Anitas blåa blogg

Alla inlägg under juli 2009

Av Anita - 16 juli 2009 18:48

Hej vännerna!

Nu har jag packat ner lite kläder och en del mat. Färden går mot Gränna och MoA. Vad skönt det ska bli. Är ledig till tisdag. Nu pustar jag ut och kopplar av. Ibland blir det intensivt på jobbet. Idag har det varit en sån dag. Tack och lov jobbar jag med underbara vikarier. Då går allt mycket lättare. Min svaghet är att jag vill så himla mycket. Svaghet därför att tiden inte räcker till. Det måste jag lära mej. Det håller jag på att lär mej. c",)


Mot Gränna var det. Ha det gott alla.

Kram från ensomlängtartillsolbadhelstpåMoA

Av Anita - 15 juli 2009 19:52

Hej vännerna!

I kväll har jag varit på Ekholms Färg på A6. Elin som jobbar där hjälpte mej att plocka fram idéer och tapetval till vårt hus i Gränna. Wow! Nu är jag sugen att få ordning kan ni tro. Vi, för vi är 3 i familjen som ska flytta dit.

Borås Tapeter blev det bästa valet. Ny kollektion som heter New Classic.


Maritimt som de flesta kanske associerar med New England, blått, vitt och rött, stars & stripes, mörka eller vitmålade träslag. Lätt att kombinera med vår svenska sommar och skärgård.


Tittade även på randigt i katalogen Plain Stripes. Bredrandigt (eller lite smalare) i vitt och natur kombinerat med enfärgad vit tapet. Både i hall och vardagsrum. Något maritimt i Peters arbetsrum och i vårt sovrum ljust med en lite mörkare fondvägg. Åh, så fint det kan bli. Ljust, välkomnande och fräscht.


Nu ska jag iväg och jobba kväll/natt/dag. Sen är jag ledig ända till tisdag.

Det blir sjön. Vårt hus kan vi inte göra mycket med just nu. Vi väntar på hantverkare och material som vi beställt.

Kramis från ensomfinnspåFacebookockså

Av Anita - 13 juli 2009 19:34

Hej vännerna!

Nu är jag på jobbet. Det är så himla roligt att träffa alla härliga boende och alla goa sommarvikarier. Det blir mycket jobb denna vecka. Dag, kväll, natt, dag, kväll natt, kväll, natt, dag..... Lika bra att köra hårt när jag ändå är här. c",)


Kramis från ensomåkerutpåsjönihelgen

Av Anita - 12 juli 2009 21:16

Hej vännerna!

Vi har haft en härlig helg trots regn och oregn och regn. Om vartannat.

Hjo är ju en himla mysig stad. En liten stad vid Vättern. Gamla bevarade hus som är hur charmiga som helst. Mysiga affärer. Närkontakt med hamnlivet. Det är alltid mycket folk som strövar i hamnen och tittar på sjön, båtar och sjöliv. Härligt!


Jag har gått lite på mässan både igår (i ösregn) och idag. Köpte en liten målad med söt humla) tavla med krok, i blått. Och en vitlöksrivare i blå keramik. Det är en låg skål och i botten är det räfflat. Kanonbra att riva vitlök, ingefära eller choklad. Kan man riva choklad när man haft den som vitlöksrivare tro?


De här fåglarna blev jag tokförsälskad i. Men köpte ingen ändå. Vad knäpp man kan vara. c",)


Kolla den svarta i gräset. :o) Det blir nog en sån nästa år.


Synd, men jag tog inte namnet på tjejen som målat dessa vackra.

Av henne köpte jag humletavlan. Har även ett minihjärta med målat utedass på som jag satt över handtaget på MoAs toa. Jag älskar vackra motiv. Är så avundsjuk på alla som kan rita och måla så fint.


Veckan som kommer blir det jobba mån-tors. Ska jobba ons natt bl a.

Håll tummarna för att de hör av sej ang jobbet jag sökte. Urp, vad spännande. Och kul blir det imorgon för då gör vi klart allt med husköpet. Sen får vi nyckeln och sen... är huset vårt. Hurra!


Hoppas att ni haft en skön och härlig helg.

Kramis från ensomharettmotto:detskavagöttoleva

Av Anita - 11 juli 2009 11:51

Hej vännerna!

Igår besökte vi Matmarknaden i Jönköping. Vad festligt. Vi kunde smaka, dofta, njuta av mat och annat av utställare från 15 olika länder och kulturer. Mmm! Vilka dofter. Där lagades det Paella, grillades Bratwurt på kolgrill. Där bakades det kringlor med ost och skinka. Där kunde man sniffa på franska tvålar och härlig lavendel. Smaka korvar gjord på rådjur, anka, vild gris :o)... mm.


Man kunde köpa portioner för 50-60 kr. Vilken doft! Mums.


Ostar från Holland. Jag köpte en Parmesan som är himmelskt god.


Lavendeltvål här närmast. Underbara franska tvålar. Svårt att välja minsann.


Vad roligt det är när det händer nåt i stan. Hoppas att den här marknaden blir en tradition. Peter och jag njöt och hade en himla trevlig stund.

Nästa rapport kan bli från Hjo Slöjdmässa. Inte helt omöjligt.

Ha det gott.

Kram från ensomblevsugenpåengelskatemuggar

Av Anita - 10 juli 2009 10:24

Hej igen vännerna!

Det är Slöjdmässa i Hjo fre-sön. En kär tradition. Jag gillar att ströva omkring och titta på allt. Ibland kan man hitta små pärlor i allt hantverk.

Vi åker till Hjo sjövägen. Vår MoA är ju så snäll och kör oss dit. Bra med ett flytande boende. Troligen stannar vi till söndag. Båtvännerna ska också dit och det är ju alltid roligt att vara tillsammans.


Ha en go helg alla.

Kram från ensomförsökerövertalasambonomenkatt

Av Anita - 9 juli 2009 14:43

Hej vännerna!

Jag fyndade på marknaden. Ett vitt och fint armband till min vita klocka. I butik kostade ett jag tittade på, 340 kr. Urp, alldeles för dyrt. På marknaden gav jag 40 kr. Billigt! Inte så kanonsnyggt med guldspänne när klockan är i rostfritt. Men det duger. Jodå. Köpte två fina scarvsar, en i vitt och en i blått. En liten duk för 6 kr. Och söta goda jordgubbar. Mums.


Vädret var bra, solen sken och det var åskvärme. Puh. Lite för varmt för vännerna som kom i tjocka skor och jackor på. Fick råda dem att klä av sej lite. De bjöd på middag i en av restaurangerna i hamnen. Så trevligt. Vi satt länge och pratade. Efter det blev det kaffe och sockerbulle vid MoA. Himla bra att vi har ett bord nära vår båt på Piren. Det är svårt för en del att ta sej ombord. Vid bordet satt vi och njöt av sjöbrisen som svalkade lite grann. Och den vackra utsikten ut mot Vättern och Visingsö. Underbart.


Jag gick upp på stan en sväng. Köpte vita blommor till krukan på akterdäck och inne. Planterade och donade. Det blev så fint. Ska ta kort i helgen om ni vill se. Har beställt en blompinne av Mona på All Time Design. Flyg flyg... som ska sitta jämte en nyckelpiga i mitt blomsterarrangemang. (Tänker på dej Carina, när jag ser nyckelpigan).


Killarna kom på eftermiddagen. Men segling blev det inte så mycket med. Ösregn och åska. Himla synd. Fast det blev lite nytta ombord på MoA istället. Jag städade skåp och killarna fixade så att pumpen funkar på toan. När man duschar så måste vattnet ut nånstans och då behövs en pump för att pumpa ut det blöta. :o)


Idag har jag skickat iväg en ansökan på ett jobb som personlig assistent. Det skulle passa mej som handen i handsken. Oj, vad spännande. Hoppas de tycker om mitt CV och brev. Mitt vikariat går ut den 16 aug och nu är det dags att söka mej vidare i livet. Det känns väldigt bra. Och spännande förståss. Jag kommer att sakna de boende som jag jobbat tillsammans med. Det är det svåra. Att man fäster sej så himla mycket vid en del människor. Jag saknar arbetskamraterna och deltagarna/klienterna på Kastanjegården så otroligt mycket. Många av dem har fått en plats i mitt hjärta. Men det är ju så det är. Eller hur? Alla fantastiska möten med människor som lämnar spår. Allt har sin tid och man måste gå vidare. Så är det i alla fall för mej som inte har fast anställning ännu. Och några av de där människorna som lämnar spår, kan man glädjande nog träffa. Ibland. Det gör mej glad.


Nehej, nu är det dags att packa lite igen. Tur att vi har lång tid på oss. Det är myyyyycket man samlar på sej.

Kramis från ensomsågensötkattungejagvillha:o)

Berätta för mej vad man bör tänka på när man ska skaffa katt. c",)

Fördelen med hona och hane?

Av Anita - 8 juli 2009 10:56

Hej vännerna!

Idag är det Gränna marknad i hamnallén. Dit ska jag denna lediga dag. Härligt! Ska bjuda på kaffe i MoA. För ett par som bor på Visingsö i sommar kommer över och fikar. Ska bli roligt att träffa dem.

Pappa Peter och sonen kanske kommer i em. De vill pröva segling i klubbens nyinköpta små segelbåtar. Det kan bli en härlig em/kväll i Gränna kan jag tänka. Hoppas att regnet håller sej borta.


På måndag får vi nyckeln till vårt hus i Gränna. Jabba, vad kul! En hel del renovering ska göras innan vi flyttar in. Alla fönster ska bytas, entredörr och garageport ska bytas, innertak ska göras om, trappan ska fixas, fönsterparti mot Vättern ska bytas ut mot 2 dubbla glasdörrar och resten fönster som går ner till golvet. målning och tapetsering. Det är mycket men det kommer förhoppningsvis bli kanonfint. Nya möblerna har vi beställt till övervåningen. Det är nästan magiskt alltihop. Äntligen ska vi bli Grännabor igen. Och vi har hittat ett mindre hus som passar oss båtmänniskor så bra.


Nehej, här kan jag inte sitta längre. Nu måste jag iväg.

Kram till er alla från ensomälskarsommaren

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards