Anitas blåa blogg

Alla inlägg under januari 2009

Av Anita - 11 januari 2009 21:05

Hej igen vännerna!

Vill bara tala om att filmen var kanonbra. Se nedan. Jag rekommenderar den starkt. Ännu en film som berör. Det gillar jag. Peter tyckte att det var en av de bättre filmer han sett på länge. Jag håller med. Fast jag gillade "Australia" mer. Helt olika filmer i och för sig. Men så tycker jag.


Imorgon ska jag jobba 8-19. Tur att jag har kortare dag på tisdag. c",)

Kramis från ensomvillsedennyafilmenmedBratPittockså


Av Anita - 11 januari 2009 14:40

Hej vännerna!

Tack för goa komplimanger ang mina kort. Vad glad jag blir. Glad blir jag också för awarden som Carina gav mej. Jag har fått den av Maria och då skickade jag den vidare. Det får räcka. Det är så svårt att utse några stycken när jag har så många favoriter.


Idag har vi städat bort Julen. Fast jag är lite traditionsbunden och sparar ljusstakarna i matrummet. De tar jag bort på tisdag när det är Tjugondedag Jul. Säger man inte Tjugonde Knut??


 

Ikväll blir det biodags igen. Vi ska se Changeling. En film som är baserad på en verklig händelse. Clint Eastwood har regisserad filmen och vi är så nyfikna på den.


Ha en skön söndag.

Kram från ensomsågpenséeriväxthusethäromdagen


Av Anita - 10 januari 2009 20:03

Hej vännerna!

Ha ni det bra? Hoppas att ni har det. Jag njuter av att vara ledig. Det känns lyxigt. Stundtals är det tufft på jobbet och då är det skönt att ha en helg att få hämta andan och ny energi. Och att få umgås med min kära sambo.

I kväll har jag gjort en nytt kort. Det är så himla mysigt och rogivande att pyssla. Kortet är till vännen som ringde häromdagen. Hon betyder mycket för mej och nu ska jag överraska med kort och lite musik.


Papper från Maja Design. Stämplar från Skogstokiga.


Ett tips till dej som bor i Jönköping - Huskvarna området... Hildas Rum har nybörjarkurser för dej som blir nyfiken och sugen på att lära dej scrappa och göra kort. Läs om kurser och träffar här.


Nu ska vi titta på Körslaget och äta tacos. Mys pys.

Stor kram till er alla från ensomköptevitahyacinterför1krstyckidag

Av Anita - 9 januari 2009 06:22

Hej vännerna!

Igår kväll lyssnade jag på Karlavagnen samtidigt som jag pysslade ihop ett kort. Ämnet var "samlare". Himla mysigt att sitta och lyssna på alla goa människor som ringer in till programmet. Någon samlade på glasspinnar, någon på klubbor, någon på ånglok, någon på dåliga samveten. c",) Jag samlar på scrapgrejor och vardagslyckor. De små glädjestunderna samlas i en minnesburk. Det är inte dumt. Bra att ta fram gråtunga dagar. En vardagslycka kan helt enkelt vara att lyssna på Karlavagnen och märka att jag sitter här och ler.

Här är mitt kort. Turkost och brunt. Det gillar jag.


Stämpeln är från Skogstokiga. Jag hämtar gärna inspiration från Petras blogg. Flickan är satt med 3D kuddar, därav det suddiga kortet.


Oj, nu måste jag skynda mej. Ska iväg och jobba strax.

Hoppas att ni alla får en härlig fredag.

Kram från ensomåkeromtvåveckor



Av Anita - 8 januari 2009 18:08

Hej vännerna!

Då var det dags igen. Migränen kommer som en blixt från klar himmel. Och nästan alltid på natten. Eller om det är framåt småtimmarna. Åh, det är hemskt!

Nåja, denna dag har bara passerat. Inget roligt alls. Men.. tur att jag är på benen igen. Det är en befrielse kan jag säga. Det är som att gå barfota på gosigt tjockt gräs. Med solen lysande från en blå himmel. Och gärna en glass i handen. c",)


Jag fick ett samtal från en kär vän som jag vikarierade för på ett äldreboende.

Hon är en ängel på jorden och vi pratade länge länge. Vilken lycka!


Hoppas att ni får en mysig kväll.

Kram från ensomåtergårtilljobbetimorgon

Av Anita - 7 januari 2009 08:57

Hej vännerna!

Inatt gick inbrottslarmet i sambons affär. Han fick slänga på sig kläderna och åka dit. Poliserna möter alltid upp när ett larm går. En ruta krossad och cigaretter stulna. Det är så tråkigt! Snön föll igår kväll och inatt så det gick att se spår efter tjuven. Få se om de kan vara till nytta för polisen.
Ja, nattsömnen blev avbruten. Det tar några timmar innan man kommer till ro igen. Sova några få timmar och sen upp igen. Min bil skulle till verkstan. Hem och äta frukost. Och vet du vad jag ska göra nu? SOVA. Gäsp, vad trött jag är. Ska jobba em/kväll så det hinner jag. 


Onödigt vetande kanske, men så är det i min blogg ibland.

Du läser vad du vill läsa, eller hur?

Kram från ensomärgladfördetvitavackraute

Av Anita - 6 januari 2009 07:25

Hejsan vännerna!

Peter packar varma kläder, skridskor, varm choklad och goa mackor för att bege sig till Bunn med vännerna. De ska ha en härlig utedag på isen.

Jag... gör mej iordning för en lång jobbardag. Vi ska på Julfest bl a. Det blir kul.

Kram från ensomärledigfre-sön

Av Anita - 5 januari 2009 22:54

Hej vännerna!

Ikväll hämtar jag kraft och inspiration i Carolines böcker. Hon skriver så fint om att; livet inte är till för att kriga sig igenom - utan det är till för att njutas av! Jag har ju fått många insikter om det de sista åren. Jag ska njuta i mitt liv och de jag vårdar ska också få njuta i sina liv. Tack vare samtal med vårdlärare och människor jag träffat på i vården. I skolan. Mitt nya yrke. Vännerna. De flesta arbetskamrater. Ja, så har min övertygelse om att mina värderingar och förhållningssätt är rätt.


Mina egna värderingar, vad som är rätt och fel för mej. Hur jag vill vara som människa och hur jag vill leva. Hur jag vill bemöta och bli bemött. Jag har insett att kommunikationen är otroligt viktig. Ingen kan läsa mina eller dina tankar. Därför bör vi vara öppna och ifrågasättande på ett positivt sätt. Vi måste lyssna och vara närvarande. Ha en empatisk förmåga och kunna känna av. Jag ska bemöta människan jag träffar som hon vill bli bemött.


Jag blir så illa berörd när någon dömer, dumförklarar eller missuppfattar mej och förståss även andra. Det gör mej ledsen. Då blir jag en liten lort, som Jonathan i Bröderna Lejonhjärta säger, men snart säger mitt inre ifrån. Det här är inte rätt!


Jag hittade det här i boken "Vid källan":

(Detta är en process, som kan ta tid.

Ha tålamod, kärlek och tillit.

Du är på väg, du är på helt rätt väg!

Det handlar om att inte leva i lögner,

att inte ljuga inför sig själv eller någon annan.

Att kunna stå rakryggad,

att vara stolt: det här är jag!


Det handlar om att stå för sin tro,

sitt yrkesval, sin hårfärg, sitt val av partner,

sin kropp, sin politiska åsikt.

- ja, hela sitt liv.


Motsatsen:

Om du tummar på din övertygelse,

trampar du på dig själv.

Då finns det en risk att andra också kommer att göra det.)

Caroline Gårheim


Det är djupa tankar ikväll. Men det gnager i mej och nu fick jag skriva av mej.

Vad skönt!

Sov så gott lilla fröken Rosenknopp.

Kram från ensomlängtartillden23jan

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards