Anitas blåa blogg

Alla inlägg under oktober 2009

Av Anita - 15 oktober 2009 15:00

Hej vännerna!

Räcket är monterat. Hurra vad nöjda vi är. Peter fick en stor kram. Han är inte dum den mannen. (Se nedan) Det enda jag kan känna nu, är att mattan i trappan skulle vara beige eller samma färg som golvet. Men det är tabbar man får ta. Världsliga ting, eller hur?

MMS-bloggning  

Nu behövs bara en hallmöbel mot väggen till rummet. Vi har en idé, få se om den blir bra.


Idag har jag och en go Gränna kompis tagit en lång skön promenad i det underbara vädret. Himlen är alldeles blå och solen lyser. Det blåser men det gör inget.

Hoppas att solen lyser hos dej också.

Kram från ensomskaberätta

omenboksomheterdugaatthållaihandennärdetblirkallt

figsigpåskivstav  

Av Anita - 14 oktober 2009 18:24

Hej vännerna!

Onsdagar är en lyckans dag nu för tiden. I alla fall ibland. Då är jag på Gräshagen. De flesta av er vet nog att Peter och jag haft en egen kiosk på Gräshagen. Vi var ägare till den i 20 år. De 16 år jag jobbade där, lärde jag känna väldigt många underbara människor. Många fick jag en djup relation till. Jamen, just för de kom för att prata en stund. Det var aldrig nån stress där i kiosken. Många var ensamma och det betydde mycket för dem att ha en social och glad kiosktant som brydde sej om dem. De har en plats i mitt hjärta allihop.

Ibland besöker jag kiosken och träffar kunderna där. Några har jag träffat på äldreboendet. Alla blir så glada och säger så mycket rart till mej. Kurr. Och jag ger förståss kärleksförklaringar tillbaka. Det är fantastiskt att få prata med dem och höra hur de har det i sina liv nu. I mars nästa år är det fem år sedan vi sålde. Och på dom åren hinner det ju hända mycket. Eller hur? En undersköterska på äldreboendet frågade om jag ville komma in och hälsa på en längre stund. Hon sa att de skulle blir så himla glada över att få en pratstund med mej. c",) Jag får väl åka dit och vara sällskapsdam när jag får tid. Ja, jag får se. Det skulle allt vara skoj.


Förresten så är inte bara onsdagar lyckodag. Alla dagar då jag jobbar är en lyckodag. För jag trivs så himla bra. Och alla dagar när jag är ledig är lyckodagar. För då gör jag annat som bjuder på lycka. För det mesta. Ibland är det tungt och då försöker jag ändå ta fram en liiiiiten lycka. Jag måste.


Imorgon händer det grejor här hemma. Titta bara hur vi har det i hallen nu.

MMS-bloggning  

Inte särskilt snyggt räcke, eller hur? :o) Såhär har vi haft det sen vi flyttade in.

Och konstigt nog vänjer man sej. Men imorgon... så ska det nya monteras. Hurra! Jag lovar att visa en bild hur det ser ut. Vi är så spända för en del av det har lackerats i samma färg som dörren. Peters idé. Få se om jag ska krama eller sparka honom imorgon. Hi hi.


Tack Angelica för hjälpen idag. Det blir kanonpresenter. Åh, vad fint du har i din butik. Jag längtar till det är kursdags. Och du, det är helt okej att dela ut mitt lösen till dom du känner. Tack för det.


Kram till er alla från ensomärledigändatillmåndag

figsigblåmedljus  

Ps, Emma har inte kvar sina saker på Spinnet. Det var bara en tillfällig utställning. Blir ni sugna att köpa av Emma så maila henne. Adress i förra inlägget.


Av Anita - 13 oktober 2009 17:13

Hej vännerna!

Idag fick jag ligga kvar i sängen. Migrän. Usch och fy! Det började inatt och nu som först känner jag bättre. Lite spak, men på benen igen. Ute var det kallt och snö fick vi. Blä! Inte än säger jag då. Först i November månad kan det vara okej. Tycker jag. Vad tycker ni?


Vackra vinter- och julord kan jag gilla redan nu. Speciellt de där varma. Vad jag dillar om? Jo, det ska jag berätta.

Eller förresten titta här:

  

  


  


  

De är i naturlig storlek. Visst är de underbara? Små etiketter att hänga i granen, tallriset eller bara på några grankvistar i vas. Enkelt, men ack så talande. Visst ger ord bilder? Och känslor?


Jag träffade inte Emma som gjort dessa, på Spinnet i Habo, när vi var där. Men man kunde köpa hennes ljuvliga texter. Visst skriver hon snyggt? Jag köpte 6 olika. De ovan samt "Stjärnorna tindra" och "God Jul". Hon har fler texter men dem kommer jag inte ihåg. Nu har jag mailat henne på adress emmadesign@gmail.com (Jag har fått lov att ge er den) om fler etiketter och med några egna texter. På utställningen tog hon 45 kr för 6 stycken. Men kolla med henne vilket pris som gäller. Hon har en hemsida också. www.emma-design.se

Åh, vad jag blir glad när jag hittar sådant här fint. Det finns inte en chans att jag kan skriva så snyggt som Emma. Få du habegär så är du välkommen att skriva till Emma hälsar hon. Är inte det himlans bra. Och snällt?


Imorgon ska jag jobba igen. Sen är jag ledig till måndag. Roligheter är på gång.

Må så gott alla.

Kram från ensomblaskalyssnapåMarkpåfredag

figsigblåängelmedstjärna  

 



Av Anita - 12 oktober 2009 18:03

Hej vännerna!

Tack för era kommentarer. Jag blir så glad. Måste säga att det känns väldans skönt att bara vara vi. c",) Besöksantalet rasade drastiskt, men vad gör väl det? Nu finns de vänner här som jag vill ha besök av.


Jag har ett litet tips till er som bor i närheten av Huskvarna. Hildas Rum är en härlig och väldans trevlig liten Scrapaffär (får jag kalla den så?) Angelica, goa snälla glada Angelica som driver affären, ordnar kurser. Jag blev himla sugen på en kurs där man gör tags/etiketter. Kolla här så blir du nog också sugen. c",) Kursen är på 3 timmar och kostar 275 kr inkl material och fika. Ja, jag har anmält mej. Jag vill vill vill lära mej att göra lika fina tags. Och så är det ju så mysigt att sitta i butiken med andra pysslande tjejer och babbla. Än är det inte så många anmälda. Ta en funderare om inte DU ska anmäla dej. Visst vore det kul?


Ikväll är goe Ernst med Tina och lagar mat. På TV. Inte kan jag missa det. Kan du?

Ha en go kväll vad du nu hittar på.

Stor kram från ensomharblivitlitesticktokigjojagstickarpulsvärmar
eochhalsduk

fighöststaket  

Av Anita - 11 oktober 2009 12:21

Hej vännerna!

Det känns som vi befinner oss i det innersta rummet. c",) Vad skönt att veta vem som tittar hit. Tack för era rara kommentarer. Nu kanske ni andra vågar skriva nåt också. Det vore roligt med en ömsesidig kommunikation. Jag är lite dålig på att skriva kommentarer för jämnan, men då och då lämnar jag en rad eller två. Kan inte ni också göra det? Inte är det för mycket begärt, eller? Har du inte lust att skriva nåt särskilt så skriv bara, Kram från .... Oh, vad jag skulle bli glad för det.


Äh, nu är jag lite för krävande kanske. Men ibland blir jag lite fundersam över det här med bloggandet. Jo men, ibland känns det som om jag sitter här och skriver ut i tomma intet. Vem skriver jag till och varför? Visst är det en dagbok för mej själv, men ofta får jag kommentarer av folk jag träffar att jag har en så trevlig blogg. Så det är väl det som inspirerar mej. Förståss. Men... det ÄR tråkigt att veta att många besöker mej men aldrig skriver en kommentar. Vad är det som säger att det är så himla kul för mej? Det är som att inte säga hej till en vän som man möter på gatan. Jo, jag tycker det. Fundera en stund på vad jag menar.


Nu till nåt roligt. Jag är ju känd för att sprida glädje, så då gör jag det istället för orden ovan. Jag köpte små block med söta motiv hos Tant Marits i Kaxholmen. På baksidan finns en webbadress. www.cinnoberdesign.se Camilla ritar små bedårande söta Vättar.


  

(Bilden lånad av Camilla)

Vad roligt det är att hitta nåt helt nytt. Jag blir så glad över hennes motiv. Besök Camillas sida. Där finns kort, block, téer, tvålar... allt med henns söta motiv.


Ha en riktigt skön söndag alla.

Kram från enosmärlitesöndagsslö

figsigbokstund  

Av Anita - 10 oktober 2009 10:04

Hej vännerna!

Tack för att du tittar in. Jag blir jätte glad för det. Nu har jag som sagt fått nog med ovälkomna besökare som inte kan pysa ut bakvägen när de inte gillar min blogg, utan skriver de mest elaka och oförskämda kommentarer. Jag är så trött på det. Det kan vara samma människa, vilket jag nästan är säker på, som har så himla ont av allt jag gör och allt jag inte gör. Hon kallar sej Acko, Tingeling, Ingrid.... men heter Elisabeth och bor i Jönköping. Varning utfärdas.


Nu känns det bra att ha lösen på min blogg. Det är några som jag inte vill ska läsa den. Fd arbetskamrater som gjort mej illa. Bl a.  Ibland känns det lite orättvist att blogga om mej själv. Andra vet mycket om mej, vad jag gör osv. Men jag vet inget om hur de har det nu för tiden. Det kan gälla gamla vänner. Som jag ibland träffar på och då verkar de veta allt. Jamen, de har ju läst min blogg. c",) Det är priset jag får betala för att blogga. Eller hur? Tror ni känner likadant.


Idag ska vi flytta MoA båt till Huskvarna och förhoppningsvis få in henne i båthuset snarast. Jag plockade ur blommor och pynt igår. Det är alltid lika vemodigt på nåt sätt. Allt har ju sin tid. Men sommaren går ju så fort. Den här sommaren har blivit lite konstig p g a att vi hållit på med flytten så mycket. Först packa allt. Sortera och slänga. Sen flytta en del till båthuset och sen flytta allt till Gränna. Packa upp och fixa. Det har tagit mycket kraft och tid. Men oj, så roligt det har varit.


Ha en go lördag alla.

Kram från ensomskakollarosalördagpåstaniGrännaidag

figsighalvängel  

Av Anita - 9 oktober 2009 08:08

Hej vännerna!

I vårt hus har vi väggord på några väggar. Jag gillar ord och det känns helt rätt att förmedla budskap på detta vis.


I vårt sovrum har vi en text som Stilero säljer. "Om du var vaken skulle jag ge dig allt det där jag aldrig ger dig men du, jag ger dig min morgon jag ger dig min dag".

 

I bok/sällskapsrummet nere har vi orden "DRÖM om morgondagen, MINNS gårdagen, LEV idag". Vinylahem säljer den och de säljer även på Tradera.


I hallen har vi den här:

  

Den är köpt hos PaxLux och de säljer också på Tradera. Har man tur kan man vinna en auktion till billigt pris.


Jag vill att orden ska vara på svenska. Som tur är finns det en hel del att välja på. Särskilt hos PaxLux. Hm, ska fundera på vad jag vill ha i mitt pysselrum. Man kan hitta på egna också.... och få välja färg på texten.


Ha en härlig fredag alla. Jag njuter av en extra ledig dag.

Kram från ensomskaplanerafredagsmys

figsigäppelpaj  

Av Anita - 8 oktober 2009 20:24

Hej vännerna!

Hua, har ni busväder också? Vi hade fint väder med sol och blå himmel på förmiddagen. Men sen blev himlen mörkgrå, ja nästan svart. Och med det kom regn och blåst. Uscha! När jag gick till busstationen öste det ner och jag blev genomblöt. Inget vidare att sitta på bussen till Gränna sådan. Men det är världsliga ting. Eller hur? Jag kom ju hem och kunde byta om till torra kläder. Och mysa med ljus.


Jag har jobbat 10 timmar idag. Det har varit lika trevligt som alltid. Imorgon är jag ledig. Vad skönt! Tror jag ska ha en lååång sovmorgon med frukost i sängen och TV. Det är nästan så jag hoppas att det är busväder hela morgonen för då behöver jag inte ha dåligt samvete. Sån är jag.


Åh, vår kära kära dotter ringde ikväll. Jag är så ledsen att vi har de där milen emellan oss. För det mesta accepterar jag det, men ikväll ville jag vara nära. För att trösta och krama. Älskade Anna, du finns i mina tankar mest hela tiden. Du är det finaste.


Idag har jag fått kort från Ungern, Finland och Finland. Med hjälp av Postcrossing. Jättekul.

Må så gott alla och var rädda om er.

Kram från ensomvälkomnarhöstruskochsägertacktillsommaren

fighöststaket  


Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards