Anitas blåa blogg

Alla inlägg under mars 2009

Av Anita - 7 mars 2009 21:24

Hej vännerna!

Det blev ingen mässa för mej. Jag insåg att jag kanske inte är pigg nog för det. Vet ju hur mycket folk och hur trångt det är på den mässan. Men det är ett himmelrike för en scrappare/pysslare. Där finns allt och lite till. Jag hoppas att ni som varit där skriver i era bloggar hur det var. c",)


Blåaste blå kort skapade av mej. Kornblått och limegrönt är snyggt ihop. Eller?


Elefanten är från Skogstokiga. Band från Maya Road.


Stämpeln är från Kortmakaren. Så söt, eller hur?


Imorgon kör jag till Halmstad och stannar där några dagar. Men var inte oroliga, jag tar med datorn. c",) Kära dotter Anna, syster yster Inger och jag ska på bio imorgon kväll - Bedtime Stories. Det ska bli mysigt.

Och på tisdag kompenserar jag besvikelsen över att inte besöka mässan, med att besöka MiMa's Scrapbooking butik.


Må väl alla.

Kram från ensomvarpåA6medPeter=mycketovanligt


Av Anita - 6 mars 2009 13:50

Hej vännerna!

Jag har gjort ett kort. Stämpelmotivet är från Skogtokiga. Köper jag stämplar blir det oftast från Petra som är otroligt kreativ och duktig. Hon ritar nya motiv ideligen. Till min stora lycka och till min plånboks förtret. c",)


Jag har använt vita vinyl thickers (bokstäver). Pappret är från Panduro.


Min reskamrat till Göteborg och Scrapmässan har blivit sjuk. (Krya på dej vännen) Nu funderar jag på hur jag ska göra. Vill så gärna dit. Det är ju roligare att ha sällskap på resan. Men med nån bra musik eller inläst bok i bilen, så går det ju bra att åka själv. Få se hur jag gör. Har en idé om att åka vidare till Halmstad på kvällen för att stanna där några dagar.


Ikväll har mannen önskat nåt lättare att äta. Han har gått ner 12 kg sen nyår. Jätteduktigt. Funderar på att göra nåt med färsk ananas, melon, keso, soltorkad skinka eller grillade kycklinglår...... Får nog leta lite recept för att få tips.


Önskar er alla en trevlig helg.

Kram från ensomvillboidettagullligahus:o)


Av Anita - 5 mars 2009 09:37

Hej vännerna!

Jag måste få tipsa er om nåt bra. Har du ? Det har inte vi. Och jag har grämt mej så himla över det. Speciellt när jag tittat på reklam för två kommande program som jag så gärna vill se. Leila på landet (mm, underbart somrigt, härligt och gott) och Kattis & Company (hon är så bra). Till min stora  lycka går det att se dom på Replay. En vecka efter att programmet sänts kan man titta på det. Hurra, vad jag är glad!

Snön smälter så sakta bort. Det är skönt. Jag tar hand om mej och mår bättre och bättre. Tur att jag har nätverket runt omkring mej som piggar upp. Det kan bli lite långsamt att vara hemma sjukskriven. Men jag får dagarna att gå. Yrseln är borta, huvudvärken ger sej mer och mer. Och jag har sovit riktigt bra några nätter. Underbart!


Må så gott alla.

Kram från ensomlängtartilllördag=mässa


Av Anita - 4 mars 2009 19:08

Hej vännerna!

Igår kväll var Peter och jag på bio i vår fina Filmstaden. Vi såg "Män som hatar kvinnor". Eftersom vi inte läst boken hade vi ingen aning om handlingen. Det kan vara en fördel när man ska se filmen. Det är lite klyvet där...  Har man läst boken är det ju himla spännande att se hur berättelsen filmatiserats.
Vi tyckte mycket om den här filmen. En 10-poängare. Fantastiska skådespelare, de flesta kända sådana. Inte så kända Noomi Rapace var bäst i sin rollprestation. Näst efter Mikael Nykvist som jag gillar väldigt mycket.


Ha en go kväll.

Kram från ensomgillarattsebiofilmer


Av Anita - 3 mars 2009 15:22

Hej vännerna!

Idag är det grådassigt väder. Innepysslarväder. På pysselträffen fick jag ett smart tips av Cilla till mina Promakerspennor. Eftersom jag inte använder den tjocka spetsen kan pennorna stå. Annars är rekomendationen att de ska vara liggande. Min lilla blå You Do väska blir perfekt. Flera fack att ha sorterade färger i. Det här tror jag blir bra. Vad tror du?


Cirklarna är stansade från en liten stans, heter det punch?

Skraplyckan säljer Promakers för endast 23 kr. Himla bra pris, eller hur?


Ikväll blir det bio - "Män som hatar kvinnor". Vi har inte läst boken och vet därför inte handlingen och hur den slutar. Det ska bli spännande att se denna omtalade film.

Kram från ensomlängtartillsolochvärme



Av Anita - 2 mars 2009 21:09

Hej välnnerna!

Idag har det snöat och senare kom regnet. Nu vill jag ha torra vägar, sol och fågelkvitter. Kunna plantera penséer utanför dörren. Sitta ute mot husväggen och njuta av vårsolen. Men... jag får nog vänta ett tag till.


Jag har gjort veckans "Bara jag" kort. Hos Myamia finns det fler kort. Ordet blev:


      

Ni som känner mej vet vad jag menar. c",)

Att stå för den jag är och tycka att jag är bra, det peppade kuratorn mej med idag i vårt samtal. En affimering som jag ska säga till mej själv varje dag. Det kan funka, nu när jag är lite nedsatt och självförtroendet fått sej en törn.


Tack för att ni finns därute. Jag ber om ursäkt för att jag är lite dålig på att skriva kommentarer i era bloggar. Hoppas att ni har förståelse.

Kram från ensomhartagitdetlugntidag

Av Anita - 1 mars 2009 13:04

Hej vännerna!

Det är bomull för själen att umgås med sina vänner. Att prata om allt, tramsa, skratta och tala allvar en stund. Jag har sådana vänner. Och de lyfter mej just nu. Vi känner oss bekväma med varandra och vi trivs fantastiskt bra ihop. I en vecka bodde vi alla åtta i en segelbåt på semester i Kroatien. Den där veckan lärde vi känna varandra lite mer på djupet. Några somrar har vi semestrat ihop i våra båtar på Vättern och på Östersjön. Vi har alltid så himla roligt tillsammans. Jag är lyckligt lottad som få har så goa vänner. Tack för att ni finns!

Jag fick en underbar överraskning igår kväll av "sex sneseglare". 50-års present.


Tema blått - Bakad blåbärspaj, mums!  Blossa blå glögg, blåbärste, blåbärssylt, blåa ljus, blå underbar tavla.... ja, jag får nog visa er.


Tavla, skylt, blåbärsbokmärke och kort är målade av en tjej som heter Agneta Mårs. Underbara och helt i min smak.

Dekorerad blåbärstepåse är gjord av Cathrin. Ljuvlig! Det är Magnolias blåbärsflicka som hon målat så fint. Glöggen sparar jag till min blåa fest som vi ska ha i sommar. Då dricker vi den kall med isbitar. c",)


Underbart fat från Koziol, servetter och disktrasa med blåbär. Läckert!

Blåaste blå ljus som jag älskar.


En underbar liten bok som heter "Enkel glädje" med härliga bilder.

På bokomslaget står att läsa:

Känner du dig stressad? Vilsen i människohopen? Lär dig att tycka om livet när det känns motspänstigt. I Enkel glädje påminner tänkvärda citat dig om de enkla tingen i tillvaron som får dig att mår bra. Du kan förändra hela din inställning till livet bara genom ett riktigt gott skratt, genom att njuta av en chokladglasscoupe, betrakta en vacker solnedgång, läsa en underhållande bok eller bara komma ut och röra på dig. Enkel glädje lär dig att stanna till, lukta på rosorna och återfinna det särskilda perspektiv som låter dig slappna av och uppskatta allt det magiska som vardagen har att bjuda.


 

Vänskap

Livet blir berikat

av kompisar och vänner.

Att människor vill dela

sånt man gör och sånt man känner.


Så mycket man får lära,

så mycket som blir sagt…

Så mycket som kan hända

i vänskaplig kontakt.

Ja, det ger så mycket glädje

att vara fler än en.

Att man har nåt gemensamt

i nuet… då… och sen…


Att ha just dig till vän

ger skäl till tacksamhet.

För du är bra på vänskap

- det hoppas jag du vet!

~Siv Andersson~


Lycka är också att ha en dotter som kommer hem och vill umgås med sin mamma och pappa. Vilken fantastisk helg vi har haft.

Kram till er alla.

Kram från ensommårbättreochbättre

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards