Anitas blåa blogg

Alla inlägg under november 2009

Av Anita - 16 november 2009 22:12

Hej vännerna!

Har ni haft en bra dag? Hoppas det. Jodå, min dag har varit lyckad. Inget särskilt har hänt men det har varit en bra dag ändå. Jag har mått bra och inte gråtit över nåt. c",)


Ikväll sitter jag här vid datorn och fixar några CD med olika Sommarpratare. Det är så mysigt att lyssna på. Det blir Ingvar Kamprad, Alex Schulman, Kay Pollack, Lena Endré, Tina Nordström... Jag får väl göra fler en annan gång.


Kvart i sex måste jag köra från Gränna imorgon. Det blir en heldag. Få se när jag kommer med tåget till Jönköping. Har tagit reda på att Centralstationen ligger vid Stora Torg och Gågatan. Det blir bra. Kanske hinner jag med lite shopping innan tåget kör hemåt.


Så... nu måste jag snart sova. Skönhetssömnen är viktig. c",)

Natti fnatti från ensomtänkerpådotterAnnasomliggerpåsjukhuset

  

Av Anita - 15 november 2009 18:43

Hej vännerna!

Idag har jag besökt Falbygdens Ost. Där var det Julmarknad. Oj, där fanns tomtar av alla sorter. Fula, söta, tjocka, smala, glada, ledsna.... Vad kul att se allt juligt. Och mysigt. Efter det smakade jag på ost. Mums för Stilton på pepparkakor. Det var bara glöggen som saknades. Jag njöt av en ostbuffé där det dukades upp mängder av olika ostar. Gott gott.


På tisdag ska jag till Malmö. Skjuts dit. Jag ska ta tåget hem själv. Har ingen aning om var tågstationen ligger. Men det ger sig. Och ligger stationen centralt så jag kan gå på stan lite medan jag väntar på tåget? Urp! Hem kommer jag väl förr eller senare. Är det någon av er som läser detta och vill informera mej så blir jag tacksam.


Nu ska jag göra varma mackor med god skinka.

Kramis från ensominteköpteenendasteostvaddumt

  

Av Anita - 14 november 2009 22:16

Hej vännerna!

Har ni haft en trevlig lördag? Man får verkligen försöka pigga upp sej så gott det går. Jag tänker på att november gör en trött och lite låg. Om man inte anstränger sej för att göra saker som gör att man tycker november är som vilken månad som helst. Ni som känner mej vet att jag har svårt för den här månaden. Men hur mörkt och grått kan det vara? Man får tänka positivt. En positiv tanke är, att imorgon har halva månaden gått. Bra runnit iväg. Det är fantastiskt. c",)


Kay Pollack var med i Nyhetsmorgon förra söndagen. Han jobbar ju mycket med tankar. Att välja glädje. Att välja lycka. Ha sa nåt som etsade sej fast i mej. Han sa: "Det finns inget tillstånd som är så hemskt att du inte kan välja en tanke som gör att du mår något lite bättre". Visst är det bra? Jag har tränat i flera år med att tänka positivt. Och det går bara bättre och bättre. Himla glad för det är jag.


Vi har haft vänner här några timmar ikväll. Ätit tacos och haft det mysigt. Och eftersom varken de eller vi är nattugglor så traskade de hem i mörkret alldeles nyss. Det är lycka att ha vänner.


Imorgon jobbar jag igen. Sen måndag och kanske tisdag. Efter det är jag utan arbete ca 1 månad. Ska fundera på vad jag kan hitta på. Har faktiskt lust att kolla med Röda Korset om de har Väntjänst här i Gränna. Tänk att få glädja några ensamma människor med att hälsa på en stund. Eller att ta en promenad med. Läsa tidningen tillsammans.


Ha det gott alla. Tänk snälla tankar.

Kram från ensomlängtartilladvent

  

Av Anita - 13 november 2009 17:53

Hej vännerna!

Redan fredag. Oj, vad fort en vecka kan rulla iväg. Jag jobbar både lördag och söndag så den där sköna fredagskänslan vill inte riktigt infinna sej hos mej. Men det är okej ändå. Det går att mysa och njuta fast det är jobbarhelg.


Nu har jag beställt årets samlartomte hos Lena på Rit & Målerigården.

  

Visst är den ljuvlig? Lena jobbar mycket med ansiktsuttryck och hon får dem så levande.


Vi är lyckliga ägare till alla 10 samlartomtar. Eller nu ljuger jag... År 2006 tomte saknas. Den får jag köpa en annan gång. Titta in på hennes sida. Hon gör underbara motiv på saker som passar till Julen.


Glad är jag för jag sålde kort och tändsticksaskar till Krumelur Design idag. Hon har så himla mysigt i sin butik. Du måste se hennes underbara keramik om du får tillfälle. På Barnarpsgatan i Jönköping ligger hennes söta lilla affär. Att fredag den 13 är en otursdag har inte jag märkt. För mej har det varit en turdag. c",)


Mys ikväll med räkor om sambon får välja. Jag blir aldrig överraskad när frågan kommer upp vad han vill ha till Fredagsmys. Han svarar ALLTID räkor. Hittade ett recept på räkor i saffran/vitlök/apelsin/timjan/creme fraiche. Få se om det blir det eller om vi bara äter dem naturella med bröd.


Vi tänker på Anna som gjort titthål i knät idag. Hon har ont och får ligga kvar på sjukhuset inatt. Måtte hon har tålamod att orka med.


Ha en himlans mysig kväll.

Kram från ensomkompåattjaginteätitmiddagidag,urp.

  

Av Anita - 12 november 2009 14:49

Hej igen!

Nu skapas det av glatta livet. Enkla kort, men jag tycker de är fina. Det ligger inte för mej att göra ett kort som tar flera timmar. Snabbt och smidigt ska det gå. Tycker jag. De här korten är gjorda av Maja Design papper. Underbara allihop. 


Vad som stör mej är att jag inte hittar min Quickutz Die Snöstjärna. Grr, jag letar ihjäl mej. Kan inte fatta var den tagit vägen. Är faktiskt noga med att var sak ska vara på rätt plats. Men den där diesen, den har bara försvunnit.


Här kommer korten:

 

Här har jag klippt ut en snögubbe från ett annat Maja papper.


 

Det är inte så snett som det ser ut. Scannerns fel.


  


  

Olika papper på rad.

 

Jag hoppas på att kunna sälja fler kort. Hoppas hoppas.

Ni kan nog ana det efter alla snökort att jag längtar lite efter snö. Det piggar upp. Bara det får ligga rent och vitt på marken.

Kram till er alla från ensomgörköttfärssåsochspaghettitillmiddag

  

Av Anita - 11 november 2009 22:08

Hej vännerna!

Var det ingen av er som smakat Frösnappare? Nehej, då har ni en härlig upplevelse kvar i livet. c",)


I em har jag skapat. Av underbara papper som heter Ladybug and friends. De finns att köpa på Hildas rum i Huskvarna. Bl a. De passar mej så bra. Mina färger. Mmm, blått, vitt, snö, snögubbar.... Snögubbarna är tryckta på pappret. Du få se fyra av korten jag gjort.

    

      Visst är stämpeln bra? Köpt hos InkyWings.

  

 

Några stansade snöstjärnor i glittrigt papper, snöflingeband och några pärlor.

Mer behövs inte på korten. Eller?

  

Några matchande tändsticksaskar blev det också.

               


              

Jag gillar att dekorera tändsticksaskar. Lite lagom pyssel. Inte så avancerat.


Kram från ensombakatgodasconestilltéetikväll

  

Av Anita - 10 november 2009 21:38

Hej vännerna!

Ikväll har jag tittat på nya TV programmet - Sommarpratarna på SVT. Mycket bra. Jag gillar att lyssna på människor som möts i samtal. Det kan bli mycket intressant. När jag ser sådana program så tänker jag på Skötarutbildningen som jag gick för ett tag sedan. Vi var 9 stycken och vi blev en tight grupp. Det var många intressanta samtal där i klassrummet och ja, även utanför. Jag saknar den tiden och jag saknar alla goa tjejer. Vi delade med oss av våra livshistorier. Vi skrattade och grät. Det var en utvecklande och underbar tid. Åh, vad jag saknar våra samtal, det känner jag nu. c",)


Jag gillar ju Kattis så efter Sommarpratarna tittade jag på Kattis & Company. Ett trevligt pratprogram det också.


Är det någon av er som råkat stöta på en Frösnappare? Blivit nyfiken på vad det kan vara?  Vadå Frösnappare tänker du...


 Åh, jag ÄLSKAR Frösnappare   

Frösnapparen är ett wienerdegsbaserat bakverk med mandelsmakande fyllning och en topping av sesamfrö och vallmofrö. Helt underbar!

Du kan köpa dem på Bernards Konditori - A6. 10 kr styck. Himmelska. Jag lovar.

Stigs Drive In har dem också. Men där kostar de 15 kr. Jag vet. ;o)


Imorgon är jag ledig. Det passar mej bra. För min tanke är att sätta igång med vinter- och julkort.

Ha det gott alla.

Kram från ensomärgladattjagjobbariJönköping

primrain  

Bloppis-annons
Av Anita - 10 november 2009 08:02

Toarpskrona med Visingsödockor och ljus.

Tillbehör följer med. Ljus och dekorationer.

  

Möbler & Heminredning, Säljes - Jönköping (Jönköpings län)
Pris:    300:-

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards