Anitas blåa blogg

Alla inlägg under november 2009

Bloppis-annons
Av Anita - 24 november 2009 12:31

Stämplar från Skogstokiga (Med tillåtelse av Skogstokiga)

        

    Lilian i regnkäder                    Lilian med svamp


Dessa är oanvända. Köp en eller båda och då kostar de 150 kr.

Porto ingår i priset.

Hobby & Samlarprylar, Säljes - Jönköping (Jönköpings län)
Pris:    85:-
Av Anita - 23 november 2009 13:12

Hej vännerna!

Ny vecka och nya möjligheter. En vecka utan jobb. Men jag har att göra ändå. Bio ikväll, AF imorgon, frissan för sling och klipp på onsdag, Visingsötjejer-träff och Krumelur Design på torsdag. Däremellan ska vi kolla adventpyntet i kartongerna. Om vi behöver köpa nåt nytt. Det tror jag. c",) Kan vara kul i det "nya" huset. Det blir helt klart en slinga över det långa balkongräcket. Vad fint det ska bli. Och nya stjärnor har jag köpt till de stora fönstren. Jamen, visst är det kul att få adventspynta igen. Få se om jag gör nåt vinter- snölandskap nånstans. Tomtarna får allt vänta med att komma fram.


Om jag har riktigt tur så kommer Anna hem hit imorgon och stannar till helgen. Hoppas hoppas. Då ska hon få bli ompysslad. Och vi sällskapar varandra. Mys.


Vad bra det är att ha en fantastiskt almanacka att skriva in alla händerlser i. Jag har den stora lyckan att äga en Personlig Almanacka. Den är kanon.


MMS-bloggning  

Det nya med almanackan är att du kan välja design och färg på framsidan. Födelsedagar och annat du vill fira, kan läggas in när du beställer den.

Jag lovar, köper du en sån här så kan du glömma filofaxen eller vad du nu haft för almanacka tidigare. Och en himlans bra julklapp blir den.


Här är tidigare kalendrar jag haft.

anitaalmanacka        nyalmanacka     


När den nya designen kom, köpte jag Juni 2009-Juni 2010.


Ha en bra dag.

Kram från ensombehöverfyllapåljusförrådet

figsigblåmedljus  

Av Anita - 22 november 2009 14:46

Hej vännerna!

Regn och rusk. Nattfestande. Mycket vin och öl. Det blir en lat söndag idag.


I fredags fick jag ett kort från en tjej på Postcrossing. Till hennes land vill jag gärna resa igen. Vi var där dec -05, 21 dagar.


  

Kortet väcker minnen till detta underbara "Leende land".


Må så gott alla.

Kram från ensomgärnavillutochresa

figsigbokstund  

Av Anita - 21 november 2009 17:23

Hej vännerna!

Idag har vi varit i stan och köpt en Nespresso.


  

Det blev den här. Ska det vara ska det vara ordentligt. c",) Nu ska vi leta efter fina Cappuchino koppar.


Ikväll åker vi till vänner på landet. Det ska bli himlans trevligt att umgås en stund.

Ha en go lördagskväll.

Kram från ensomsäkertblirkaffekärring:o)

  

Av Anita - 20 november 2009 17:20

Hej vännerna!

Ja, så var det fredag igen. Och 20 dagar har gått i november. Är inte det fantastiskt? c",) Nästa vecka får vi pyssla med adventförberedelser. Mmm, vad mysigt. I eftermiddags gick jag upp till stan här i lilla Gränna. Tittade efter en liten elljusstake i vitt. Och tänk, jag hittade en på Palms Järn. Den blir perfekt i vårt lilla köksfönster. Ska fundera på hur jag kan piffa till den så det blir en "Anitagillarsak". (Medan jag skriver detta är det TV reklam för Andrea Bocellis julskiva. Vackert så jag får tuppaskinn).


Sen smög jag in i en liten polkagrisaffär och köpte polkagriskarameller till Polka pannacottan (recept finns nedan) Åh, där doftade det ljuvligt. Polkagrisar. Röd-vita. Som doftar mint.


MMS-bloggning  

Butiken heter Polkapojkarna. En liten mysig butik i gammaldags stil.


MMS-bloggning  

Olika present- och julförpackningar.

 

MMS-bloggning  

Belysningen är dämpad i butiken därför lite mörka kort.

 

Strax innan Filmstaden öppnade igår stod jag i kö. Och till min stora stora glädje så fick jag två biljetter till filmen "Luftslottet som sprängdes". Vi ska se den på måndag. Himla spännande. Peter bjuder på en matbit nånstans innan filmen börjar. Kurr. Mys. Gott.


Ikväll blir det hamburgare med tillbehör och klyftpotatis. Och Idol såklart. Vi har en film från Lovefilm. "Grace is gone". Kanske kollar vi den. Beror på när John Blund kommer. c",) Ha en mysig kväll.

Kram från ensomhattäntmassoravljus

figljus  

Av Anita - 19 november 2009 12:44

Hej vännerna!

Oj, jag sov till kl 10 idag också. Fast det kan jag ju få göra när jag inte har nån tid att passa på morgonen. Några veckor framöver är jag utan arbete.


När vi slängde och sorterade grejor i huset i Jönköping så slängde vi kaffe- och te bryggaren. Den hade gjort sitt, tyckte vi. Planen var att köpa en expressobryggare och nåt till te. Men inget har blivit inhandlat. Vi har haft grejorna från MoA, en perculator och en vattenkokare. Nu har vi kollat på ersättaren till expressobryggaren. Nespresso.

Originalet tilltalar oss mest. Dessa modeller verkar mest intressanta. Ska kolla i butiken som säljer dem.

           

                         
OBH Nordica har en modell som heter Martello, men Peter tyckte att den kändes plastig. Den här mackapären skulle ju vara perfekt att ha i MoA (båten). Men det går bara när vi ligger i hamn och har el. Är det någon av er som har en Nespresso så delge gärna några tips.


Idag ska jag köra in till den stora staden Jönköping. c",) Några kassar med loppisgrejor ska lämnas till Kastanjegården. (Loppis på lördag) Sen hoppas jag på tur att få tag i biljetter till förhandsvisningen av "Luftslottet som sprängdes". I så fall får vi se den på måndag kväll. Premiären är den 27 nov. Himla spännande att få se 3:dje och sista delen av Stieg Larssons filmer baserade på hans böcker. Köp av doftljus blir det också. Förrådet börjar ta slut.


Må så gott alla.

Kram från ensomtardetlugntrestenavveckan

  

Av Anita - 18 november 2009 18:19

Hej vännerna!

Nu skulle man kunna få gå i ide. Eller hur? Regn, regn och regn gör mej så trött. Idag har varit en sån där dag då man fått ha lamporna tända från morgon till kväll. Nej, nu får det allt bli advent snart. Så vi får sätta in extra ljus och höja mysfaktorn.


Igår kväll låg ett kärt brev från en fd arbetskamrat. Undra om hon kunde ana hur glad jag blev för det. c",) Har pratat med henne i telefon och imorgon besöker jag träffpunkten och ta en fika ihop med deltagare och personal. Ska dit och skänka saker till deras loppis som är på lördag. Kastanjegården (Jönköping) för er som blir sugna. Kl 11.00 -15.00 håller det på.


I brevet hade L skickat med ett recept som passar en Grännabo:

Polka Pannacotta

2 gelatinblad

4 dl vispgrädde

½ dl florsocker

ca 4 msk krossade polkagrisar

rullade polkaspån


Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.

Låt vispgrädde och florsocker koka upp i en kastrull under omrörning.

Ta kastrullen åt sidan och rör ner plkagriskrosset.

Ta upp gelatinbladen, krama ur dem, och rör ner i den heta krämen till allt lösts upp.

Låt svalna något och häll sedan upp i portionsglas, låt svalna och sätt in dem i kyl ca 2 tim.

Garnera med polkaspånen vid servering.


Det här ska jag testa i helgen, tror jag.

Ha det gott.

Kram från ensomficklitestädatidag

  


Av Anita - 17 november 2009 22:55

Hej vännerna!

Jag klarade att ta mej med buss från MAS (sjukhuset i Malmö) till Centralstation, köpa tågbiljett till Jönköping, hinna gå lite på stan, shoppa, (endast 2 vykort och en godisskål i glas) äta en bit mat, (det blev plankstek på Mango) gå ner till tåget och åka iväg med det kl 19.14 Fantastiskt. Nu har jag nästan precis landat i Gränna. Glad är jag för att vi bor i denna lilla stad. Jag är ingen storstadsmänniska. Vill bara besöka, inte bo.


Imorgon ska jag ha en latdag för det är jag värd. Vad skönt det ska bli.

Kram till er alla från ensomfickihopenarbetsdagpå15timmar

  

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Skapa flashcards