Anitas blåa blogg

Alla inlägg under februari 2010

Av Anita - 14 februari 2010 18:10

Hej vännerna!

Jag har fixat till framsidan på min bok för Spellbinders. Nu är jag nöjd.


  

Hjärtans kram från ensomkanskesätterditnåtmer:o)

  

Av Anita - 14 februari 2010 14:16

Hej vännerna!

Hoppas att ni har en hjärtlig dag med mys och trevligheter.

Jag gjorde bara några få kort detta år. Saknade inspiration helt enkelt. Men till mina närmaste blev det varsitt. Inte dåligt det.


  

  

  

  

Stämplarna är från Skogstokiga.


Hade önskat på att bli utbjuden på restaurangbesök idag, men det blir inte så. Lagar nåt gott här hemma istället. Fisk och nån god dessert.

Må så gott alla.

Kram från ensomharenoxarveckaframförmej

  

Av Anita - 13 februari 2010 19:35

Hej vännerna!

Det har varit en bra dag. Peter putsade alla stora fönster vilket behövdes. Sen har vi städat och donat. När Peter åkte och jobbade några timmar så satte jag mej i pysselrummet. Tände ljus och satte på Karlavagnen. I rummet finns en öppen spis där det står massor av ljus. Mysigt. Petra Skogstokig inspirerade mej att göra en bok till Spellbinders. Det finns inte så många i min samling, men skönt ändå att ha dem i bra förvaring.


  

Stämpelmotivet är från Skogstokiga. Papper från Maja Design - Blomstertid.

Snöre runt om får dölja kartong och kanter.

 

  

Jag blev riktigt nöjd. Fast jag missade att sätta magnetplattor på "baksidorna". Det går att bygga på boken med fler sidor. Ifall jag skulle köpa fler Spellbinders. Man vet ju aldrig. c",)

 

Ta hand om er och ta hand om varandra.

Kram från ensomskahälsapåvalparnasistahelgendennamånad

  

Av Anita - 12 februari 2010 19:00

Hej vännerna!

Vad är lycka? Har du funderat nåt på det? När är man lycklig? Hur känns det då? Lyckokänsla. Lyckorus. Lyckostund. Det är inget tillstånd som man ständigt befinner sej i. Eller? För mej är det så i alla fall. När lycka uppstår känner jag det i hela kroppen. Det är verkligen underbart. Jag önskar att alla människor kan få känna lycka ibland.


Idag har jag känt mej riktigt lycklig. Varför då? Jo, ett besök på Curenstams Blommor (Handelsträdgård) gör mej så himla gott. Eftersom vi flyttat till Gränna och det känns som att åka åt fel håll, har mina besök inte varit särskilt täta i vinter. Men det ska jag ändra på. För nu börjar en underbar tid i växthusen. Nu är det tulpanerna som tar all uppmärksamhet. 58 olika sorter odlas. Fantastiskt! Jag fick hjälp av ena sonen, Joakim, att välja stycktulpaner på lök. Kostar 10 kr. Hittade några olika sorter bl a en vit med rosa strimma i. Cato - är en ny dubbel knallig rosa sort. Det blev en bukett sådana. Lycka lycka. Ska fota när de slår ut allihop. Förresten så kom pappan in och ville vara med i tulpansnacket. c",) Curenstams är ett familjeföretag där mor, far, två söner och en dotter jobbar. Och alla är så himla trevliga och hjälpsamma. Jag känner mej lika välkommen varje gång jag är där. Underbart! Lycka lycka. De berättade att nästa vecka är det dags för pelargonerna att planteras. De har många olika sorter till våren. Och penséerna, de små liven, växer redan i växthusen.


Inte nog med detta, jag fick en blå present av en vän som gjorde mej så himla glad. Håll i er nu för igår visade jag vinter. Idag visar jag....


  

Är det inte underbart så säg? Fina blå tändsticksaskar med texten "Så skimrande var aldrig havet..." på. Hela sångtexten är på baksidan. Ordet sommar väcker känslor, eller hur? Tack underbara Marit.


Ikväll har jag tänt ljus i hela huset. Yankie Candle med doft av Cherry Blossom. Mmm. Killarna har precis kommit hem från Båtmässan i Göteborg. Ingen båt köpt, men en fin bok med bilder på fina båtar har de fått. "Liggaisängenmedbokochdrömmaochönskaochfantisera".

Vi ska äta bakpotatis med kycklingcurryröra. Öl eller vin till. Var faktiskt och köpte Penascal (rosévin) för det gillar jag fast det är vinter. :o)

Fredagsmys är lycka när jag är ledig på helgen. Få se vad vi hittar på.


Ha det gott alla. Var rädda om er.

Kram från ensomtackarersomkommenterar,gladblirjag

  

Sigtag av Caroline - Cosmic Handmade

Ps, några av er undrar säkert hur det är med Matilda. Jag har haft lite dålig inspiration att fotografera henne. Och förresten så är det inte lätt för hon far omkring som en skållad råtta här i huset. :o)) Hon undersöker allt hon kan.

Av Anita - 11 februari 2010 19:16

Hej vännerna!

Idag har det varit en alldeles sagolikt vacker dag. Blå himmel och sol som lyst så starkt och kraftfullt. Underbart! Jag har varit ledig för nästa vecka blir det jobb alla dagar. Vi har bytt pass. Det vackra vädret lockade ut mej på en långpromenad. Det är plogat på strandpromenaden till mångas glädje. Åh, vad fantastiskt det är att gå där precis intill vattnet. Det heter duga för själen kan jag säga. Isflak låg och guppade lite här och där. Och jag såg en ensam svan. Hur kan den överleva i kylan? Vad äter en svan? Kanske ska jag starta en insamling för att hjälpa henne eller honom. c",)


Kan det bli mer blått än såhär? (Den blå skyddsfilmen ÄR borta från kameralinsen.) Jamen visst är det vackert? Man nästan dånar.





Färjan är på väg till Visingsö. Vi ser den åka fram och tillbaka, från tidig morgon till sena kvällen. Hon har blivit ett naturligt inslag i vårt liv. :o) Beroende på hur ljuset faller på henne kan hon se så olika ut. Ibland är hon en grå klump och ibland är hon en smufsig vit maräng. Och på kvällen kan hon vara är en "ljusmysistuga" färja. Hon glider stilla ut i vinterkvällen. När sjön är stilla vill säga. Det är den ofta nu när det är kallt. Vättern har liksom lagt sej i viloläge och kurar ihop sej. Kanske drar hon istäcket över sej snart. Hoppas inte det. För jag vill ha tidig vår med sjösättning i april. :o)


Ha en myspysig kväll.

Kram från ensomendastjobbarimorgondennavecka

  

Av Anita - 10 februari 2010 18:45

Hej vännerna!

Jag har vinkat till Kronprinsessan Victoria. :o) Hon är i Gränna på besök. Ikväll är det ett seminarium om Arktis och globala klimatförändringar där hon ska vara med. När hon traskat upp för trapporna till Polarcenter, vände hon sej och vinkade till oss nere på trottoaren. c",) En liten skara hade samlats uppe vid Polarcenter som plåtade och välkomnade. (Säkert speciellt utvalda) Och nere på trottoaren stod några stycken. Här i Gränna är vi lite blygsamma verkar det som. Jag hade turen att komma ut från lilla blomsterffären och kunde precis vinka tillbaka. Vad mysigt. Tänk att få så fint besök i Gränna. Och ni kan ana att det krävt sina förberedelser. Peter på Matlust har fått äran att tillaga olika snittar med  närodlat och närjagat. Brahegatan har plogats och så att den är alldeles snöfri. Polarcenter har nog fixat och donat dessa dagar innan hennes besök. Imorgon eller på fredag får vi säkert läsa i tidningen om vad hon tyckte om besöket. :o)


Kram till er alla frånensomärgladöverattfåboiGränna

Av Anita - 9 februari 2010 19:47

Hej vännerna!

Igår hade jag ett trevligt telefonsamtal med Christer på Prästbacka Kennel. Han berättade att tre stycken tikar har kommit till världen. Och en är till oss om vi vill ha henne. Såklart vi vill. Fast först måste pappan i familjen övertalas. Han backar lite på hundköp. Tycker att vi har det bekvämt och skönt nu. Kan jag ju hålla med om i och för sig. Men vi är för bekväma. c",) Jag vill ha liv och rörelse i huset.  Vi åker till Orust och tittar på valparna om tre veckor. Peter har lovat att följa med. Sen.... blir det nog lätt att få "viljahahundkänsla" även för honom. Eller vad tror ni?


Här finns valparna.


Kram från ensomsåhimlagärnavillhaenhund

  

Av Anita - 8 februari 2010 17:26

Hej vännerna!

Idag har jag legat i sängen med Herr Migrän. Usch, han är inte trevlig. Det är hemskt. Nu har han börjat förbereda sig på att försvinna. Vilken tur. Jag känner mej lite bättre men anstränger mej inte ett dugg ikväll.


Igår kväll visades filmen "Avatar" på Gränna bio. Hela familjen var och såg den. En fantastisk film. Jag tyckte mycket om den. Inte bara för att Avatarerna var blå. c",) Nej, den var vacker, sorglig, spännande och med de mest häftiga effekter jag sett.


  

Har ni sett den? Vad tyckte ni?


Ha en trevlig kväll.

Kram från ensomhadevelatsedeni3D

  

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Skapa flashcards