Anitas blåa blogg

Alla inlägg under februari 2009

Av Anita - 20 februari 2009 09:20

Hej vännerna!

Såhär fina är de virkade penséerna. Ska fundera på var jag kan ha dem.

På min handväska kanske eller på pysselväskan, eller på en tröja.

På en ask, eller en pärm. På en sjal, halsduken eller på jeansen. Hm...


Härligt blå är de allihop.


Jag har haft huvudvärk väldigt ofta det senaste, magen är inte som den ska. Yrseln är tillbaka till en viss del och det är så himla obehagligt. Jag sover urdåligt på nätterna, tankarna kommer.... Är trött, så himla trött och har tappat arbetslusten lite. Efter noga övervägande och rådgivning tar jag time out ett tag. Nästa vecka söker jag läkarhjälp och kanske någon att prata med. Tack och lov känner jag mej själv bra, och förstår att nu är det nåt som jag måste ta tag i. Visst är det hemskt när allt bara rullar på och fastän vi mår dåligt så ska vi vara så himla duktiga? Kämpa in i det sista. En stunden är det kanonbra och i andra är det kris. Jag jobbar mycket med mina tankar, vänder negativa till positiva. Vrider och vänder och peppar mej själv. Nu orkar jag inte längre utan måste få vila, söka hjälp och vara ifrån jobbet ett tag. Som tur är så har jag jobbat fram en bra grund att stå på. Det här ska bli bra, det vet jag. Men det kan ta några dagar. Och jag klarar inte det ensam. Jag är fullt medveten om varför jag mår som jag mår. Men det går jag inte in på här. Då blir det för privat.


Jag ska göra sånt som är roligt, så därför bloggar jag vidare. Och jag ska pyssla imorgon och träffa goa pysseltjejer som gör mej glad. Efter min förmåga ska jag greja lite här hemma, ta promenader, träffa vännerna, mysa med sambon, telefonsnacka med kära dottern, pyssla med kort. Och orkar jag inte allt det där ska jag läsa och titta på film. Eller bara vila. c",)


Det här förvånar många av er, jag förstår det, men så är det i livet. Eller hur? Ibland går man lite vilse och då gäller det att komma på rätt spår igen. Och jag är inte den som ger upp i första taget.

Hoppas solen skiner på er för det gör den här. Härligt!

Kram från ensomleverpåhoppet


Av Anita - 19 februari 2009 17:40

Hej vännerna!

Igår hittade jag nåt fantastiskt i vår brevlåda. En cellofanpåse med nåt blått.

Oj, vad jag blev nyfiken. Vad var detta? Vem har lagt den där?


    

Hej Anita! Här får du några "låtsaspenséer" i väntan på dom riktiga....

Åh, vad fina dom är. En blå ögonfröjd. Virkade penséer, så ljuvliga.  Tänk att vännen suttit och virkat dessa blå till mej. Kurr. Vilken lycka!

Tusen tack gulle dej!

Ha en mysig kväll och tänd många ljus. Det är kallt och mörkt ute. Brr.

Kram från ensomunnatmejkrispigatulpaneridag

Av Anita - 18 februari 2009 09:28

Hej vännerna!

YouTube är fantastiskt. Tycker jag. Här kan man hitta det mesta. När vi skulle till Kroatien sökte jag efter filmer därifrån. Och hittade några väldigt bra. Musik finns i oändlighet. House Mouse (mina favoritmöss) finns. Och vill jag ha idéer och inspiration till mitt kortskapande, ja då kan jag leta på YouTube. Vill du veta vad en Cuttlebug är så sök om den. Du kan tro att jag blev inspirerad att göra ett litet sött kort. Titta på filmen nedan.

Vi hade en himlans trevlig kväll igår. Åt underbar mat och pratade i timmar. Arbetskamraterna på Träffpunkten bjöd ut mej för att fira att jag fyllt 50 år.

Lycko mej. c",) En vacker röd ros hade de med sej. Kurr.


Må så gott.

Tipsa gärna om du hittat nåt kul på YouTube.

Kram från ensomlängtartilllördagenspysseldag


Av Anita - 17 februari 2009 08:44

Hej vännerna!

Det är en solfattig morgon, grått på himlen, men på marken lyser det vitt av snö. Vilken tur! Det ljusar upp. Snön faller sakta ner. Fnyker. Temperaturen ligger på

-7grader. Här sitter jag och myser med tända ljus och frukost. Börjar jobba kl 13.00 Men jobbar bara några få timmar. Rätt okej dag, eller hur?

Nåt som är väldans okej är min nya fina blåa Cuttlebug dies väska.

Tack till den som uppfann en så fiffinal förvaringsväska. c",)

Här får alla mina alfabet plats, här får mina embossingplattor plats, här får alla små dies plats. Ja, t om quickuts dies får en plats i denna väska.

Allt på ett ställe. Underbart! Och när jag viker ut bladen så det blir två sidor, och då har jag en bra överblick över vad som finns. Jabba dabba dooooo! Det kan inte bli bättre. Jag lovar!


Väskan är full och nu får jag banne mej inte köpa fler dies. Man kan ju inte ha två väskor. Eller......? c",) Nej, jag skojar. Jag är så nöjd med det jag har. Fast jag har två dies på gång med posten. Hm.

Jag letar små små blommor i förpackning för sådär ca 10-15 kr. De finns i många färger och nyanser. Är det någon som vet var jag kan få tag i dom? Har sett dom hos Magnolia. Ljuva änglar har dom i sin webbutik, men de finns inte på bild.

Ha en mysig dag alla.

Kram från ensomskautochpromenixaenstund



Av Anita - 16 februari 2009 14:37

Hej vännerna!

Veckans kort är redan klart. Det gäller att passa på när inspirationen infinner sej. Korten är fortfarande blå. Det kommer alla att vara. Ibland, med inslag av någon annan uppiggande färg. c",) Ordet denna vecka är:


  

Bjud på ett leende och du får ett tillbaka. Det är inte så svårt, eller hur?

Jag ler extra mycket denna vecka för det är roligheter på gång. Mer roligheter. :o) Imorgon kväll bjuder Träffpunktens personal mej på restaurang. Det ska bli himlans trevligt. Och på torsdag så  ska vi Grpb-personal ut på After Work för att avtacka vår underbara chef som sorgligt nog ska sluta.

På lördag ska jag pyssla i butiken Hildas Rum. Vissa veckor blir väldans bra.


Hoppas att du har/får en sådan.

Kram från ensomleråtminfinablåväskasomjagvisarimorgon



Av Anita - 15 februari 2009 11:14

Hej vännerna!

I mitt "Alla hjärtans dag swapp" paket fick jag en film. Nätterna vid havet. Den tittade jag på igår. Skådespelare som jag gillar. Richard Gere (mums) och Diane Lane. Ett känslofyllt romantiskt drama. Med fantastiskt vackra bilder vid havet. Huset i filmen är nästan ett Anita hus. c",) Varför då? Jo, det är många blå detaljer och det ligger vid havet. Wow, där skulle jag vilja tillbringa några sommardagar. Nåt jag inte gillar med filmen är det otroligt sorgliga slutet. Jag hatar sådana slut. Man blir alldeles tom inuti. Snyft.


Solen skiner, himlen är blå. Det är fantastiskt!

Ha en skön söndag.
Kram från ensomrekommenderarerdennafilm


Av Anita - 14 februari 2009 13:11

Hej vännerna!

Idag tänker jag extra mycket på er alla goa vänner. Ni är värda en röd ros och god choklad allihop. Och en bamsekram för att ni finns. Kurr.


Jag tar den här i repris från förra årets blogginlägg:


St Valentinus

Valentinus var biskop i Rom under 200-talet. Han verkade under en kejsare som förbjöd sina soldater att gifta sig, i syfte att kunna behålla en stark armé. Det här accepterade inte romarna och Valentinus började i hemlighet förrätta vigslar mellan soldaterna och deras flickor. När Valentinus dubbelspel blev avslöjat blev han fängslad och dömd till döden. Under tiden i fångenskap utförde Valentinus ett mirakel, då han gav en blind flicka synen tillbaka. Samma dag som Valentinus skulle avrättas, den 14 februari, skickade han ett meddelande till den numera seende flickan som han undertecknade " din Valentinus". Senare samma dag blev han avrättad. Efter sin död firades Valentinus som en kärlekens försvarare, bland annat genom att man skickade meddelande till någon man älskade. Han blev så småningom helgonförklarad och fick en egen högtidsdag

den 14 februari.


Ja, så började det alltså....

Här i Sverige kallar vi ju denna dag för Alla hjärtans dag.

Numera skickar vi "små meddelande" även till vänner som är oss kära.


Du som blev besviken över att inte fått nåt egengjort kort av mej till Alla hjärtan, ber jag om ursäkt. Tiden och lusten infann sej inte riktigt. Och kanske var det också det där med tvåvägspostgång. Jag skickar till så många , men får knappt ett enda kort själv. Urp!


Jag har öppnat det fina paketet i Alla hjärtans dag swappen. Äntligen.



Mums - röda hjärtan, chokladhjärtan, choklad, kärleksbrygd (te) choklad till varm dryck. En mysfilm som jag inte sett - Nätterna vid havet. Härligt. Hjärtat i zink ska jag använda till en ljusdekoration.

Tusen tack gulle dej Mindi!

Jag var hemlig swappare till Linda.


Nu ska vi ut i solen. Den lyser från en blå himmel. Kan det bli bättre?

Kram till er alla från ensomärgladattniallavännerfinns

Av Anita - 14 februari 2009 08:30

Hej vännerna!

Det blev verkligen en bra dag igår. Jag jobbade på bst och vid lunchtid kom jag tillbaka till Kastanjegården där vi har våran samlingsplats. Träffpunkten ligger i samma hus. Deltagarna där hade bjudit in mej till kl 12.00 Åh, de är underbara. Jag blev bjuden på en väldans god smörgåstårta som mina snälla arbetskamrater hade gjort tillsammans med någon deltagare dagen innan. Det var den godaste tårtan jag nånsin ätit. Jag fick ett vackert tal tillägnat mej. c",) En underbar blomsterbukett som kommer att blomma länge. Blomstercheckar och pengar. Oj, vilken härlig överraskning. Sång och hurrarop. Jag blev alldeles rörd. Och lycklig förståss. Några av dem har lagt ner mycket tid och engangemang för att min överraskning skulle bli av. Jag är så tacksam. Och förstår nu att jag betyder mycket för dem. De har fått en stor plats i mitt hjärta. Tusen tack alla!


På tisdag väntar ännu en trevlig stund. Då är det arbetskamraterna på träffpunkten som bjuder ut mej på restaurang. Det ska bli himla mysigt att få sitta tillsammans i lugn och ro. Äta, prata, skratta, skoja och ha trevligt.

Fattar ni hur glad jag är? Jag är lyckligt lottad som "hamnade" på en underbar arbetsplats med fantastiska människor att jobba med. Nu är jag bara timanställd där, inkl bst, och jobbar lite strödagar. Jag har ju mitt halvårsvik (som går ut sista april) på gruppboendet. Jag vet inte alls hur det blir i framtiden. Jo, lite susning, men det är bara spekulationer än så länge.


Jag återkommer med Alla hjärtans dag lite senare.

Må så gott och ha det hjärtans trevligt denna dag.

Kram från ensomärilyckorusfortfarande

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards