Anitas blåa blogg

Alla inlägg under februari 2009

Av Anita - 6 februari 2009 17:23

Hej igen vännerna!

Jag är glad glad glad, jag är så glad glad glad. Några deltagare på träffpunkten har ordnat en överraskning för mej nästa fredag. Jabba! Jag blir alldeles varm om hjärtat och så himla rörd. Undra vad det är? c",)

Ikväll äter vi tacotubes med tillbehör. Mums! Och tittar på Let's Dance.

Det är gott att leva sådana här dagar.

Kram till er alla från ensomvetordettillnästaveckas"bara jag"kort.

Av Anita - 6 februari 2009 12:54

Hej vännerna!

Jag har gjort en tavla. Nej, missuppfatta inte nu. En tavla, en sån där man hänger på väggen. c",) Jag var ju med i tidningen och det vill jag föreviga.


Det är ju inte var dag man är med i tidningen, eller hur?

Den här blir ett kul minne. :o) Många har tydligen läst reportaget. Det har jag fått bekräftelse på av alla kommentarer från människor jag träffat och som hälsat genom Peter.


Hoppas att ni alla får en härlig fredagskväll.

Kram från ensomharfåttsnöblä!

Av Anita - 5 februari 2009 20:27

Hej vännerna!

Jag tog med en alldeles ny bok på semestern. Ibland är det skönt med nåt lättläst och mysigt. Denna bok var precis så. Den är varm och rolig också.


Vad boken handlar om kan du läsa här (Bokus sida).


Affirmationer används oftast i positivt syfte. Att förändra en attityd eller en tanke till något positivt. Affirmation (av latin affirmatio, ’försäkran’) är i nyandliga rörelser positivt färgade fraser som upprepas i tal och skrift i syfte att förbättra sin livssituation. Affirmationer utgår från tanken att man själv skapar sin verklighet och att ens tankar är det som orsakat ens nuvarande situation. I extrema åskådningar tros affirmationer till och med kunna göra människor rika. ~ Wikipedia

Men i den här berättelsen används de till nåt så hemskt som att mörda. Hua. Jag rekommendera denna bok till er alla. Men främst till dej som vill ha en rolig stund, en lättsam läsning där du sitter med ett leende på läpparna mest hela tiden.

Hoppas att ni haft en bra torsdag. Jag har haft en trevlig jobbardag. Imorgon är jag ledig. Ska jobba på psyk i helgen vilket ska bli himlans roligt. Jag saknar dem alla när jag inte är där. Tänk vilken lyx att ha flera jobbaställen med underbara arbetskamrater, boende, klienter och deltagare. Det gör mej glad och ger mej kraft.

Kram från ensomfickbilentvättadidagjabba



Av Anita - 4 februari 2009 19:17

Hej vännerna!

I förrgår fick jag ljuvligt paket med doftljus och CD:n "Mera Solens mat" av söstra mi samt söta krokus i korg i present av vännen jag hälsade på. Igår fick jag en röd ros i kruka. Idag blev jag firad på jobbet med god mat, underbar tulpanbukett och ett presentkort på Spa/massage. Vilken härlig överraskning. Jag är så glad och så otroligt tacksam. Att jag blev lite kändis i trakten pga tidningsreportaget, har bara varit kul. Det är flera som grattat mej på "gatan". :o) Har träffat en hel del kunder (från kiosken vi ägde) som tyckte att det var trevligt att läsa om mej. Klasskamrater och gamla vänner har hört av sej. Jätte jätte kul.


Nåt som också är jätte jätte kul, är att jag köpte min favoritdoft på Gran Canaria. Till bra pris. Hälften av vad Taxfree erbjöd. Vad den heter? Du blir nog inte förvånad.  c",)

Light blue .....


Jag ska berätta om en rolig och mysig bok som jag läste på semestern. Men det gör jag imorgon. Tack för alla goa kommentarer. Ni är så underbara och uppmuntrande.

Kram från ensomärnyfikenpådoftenCleanWarmCotton

Av Anita - 3 februari 2009 13:20

Hej vännerna!

Nu ska jag visa för er som vill se. Mina "Bara jag" kort för vecka 2-6.

Enkla och blåa. Så gillar jag dem. Med ord som är viktiga för mej.

Myamia har startat detta roliga. Hos henne hittar du fler "Bara jag" kort.


      

Vecka 2 = Det är så viktigt att vara närvarande. Var här och nu.


     

Vecka 3 = I allt lidande söker vi välbefinnande. Sök det goda i allt som sker.


  

Vecka 4 = Att resa gör mej glad. Ska komma på nån bra text på baksidan.


   

Vecka 5 = Då fyllde jag 50 år. Det är helt okej. Jag trivs i min ålder.


  

Vecka 6 = Det finns så mycket att vara tacksam över. Denna vecka tänker jag mest på alla grattishälsningar jag fått på olika sätt. Jag är så tacksam.


Nu ska jag ägna mej åt annat.

Kram från ensomvillefådessaklara



Av Anita - 3 februari 2009 08:34

Hej vännerna!

Jag sitter här och lyssnar på boken "Medmänniskor".

"Att vara medmänniska är ett stort ansvar i sig, och en stor utmaning. Ibland misslyckas vi, ibland lyckas vi med att vara sanna medmänniskor. Av misslyckanden kan vi välja att lära något, eller att inte. Världen är full av goda gärningar. Nickar och leenden i vardagliga möten, dörrar som hålls upp, ett berömmande ord, en klapp på en axel, en människa ser en annans behov och hjälper lite extra. Ofta blir de direkta konsekvenserna av den goda handlingen knappt märkbara? Kanske en nick tillbaka, kanske ett ögonblick av glädje, kanske ett tack, kanske ingenting. Och sen går vi vidare i våra liv som om ingenting har hänt. Men är det verkligen så? Ibland får en god handling, liksom en ond, stora konsekvenser som vi kanske inte ens är medvetna om, eller blir varse först efter lång tid."

~Stefan Einhorns ord~


Det är en bok för alla. Kanske speciellt för dem som glömt hur betydelsefullt det är att vara en medmänniska. Både för sig själv och för andra. Det värsta som kan hända en människa är när hon sätter på sej "skygglappar" och stänger av för alla känslor. När hon inte längre är en människa utan en robot. Att vara en motmänniska gör ingen glad.


Jag återkommer nog med mina ordkort senare idag. Vill verkligen få dem färdiga, så jag kan ägna mej åt annat. c",)
Ha en bra dag vad du än hittar på. Och du - ett leende kan lysa upp hela dagen.

Kram från ensomfickfinapresenterigår 


Av Anita - 2 februari 2009 23:49

Hej vännerna!

Jag sitter här i sena timmen och gör fler "Bara jag" kort. Mina ord är (v2) NU,

(v3) SÖK, (v4) RESA, (v5) 50 ÅR, (v6) TACKSAM. Jag visar dem när jag är färdig. Imorgon kanske. c",)


Hoppas att ni haft en bra måndag. Det har jag.

Kram från ensomåkertillHildasRumimorgonoköperdekorationer

Av Anita - 1 februari 2009 19:32

Hej vännerna!

Har ni haft en skön och trevlig helg? Vad fort den går. Eller hur?

Nu är min arbetshelg över. Den har varit väldans trevlig. Skönt ska det bli att vara ledig måndag och tisdag. Har lite att pyssla med. Lite ditt och datt.

Pyssla om min bil, pyssla i hemmet, pyssla med "Bara jag" korten och pyssla om vännen som blivit sjuk.


På tisdag ska Peter och jag se "Mammut" på bio. Vi har fått dille på att se biofilmer. Det är ju en underbar upplevelse. Vi såg "Benjamins Buttons otroliga liv" veckan innan vi åkte på semester. Hans liv är verkligen otroligt. Vi tyckte om filmen, den är så annorlunda. Så överraskande. Kanske äter vi nåt gott innan.

På tal om det.... jag måste få visa er nåt. En Anita restaurang. Den serverar fisk och skaldjur. Den är blå. Den är mysig. Den är vacker. Den finns i Puerto de Mogan på Gran Canaria. Åh, här ville jag ju äta 50-års middagen. c",)


Har aldrig sett en så blå och mysig liten restaurang. Jag mår så gott av att bara titta in här. En fröjd för både öga och själ.

 Den heter Seemuschel. Visst ser det läckert och fräscht ut?

Den billigaste rätten kostar 28 euro. Urp!

Det blev ingen middag där. Synd! Nä, nånstans går gränsen.


Jag sitter och lyssnar på Karlavagnen från fredagen den 23/1 med Marcus Birro. Jag gillar honom. Hans tema i detta program är mod. Ordet mod ska jag ha med i mina "Bara jag" kort. Han säger bl a;  Mod = att våga göra nåt för första gången. Visst är det bra?


Ha en fortsatt skön söndag.

Kram från ensomärmodignogattvågatropåmorgondagen

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Skapa flashcards