Anitas blåa blogg

Alla inlägg under december 2009

Av Anita - 11 december 2009 15:37

Hej vännerna!

Nu har jag tagit en lång promenad längs Vättern och upp på stan i Gränna. Det är lite kallt, men skönt. Nu skulle det inte vara dumt med lite snö som ljusar upp.

Jag var inne på Ica och hämtade ett djur till på rabattcheck. Ett lejon med unge hade vi innan och nu blev det en apa. c".) Viktigt vetande, eller hur?


En god kopp kaffe och en TV stund med Project Runway blir det snart. Ett kul program där man får följa några designers i deras strävan mot framgång.


Ikväll väljer vi TV soffan istället för After Work. Måste ju se Idol finalen. Det blir fest. Jag håller på Erik och hade helst sett Tove som tvåa.

Må så gott alla.

Kram från ensomskabowlaimorgon

figsigbokstund  

Av Anita - 10 december 2009 13:31

Hej vännerna!

Vad roligt det är att komma igång med att sticka. Nu är jag snart färdig med min halsduk. Eftersom jag inte är så förtjust i mössa blir det ett pannband också. Nu är planen att försöka virka några enkla blommor att dekorera grejerna med. Hm, om jag får till det. Men det är värt ett försök för det skulle vara fint. Eller hur?


MMS-bloggning  

Jag har gjort lite annorlunda med min halsduk. Ändarna blev resårstickade. Där ska blommorna sitta. Pannbandet har jag stickat i resårstickning och ska sys ihop på baksidan. På det viset får jag det dubbelt. Jag är amatör så det blir på mitt sätt. Kanske finns det smartare sätt att göra men detta blir nog bra.

Det här garnet är helt i min smak. Passar fint till jeans. Mjukt och gosigt. Det heter Symfoni.


Nu ska jag ut på en promenad. Skulle gärna vilja hitta mossa att ha bland mina samlartomtar (Rit & Målerigården) i vitrinskåpet. De har faktiskt fått komma fram. Jag vill njuta av dem länge. Inte bara under juldagarna. 2005 och 2006 saknas. Får väl köpa dem senare.


MMS-bloggning       MMS-bloggning  

Här är de två översta hyllorna.  Undra om det skulle vara fint med mossa i skåpet? Tror det. Då blir det lite mer ombonad och julelikt. Eller?

MMS-bloggning  

Ha en mysig torsdag. Trotsa det urtråkiga gråa vädret med att spela julmusik. Och tänd många ljus. Jag har doftljus som sprider kaneldoft i rummet. Mmm.
Kram från ensomhoppaspåAfterWorkimorgon
figljus  

Av Anita - 9 december 2009 14:44

Hej vännerna!

Vi fortsätter att fira ikväll. Peter fyller år. Han är fyra år äldre än mej, så han fyller alltså 54. c",) Tror att han tycker att det är en bra ålder.

I måndags åt vi det här: (Det ser ut som om det är mest mos)


MMS-bloggning  

Ikväll mumsar vi på smörgåsttårta. Vi håller på traditionen.

Anna har namnsdag och nu ska jag ringa och gratta henne.

Ha det gott alla.

Kram från ensomsyttvärldensminstajulgardinidag

sigfigvinter  

Av Anita - 8 december 2009 13:11

Hej vännerna!

Ni är så goa och snälla och gör mej så glad. Tack för era hälsningar och gratulationer. Kvällen igår var mysig och god. c",) Peter överraskade med en underbar bukett rosor.


MMS-bloggning  

Hoppas att de står så här vackert läääänge.


Ta hand om er och ta hand om varandra.

Nu ska jag ut och städa bilen.

Kramis från ensomgörjulkortsen

loveprim  

Av Anita - 7 december 2009 16:15

Hej vännerna!

Idag är det en speciell dag. Det är 35 år sedan Peter och jag träffades och blev ett par. Käre tid, 35 år! Det är ju nästan hela mitt liv. c",) Och vilket fantastiskt liv det har varit. Upp och ner förståss, men mest upp. De första åren var väl mest dramatiska. Sen har allt lugnat ner sej för varje år som gått. Nu är vi ett strävsamt par som håller sams för det mesta. Det är så skönt. För 24 år sedan fick vi dotter Anna och för 21 år sedan föddes Martin. Det var den lyckligaste tiden i mitt liv. Att vara mamma. Jag är förståss mamma fortfarande, men inte lika behövd som då de var små. Allt har sin tid. Det är helt okej.

Nu njuter vi av att ha mycket tid med varandra, Peter och jag. Vi vågar förändra och det är utvecklande för oss båda.


Ikväll blir det festmiddag. Plankstek, Peter vill ha kycklingfilé  på och det ska vi testa. Chokladfonduen blev så bra i lördags så det ska jag överraska honom med. Mums.


Må så gott alla.

Kramis från ensommåstegörajulkortimorgon

  

Av Anita - 6 december 2009 22:23

Hej vännerna!

Tack för alla underbara kommentarer. Jag läser och begrundar. Och visst är det klokt att ta bort några måsten. Annika skriver så klokt, att fundera på vad man vill med julen och inte vad man måste. Det där som Birgitta skriver om att köpa en julbok till sej själv och bara vara. Det låter gott och fridfullt. Anna, min käraste, du gör mej glad och rörd. Tack för dina ord. Ja, ni alla skrev så klokt och tankevärt. Tusen tack.


Jag väntade hela eftermiddagen på Peter. Vi skulle ju gå på julskyltningen här i Gränna.  Men han blev lite sen. Så jag gick upp på stan själv. Men hann bara in till Malva's (mysig butik i Hallska Gården). För nu ska ni får höra vad som hände där.......  I butiken mötte jag en tjej som såg bekant ut. Nåja, tänkte jag, det är säkert någon jag känner igen sen förra gången vi bodde i Gränna. Efter en stund kom tjejen fram till mej och frågade om jag kände igen henne. När jag hörde hennes dialekt gick det upp ett ljus. Bettan, som bor i Ulricehamn och som jobbade på Höglunds blommor i axamo! Wow! Vilken lycka! Det är säkert 6-7 år sedan vi sågs. Hon drev sen en egen liten blomsterbutik i Ulricehamn som hette Blomma Design. Jag var där några gånger och hälsade på. Och hon hälsade på hos mej i kiosken som vi hade då.  Vi höll kontakten via telefon och post. Ibland glider man ifrån varandra och så gjorde vi.

Bettan körde från Linköping i em och kände att hon ville göra ett bensträckarstopp i Gränna. Hon parkerar bilen nedanför Malva's och går in i butiken. Och så möts vi där. Tror ni på ödet? Det gör jag. Ibland finns det nån mening med allt som sker. Jag kan inte säga alltid, för ibland händer det sorgliga och tråkiga saker som det absolut inte kan finnas nån mening med.

Vi tog en lite promenad på stan och pratade innan vi skildes åt. Nu har vi bytt telefonnummer och har lovat varandra att höra av oss. Vilken lycka! Livet är fullt med överraskningar. Ibland tittar jag uppåt och tackar min lilla skyddsängel/lyckoängel. Det är fantastiskt vad de kan fixa ibland. c",)


Peter kom hem, och jag är så glad för det. Det finns alltid en liten oro för att något ska hända när han reser iväg. Det händer inte ofta att han reser utan mej, och det är tur.  Ikväll har vi varit på Glöggfest och smakat på årets Blossa glögg. Blossa 09. Med glöggbuffé. Där umgicks vi med båtvänner en stund och hade trevligt. Jag hade med en present med pepparkakstema. Uppskattat till tjejerna i familjen.


MMS-bloggning  

Pepparkaksdeg och ett stort hjärta som form. Fint pepparkakskort och allt inslaget i cellofan.  Mjukispepparkakorna heter Peppe och Pipp...  Nej, nu är jag knasig. Det heter hon ju inte alls. :o)

 

En ny vecka är på gång. Då ska jag hälsa på M på sjukhuset. Hon efterlyser nog mej snart. Och så ska vi fira. Vad, får ni veta i veckan.

Och tänk på, ett leende kan lysa upp hela vägen hem.

Kram från ensomfickenmuggfrånParis

figangel  

Av Anita - 5 december 2009 18:30

Hej vännerna!

Hur har ni det? Hoppas att det är bra med er allihop. Känner ni av någon julstress? Inte det. vad bra. Inte jag heller. Vi byter inte julklappar, och vi är inte ihop med släkten. Det blir bara vi. Jag har många tankar och funderingar kring jul, men det tar vi inte nu. Men jag kan säga såhär... jag gillar mest julen innan det blir jul. Pyntet i affärerna, dofterna, ljusdekorationer på inne och ute, glöggen och tillbehören....


Nu är barnen i familjen stora och jag är glad att vi skapat en mysig jul ihop. Kraven var större för mej när de växte upp. Eftersom jag haft hemska jular som barn ville jag ju inte att de skulle få uppleva samma sak.


Det diskuterades i Nyhetsmorgon att barnen far illa när julhelgen kommer. Det dricks mer alkohol då. Det ska snapsas och glöggas och julölas. Brännvin som aldrig dricks annars, åker fram för att det är jul. Föräldrarna ändrar beteende och barnen känner förståss både oro och rädsla. Usch ja, jag vet precis hur det är. Fruktansvärt! Julen är barnens högtid och då vill vi ju få dom att känna glädje och trygghet. Men i en del hem är det inte så självklart. Urp, jag får ångest bara jag tänker på det.
Allvarligt det blev här då. Men det var väl tvunget att komma ut, antar jag. Tant Marit (underbara du) och jag hade ett långt samtal om julen och då väcktes gamla känslor som jag gärna gömmer undan. Det är bra att ta fram dem ibland och analysera lite. Konstatera hur det var, försöka förstå och sen kan man stoppa undan dom igen. Jag har ju lärt mej att vara positiv, så jag ältar inte så mycket i det gamla. Ser framåt istället för bakåt.


Jag tog sprutan igår. Det var lång kö. Men faktiskt rätt så trevligt att stå där och småprata. Efter 45 minuter var jag klar. Inget ont har jag haft efter. Jo, lite ont i huvudet men inget allvarligt.


Ikväll har jag förberett portionsformar med tacogratäng. Till det ska vi ha olika grönsaker, dip och nachochips. Till dessert blir det chokladfondue med fruktbitar. En av tjejkompisarna kommer över. Hennes man är på fest. Knäppt att sitta var för sej framför TV:n när vi kan ha trevligt ihop.


Ha det gott alla.

Kram från ensomtyckerattdetärlitetystmedkommentarer:o)

  


Av Anita - 4 december 2009 10:38

Hej  vännerna!

Det går trögt med att fixa tändsticksaskarna till butiken som beställde sådana. Men, jag har gjort 12 st och det kanske får räcka. Få se om jag åker in med dem idag. Då får jag nåt att göra. Lite långtråkigt är det att vara hemma. Minsann.


Mellan kl 15-18 ska jag köa för att få sprutan.  På vårdcentralen här i Gränna. Usch ja, egentligen är det olustigt, men jag måste göra det.


Peter har rest utomlands på en minitrip. Förra året var de i Italien på Båtmässa, nu blir det Paris. Häftigt, tycker jag. De stannar fre-sön. Så det innebär att jag får en ensam helg. Snyft. Nejdå, jag lider ingen nöd. Trivs rätt så bra med att sällskapa mej själv. Fast inte för länge förståss. Blir jag alltför uttråkad så hittar jag på nåt. Var så säker. :o)


Nehej, nu får jag sätta igång dagen här.  Jo, förresten, vi fick en glad överraskning här nyss. En man ringde på dörren och bad mej flytta min bil från gatan. Han ska ta ner det stora trädet som står på tomten mittemot och som skymmer morgonsolen. Vad underbart det ska bli till våren när vi har sol som inte skyms av ett stort träd. c",) Hurra!


Hoppas att ni alla får en bra dag och en härlig fredagskväll. Jag roar mej med Idol förståss och kikar efter Anna i publiken för hon ska dit.

Kram från ensomintetrorattPeterköpernybåt:o)

  



Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18
19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards