Anitas blåa blogg

Alla inlägg under juni 2008

Av Anita - 22 juni 2008 19:25

Hej vänner!

Har ni haft en trevlig midsommar? Hoppas det.

Vädret kunde varit bättre, tycker jag. Solen har lyst med sin frånvaro och blåsten har jobbat på hela helgen. Rätt så tröttsamt faktiskt. Men.. det är bara att gilla läget sådana dagar, eller hur? Sitta inne eller frysa och tjura. Vi valde det första. Peter, jag och två av båtkompisarna. Vi var i Gränna hamn och i båtarna.

Denna midsommar spridde gänget ut sig ordentligt. Några är i Bulgarien, några hade fest med grannarna, några seglade mot Göta Kanal och några var bortbjudna. Det kändes tomt utan dem. Det har ju varit tradition att fira tillsammans. Men vi hade himlans mysigt och trevlig, vi fyra. Först åt vi sill, potäter, gräddfil, Grännaknäcke, sallad, laxöring, romsås. Passande drycker till. Jordgubbsdessert.

Vi satt på akterdäck inåt bryggan. Många förbipasserande människor log och hejade. De tyckte nog att det såg mysigt ut. :o)

Sen vilade vi en stund. Skönt med tanke på att jag inte var helt pigg.  En promenad efter det och på kvällen grillade vi. Satt inne i MoA. Först på akterdäck med kapell nere. Sen inne med tända ljus och värmefläkt på. Mys!


Vi stannade kvar i Gränna igår. Det gungade rejält så på em kände jag mej lite lätt illamående. Skönt att åka hem till vännernas hus på Grännas höjder och njuta av underbar utsikt och mer mat. c",) Killarna tittade på fotboll och vi tjejer pratade om ditt och datt. Ibland dyker gamla minnen upp. Det är härligt. Vi har känt varandra i sådär 26 år. 1981 flyttade vi till Gränna och samma radhusområde. Vilken lycka och vad spännande det var. Många goa glada minnen har vi från den tiden.

Tack Axelssons, för en trevlig helg!


Idag har vännerna kämpat och jobbat med att få ur motorn i sin segelbåt. Den trasiga och gamla ska bytas ut mot en ny. Tur att det hände innan semestern.


Ha en skön kväll alla.

Kram från ensomstädatpysselhörnanochväntarpåpyssellust

Av Anita - 20 juni 2008 10:51

Hej alla! 


Hoppas att ni får en mysig och härlig helg.
Vi stannar i Gränna hamn för det blåser rejält. Äter gott och umgås.

Kram från ensomtackarförallahälsningar


Av Anita - 19 juni 2008 22:16

Hej vänner!

Hua, jag är vissen ikväll för jag har fått en ordentlig förkylning med hosta. Har kämpat på med jobbet idag. Trevligheter har gjort att jag orkat. Jag sommarjobbar på en träffpunkt för psykiskt funktionshindrade och idag hade vi midsommarbuffé. Det var 28 st som kom och åt och njöt av allt gott. Oj, vad mätt man blev!


Ikväll har jag vilat för att hämta krafter för att orka fira midsommarhelg på sjön. Kompisar ska sova hos oss i våran båt, för deras motor har havererat. Det blir trevligt. Nu har vi fått veta att det ska blåsa och då kanske vi stannar kvar i Gränna. Vi får se hur det blir.


Hur har ni haft det idag då? Bra, hoppas jag.
Ha en trevlig midsommar om vi inte hörs imorgon.

Kram från ensomintevillvarasjuk

Av Anita - 18 juni 2008 21:03

Hej vänner!

Jag är med i Mindis Midsommar Swap. Vi är 8 tjejer med bloggar som byter paket med varandra. Hemlig givare tills mottagaren får paketet.



Jag har varit med i några olika swappar och det är alltid lika roligt och spännade. Idag fick jag paket av Linda. Min hemliga swappare. c",)


Somrigt paket och kort, eller hur? Innehållet är ännu bättre. :o)

Mmm, mums, jordgubbstema. Kolan har jag redan smakat på. Mmm, sommar! Och tänk vilken tankeläsare du är Linda, jag var på väg och köpa jordgubbste idag, men avstod. Hurra vad jag blir glad. En fin handduk/duk med härligt jordgubbsmönster. Den tar jag med till Moa båt i helgen.

Tusen tack Linda, du gjorde mej himlans glad och lycklig.

(Jag har också skickat jordgubbstema till min mottagare, hoppas att hon blir lika glad som jag är).


Med hänvisning till förra inlägget kom Netha med en bra idé, tycker jag. Se hennes kommentar. Hi hi. Det vore väl nåt i drömmarnas och fantasins värld, eller hur?


Ha det gott.

Kram från ensomharåktpåenförkylning

Av Anita - 17 juni 2008 22:42

Hej vänner!

Vi ville inget säga ikväll, men vi har skaffat en annan båt. Tyckte det var lika bra att ha en stor som vi kan åka och bo i allihop. Vad säger ni om det? Ingen mening att vi ska fara omkring i flera båtar när vi blivit ett så tight gäng.

Vi skippar segelbåten i Kroatien och ta denna istället. Eller?


Sovrum och relaxrum till varje par. Egen dusch och toa. AC på rummen.

Besättning ingår. En Italiensk kock och en Spansk städerska. En thailändska som masserar ömma kroppar. En Skotte som serverar den bästa whiskyn och en Engelsman som fixar kall öl dygnet runt. Pubkvällar med levande musik ombord.

Vad sägs?


Tack för att ni finns och förgyller en sådan kväll som denna.

Kram från ensomskaköpaentrisslottimorgon:o)

Av Anita - 16 juni 2008 22:01

Hej alla vänner!

Vill bara tala om att resan hem gick bra igår kväll. En timme försenat var flyget, men det var okej. Fick god mat på planet. Det är ju inte alltid det är så. En överraskning varje gång. Igår blev det grekisk sallad, lasagne, kaffe och kaka.


Kl 02.00 kröp vi i säng och upp kl 6.30

Idag har jag börjat mitt sommarjobb på Träffpunkten. Det känns roligt att jobba efter en sån underbar semester. Vi är helnöjda. 1 vecka på sjön och 1 vecka på Mallorca. Det kunde inte blivit bättre.


 Ikväll fixar jag nåt somrigt till en av tjejerna som deltar. Det är så himla roligt och spännande att vara med på Mindis härliga påhitt. c",) Paketet skulle postas idag, men det var omöjligt för mej att hinna med det. Det kommer säkert fram till torsdag. Hoppas, hoppas.


Må så gott. Och ordna gärna, den som kan, sol till midsommar. :o)

Kram från ensomärlitetrötterikväll

Av Anita - 14 juni 2008 13:32

Hej igen alla!

Skulle ju beratta om Sunwing pa Alcudia.... Det ar renoverat och heter numera Childrens Sunwing. Vi var dar och tittade haromdagen. Oj, vad manga barn det var dar. Det var tjo och tjim, skrik och hysteriskt. Fantastiskt fint och frascht har hotellet blivit. Men jag varnar alla som vill ha lugn och ro... Valj inte det hotellet. Urp! Jag gillar barn men inte i sana mangder. :o)


Igar borjade Mallorkinerna en Fiesta har i Santa Ponsa. Spansk musik och dansuppvisningar, Spansk mat och fest. Vilka dofter!

Det ar marknad och jag kopte en tunn bussarong men aj, jag ar for tjock om magen. Maste byta den idag. Vi strovar lite pa stan och koper saker till mitt "semesterskap". Missade ju det sist vi var har. Det var nog meningen att vi skulle hit till trevliga Mallorca igen.


Inget solande idag, det ar molnigt men himlans varmt.

Ett dopp i havet far det bli i alla fall.

Hur har ni det dar hemma? Hoppas att ni har det gott. Vi ses snart igen.

Kram fran ensomatergottvarjedag



Av Anita - 13 juni 2008 16:44

Hej alla vänner!

Vad synd att ni har sämre väder. Inget roligt när det är skolavslutningar.

Här har vi det varmt och gott. Har solat och badat mest hela dagen. Härligt!

Bilen lämnade vi tillbaka imorse. Jag kan verkligen rekommendera er att hyra bil när ni är utomlands. Helt otroligt vilka platser man kan hitta. Vi har förmagan att leta oss till idyller som vi inte trodde fanns. Sma vikar med turkost vatten. Verkligen inbjudande till bad och avkoppling. Det är vackert sa man nästan simmar, nej jag menar svimmar. :o) Där ligger batar för ankare och gottar sig. (Precis sadär ska vi har det i Kroatien kära Grännavänner).

Vi var i Palma Nova igarkväll och at en underbar middag. Och sa förfasades vi över Magaluf. Där vill vi inte bo! Inget för oss som gärna söker oss till lugnare och mysiga platser.


Vi reser hem söndag kväll. Kanonbra flygtider har vi pa denna resa. Vi var här kl 10.30 i söndags och reser 16.30 fran hotellet pa söndag.


Ha en härlig helg alla.

Kram fran ensomdrickerölpaengelskpubmedlevandemusik

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards