Anitas blåa blogg

Alla inlägg under februari 2010

Av Anita - 7 februari 2010 09:49

Hej vännerna!

Ibland poppar den här låte upp huvudet. Här är den till dej från mej.



Kram från ensomsnartskaåkaochjobba

  

Av Anita - 6 februari 2010 19:04

Hej vännerna!

Idag har jag varit på Antik & Samlarmässa. Vad roligt det var. Åh, jag blir helt sjuk när jag ser alla Lisa Larssons figurer i keramik. Det är så sorgligt att jag knappt kan berätta det men mina Lisa Larsson figurer sålde jag till ett antikvariat (stavas det så?) för jag behövde pengar. Urp! Jag ångrar det djupt. Fick faktiskt en klump i magen när jag såg likadana idag på mässan. Puh! Jobbigt. Ångest. Nåja, det går inte att få det ogjort så jag måste släppa det himla sorgliga.


Roligt var det för jag hittade några fina glasprydnander. 100 kr för alla tre.


  

Den lilla "glaskorgen" är ju underbar att sätta vitsippor i. Eller hur? Den ser blå ut, men den är i klarglas. Däremot är skålen blå. Och vasen är blå. Bra va?


Ikväll blir det hemmagjord tacopizza med tillbehör. Igår åt vi hämtthaimat för jag var så sen hem. Inte orkade jag göra pizza då. Det blir chokladmousse med färska jordgubbar till dessert. Och så blir det Melodifestival på TV. Alltid lika kul att se och höra alla artister. Skönt att slippa Petra Vetintevadhonheteriefternamn som programledare. Henne gillade jag inte.


Ha en mysig lördagskväll.

Kramis till er alla från ensomtäntljusöverallt.

  

Sigtag av Ela

Av Anita - 5 februari 2010 08:40

Hej vännerna!

Igår strulade bloggagratis sidan. Inte kul när jag suttit och skrivit dagens inlägg och allt försvinner. Nåja, inget att hänga läpp för.


Idag har jag en ledig förm innan det blir jobbardags. Solen ser ut att vilja lysa på oss idag. Härligt. Det kan bli en fin dag. I em har jag lust att köpa mej en blus eller tunika. Ska se om det finns nån som passar. Och så ska jag besöka BodyShop för av dem fick jag en presentcheck på 100 kr i födelsedagspresent. Himla snällt.


Ikväll ska vi göra pizza och fredagsmysa. Tittar ni på Let's Dance? Det gör vi. Jag tyckte det var så synd att Agneta åkte ut förra gången. Vem jag gillar mest? Hm, Mattias.. Molly...jag håller på Marcus Birro för det är han värd.

Ha en bra fredag alla.

Kram från ensomjobbarihelgenochskapåantikmässa

  


Av Anita - 3 februari 2010 20:44

Hej vännerna!

En kär pysselvän mailade några vänner och frågade om vi ville vara med på lite roligheter framåt vårkanten. Himla kul.


Först är det den Nordiska Stämpel och Scrapbookingmässan den 13-14/3. Den är i Borås i år. På nåt som heter Åhaga. Info kommer att finnas på Kortmakarens sida framöver. Man kan även förköpa biljetter till mässan hos dom.


Sen blir det Vätterscrappen som Angelica på Hildas Rum ordnar.  Lördagen den 27 mars. Självklart vill jag det. Hade faktiskt redan anmält mej. Det gäller att vara ute i tid annars tar väl platserna slut.


Vi är lite som åsnor. Vill ha nåt att se fram emot. Eller hur? (Åsnan går ju bara framåt om man hänger en morot framöver ögonen på den). Visst?


Nu ska jag titta på Kattis & Company.

Kramis från ensomväntarhemPeterisenatimmen

  


Av Anita - 2 februari 2010 15:46

Hej vännerna!

Peter har åkt till England med en kompis. De stannar tills imorgon kväll. Hi hi, det är skillnad på våra resor. Jag åker till Halmstad och Peter till England. Och lika glada är vi för det. c",) Kompisen ska köpa en båt i Southampton och sen ska de vidare till Plymouth för att kolla en båt som verkar intressant. En vacker motorbåt som Peter sett på nätet. Vad spännande att se den i verkligheten.


Jag har sytt en ny "världens minsta gardin". Denna gång blev det med bakelser och kaffekoppar. Ljuvligt tyg som jag hade i mina gömmor.


  

(Det ser lite tokigt ut att blanda sommarkänsla med vinterkänsla, men "what the heck". c",) Keramiken i fönstret är  Krumelur Design. Nu har Hanna stängt sin butik i Jönköping men den finns att köpa i webbutiken, Väskor och Sånt. Bor man i Jönköpingsområdet går det bra att hämta varorna. Pernilla bor i Barnarp. Jättebra. Jag var där igår och hämtade en större vas. Och en kronkruka.


Nu ska jag gå till brevlådan och posta några brev. Passar på att få lite luft trots att dagen är gråkall och inte inbjuder mej till uteliv.

Var rädda om er och var rädda om varandra.

Kram från ensomskatinauppenkrabbatillkvällen

  


Av Anita - 1 februari 2010 20:02

Hej vännerna!

Jag skrev att Inger och jag skulle äta skaldjur i fredags kväll. Det blev så, men ingen skaldjursbuffé som vi tänkt. c",) Havskräftorna kostade 398 kr/kg. Urp! Det blev inga sådana. Krabba fanns inte. Det blev såna här och bara sådana. Vi kände att räkorna kunde uteslutas. Musslor kokta i vin och grädde och annat gott. Vitlöksbröd, limeaioli och vin till. Mmmmm!


  

Eftersom Peter inte är så glad i musslor har jag inte kokat sådana nångång. Blev förvånad över att det var så lätt. Det finns några båtvänner som gillar musslor så det kan jag lova er, att musselfest blir det på sjön i sommar.


Vill ni har receptet? Då kommer det här.

Musslor i vin och grädde.

4 portioner


2 st nät med färska blåmusslor

2 msk smör

2 st scharlottenlök, finhackad

2 st vitlök, finhackade ( ska det vara 2 klyftor tro?)

4 dl grädde

1,5 dl vitt vin helst torrt

2 st fiskbuljongtärningar

1 knippe bladpersilja, färsk

1 knivsudd cayennpeppar

salt och peppar efter behag.


Gör så här:

  • Skölj och skrubba musslorna väl. De musslor som är skadade eller inte ordentligt stängdaslänge man direkt. Ibland kan man knacka lite på musslorna och se att de stänger sig, om inte så släng dem.
  • Finhacka scharlottenlök och vitlök. Fräs hacket snabbt i en stor gryta tills de mjuknar, utan att ta färg.
  • Tillsätt grädde, vin, fiskbuljongtärningar samt cayennepeppar.
  • Låt detta koka ihop och smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt sedan ca 3 msk hackad bladpersilja och låt allting koka ihop i ca 5 minuter.
  • Lägg ner blåmusslorna försiktigt i grytan och lägg på locket. Låt koka under lock ca 5 - 10 minuter så att musslorna öppnar sig. Rör om ibland i grytan, försiktigt.
  • Lägg på hackad bladpersilja på slutet och servera i djupa skålar tillsammans med antingen gott bröd eller goda frites.

Aioli är pricket över i:et till det här. Tycker jag. Tycker vi. Jag och min syster.


Jag kom hem sent, så nu ska jag snart dunsa ner i TV soffan och se Spårlöst. Det är från Thailand och det vill vi inte missa.

Ha det gott.

Kram från ensomvaritpåIkeaochfylltpåljusförrådet

  

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards