när färjan kör genom isen.


Ikväll tittade jag på Saltön. Vill du lyssna på Viveca Lärn hos Lotta Bromé? Blir faktiskt sugen på att lyssna på böckerna. Det kan vara mysigt att göra på mina promenader. Det går liksom lättare då.

Tack för alla rara kommentarer. Vad roligt att ni gläds med mej. Kurr.

Kram till er från ensomgilladeBlomgrensvioler:o)

  

Av Anita - 7 mars 2010 22:45

Hej vännerna!

Tack för era gulliga kommentarer. Cathrin är inte dum, hon tycker att våran vovve ska heta La Gott. c",) Du är smart vännen. Lite glädjedödare är du allt som påminner mej att grannens bil heter Molly. Urp! Tack Karin för namnförslagen. Stina tycker jag om. Jag har klurat på fler namn; Alma, Asta, Ami, Nellie, Milla, Milli, Ida, Leila... hm, Milla är gulligt. Fast Molly är bäst. Gör det nåt, kära granne?

Nu är valparna 4½ veckor. Såhär ser Amica ut nu. Mm, så söt. Egentligen skulle hon heta nåt chokladnamn för hon är brun som mitt favoritgodis. :o) ... Polly? (Skojar)


  

Bild lånad av Prästbacka.


Ikväll har vi tjejer varit på bio här i Gränna. "Har du hört ryktet om Morgans?" Med Hugs Grant och Sarah Jessica Parker. Helt okej. En mysfilm.


Fattar inte hur jag är funtad. Jag vill måla motiv med Promakers men det lyckas inte. Saknar den rätta inspirationen. Puh, vad det är jobbigt. Vill ju göra kort. Nåja, nån gång kommer den nog. Inspirationen alltså.


Var rädda om er.

Kram från ensomlängtartillonsdag

  


Av Anita - 6 mars 2010 21:58

Hej vännerna!

Ikväll kan jag inte komma på nåt att blogga om. Tråkigt, men så kan det vara ibland. Har jobbat idag och det har varit trevligt. Förhoppningsvis ska det bli en normal jobbarvecka nästa vecka. Och så hoppas vi på att åka till Orust på onsdag för att hälsa på vår blivande valp, Amica. Betyder kompis, vän på Italienska. Vi ska ge henne namnet Molly. Så känner vi i alla fall just nu. Har ni nåt förslag på hundnamn till en Lagottoflicka, så skriv gärna det här i bloggen. Jag tar tacksamt emot förslag.

Må så gott.

Kram från ensomharsmaskatalldelsförmycketchokladikväll

  

Sigtag av Jaana

Av Anita - 5 mars 2010 16:34

Hej vännerna!

En del kan njuta ordentligt av solen. Bara ligga där och lata sej. Slumra till en stund. Som de här:


  

Solen värmer gott. Det här gänget hittade jag på väg till Röttle.

 

Jag har tagit en eftermiddagspromenad dit idag. Härligt! Träffade en farbror som bott i Röttle sen 40-talet. Honom kan jag få veta ett och annat av. c",)


Ikväll blir det fredagsmys. Det blir nog bara räkor och vitlöksbröd. Ska faktiskt göra middag nu som först. Hemmagjort gott potatismos, torsk med hackade ägg och nån god sås. Eller bara smör. Ärtor till.

Tittar ni på "Solsidan"? Visst är det roligt? Vi gillar det jättemycket.

Ha det gott alla.

Kram från ensomlängtartillattkunnasittauteisolen

  

Av Anita - 4 mars 2010 20:19

Hej vännerna!

Igår gick jag till Röttle, fram och tillbaka. 9038 steg = 5,3 km. Solen lyste och himlen var alldeles blå. Inte ett moln så långt ögat kunde se. Det var otroligt vackert. Röttle by är ju så gullig med alla små röda hus. Som det här:


  

Hm, det syns inte så mycket av det, men visst är det vackert med all snö. Och solen som lyser ner mellan träden.


Jag skulle vilja vrida tillbaka tiden, och få uppleva Röttle som det såg ut när det var en levande by. En hantverksby har jag förstått. Får nog söka efter litteratur och info.


  

Det här huset finns intill parkeringen och backen ner till Vättern. Vad användes det till? Någon som vet?

 

Vi var på gång och skulle bygga ett hus i Röttle för sådär 25 år sedan. Hade en husmodell som skulle passa det kulturskyddade området. Det var mycket fundrande hur det skulle vara att låta våra barn växa upp där. Hur vi skulle  trivas att bo så avsides. Vi backade ur. Och det ångrar vi inte idag.




Det är så himla skönt att promenera när jag har ett mål. Och jag fick sällskap av Monika Ahlberg. c",) Har laddat ner Vinter i P1 i min MP3 spelare.  Hennes program var mycket trevligt. Nästa promenad blir det Stefan Einhorn som underhåller mej. Promenaderna gör mej gott. Tack och lov har jag varit utan värk. Det känns men det går att hantera.


I em har jag varit hos frissan och fått håret klippt och slingat. Det behövdes verkligen. Oh, vad skönt. Det blev riktigt bra.

Och vet ni vad? Det blir troligen en hund i vårt hus. Peter har gett sitt medgivande. Jag kan ta att han inte är överlycklig, men han tycker ändå det är okej.


Kram till er alla från ensomköptevalpmatskålarpåIkeaidag

  

Ps, tack för alla gulliga kommentarer. Ni gör mej så glad. Kurr.


Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards