Anitas blåa blogg

Direktlänk till inlägg 17 september 2008

Ibland blir det inte som man tänkt sig.

Av Anita - 17 september 2008 21:27

Hej goa vänner!

Det blev inte en härlig jobbarvecka, det blev inget frissabesök, det blev nästan ingen fotvård heller. Varför? Ja, du ser här var jag varit. :o/


Min trygga säng på sjukhuset

Min lilla trygga vrå på sjukhuset.

För att göra en lång historia rätt så kort... så åkte jag i ambulans till akuten i måndags em med kraftig yrsel och illamående. Jag kunde inte ens sitta på sängkanten och definitivt inte ta mej upp i stående ställning. Riktigt riktigt otäckt och obehagligt var det. Jag mådde fruktansvärt dåligt. Efter provtagningar på akuten och lång väntan fick jag flytta in på akutvårdsavdelningen. Där blev jag omhändertagen av underbara änglar i sjukhusets arbetskläder. c",) Alla prover som tänkas kan, har tagits. Skallröntgen visade inget konstigt. Vilken lättnad det var!


Jag sov fruktansvärt dåligt i måndags natt. Tusen tankar snurrade i huvudet. Sammanfattningsvis = hur blir det med allt? Jag var riktigt riktigt ledsen, rädd och orolig. Mest för min hälsa, men också för den planerade drömresan. Jag insåg där mitt i natten att segelgänget skulle bli utan Anita.


Igår mådde jag dåligt ända fram till tidig kväll. Sen var det nåt som hände. Jag kunde stå och gå utan att det snurrade runt i hela rummet. Tidigare på dagen hade sjukgymnasten testat mej och jag gjorde några övningar i samråd med henne. Och en läkare gjorde en epsimanöver vilket skulle hjälpa mot Kristallsjukan. (Det visade sej att det inte var den sjukan jag led av utan troligen virus på balansnerven eller att yrseln kommit av spänningar). Efter allt detta mådde jag illa och yrseln kändes fruktansvärd jobbig. Men så efter någon timmes vila vaknade jag och kände att något hade hänt. Jag kände mej piggare och inte alls så yr. Puh, hänger ni med?


Jag gick själv utan hjälp. Vilken lycka. Senare fick jag en go pratstund med en underbar manlig sjuksköterska. Den pratstunden gjorde nytta och jag kommer nog aldrig glömma vårt samtal. Kärlek på lasarett.... Jo, det kan jag förstå. :o) Skämt åsido, han gav mej hopp. Han tog sig tid för han såg min oro och rädsla. Det behövdes i den stunden. Till nattens sömn fick jag en lugnande tablett för att stänga av knasiga tankar. Åh, vad gott jag sov.


Idag har jag varit hos en öronspecialist som gjorde mängder av tester. Jag fick göra en hörseltest som var bra. Inget konstigt hittades.

Jag har träffat sjukgymnasten igen och vi gick igenom ett träningsprogram som jag ska göra. Balansträning är det enda som ordineras mot min yrsel.

På eftermiddagen skrevs jag ut. Vad skönt!

Och till min glädje kunde jag få fotvården som jag så länge längtat till.


Nu har jag två dagar på mej att känna efter och bedöma om jag kan följa med på semestern. Båda läkarna tyckte att det var helt okej att jag skulle resa. Min snälla och omtänksamme läkare på  Medicinkliniken skrev ut åksjukeplåster och illamåendetabletter ifall om att. c",)


Vet ni vad jag känner nu? Stor lycka. Carpe Diem - Fånga dagen.

Vi hörs nog imorgon igen.

Kram till er alla från ensomharfåttennyerfarenhetilivet

 
 
Tin

Tin

17 september 2008 21:34

Jag har funderat på var du varit. Har tittat in till dig varje dag. Du är väl inte sjuk?

Kram/Tin

http://tins.bloggagratis.se

 
Cathrin

Cathrin

17 september 2008 22:08

Tur jag vet vad som hänt annars hade jag väl fått värsta chocken(IGEN). Tänker på dej!
Kram Cathrin

http://www.cathrink.blogg.se

 
annmari

annmari

17 september 2008 22:25

Va läskigt det måste ha varit. Men skönt att de inte hittat något farligt. Hoppas du snart känner dej okej så du kan ge dig ut på din seglats

http://annmari.blogg.se

 
Maria

Maria

17 september 2008 23:51

Hej min vän!!! Jag undrade just var du tagit vägen. Trodde du packade för fullt :( Men så jobbigt men nu blir du BRA, det känner ja på mig. Resan kommer göra susen!! Tänker på dig!! Många kramar Maria PS. Hemma i morn behöver du hjälp med nått finns jag ju nära. Ds

http://www.mariasdagbok.blogspot.com

 
Ingen bild

Mait

17 september 2008 23:56

Hej!

Förstår att du blev skärrad. Att inte veta och när det kommer så plötsligt. Riktigt obehagligt. Jag håller tummar o tår för att det inte kommer tillbaka och att du kan åka iväg på din drömresa. Det är du värd!
Kramis fr Mait

 
eva

eva

18 september 2008 06:38

Stackars dig! Men vad skönt att höra att det inte var något allvarligt med dig. Hoppas verkligen att du orkar åka med till Kroatien. Kram

http://carpe-diem.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anneli

18 september 2008 07:58

Hej min vän
Vad skönt att se din sida igen jag har saknat den en glädjstund i vardagen vi hörs krya på dig Kramar Anneli

 
Suz

Suz

18 september 2008 08:34

Herrejistanes! Vill sända dig den största kramen som finns. KRAAAAAAM

http://kortmaja.blogspot.com

 
Inger

Inger

18 september 2008 08:47

Hej käraste syster,
Åh vad skönt att det inte var något allvarligt och att du är på benen igen.
Jag blev så himla orolig!
Jag hoppas av hela mitt hjärta att du ska känna dig pigg och kry och kan resa iväg på din drömresa på lördag.
Var rädd om dig!
Största kramen till dig från söstra di

http://get-me.to/inger

 
penzeln

penzeln

18 september 2008 09:07

Vad skönt att du står på benen iallafall. Ta det lugnt bara kära lilla vän. Jag tycker att det låter som en kolapps. Av inre stress. Innre stress varken känner eller ser man, och absolut inte själv. Kan vara spänningar inför vad som komma skall. se nu till att VILA!kram från lilla mej.

http://www.penzel.bloggagratis.se

 
Tin

Tin

18 september 2008 10:26

Hej min vän!
Vad glad jag blev över att höra av dig!
Vad det än är som du råkat ut för hoppas jag verkligen att allt löser sig. Det ska det göra!!!
Var rädd om dig!
Jag tänker på dig!
Kram/Tin

http://tins.bloggagratis.se

 
AnnikaS

AnnikaS

18 september 2008 17:32

Vad skönt att du verkar piggare igen, hade ju hört av Cathrin att du låg på lasarettet.

Hoppas nu att allt löser sig så att drömresan blir av!
kram Annika

http://annikas-kreativa-sida.blogspot.com

 
Annette

Annette

18 september 2008 18:39

Men hu så otäckt, Anita! Skönt att du piggnat till, jag hoppas verkligen du orkar åka på drömsemestern, nu om någonsin så behöver du ju det. Var rädd om dig.
Kram,
Annette

http://annetteathome.se

 
Ingen bild

Lena F

19 september 2008 09:12

Men så otäckt, vilken tur att det inte var något "allvarligt". Kontstiga saker finns det men med dagens stress så kan vad som helst hända. Krya på dig och försök ta det lite lugnt. Var rädd om dig.
Kram Lena

 
M i n d i

M i n d i

19 september 2008 10:04

Men åh vännen... nu gråter jag nästan!

Sååå orolig jag blir!!!! Du får inte må dåligt och särskilt inte nu när du ska i väg på din drömresa! Åh så hemskt för dig! Vilken oro det måste ha varit!

Så mycket konstigt som händer med oss och så mycket konstigt som vi aldrig får veta vad det är!!!!! :(

Var rädd om dig min käraste vän! Och om du åker ( vilket jag nästan är säker på att du gör om jag känner dig rätt...tss) så ha en alldeles alldeles underbar resa!!!!

Stor stor kram
M I N D I

http://mindidagar.blogspot.com

 
Dockmamman

Dockmamman

22 september 2008 06:50

Huva, det är otäckt när man blir akutsjuk å inte vet vad det är men det är jättebra att de kollar upp/Ha en bra dag

http://stickmonster.bloggagratis.se

 
vildljung

vildljung

24 september 2008 20:30

Hej Anita! Min dator har varit trasig igen men nu läste jag om din yrsel. Jag har varit med om samma sak. Och jag tror att det beror på stress. Många kan råka ut för samma sak efter en flytt, t.ex Det var vad som hände mig. Jag var livrädd men nu mår jag bra. Så fort jag känner att ett "anfall" kommer så andas jag lugnt och blundar. För det går över. Vila mycket och njut av din semester. Det gör nog susen. Lycklig resa. Ska bli så kul att höra sen när du kommer hem.
Varma kramar från Anette

http://vildljung.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - 5 december 2013 00:32


Hej vänner!Nu har ni nog slutat titta in på min blogg. Jag förstår er. Här händer ju ingenting. Förlåt. Jag ville mest ge ett livstecken och önska er en mysig December.   Kram från ensomfinnspåfacebook   ...

Av Anita - 27 augusti 2013 07:26

Hej vänner!Jag har den stora glädjen att få åka färja till jobbet. Den senaste tiden har det varit fantastiskt vackert väder. Solen har lyst, himmel och vatten har varit så vackert blå. Jag måste få visa er:   Lördag morgon. Jag åker 6:55 färjan...

Av Anita - 14 augusti 2013 08:23

Hej vänner!Jag ber om ursäkt. Jo, för att bloggen varit oaktuell en lång tid. Jag har funderat på att stänga ner den. Men det låter jag bli. För mej är det en dagbok och jag gillar att kunna gå tillbaka och läsa vad jag skrivit. Datum och händelser ä...

Av Anita - 3 maj 2013 23:13


Hej vänner!Lycka är att kunna njuta på väg till jobbet. Jag åker färja till Visingsö och till mitt jobb i Hemtjänsten. 1:a maj 2013. Såhär är Vättern bäst.  Kram från ensomgillarsjön   ...

Av Anita - 24 april 2013 06:54


Hej vänner!Mer än så behöver jag inte skriva.  Nu har vi en härlig tid framför oss med livsglädjande händelser, resor och göromål. Kram till er alla från ensomnjuteravallapenséerhärhemma       ...

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Skapa flashcards