Anitas blåa blogg

Alla inlägg under november 2008

Av Anita - 22 november 2008 10:43

Hej vännerna!

Idag skiner solen, det är lite vitt här på höjderna. Lite. Vi håller på och gör oss iordning för en bildfärd till Halmstad. Det blir mys och umgänge med kära dottern idag. Vi ska hälsa på i "nya" lägenheten. Jag har en överraskning med som ni ska få se framöver. Visar jag den nu, blir det ju inte en överraskning till Anna. c",)

Ha en underbar lördag, det ska vi.

Kram från ensomnjuteravhelgen

Av Anita - 21 november 2008 19:14

Hej vännerna!

Tack för era goa välkomnande kommentarer. Glad blir jag.

När man läser här till höger vad som hände för ett år sedan, så står det "Tändsticksaskar". Det är märkligt. Jag har gjort nya askar precis ett år senare. Först ska jag visa ett kort som nästan doftar pepparkakor.

Stämpeln är från Kortmakaren. Underbara papper från Forma Hantverk

Den här varianten blir det fler av. Fast med andra stämplar.

Här är askarna:

Jag har köpt färdigstansade figurer hos Bellis. Dem har jag satt på

3D kuddar för att ge en kul effekt. Jag ska göra fler och stå på torget och sälja. Nej, jag skojar.


Jag  vill dela med mej av vackra, skönsjungande killar som gör mej alldeles svag.

Il Divo. Deras nya låt "Halleluja"  på nya CD:n - Promise, är fantastisk. Jag har länge lyssnat på Peter Jöbacks tolkning av den på svenska, Men det här slår allt. Tycker jag. c",) Någon berättade att Il Divo killarna var med i Idol från början och sen bildade detta fantastiska skönsjungargäng. Vet ni något om Il Divo får ni väldans gärna berätta för mej.


Snart bänkar vi oss framför TV:n för Idol. Det blir advokado och skagenröra. Kall öl till detta och sen mår vi gott. Jag blir så glad när jag kommer på att det är fredag varje gång, (veckorna går ju så fort) för jag njuter av att se Kevin, den glada, spralliga, duktiga, varmhjärtade killen.


Må så gott alla.

Kram från ensomharenkanonhelgframförmej


Av Anita - 20 november 2008 19:38

Hej vänner!

Hur bra kan det bli?

Solbränd, utomlands, äta musslor, en ljummen kväll, vid havet, gott vitt vin till, semester, inga tider att passa, bada i havet, sola på dagen, på en vit sandstrand, söka skugga under en palm, åka båt, se fria delfiner ute till havs, tårögd av lycka, promenera, upptäcka nya platser, köpa någon souvenir, dricka kall öl, äta nåt lätt, eller nån mastig köttbit, eller god fisk, gärna med vitlök, solblekt hår, fräknar på näsan, målade tånaglar, mumsa på glass, gärna i Italien eller Kroatien, hyra bil, köra på slingriga vägar, få pirr i fötterna pga höjdskräck, läsa karta fast jag inte kan, är ingen bra kartläsare :o), möta spännande människor, "tala" teckenspråk" när språkkunskapen begränsas, bli bjuden på nån lokal sup, blä!, dofter, smaker, annan atmosfär, värme, glädje, lättja, lycka, ledig.........


Har jag inte varit. Nejdå, jag har minsann varit hemma och jobbat. c",)

Fast drömma mej bort till Thailand eller nån annanstans, det kan jag. Det kostar inget.


Äntligen är det torsdag. Oh, jag får börja blogga igen. Himlans kul! Jag är tillbaka! Hurra! Nu är allt som vanligt igen. Anita bloggar i sin blåa blogg. Några av er som svarat på omröstningen, tycker att jag ska blogga varje dag. Vad bra, då fortsätter jag med det.


Jag har pysslat lite grann. Få visa något imorgon. Och så förbereder jag en del pyssel för på söndag ska det bli en efterlängtad pysselträff med tjejerna häromkring. Vi ska ha knytis med tema - Jul. Det blir tända ljus, julgotter, glögg, pepparkakor, julmusik och mer som hör därtill. Viktigt att skapa julstämning om vi ska göra julkort och julgåvor.


Vi ses imorgon. Ha det gott alla.

Kram från ensomvaritpåIkeaochfylltljusförrådet


Av Anita - 13 november 2008 21:57

Hej vänner!

Jag ska testa mej själv och ta bloggpaus en vecka. Återkommer här nästa torsdag. Funkar det tror ni? Vi får se. Inget särskilt har hänt. Det är bara det att jag upplever mej själv som lite datanördig och tror att jag inte kan vara utan bloggandet. Nu tvingar jag mej själv att ta paus. Det kan vara en nyttig erfarenhet. Både för er (för att se om ni saknar mej) och för mej (för att se om jag saknar skrivandet om mej själv. Urp)


Må så gott alla och ta hand om er.

Kram från ensomblirosynligetttag


Av Anita - 12 november 2008 22:45

Hej vänner!

Den här bilden vill jag visa er. c",) Tagen i Kroatien. Vi är på ön Hvar och bor i hamnen i Stari Grad. (Om jag minns rätt) Detta är på kvällen, vi strövar i gränderna och hittar en pizzeria där vi vill äta. Bredvid den ligger en kyrka och jag går dit för att titta.

 

Jamen, där står en liten gumma och kan inte komma nerför trapporna. Hon stapplar fram till mej och räcker ut handen för att få hjälp. Självklart tar jag gumman under armen och stöttar henne för att hon ska kunna gå ner. När vi gjort det, säger hon med en ynklig liten röst - Hvala - som betyder tack. Hon klappar mej på kinden och hennes ögon, ja hela hennes utstrålning, säger mer än ord. Så söt. Så hjälplös just där ovanför trappan. Så tacksam. Och jag var så glad att få uppleva detta ögonblick. Ibland är man på rätt plats i rätt tid, eller hur? Att få räcka ut en hjälpande hand till någon som behöver den.

Att vara medmänniska, inte motmänniska. Det är lycka i livet.

Vad roligt att du lyckades få oss på bild, Uffe. :o) Tack!


Balanstestet gick bra. Allt var normalt. Vad skönt!

Sov gott och dröm söta drömmar.

Kram från ensomskauppklseximorgon

Av Anita - 12 november 2008 08:12

Hej vänner!

Åh, vad det är segt att komma upp på morgnarna. Jag är så himla trött. Och trött på att vara trött. Jag är segstartad på morgonen, jag är seg på kvällarna... På jobbet går det bra, men sen finns ingen ork till något nyttigt. En tröst är att, en del jag pratar med, lider av samma åkomma. Då är jag ju inte ensam. Känns skönt minsann. Ja, ja hoppas att det går över snart. Jag tror att jag behöver komma till sol och värme. c",) Det är där problemet ligger. Det här mörkret och ruskvädret tar kål på vem som helst. Eller?


Nu ska jag snart till Öron-, näsa- och halsavdelningen på sjukhuset och göra en balanstest pga min yrsel. Jag har lite av den kvar, mest på höger sida. Det ska bli spännande och se resultatet.


Sen ska jag iväg och jobba. Idag är det personalkonferens och det är första gången jag är med. Som "fast"  vikarie har man rättigheter, det har jag inte upplevt som timvikarie. Känns rätt så bra faktiskt. Jag blir ju mer delaktig i arbetet och i arbetsgruppen.


Ha en bra dag alla.

Kram från ensomtänkerpådej,Anneli

Av Anita - 11 november 2008 07:44



Av Anita - 10 november 2008 09:05

Hej vänner!

Hur har ni det? Hoppas att ni är redo för en ny vecka. Det är jag. c",)

Idag är jag ledig och då passar jag på att byta sommardäck mot vinterdäck på Crabban. Jag har däcken förvarade på Däckia och det är så himla smidigt att köra in där och snälla killar ordnar det hela.

Idag fixar jag med lite smått och gott här hemma. Det är skönt att vara ledig. Fast jag gillar att jobba, så är det ju gott att ta hand om sej lite. Och hemmet behöver lite omvårdnad då och då. :o)


Ute blåser det hårda och kalla vindar. Och det regnar. Blä! Då passar ju en god soppa så himla bra. Idag får ni recept på en god räksoppa från Träffpunktens kök.


Barbros Räksoppa

5 st morötter

3 msk mjöl

1 liter vatten

2 st fiskbuljongtärningar

150 g räkost

2 brk creme fraiche

vitlök

cayenne peppar

3 hg skalade räkor


  • Riv morötterna grovt
  • Bryn dem lite och strö över mjölet.
  • Späd med vattnet och lägg i buljongtärningarna
  • Koka på svag värme ca 5 minuter
  • Lägg i räkost, creme fraiche och krydda.
  • Lägg sist i räkorna. Koka inte mer efter det, räkorna blir sega

Nu tar jag frukostbrickan och sätter mej för att se "Nyhetsmorgon". Där sitter jag nog en bra stund, känner jag. "Efter Tio" kommer ju sen... Eller "Oprah" 09.40

Må så gott och var snälla mot varandra.

Kram från ensomjobbardubbeltimorgon





Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards