Anitas blåa blogg

Alla inlägg under januari 2010

Av Anita - 15 januari 2010 08:54

Hej vännerna!

Idag är det Tulpanens Dag. Den har firats i 20 år. Visst är det härligt att tulpanerna har fått en egen dag? c",) Just idag delas det ut gratis tulpaner i sex olika städer i landet. Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar, Jönköping och Härnösand. I Jönköping finns några handelsträdgårdar som odlar egna tulpaner. Och antalet sorter ökar för varje år. De väljer ut de bästa sorterna. Min lilla favorithandelsträdgård - Curenstams, ska få många besök av mej.


 Vita tulpaner är vackert, tycker jag


Någon undrade vem den andra uppfödaren var som jag ringde till. Jo, det var Magic Storm's i Motala. Jag har skrivit upp mej på en tik där också. Det är så man måste göra för att gardera sej. Lilian har 6 Lagotto i sin ägo. Och vi hälsar på henne när valparna kommit. Fördelen är att det är nära.

Nästa vecka ska jag ringa uppfödarna i Tenhult. Ska bli spännande.


Ha en härlig tulpandag. Visst ska vi unna oss en bukett?

Kram från ensomserattsolenväckerVisingsöborna

  

Sig tag av Caroline

Cosmic Handmade

Av Anita - 14 januari 2010 21:30

Hej vännerna!

Har ni det bra? Hoppas det. Jag har det bra förutom att min handled är alldeles öm. Vet inte att jag gjort nåt som orsakat värk. Måtte det gå över. Ska det vara såhär bara för att man fyllt 50 och snart ska fylla 51? c",) Tror inte det. Jag är inte den som gnäller men kroppen säger ifrån lite för mycket. Kanske ska jag pröva Vitaepro som kör intensiv reklamkampanj just nu. Är det någon av er som testat? Ska erkänna att det låter för bra för att vara sant.


Nej, nu till nåt roligare. Jag har pratat med två uppfödare på Lagotto. Det är bra att prata med några stycken för att få en uppfattning om vem vi vill köpa valp av. Det är en ömsesidig relation som är viktig. Uppfödaren vill ju sälja till dem som är seriösa och är snälla mot sina hundar. Och förresten, med det priset som hundarna kostar idag, undrar jag om det finns de som impulsköper sin valp. Kan ni gissa vad en Lagottovalp kostar? Enl kennelklubbens riktpriser så är priset 15 000 kr. Urp! Bara att välja alltså. En Thailandsresa eller en hund? Ni vet vad jag väljer, eller hur? c",) Nån som har ett extraknäck till mej? Hi hi.


Ett väldigt positivt och trevligt samtal hade jag med Christer på Prästbacka Kennel. Ligger på Orust. Titta gärna runt på deras hemsida. En fantastisk idyll där man kan hyra boende i stuga, rida på Islandshästar och bara njuta av livet på landet. Fantastiskt. Vi ska åka dit och hälsa på när Kimba Lagottomamma har fått sina valpar. Pappan är brun-vit. Himla spännande att se vilka färgkombinationer valparna får. Vi träffade ju Charlotta och Donna (länk nedan på Primadonna) på MyDog. Donna är dotter till Kimba och en alldeles ljuvlig Lagottoflicka.


Käre tid, det är redan fredag. Var tog denna vecka vägen?

Må så gott alla.

Kram från ensomläserLagottobok

  

Av Anita - 13 januari 2010 19:05

Hej igen!

Jag missade programmet om Susan Boyle igår. Gjorde du? Här är en länk till programmet. Länken finns kvar 6 dagar från dagens datum. Hurra för TV4 play.

Kramis från ensomtyckerattallamåstefåenchans

Av Anita - 13 januari 2010 17:20

Hej vännerna!

Idag har det varit fantastiskt vackert över nejderna. Rimfrost på träd och buskar. Massor av fåglar (som jag inte kan namnet på, hm) dimma över sjön, ja den kom ända upp till oss. Men sen lättade den och solen tittade fram en stund. Konstigt nog kom dimman tillbaka och solen försvann. Snyft. Intressant? Onödigt vetande? Äh, jag försöker bara beskriva hur det varit i Gränna idag.


Nu är allt vad advent och jul heter, borta. Undanplockat. Nerpackat. Förvarat i förrådet. Det känns helt okej. Lite mörkt blir det i de stora fönster som vi haft tre olika stjärnor. Men nu lyser snön upp och snart är det vår. c",)


Med våren kommer färgerna som jag längtar så mycket till. Och när jag tänker på penséerna, blir jag lyrisk. Lyrisk kan jag bli av ett grytunderlägg. Hi hi, du tror inte jag är klok, men titta här så kanske du förstår. c",)


  

Birgitta Lindeblad har ritat och www.at.se har tillverkat det. Visst är det läckert? Jag har en kokbok med samma motiv. En som jag skriver favoritrecepten i.


Gillar ni Birgittas motiv? Jag köpte det här kortet som blir fint på fodralet till alla Sommarpratare på CD. En CD för varje "pratare". Härligt att lyssna på i bilen eller vid stryktvätten. c",) Eller i sängen när man är sjuk.


   

Sommar, sommar, sommar - heter kortet. Undra om inte Birgitta tänkte på Sommarpratarmys när hon målade detta kort.

 

Här är ett härligt kort att ha i receptsamlingen. Eller skicka som tack kort eller inbjudan till en bit mat....


  

Visst blir man glad av Birgittas motiv? Jag gillar dom himlans mycket.

Jag vet bara en butik i Jönköping som säljer Birgittas kort och annat. (Almanackor, bokkalender, tändsticksaskar, bokmärken, minikort)

Vet inte vad den heter, men den ligger i hörnet mot Johans Café och Matsal.


Hoppas att ni får en mysig kväll.

Kram från ensomskaringauppfödareimorgon

  

Av Anita - 11 januari 2010 22:00

Hej vännerna!

Äh, kvällen försvann väldigt fort. Det har varit TV tittande. Trött är jag.

Så nu ska jag sova.

Natti fnatti kram från ensomvarithosfrissanidag,skönt

  

Av Anita - 10 januari 2010 22:15

Hej vännerna!

Vi åt middag på Vino Pasta Due i Göteborg igår. Mmm, jag åt Del Mare - Papardelle i en sås på vitt vin, soltorkad tomat pesto med pinjenötter och grädde med scampi, greenshell musslor, pilgrimsmussla och färska örter. Underbart gott!


Jag har tre uppfödare på Lagotto som jag ska ringa till. De har valpar som är leveransklara i vår, om allt går som planerat. Vi är överens om att familjen vill ha en Lagotto. En tik. Helst flerfärgad. Vi ska suga på denna tanke ett tag och känna om vi verkligen vill köpa en hund. Just nu är min och sonens vilja och önskan stor. Pappan har vi övertalat förr och vet att vi kan lyckas med det ännu en gång. Han gillar nämligen vovvar väldigt mycket. Men vill inte ta huvudansvar. Inga problem, det gör jag så gärna. Det här med hundköp började vi prata om redan innan vi flyttade till Gränna. Det är ingen impuls vi fått för oss i alla hast. Nejdå, vi planerar detta noga. Har man haft hund så är det svårt att vara utan. Det har vi varit några år, och det känns som det fattas nåt i vårt liv.


Vi hade glädjen att besöka Rastorget igår och där träffade vi några lagottohundar med sina ägare. Vi fick svar på många frågor. Jag blev förtjust i lilla Donna 1½ år. Hon har en egen sida. Primadonna. Idag har jag suttit och letat efter Lagotto bloggar och annan info. Och YouTube filmer. Den här lilla valpen är ju så underbar.


Visst är den ljuvlig? Undra om husse låter den få bada senare? :o)

 

Såg ni "En del av Köping" ikväll? Åh, det är så härligt att få se gänget igen. Jag är så himla glad att de visas i TV. Många fördomar kan försvinna när det gäller funktionshindrade. Det är bra, eller hur? Jag saknar gänget på Gruppboendet där jag jobbade. Det var fantastiskt att få lära känna dem alla.


Hoppas att ni får en bra vecka. Må så gott.

Kram från ensomstädatborttomtarochvinterlandskap

  

Av Anita - 9 januari 2010 22:12

Hej vännerna!

Det har varit en fantastisk dag på My Dog mässan i Göteborg. Det finns fula Lagotto och det finns söta Lagotto. Nu ska jag forska bland uppfödarna.

Mer kommer imorgon för nu ska jag sova.


Natti fnatti kram från ensomsäkertdrömmeromhundarinatt

  

Sig tag av Ela

Av Anita - 8 januari 2010 22:21

Hej vännerna!

Jag tänker mycket hund nuförtiden. Väger för och emot. Vi har ju varit hundägare innan, vilket jag berättat för er. Så vi vet vad det innebär. Men allt ska stämma. Vem tar huvudansvaret? Hur ser vi till att den inte blir ensam hemma för många timmar? Hur blir det med hund i båten? Allt det där med praktiska ting som pälsvård, motion, kost, rasens egenskaper, lynne, storlek och kön är i alla fall jag på det klara med. En mellanstor hund, tik.... Vi, mest jag, önskar en hund som inte fäller. Det har vi varit med om så det räcker. Dammsugaren fick stå framme för jämnan. Vill helst slippa det om vi skaffar vovve.


Jag har fått kommentarer efter att jag skrev att vi ev vill ha en Lagotto. Och det har varit väldigt positiva hälsningar. Har läst rasbeskrivningen och måste säga att just nu ligger den 1:a på önskelistan.

 

En lagottovalp. Gos.

Jag har hittat en härlig sida där du kan läsa om Lagotto om du blir intresserad.

Bella & Smilla. Har tittat efter uppfödare och det finns en i Tenhult som ska ha valpar i feb. Lev klara i april. Hm, ska nog kolla upp det. c",)

Vilken tur att solen ska skina och det ska bli osnö imorgon när vi kör till Göteborg och My Dog mässan. Tråkigt nog har Lagotto gått utställning idag. Mässan är mellan 7-10 jan.


Härligt att Let's Dance börjat igen. Det är en fröjd för öga och själ. Fredagsmyset är givet många fredagar framöver. c",)

Var rädda om er och var rädda om varandra.

Kram från ensomserframemotmorgondagen

  

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards