Anitas blåa blogg

Alla inlägg under maj 2008

Av Anita - 7 maj 2008 07:26

Hej vänner!
Har ni det bra? Har ni tid att njuta av sol och värme? Här i Jönköping har Vättern legat vindstilla i flera dagar. Det är underbart! Annars säger en del att det blåser mycket här. Jag vet inte om det stämmer. Nej, kan nog inte hålla med om det. Undra om det finns nån statistik på blåsiga dagar? En som räknar sanningsenligt och inte som min. Har du kollat hur många besökare jag har här? Urp!


Jag har väl inget särskilt att fömedla idag. Men en härlig bild på penséerna på väggen vid entrén, kan jag ju visa. Huset är brunt så denna färgklick gör sig bra mot väggen.

Må så gott.

Kram från ensomintebaraharblåablommor:o)

Av Anita - 6 maj 2008 07:38

Hej vänner!

Vi slipper att skriva en "Vetenskaplig rapport". Vad skönt! Det blir något grupparbete och något mindre individuellt arbete istället.

Vi ska presentera vår kurs för de som läser Profil-Psykiatri (8 veckor). Och så ska vi troligen bli intervjuade av lokaltidningen. Då måste vi ju visa att vi är Skötare. Jag har gjort små skyltar i papper till alla. Men de är inte riktigt färdiga ännu.

      Bakgrund svart, text limegrön.


Jag ska testa att lägga 3D lack på texten. Kan det bli fint? Eller är det någon av er pysseltjejer som har en annan idé på vad jag kan göra?


Solen skiner, himlen är blå - det är UNDERBART!

Kram från ensomhoppaspåattslutatidigareidag

Ps, kan någon svara på vad som hänt min besöksräknare? Varför är antalet så himla många. Det är nåt fel. Väldans konstigt...


Av Anita - 5 maj 2008 07:45

God Morgon vänner!
Idag börjar dagen med fotvård på Fina Fötter. Åh, vad skönt att få fossingarna fina. Naglar och hälar blir som nya. Ikväll ska jag allt måla tånaglarna. :o)

Sen åker jag till skolan. Det är sista veckan för kortkursen (Kognitivt förhållningssätt) vi läser. Sen har vi "Yrkeskompetens" i tre veckor. Ja, efter det är utbildningen klar. OJ!

Vi ska ha lite roligheter de sista veckorna. Åka båt till Visingsö. Middag hos en klasskompis, hälsa på en ekobonde och hans djur hos en annan klasskompis. Mitt i allt detta ska vi skriva en "Vetenskaplig rapport" om något självvalt ämne. Det ska gå, men lite motstånd känner vi.

Ha en underbar dag.
Kram från ensomärgladförvarmvecka

Av Anita - 4 maj 2008 20:44

Hej vänner!
Wow, vilken söndag vi har haft! En solig och varm dag på Visingsö. Vättern har legat spegelblank hela dagen, ja även ikväll. Fantasktiskt!

När vi satt och fikade i hamnen fick vi se ett litet flygplan som landade på vattnet. Lekte båt och tog en sväng på sjön innan det lyfte upp i det blå igen. Vilken syn! Det är sådana upplevelser som bara händer någon gång i livet. Jag är 49 år och har aldrig sett detta hända på Vättern. Häftigt!

Häftig har lördag och söndag varit, för vi har haft kanonväder. MoA körde oss till Visingsö i lördags em. Där tog våra kära Gränna vänner emot oss. Vi blev bjudna på mat och dryck och en himlans trevlig och mysig kväll i deras båt. Natten var kall. Brr! Tack och lov för våra tjocka varma täcken, så vi slapp att frysa. Mmm, mysigt med första övernattningen denna säsong.

God frukost och sedan en härlig promenad i skog och mark. Det är ett rikt fågelliv på Visingsö. Gullvivor blommar och ja, det spritter av liv i allt som hör växtriket till. Käre tid, vilken vacker tid det är nu. Eller hur?

Fler goa vänner kom till Öa, med dem åt vi pizza i solskenet med underbar utsikt ut mot Vättern och Gränna. Solbacken har en härlig uteservering där man gärna sitter kvar länge och njuter.

Framåt kvällningen åkte vi tillbaka till Gränna hamn.


Ser ni vad lugnt det är på sjön? Det är spåren från färjan som sätter vattnet i rörelse. Vi har Visingsö bakom oss och Gränna framför oss.

Det här är så gott för själen och välbefinnandet att jag känner mej alldeles salig. Att vistas på sjön och i MoA ger mej ny energi. Nu kan det hända att vi åker dit på em/kvällarna för att njuta och göra lite nytta. Det finns jobb att göra, när vi känner för det. c",)


Hoppas att ni alla har haft en skön helg.

Kram från ensomhartvåarbetsveckorframförmejinklhelg

Av Anita - 3 maj 2008 11:40

Hej vänner!

Idag ligger Vättern spegelblank, det regnar inte, skön temperatur, solen tittar nog fram mer framåt dagen. Vad härligt! Nu bär det iväg till MoA och Gränna.


Igår stannade vi hemma. Då pysslade jag lite igen. :o) Gjorde en färgkarta till min väska med Promaker pennorna. Den satte jag på insidan av locket.
Nu ser jag överskådligt vilka färger jag har. Bra va?


            
En del prickar är vita, tänkta färger att köpa framöver.

Rundlarna har jag stansat ut med min kära Cuttlan, färgnamnen skrev

jag ut på datan.

Ha en skön och härlig helg. Vi kanske övernattar i MoA. Få se.
Kram från ensomsettattförgätmigejenblommarute

Av Anita - 2 maj 2008 12:34

Hej vänner!

Men vem har beställt regn nu då? Det har regnat oavbrutet hela förmiddagen. Fast det behövs väl kan jag tro. Det bara spritter i grönskan. Och det spritter i mina ögon, för dom kliar. c",) Allergin känns, men inte så farligt. Lite astma då och då, men jag har inhalator vid akuta besvär.

Blir det värre får jag söka medicinvård. Kanske kan jag få en spruta detta år.


Jag har gjort askar till Cuttlebug och Quickutz dies. Matchar den stora asken. Väskan som jag sydde till min Cuttlebug får innehålla endast dessa askar och andra tillbehör. Nu får jag sy en ny väska till Cuttlan.


    

Vad kul att jag hittade ett bra användningsområde till de fina pappren

från Dekorera Medmera. Maja Design - Vårkänslor.


Vill passa på att kolla med er om det är nåt krångel när ni ska skriva kommentarer i min blogg? Några har upplevt det, därför frågar jag.

Och vad har hänt med besöksstatistiken? 430 besökare igår = omöjligt!

Må så gott.

Kram från ensomåkertillMoAlitesenare,fårvälfixainne

Tack snälla Susan för denna söta siggie.

Av Anita - 1 maj 2008 18:08

Hej vänner!

1:a maj är en bra dag detta år. Varför?

Jo, för vår MoA har fått lämna båthuset och kommit i sjön. 


     Mot Gränna


Hurra! Nu börjar vår härliga båtsäsong. Hur sommaren 2008 blir, får vi summera i sep-okt. Kanske när 8 st av oss seglar i Kroatien. Då kan vi sitta och minnas sommaren som var. :o) Jag blir bara så glad när jag tänker på sjölivet med vännerna i Gränna. Det är det bästa jag vet!

Det är ro för själen, det är mysfaktor, det är måbra och bligladstunder, det är go mat, det är gott vin, det är socialt, det är många goa skratt, det är allvarliga samtal om livet, det är livskvalité, det är möten med nya människor, det är glada återseende med en del, det är bad från båten, det är sola på flybridge, det är grillkvällar på klipporna, det är drinkar, det är knytis, det är buffé, det är regn och mys i båten, det är flagghalning, det är kräftfiske, det är gummibåtsutfärd, det är promenader, det är nya platser, det är spegelblank sjö, det är naturhamnar, det är mysiga hamnar som Hjo eller Hästholmen, det är rökt fisk, det är underbaaaaaaart!


Peter gillar det lika mycket som jag. Vilken tur! Nu har vi tre dagar ledigt och ska fixa och göra MoA fin. Och så ska vi hinna med en tur på Vättern också. Få se vilken hamn vi tar. Några av vänner ska med också. Jabba!

Tänk, för sådär 10 år sedan kunde jag bara inte tänka mej att det skulle vara nåt kul att vara på sjön. Tur att man kan ändra sig och våga testa.
Ha det gott.
Kram från ensomärgladöverdetvihar

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards