Anitas blåa blogg

Alla inlägg under augusti 2008

Av Anita - 23 augusti 2008 14:18

Hej vänner!

Vi är på Visingsö och har det skönt. Idag har vi tagit en promenad till Öbergs Kafé och där har vi suttit med vännerna i den trevliga trädgården och mumsat i oss räkmackor.


Igår hade vi en otroligt häftig upplevelse. Vi satt ute i gröngräset och tittade på premiären av den nya Arn filmen. Det var Visingsö Bygdegård som anordnat detta så bra. En stor filmduk, 10 meter bred och stooora högtalare. Vi satt i brassestolar med fleeceplädar om oss och lyckades få plats längst fram i mitten. Vi såg bilden kanonbra. Vad mysigt!

Filmen utspelar sig ibland på Näs Slottsruin - Visingsö och det var häftigt att sitta på samma ställe. Kvällen kunde inte bli bättre med vind som knappt märktes. Båtar låg i vattnet med tända laternor. Så vackert. När vi skulle gå till vägen där bussen väntade på att få köra oss till hamnen, hittade vi med hjälp av tända marschaller. Det var alldeles kolsvart ute. Vi njöt av Marie Fredrikssons fina sång där vi vandrade iväg på stigen längs sjön. Vilken fest! Vilken upplevelse! Tack och lov att vi åkte till Öa och fick vara med om detta fantastiska.



Det skymmer, filmen började 21.15 Stjärnhimlen var så vacker. Och filmen var bra, mycket bra. Här står jag, glad och förväntansfull. :o)


Det gungar här i hamnen. Inte så bra. Kanske får vi flytta på oss.

Hoppas att ni alla har en härlig helg.

Kram från ensomförsökergungamed:o)


Av Anita - 22 augusti 2008 10:15

Hej igen!

Idag skiner solen fast det sagts att det ska bli regn och ev åska. Vi får väl se hur det blir med det. Ikväll är det bio ute i Näs Slottsruin på Visingsö. Nya filmen om Arn visas där. Måtte det bli en fin kväll.


Jag har svårt för att acceptera att sommaren går mot sitt slut. De där regniga och mörka dagarna blir jag lite deppig. Och ibland får jag ångest över att det ska bli höst och vinter. Det är lite konstigt, för när hösten väl är här, accepterar jag den och tycker att det är riktigt mysigt. Då tänder vi ljus, myser inne, likväl som vi njuter av skogens dofter och promenader ute i det otroligt vackra med färger som hör hösten till. Båtsäsongen sträcker sig troligen till början av okt detta år. Det ger hopp och vintern blir inte så lång. Låter jag dyster? Det är jag inte. Men varenda människa vet ju att vi har våra svaga punkter. Min är "blivandehöstdeppighet". Bl a. Jag har fler men det berättar jag inte om nu. c",) Och eftersom jag är en positiv människa så ser jag möjligheterna och roligheterna som är på hösten för att jag ska acceptera det jag känner. Det positiva överväger det negativa.

Scrapträffar, mässor, jobbet, umgänge med vännerna, resa, pyssel, bio, god mat. Jag ska ta tag i det där med motionen också. Jag måste!


Nu ska jag snart iväg och jobba. Varför jag ville skriva om detta var för igår hade jag samtal med några deltagare om just detta. Hur vi kände allihop. Det väckte tankar och jag tror att andra tycker att det skönt att höra att man inte är ensam om att känna såhär. Vi diskuterade olika strategier för att lindra ångesten när hösten närmar sig. De flesta tyckte att motion är bra och att ha någon att prata med. Så enkelt för en del och så svårt för andra.


Ha en härlig fredag.

Kram från ensomförsökernjutaavdagenidag


Ps. Kreativ Insikt har en ny underbar katalog. Beställ den och inspireras.

Av Anita - 21 augusti 2008 20:39

Hej vänner!

Idag har jag haft en toppendag på jobbet. c",) Deltagare och personal har varit på en bussutflykt till Falkenberg. Mycket uppskattat av deltagarna. En del av dem har inte varit utanför stan på väldigt länge. Många av dem är ensamma och begränsade i att göra olika aktiviteter pga sitt funktionshinder. Så ni må tro att de var glada och nöjda efter dagens alla upplevelser. Och att få umgås med varandra och oss personal på ett lättsamt sätt. Idag har det varit en bra dag för själen. För oss alla.


Vi gjorde ett stopp i Fegen och mumsade på medhavd fika. Där var det vackert vid sjön. Sedan åkte vi vidare mot Ullared. En del ville shoppa där, så vi släppte av några och hämtade upp dem på hemvägen. Vi andra åkte till Skrea strand och njöt av havet. Det blåste rejält, så endast 3 st badade. Vi andra tog en lång strandpromenad. Åh, vad härligt! Några satt i lä och solade, någon plockade snäckor, någon badade fötterna. Havet är havet och det är verkligen storslaget och underbart. Jag har aldrig sett havsvattnet så brunt. Föredrar ju det blåturkosa eller ljusblå mer om jag får välja. Efter detta åkte vi in till stan, strövade iväg till Restaurang Gustav Bratt. Åt god middag. Sen hade vi en timme att göra stan. :o) Jag blev himla glad över att hitta en Cecil butik med kanonrea. Köper det märket på kläder här i stan, och är jättenöjd med kvalitén. Vilken lycka att hitta en butik med bara Cecil kläder. Köpte två vita jumprar för 100 kr och en blus för 150 kr. Det skulle kosta 717 kr ordn pris. Jabba, vad glad jag blev. Några deltagare fyndade också. Jättekul. Ja, sen bar det hemåt igen. Bensträckar- och kissepaus i Hestra och sen var vi snart i Jönköping och träffpunkten igen.

Jag kan bara konstatera - vilket himla trevligt jobb jag har. c",)


Imorgon jobbar jag halvdag. Sen hoppas jag att vi kommer ut på sjön.

Nu längtar vi alldeles jättemycket efter det. Vi funderar på om det ska bli Visingsö. (Kommer ni dit, Cathrin? Har pratat med A o U och de kommer också).


Himla kul att så många skriver kommentarer. Gulle er. Tack!

Vad vore en blogg utan besökare? Som en båt utan vatten.

Stor kram från ensomnficklitesolpånäsanidag


Av Anita - 20 augusti 2008 10:41

Hej vänner!

Denna vecka är min kära syster hemma hos mamma. Vi har lyckats få ihop en liten träff idag, några timmar innan jag börjar jobba. Vad kul!


Det är lite konstigt, jag har inte läst Jan Guillous böcker om Arn. Inte heller sett filmen som många pratat om. Jag har inte varit sugen helt enkelt. Men.... igår tittade jag på filmen (Arn - Tempelriddaren) här hemma. Wow! Vad bra den är! Många av de stora duktiga skådespelare är med, vacker miljö, spännande historia som jag inte visste så mycket om. En kärlekshistoria som är så vacker. Detta är en stark film som sitter kvar i mitt medvetande ett bra tag.


Vad himla bra att Arn - Vägen vid Rikets slut, har premiär imorgon. Då behöver jag ju inte vänta så länge på att se hur det går. c",)

Jag glömde nämna att filmmusiken är fantastisk. Och till den nya filmen sjunger Marie Fredriksson ledmotivet - Där du andas. Titta nedan.


Ha det gott vad ni nu hittar på.

Jag ska jobba och det är planerat att vi ska grilla korv ikväll.

Få se om vädret tillåter det.

Kram från ensomvillläsaböckernaomArnihöst


Av Anita - 19 augusti 2008 10:35

Hej vänner!

Jag har fått en utmärkelse till. Va kul! Glad blir jag tralla lalla la!


Carina har skickat den till mej. Tusen tack vännen! Och nu ska jag utse 7 st som jag vill ge den till. Det är ju lite knepigt att välja ut några stycken av alla de bloggar jag läser. Men här är min lista:

  • Först ska Carina ha den av mej för jag gillar hennes otroligt härliga fantasi och skapande. Bloggen har ändrat utseende och är helt underbar. Glad är jag att hon säljer sina stämplar.
  • Sen blir det nästa favorit som är Mindi. Duktigast på webbdesign av oss alla. Hennes blogg är en fröjd för ögat. Vackra bilder och underbara färger. Hon är på gång och ska öppna Mindis Webdesign på sin blogg.
  • Någon som alltid gör mej glad är Lotta Fruh. Hon berättar tokroliga händelser ur livet och alltid med ett leende. Sen är hon en inspirationskälla till mitt kortskapande. Hon gör så fina kort.
  • En som är flitig och uppdaterar varje dag, vilket jag gillar mycket, är Maria. Hon delar med sig av sin vardag, sitt barnaliv och annat.
  • Camilla gör fantastiskt söta kort med Magnolia stämplar. Hon inspirerar och håller mej uppdaterad med nya motiv. Det är alltid så mysigt att besöka hennes blogg.
  • Petra gör också underbara kort. Och hennes blogg bjuder alltid på nåt trevligt. Först var det lille Loke som kom och sedan bröllop. Och vi har alla fått ta del i de stora händelserna. Det gillar jag.
  • Det finns en till Petra med blogg som jag tycker om att besöka. Glad och go och omtänksam är hon. Mysiga kort och annat pyssel att titta på.

Här kan jag sitta och rabbla upp väldigt många bra och fina bloggar. Men det skulle ju vara sju och inte fler. c",) Vad jag gillar mycket med bloggar är att de uppdateras ofta. Det är så tråkigt när det kan dröja veckor innan man skriver nåt nytt. En blogg är en webbloggbok/dagbok och det är ju frivilligt hur ofta man vill skriva i den. Men jag tycker ändå som jag gör. Vad tycker ni?


Igår fick jag jobba fyra timmar på träffpunkten pga sjukdom. Det passade mej väldigt bra. Imorgon jobbar jag kväll, tors ska träffpunkten på badresa till Falkenberg och då ska jag jobba, fre jobbar jag till lunch. Himla kul!


Idag har jag förresten varit hos läkaren för min migrän. Äntligen! Hon skrev ut medicin som jag får pröva vid nästa anfall. Vi samtalade en stund om mitt leverne och ovanor/vanor. Huvudvärken beror ju ofta på någonting. Vad, ska vi försöka komma på. Jag vet att inre stress och rödvin sätter igång huvudvärk hos mej. Men vad mer?


Nehej vänner, nu ska jag sluta. Inte orkar ni läsa allt vad jag blarrar om. :o)

Ha en bra dag.

Kram från ensomgörhemmasyssloridag

Av Anita - 18 augusti 2008 07:50

Hej igen!

Glad är jag för jag har fått en award - utmärkelse (igen) för en fin blogg.

Karin på pixelmojan har överraskat. Vad kul! Tack snälla! Jag har redan delat ut denna till andra bloggar. Det är många som är värda den.

Ha det gott.

Kram från ensomnjuteravenledigdag

Av Anita - 17 augusti 2008 17:13

Hej vänner!

Söndag em redan? Hur fort kan en helg bara vara förbrukad? Lämnad till dåtid? En helg kan vara alldeles jättetråkig eller alldeles jättekul. Vi har haft en jättekul helg. Helt fantastisk egentligen.


Igår var det Grevskapsregatta (seglartävling) med perfekt seglarväder enl seglarna som kom i hamn mycket nöjda och glada. 11 båtar ställde upp. Det hade ju varit önskvärt med fler tävlande, men nu blev det inte så. Kanske pga dåligt väder veckan innan och Vättern Kors och Tvärs som gick för några veckor sedan. Solen sken och vi som inte seglade njöt av en underbar dag också. Vad härligt att se båtarna tävla om förstaplatsen. En vacker syn på Vättern.


Kvällen avslutades med traditionell Räkfrossa. 61 personer ville vara med. En fest som heter duga. Räkfrossan består av: räkor, sallad, sås, bröd, ost och vitlökssmör. Kaffe och smaskebit. Duktig trubadur. Trevliga människor. Och jag kan säga att det kan inte bli bättre än såhär. En kanonkväll. Vi åt, drack och hade väldans trevligt. Dansgolvet gungade nästan av alla festande båtägare och båtlösa. c",) Jag och tre andra båtvänner är med i aktivitetskomittén och vi har jobbat hela helgen. Mycket jobb, helt ideellt, men oj vad trevligt. Jag undrar hur många timmar vi lägger ner på förberedelse, inköp, arbete på festen och städning efteråt samt sammanställa räkenskaperna. Det ska man inte göra när man ställer upp "gratis", eller hur?


Idag hade vi tänkt att glida över till Visingsö för att se Riddarspelen och gå på medeltidsmarknad. Men hua! Vilket busväder. Inget bra väder att ge sig ut i båt. Färjan hade snålt med passagerare idag till skillnad från igår.


Denna vecka blir det mindre med jobb. Jag hoppas någon ringer vid vikariebehov så att jag får nåt att göra. :o) jag jobbar i alla fall några timmar ons-fre. Det är bra.

Ha en fortsatt mysig söndag.

Kram från ensommyserinneföruteregnardet

Av Anita - 14 augusti 2008 22:11

Hej vänner!

Jag fick tips om en mässa till. Papperskraft Stämpel och Scrapmässa. Tack för det kära Lotta och Annika. Mässa i oktober. Vad kul!


I tidningen Buffé följde det med ett reklamblad om Exotiska stränder. Vinter 08/09. Wow! Tror ni jag blir sugen eller? I januari fyller jag 2x25 och då vill jag göra en sådan resa. Vill skriver jag, inte ska. Drömma kan man ju alltid. Eller hur?

Nåt vi SKA göra är en resa till Kroatien i slutet av sept. Sex båtvänner och så Peter och jag har hyrt en segelbåt. Vi ska bo i den och njuta av en semestervecka tillsammans på det blåa och klara vattnet. Oj, vad spännande.


Inte konstigt att man längtar bort när det regnar och regnar och regnar.

Men inte tappa hoppet, efter regn kommer solsken. c",)


Ikväll träffade jag en rar och kär vän som jag inte pratat med på länge. Vilken lycka. Jag är så glad här fortfarande. Det är sådant som gör att det är gott att leva.


Må så gott alla.

Kram från ensomharenrolighelgattseframemot

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards