Anitas blåa blogg

Alla inlägg under september 2009

Av Anita - 20 september 2009 19:36

Hej vännerna!

Har ni haft en skön härlig helg? Hoppas det. Vilket väder vi har haft. Underbart! Kanske var det den sista båthelgen för oss. Det verkar så. Och den kunde minsann inte bli bättre än den var. Sju Grännabåtar kelade med varann i Visingsö hamn. :o) Och vi som äger dom, vi hade det väldans trevligt tillsammans. När vi samlats i hamnen började vi med fika, sen delade vi upp oss lite. Ett gäng vandrade till Näs och ett gäng åkte Skördefestbussen till Södra delen av Öa. Eftersom jag inte vågade gå så långt pga värk som spökar i benet, så åkte jag med bussgänget. Vilken tur, för vi njöt i fulla drag. Av sol och värme, av en glad och snäll busschaufför, av fantastisk sightseeing på Öa, av alla ljuvliga trädgårdar vi åkte förbi, av Vättern som låg så blå, stilla och vackert, av remmalagen som körde glada turister, av ett vackert Persgården där jag köpte underbara tomater, (tomater som luktar och smakar mycket tomater) av en överraskande god Myslitårta.


MMS-bloggning  

Persgården bjöd, gratis är gott. c",)


Vi fick recept. Vill du ha?

Myslitårta

Du behöver: Mysli, äppelmust, strödadlar, kanel, äpplen, vispgrädde och blockchokad

Mängderna avgör du själv beroende på tårtans storlek.

Gör så här:

  1. Lägg myslin i en form med rätt så höga kanter. (Till en form med storleken 35x25 cm brukar jag ta 8-10 dl mysli).
  2. Strö på ett lager med strödadlar så det täcker myslin.
  3. Häll över så mycket äppelmust att allt blir fuktigt.
  4. Låt blandningen stå ett par timmar eller över natten så att myslin och dadlarna blir genomfuktade.
  5. Riv saftiga äpplen och lägg ett ganska tjockt lager över myslin.
  6. Strö på kanel i önskad mängd.
  7. Lägg till sist på den vispade grädden och strö över riven choklad.

Tårtan är frisk och god och den är lika god dagen efter.

Receptgivare okänd, men säkerligen någon som finns i Persgården


Vi gick till Bengtsgården där en tjej sålde stickade sjalar. Jättefina, men jag köpte ingen. Kanske stickar eller virkar jag en själv. Bussen gick vidare därifrån till Svensgården. Där skulle vi äta ostkaka, men den var slut. Tog en glass istället. I solskenet. Förresten, där var det självplock på vindruvor. Små blåsvarta. Jag plockade en halv plastpåse = kostade endast 7 kr.


Framåt 18-tiden tände vi grillarna på piren. Härligt att umgås allihop. Vi satt ute rätt så länge. Skönt och gosigt med fleeceplädar när kylan kom. Åh, vad många goa skratt det blev där i mörkret. Vi har så himlans trevligt ihop. Hurra för Gränna Båtklubb. Den bästa är!


Idag har vi promenerat till Öbergs Kafé. Mumsat på kaffe och kladdkaka med grädde. Och fillilurat på vad vi ska hitta på i höst och vinter. After Work på fredagar hos varandra. (Nej, inte alla fredagar förståss) Någon konsertresa. Matlagningsträffar någon lördag då och då. Göra bastu i vårat nya hem. Kanske. Renovera sovrum hos U och A. Göra en ansiktslyftning hos B-M och H. Idéerna var det inget fel på. Vi ska nog överleva vintern. För som ni förstår längtar vi redan till nästa sommar. Hi hi.


Nu är det Solens Mat. Jag skyndar till TV:n.

Kramis från ensomvilltillbokmässannästahelg

bommelsiggiebok  

Av Anita - 19 september 2009 09:13

Hej igen vännerna!

Är det någon av er som är intresserad av att se programmet för Skördetid på Visingsö? Då har du en länk här. Klicka på texten Skördetid.


Solen skiner, himlen är blå. Vad mera kan man önska?

Kramis från ensomstortrivsiGränna

mimosabåt  

Stämpelmotiv från Bildmålarna

Av Anita - 18 september 2009 21:14

Hej vännerna!

Mmm, nu har vi varit på After Work hos goa vännerna/grannarna här i Gränna. Sen mys vid TV:n hemma. Vi njuter av att ha en ledig helg framför oss. Imorgon kör MoA oss till Visingsö. Vad mysigt det ska bli. Där blir det höstvandring för en del och Skördefest för en del. Vi är ett gäng båtvänner som beger oss över. Vad kul det ska bli.


Ha en go helg alla.

Kram från ensomhaftenfantastiskttrevligjobbarvecka

sitpeep  

Ps, Elisabeth, nu har jag Ip nummer på dina besök. Hitta nåt annat att spy galla på. En stubbe i skogen kanske.

Av Anita - 16 september 2009 19:42

Hej vännerna!

Har ni det bra? Hoppas det. Jag har jobbat idag och gör det imorgon och på fredag. Jag trivs så förträffligt bra. Ett kanonjonbb som jag är så himla glad att ha.


Nu är det snart höst. Helt okej för mej. Vad härligt med en höst i Gränna. Jag ser fram emot Bokmässan, Scrapmässan, pysselträffar och framåt november - december så dricks det glögg. Mums för årets Blossa 09 glögg. Smak av clementin. Man tackar.


  

www.blossa.se kan du förbeställa glöggen. Himlans bra för den har en förmåga att ta slut fort. Tre miniflaskor finns också på förbeställning. Året 05, 06 och 08 framröstade av folket som favoriter. De smala flaskorna på bilden är lättglögg. Låter gott med apelsin eller lingon, tycker jag.


Idag har vi köpt en vit TV möbel med fack. Enkel och fin. Och så har vi beställt ett smalt vitrinskåp som och stå brevid barbordet och stolarna. Måste ju ha nära till öl- och vinglasen. c",)


Nu ska vi snart kolla på Idol. Favoritprogrammet just nu.

Kram till er alla från ensomköptbusskortidag

peeptshirt  

Av Anita - 15 september 2009 09:41

Hej igen vännerna!


MMS-bloggning  

Igår köpte vi matta och bord. En härlig ryamatta som vi fick kapa 60 cm. Lilla vovven har flyttat in hos oss. Synd att han inte är levande. c",)


Nu börjar det ta form i myshörnan i vårt stora rum. Vad härligt att ha en annan färg. Här blir det naturfärger. Men den blå färgen går som en liten tråd i huset faktiskt. Det går inte att låta bli. Du ser det blå i köket. Blått är det i hallen ihop med vitt och beige. Hm, mitt rum är väldigt blått. Och i läs/TV rummet nere, är soffa och fåtöljer marinblå.


MMS-bloggning  

Den smala biten la vi mellan matbord och avlastningsbord. Gosigt

Bilderna är tagna med min mobil, ursäkta skärpa och färg.


Idag ska jag ta bussen in till Jönköping. (Min bil är lämnad på skönhetssalong. Den har blivit påbackad och fått en rejäl smocka). Ska träffa en Beteendevetare för samtal. Det har med mitt förra jobb att göra. Kartläggning i arbetsgruppen. Jag har blivit tillfrågad eftersom jag arbetat i gruppen några månader. Ska bli mycket intressant vad den leder till. Kartläggningen alltså.


Ha en bra dag alla.

Kram från ensomvaknattillstillasjöochsolskeniGränna

bommelseasig  

Ont

Av Anita - 14 september 2009 21:16

Hej vännerna!

Hm, jag har så himla ont i höger ljumske och ner i benet. Det blir värre när jag går eller gått. Usch, vad är detta nudå? Kanske måste jag besöka vårdcentralen för det har varit såhär länge, ca 1 vecka.

Så, nu har jag tyckt lite synd om mej själv.


Kramis från ensomköptryamattaochsoffbordidag=snyggt

fighöstmajs  

Av Anita - 13 september 2009 14:30

Hej vännerna!

Har ni det bra? Hoppas det. Vi har det bra, trots obåthelg. Martin mår inte bra, så vi vill inte lämna honom ensam. Vi fixar här hemma istället. Det tar aldrig slut med jobb känns det som. Fast det är ju roligt pyssel. Lite på lågvarv går det för mej för jag är inte fri från förkylningen. Men det är bättre i alla fall. Tur det.


Jag hittade nåt roligt på nätet. Postcrossing. Vad roligt att skicka vykort till någon ute i världen och få ett tillbaka från en annan. c",) Jag har skickat två vykort. Ett till Holland och ett till Tyskland. Himla spännande att se vem jag får ifrån. Käre tid vad bra, nu får jag användning för alla vykort som jag samlat genom åren. Inte slängde jag alla i flytten inte. Ibland är det bra att spara.


Hoppas att ni alla har en skön söndag.

Nu ska jag överraska gubben med nybakad kaka, hallon och grädde till kaffet.

Ute i solen. Om den vill komma fram igen.

Kramis från ensomlängtartillpysselträffar

primkidkind  

Av Anita - 11 september 2009 16:28

Hej vännerna!

Hur glad kan man vara över en bakbunke? På en skala 1-10 ligger min glädje på 10.


  

Den är grönare i verkligheten. Underbar helt enkelt. Köpt på Stilero. Tydligen slut i grönt just nu.


I denna bunke bakade jag en kaka och bjöd snickare och målare på ute i solskenet. En trevlig pratstund hade vi. Vi känner stor tacksamhet till dessa killar som gjort så fint hemma hos oss. Nybakat säger ingen nej till. Eller hur? Kakan är från nya smarta boken - Långpannans Lov. Jag gillar när det är smidigt och går snabbt att svänga ihop en kaka. Och långpannekakorna räcker ju till många. Himlans bra.


Nu ska jag ut i solskenet. Det är en underbar dag med spegelblank sjö och skön solvärme.

Kram till er alla från ensomtroligenskatillHjomedMoaimorgon

primporthole  

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< September 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards