Anitas blåa blogg

Alla inlägg under april 2009

Av Anita - 19 april 2009 09:56

Hej vännerna!

Har ni det bra? Njuter ni av en skön helg? Eller jobbar några av er? Fast man kan ju njuta på jobbet också. Det beror på var man jobbar, eller hur?

Idag är det lite kyligt och solfattigt. Vi hoppas på att MoA kommer i sjön idag ialla fall. Det vore skönt. Och kul!


Jag var på torget igår. Köpte billiga BH. Som är kanonbra. Gullvivor för 10 kr krukan. Det blev två vårarrangemang. En till oss och en till vännerna vi var hos igår kväll. Våran blev såhär:





Kannan har jag köpt på Curenstams. I "gebortkannan" planterade jag gullvivor och vita minipenséer + en större vit pensé med lite gult i. Mycket uppskattat, passade perfekt på deras altanbord som stod tomt utan blomma. c",)


Tack till alla som skrivit glada och uppmuntrande kommentarer. Att du Lisbeth hittade hit var en underbar överraskning. Jag går i ett lyckorus med anledning av kommande Grännaflytt. För vi förutsätter att allt ska gå vägen. Det vet vi imorgon när vi skriver köpeavtal.


Ha en skön söndag alla.

Nu ska jag se Robinson som jag missade igår.

Kram från ensomkanskefåråkabåtidag,vetdetomnågratimmar

Av Anita - 18 april 2009 10:24

Hej vännerna!

Igår blev jag överraskad av Karin. Hon gav mej denna award. Vad kul! Karin skriver att hon gillar min blogg och att hon tänker mej som ett härligt glas sprudlande champagne. Wow! Det gör mej himlans glad att höra.


      

          Tusen tack, gulle dej!


Jag kan inte välja ut någon som jag vill ge denna utmärkelse. För jag har så många fantastiskt fina och läsvärda bloggar som jag besöker. Länkar finns till höger.

Ni är alla värda en award av detta slag.


Solen skiner, himlen är blå, luften lite kall och jag ska till torget och handla lite.

Sen ska teakmöblerna till MoA oljas in. Ikväll blir det besök hos ett par av seglarvännerna. Härligt!

Ha det gott alla.

Kram från ensomärifullaktivitetigen

Av Anita - 17 april 2009 21:15

Hej vännerna!

Förhandlingen om köpet av huset i Gränna och försäljningen av vårt hus här i Jönköping är klar. På måndag skriver vi kontrakt. Hoppas, hoppas nu att det blir så. Vi vågar inte fira ännu, och jag vågar inte hoppa högt av glädje förrän vi satt våra namnteckningar på pappret. Men vi är glada. Och otroligt nöjda. Och förväntansfulla förståss. Blir det som planerat, så flyttar vi till Gränna den 1 sept. Wow! Ni må tro att vi planerar och donar här hemma.


Igår gick jag loss i bokhyllan. Idag skulle jag åka och lämna allt hos en bokantikvarie. Men han hade stängt. Urp! Vad gör jag nu? Röda Korset kanske...?

En del skänker jag till Kastanjegården som ska ha loppis den 25/4.


Det är jag som samlar på grejor i det här hemmet. Frimärken, vad ska jag göra med den samlingen? Kan ju inte slänga den. Keramik som man målar, vem vill ha? Udda glas och tallrikar, slänger vi nog. Vykort, kan vara bra att ha. Scrapgrejor, dom får ingen röra. Nåja, en sak i taget. Det blir bra.


Ha en härlig helg alla.

Kramis från ensomärlyckanslycklig

Av Anita - 16 april 2009 23:21

Hej vännerna!

Det har gått väldans bra att jobba idag. Underbart att jag är på banan igen. Glad är jag. Imorgon ska jag ha samtal med chefen. Spännande. Vi ska prata om min framtid lite grann. Urp! Hoppas att han har glädjande besked.


Glädjande var det igår. När MoA fick en liten åktur efter traktorn i Huskvarna. Och det gick bra. Nu är hon stationerad på "skönhetssalongen".  Åh, hon kommer att bli så fin. Hoppas att hon är klar på söndag och att vädret tillåter en tur till hemmahamnen.


Jag har testat att göra kort med laminerade servetter.


I Gränna hittade jag dessa ljuvliga servetter. Kan det bli bättre? c",)

Syster Inger, du svimmar väl inte? Du ska få göra sådana kort när vi träffas.


Nu kommer ett lila och gult kort....

Ännu en läcker servett i butiken "Ett strå vassare" i Gränna.

Tack Carina W för det smarta tipset om servetterna. Puss!


Nu ska jag sova.

Natti fnatti kram från ensomharhafthusvisningikvällfortsföljer



Av Anita - 15 april 2009 23:01

Hej vännerna!

Jag skrev ett långt inlägg och så hänger sej alltihop. Grr! Orkar inte skriva om det. jag återkommer imorgon.

Ska jobba heldag. Det går säkert bra. På måndag ska jag på återbesök hos läkaren, sen ska jag jobba fullt igen. Det känns skönt. Och kul.

Kram från ensommåstesova

Av Anita - 14 april 2009 23:01

Hej vännerna!

Idag har jag haft hur mycket energi som helst. Då gäller det att passa på att göra nytta. Jag har röjt, slängt och städat i köksskåpen. Sen gick jag loss i mitt arbetsrum. Vidare till garderoben. Käre tid vad jag är bra på att samla. Det har blivit några kassar till Kastanjegårdens loppis. Några säckar med "skräp" ska slängas.


Puh, nu har jag varvat ner med att göra det där kortet som jag skrev om igår.


Skogstokigas BakelseBus. I den här är det marängbotten, vaniljkräm, jätteblåbär, vaniljkräm toppad med grädde. Dekorerad med flisad vit choklad. c",)


Imorgon är det marknad i Gränna. Kanske tar jag en tur dit.

Ha det bra alla.

Kram från ensomärgladnärenergininfinnersej

Ps, imorgon ska jag sortera bort böcker ur bokyllan.

Av Anita - 13 april 2009 22:15

Hej vännerna!

Vi har haft en underbar dag i Gränna. Kollat huset, träffat många av båtvännerna och ätit god middag i Laxbutiken.


Ikväll har jag suttit och pysslat lite. Visar BakelseBus kort imorgon.
Till min stora lycka fick jag se hos Marie som ritar Maja Design papper,

att det kommit en ny serie. Den här:

     Underbara papper, eller hur?


Hoppas att ni alla haft en underbar påskhelg. Det har vi.

Kram från ensomvillseDamernasDetektivbyråpådvd

Av Anita - 12 april 2009 21:35

Hej vännerna!

Har ni haft en go dag? I solsken? Hoppas det. Här har vi suttit ute och solat. Latat oss lite. Peter är äntligen ledig två dagar. Han har en egen affär och mycket godis har det gått åt. Det är bra. Försäljningen har varit lysande.


Efter middagen åkte vi till båthuset och pysslade med vår kära båt, MoA. Åh, nu längtar vi verkligen ut på sjön. Förhoppningsvis ska hon komma i plurret på torsdag kväll. Vi kör henne till Gränna på söndag. Om vädret tillåter. Först ska hon bli tvättad och polerad. En skönhetskur helt enkelt. Röda nya skydd till "puttifrånkuddarna" och röda fina tampar är inköpta av Peter. Jag köpte ett röd och vit randigt parasoll att fästa på "räcket" bak. Skönt att ha när solen steker alldeles för mycket. Ska nog köpa ett till för det var väldans litet. Och så ska jag köpa ett större rött parasoll att ha på "flajjan". Varför allt detta röda?


MoA från Gränna måste vara röd-vit. Eller hur?


Imorgon åker vi förresten till vårt kära Gränna igen. En titt till på huset. Vi kan inte bestämma oss. Fast nästan. Men vi väger fördelar mot nackdelar. Och det är en hel del att fixa iordning i och på huset som är till försäljning.

Hur det är att bo i Gränna vet vi. För vi bodde där åren 1981-1988. En del av mitt hjärta blev kvar där när vi flyttade. Och det vore alldeles otroligt fantastiskt om vi blir Grännabor igen. Då kommer vi att bo på samma gata som våra bästa vänner. Historien upprepar sej, för det gjorde vi några år som nyinflyttade i Gränna. c",) Ibland tror jag på ödet. Det är nån mening med alltihop.

Synd, men jag glömde ta kort på det gulliga jag planterade igår. Till värdparet som vi var hos igår kväll. I en zinkvattenkanna gjord för bordsdekoration planterade jag en planta förgätmigej, en planta pärlhyacinter och en vacker sammetslila-gul pensé. Grå småsten täckte jorden. Och så satte jag dit en litet påskkort jag gjort.

Tack för en trevlig kväll M och P.


Nu ska jag krypa i säng och läsa. Jösses, vad spännande boken är.

Kram från ensomplockadeurtrekassafrånMoA=fyllapåmedtrekassarnytt:o)

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards