Anitas blåa blogg

Alla inlägg under december 2009

Av Anita - 3 december 2009 14:39

Hej vännerna!

Har ni det bra? Hoppas det. Jag är fortfarande glad för solen vill lysa idag också. Fantastiskt! Jag har precis varit ute på en promenad. Det är verkligen gott för själ och kropp att få vistas ute en stund. Och när det är en vacker dag som denna, lockas jag ut. Erkänner att det inte är så när det ruskar och regnar.


En del av er har sett lapparna som jag köpte av Emma på en marknad. Lappar med vinter- och julord. Igår gjorde jag en minivariant av dem. Skrev ut på datan och hängde dom i enris. Såhär:


MMS-bloggning

All ljuvlig keramik som du ser på bilden är från Krumelur Design - Hanna Svensson.  Efter jul ska Hanna inte ha butik, hon vill designa istället för att driva butik för kunderna. Det är lite på gång var hennes keramik ska säljas. Men roligt är att Väskor & Sånt redan säljer allt fint i sin webbshop.


Jag hittade presenter till Peter. Nåt i klädväg. Och så fyndade jag och köpte två dukar för 10 kr styck. Köpte även frostiga, snöiga ljuslykor som blir så fina i vinterlandskapet. Kan rekommendera er att besöka Gränna Outlet om ni har vägarna häråt.


Nu ska jag koka kålrötter, morötter och potatis för det ska bli rotmos. Fläskläggen kokade jag igår. Mmm, tänk att man kan längta till husmanskost ibland. Eller rätt ofta faktiskt. c",)

Mys pys och stressa inte.

Kramis från ensomhoppaspåattfåtasprutanimorgon

  


Av Anita - 2 december 2009 13:11

Hej vännerna!

Jösses vilken underbart vacker dag det är idag. Solen skiner, himlen är blå och molnfri. Vättern ligger nästan stilla. Wow, det behöver vi minsann. Full av energi har jag plockat igenom skåp och lådor i köket. Slängt ytterligare några saker. Eller om jag skänker dom, jag få se. Kanske går jag upp till Röda korset och frågar om de vill ha. c",) Då kan jag passa på att fråga om Väntjänsten som jag nämnt till er tidigare.


Nehej, här kan jag inte sitta. Måste ut och njuta. På min promenad stannar jag till och kollar Gränna Outlet som har julförsäljning 1-19 dec. Kanske kan jag hitta nåt till Peters födelsedag som är nästa onsdag. Varför ska det alltid vara så himla svårt att köpa presenter till honom?


Tändsticksaskarna gör jag i em/kväll. Inspiration och lust måste infinna sej först. Annars går det ju inte.

Må så gott alla och hoppas att solen lyser på er också.

Kram från ensomfårtapåvantarochmössa

  

Av Anita - 1 december 2009 19:45

Hej vännerna!

Jaha, då är det 1:a december. Vad mysigt. Musigt är det i Fröken Elsas julkalender. Om hon hittar de små mössen vill säga. I dagens lucka är det alldeles tomt. Mycket spännande detta, om de kommer fram snart.


Kommit fram ja, här har vinterpyntet plockats fram ur kartongerna. Ute är det snöfattigt, (men mycket förbaskat regn har det kommit) men jag har gjort ett vinterlandskap på avlastningsbordet vid matplatsen. Vill ni se?


MMS-bloggning

Jag fick fota i tre delar. Elbelysning i våra fina plåthus. Mulliga tomtar från Krumelur Design. Hannas syster, Frida Sjöman har designat dem. Finns att köpa här om du blir sugen och bor långt från Jönköping.

MMS-bloggning

Jag har vitt sidentyg, konstgjord snö och lite silverglitter på "marken".  Snöbolleslinga från Ikea. I förgrunden en samlartomte från Rit & Målerigården. Bak, en lussekatt designad av Frida Sjöman.  Belysningen med vinterhus hittade vi på Einar Nilsson i Jönköping. Kanonfin, eller hur?

MMS-bloggning

Ser du tomten som rullat in sej i snöbollen? c",)       


Idag har jag varit på Gyn och blivit undersökt av en läkare. Tagit olika prover. Hon skrev remiss för att kolla benskörhet. (Som försämras av P-spruta) En underbar läkare som tog sig tid och verkligen var intresserad av att hjälpa mej. Det kändes tryggt och jag var så glad när jag gick därifrån.


Imorgon ska jag pyssla i massor. Har fått beställning av AnnaK på tändsticksaskar.  Har planer på att göra åtminstone 20 st. Kul, kul. På torsdag levererar jag dem och sen ska jag ut och äta med en kär vän. Tack för att du ringde vännen.

 

Ikväll är Sommarpratarna på TV. Det ska jag se. Oj, det börjar snart.

Ta hand om er och ta hand om varandra.

Kramis från ensombörjatvänjamejvidattintejobba

sigfigvinter  

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18
19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards