Anitas blåa blogg

Alla inlägg under januari 2010

Av Anita - 7 januari 2010 21:49

Hej vännerna!

Ikväll fick jag ett mail med ett underbart budskap. Ett glädjande budskap. Ett budskap som jag faktiskt väntat på ett tag. Ett budskap som ger mej förväntningar. Jamen, vad är nu detta tänker du. Jo, det är så här... Visst har jag berättat att jag aldrig tänker sluta vara barnslig? Okej, då kan jag visa budskapet.

- " Hej Anita och god fortsätting! Vill bara meddela att jag nu ska börja på Matilda". Kram, Marie

Och vem är nu Matilda undrar du? Milda Matilda Mus. Gjord av Fröken Elsa. Kolla in på Fröken Elsas Virkblogg så hittar du många söta möss som hon virkat. Man får verkligen habegär till en sådan liten mus. c",) Eller hur?

Glad är jag och ville gärna berätta detta roliga.

Kram från ensomgillarmössmenmestsagomöss

  

Sig tag av Susie

Hemsida stängd

Av Anita - 6 januari 2010 23:17

Hej vännerna!

Ute är det vitt, vitt, vitt, kallt och vackert. Vågar jag säga att jag inte varit ute på hela dan? Jo, det vågar jag. Gjort annat istället. Som att plocka bort nästan alla tomtar. Nu vill vi inte ha dom här i huset längre. Lagat middag. Pannbiffar med gott hemlagat potatismos. Hallon- blåbärspaj till efterrätt. Gott kaffe till.


Sen vilade jag middag en stund. Det är därför jag sitter uppe fortfarande. c",) Har pysslat lite medan jag lyssnat på Markus Birro i Karlavagnen. Det blev en stor tändsticksask med vårtema. Passar på bordet i pysselrummet.


  

Jag klistrade ihop fyra stycken mellanstora askar. Stämpeln är från Bildmålarna och texten från Inkywings. Papper från Maja Design.

 

På lördag är det tänkt att vi ska till Göteborg. Killarna ska besöka en MC butik innan de kommer till My Dog mässan.

Ha det bäst.

Kramis från ensomhadeenhimlanstrevligkvälligår

  

Sig tag av Angela

Hemsida stängd

Av Anita - 5 januari 2010 18:01

Hej vännerna!

Ikväll är vi hembjudna till vänner i Gränna. Nygamla vänner kan man säga. Vi träffades när vi bodde i Gränna förra gången och har inte varit hos varandra under alla år vi bodde i Jönköping. Nu känns det extra roligt att vi tagit upp kontakten igen.


Jag har pysslat lite. Gjort en tändsticksask till den fina ljuslyktan. (Fick inspiration av Petra Skogstokig häromdagen. Tack för det vännen).

Stämpeln på asken är en miniBus ritad av Petra Skogstokig.

Den här "gåbortpresenten" tar vi med oss till vännerna. 

Hoppas att ni alla får en trevlig kväll. Jag är säker på att vi får det.

Kram från ensomegentligenvillhaaskensjälv:o)

  

Sig tag av Åshild

Jenny's Grandchild

Av Anita - 4 januari 2010 22:39

Hej vännerna!

Alla medlemmar i vår familj är sugna på att skaffa hund. Frågan är bara när, vad och hur. Har vi blivit bekväma av oss efter några år utan hund? Ja, jo, det har vi ju. Men längtan efter en hundkompis är stor. Än så länge har vi inte kommit överens om vad vi vill ha för ras. Vi har haft Cocker Spaniel, Golden Retreiver och Welsh Corgi Pembroke. Nu vill jag helst ha en som inte fäller. En Lagotto kanske? Och så måste den ju vara smidig att ha på båten.


På lördag kanske vi besöker My Dog i Göteborg. Det är ett perfekt tillfälle att kolla på olika raser. Vi är inte i akut nöd att köpa hund, men det är roligt att fantisera och drömma lite. Vad vore livet utan drömmarna? Rätt så tråkigt, eller hur? Här är en bild på vår kära Maja som är mycket saknad. Hon var en glad och härlig hund.  

Puss på dej gosing!

 

Jag skulle kunna tänka mej en långhårig tax, men Peter vägrar. Martin vill ha en Jack Russel men den verkar lite för pigg för mej. c",)

Kram från ensomfantiserarochdrömmer

  

Sig tag av Ela

 

Av Anita - 3 januari 2010 19:21

Hej vännerna!

Har du ätit Pannacotta någon gång? Mmm, det är så gott! Det är en favorit bland desserterna. När man tar första skeden så säger munnen - Mmmmm! Man kan variera den med smaksättningar om man vill. Saffran, choklad, kaffepulver... fantasin sätter inga gränser. Fast jag tycker den enkla rena smaken är bäst. Med hallon och jätteblåbär på. Pannacotta är så himla enkelt att göra. Vill du ha recept? Då kommer det här.


Pannacotta

4 stora och 6 små portioner

2 blad gelatin

5 dl vispgrädde

½ dl socker

1 tsk vaniljsocker


Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter.

Koka upp grädde och socker i en kastrull.

Ta bort kastrullen från plattan.

Krama ur gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter.

Låt grädden svalna.

Rör ner vaniljsockret i grädden.

Häll grädden i vattensköljda formar.

Låt den stelna i kylen ca 3 timmar.

Garnera med bär eller finskuren frukt.


Jag kan verkligen rekommendera er att pröva denna himmelska dessert.

Med grädde och gelatin. Finns att köpa som pulvermix, men gör äkta istället.


Glad är jag för Peter hjälpte mej att plocka fram värmefläkten (heter det kupévärmare?) att ha i bilen. Han har kopplat sladd till en timer så imorgon bitti har jag förhoppningsvis en uppvärmd Crabban. Härligt!


Hoppas att ni alla är nöjda med helgen.

Kramis från ensomalltskulleviljahaenöppenspisellerkamin

  

Av Anita - 2 januari 2010 18:18

Hej vännerna!

Hur har ni det? Hoppas det är bra med er. Vi har precis kommit hem från Jönköping. Efter jobbet så hjälpte jag till att inventera i Peters affär. Anna kom igår för hon ville hjälpa till idag. Vad bra! Nästan fyra timmar tog inventeringen. Vi var många som hjälptes åt att räkna alla saker. En årlig tradition som är rätt så trevlig. Speciellt fikapausen med smörgåstårta. c",)


Nu har jag tänt ljus i hela huset. Brr, det är kallt ute. Men så himla vackert med snön som glittrar. Vi fick mer snö inatt, så det ligger ett vitt täcke häromkring.

Ikväll blir det TV mys. Gör nog en grekisk pyttipanna att äta. Och dricker vin till det. Mm, det ska va gott att leva.


Imorgon blir jag ledig. Härligt! Få se vad vi hittar på.

Ha en mysig lördagskväll.

Kram från ensomärgladattAnnaärhemma

  

Sig tag av Christine

Hemsida stängd

 


Av Anita - 1 januari 2010 20:09

Hej vännerna!

Idag är det en latdag. Nåja, det kan man väl få ha när det är Nyårsdagen? Festen var så himla trevlig och rolig igår. Har man roligt på Nyårsafton blir resten av året roligt. Visst är det så? Vad härligt det känns med första dagen detta nya år 2010. Undra vad jag kommer att fylla min nya dagbok med för anteckningar? Jag önskar förståss att det mest blir roligheter.


Jag är så himla glad, för en klasskompis från grundskolan har sökt upp mej på Facebook. Våra vägar skildes när vi slutade nian. Det är 35 år sedan. Urp! Nu skriver vi till varandra och berättar hur livet ser ut för oss. Vad som hänt och lite tankar och funderingar om nuet. Vi får försöka väcka skolminnena till liv, med gemensam insats.


Nej, annars var det väl inget särskilt jag ville förmedla idag. Vi ses och hörs imorgon. Må så gott alla.

Kram från ensomskajobbaimorgon

  

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards