Anitas blåa blogg

Alla inlägg under maj 2008

Av Anita - 22 maj 2008 13:31

Hej alla!

Tack vare vår goa klasskompis som känner Bengt och Maria fick vi hälsa på i deras underbara lantvärld. Allmogegården i Tolarp. Det var som om all stress rann av oss när vi kom dit. Underbar natur, fria djur som fick gå omkring på ägorna och beta. Det som var inhängnat var endast markerna där Bengt och Maria odlar grönsaker mm. Istället för traktor använder de hästar till det mesta arbetet på åkrar och i skogen. Får och lamm kom och hälsade på oss, sen gick de tillbaka till ängen och betade. Vilken lycka att se djur som har det så bra.

Bengt hade snickrat ihop bänkar på sin kärra. Vi åkte en lång sväng i skog och mark och ut på vägen för att njuta av fina gårdar och hus. Det var en upplevelse som hette duga. Fantastiskt!

Hästen heter Frej och väger ca 900 kg. Han drog 7 personer. Men i uppförsbacke i skogen tyckte han att det blev lite tungt, så då hoppade några av.

Det där snickeriet höll inte så bra. Tre fick sitta kvar och resten fick gå hem.







Lite sne, eller hur? Så såg den ut efter vårat äventyr.

Bengt var ju otroligt omtänksam och kreativ som gjort så fint för att vi skulle kunna få åka häst och vagn. c",) Det blev många skratt på den där färden.

Åh, igår kände jag att jag vill bo på landet. Vad gott man mår där.


Vi fick hjälpa till att ta ut hästarna till hagen. Min lilla juvel heter Stjärna och hon gick så snällt intill mej.

Livet på landet, tralla lalla la....

Vi tog med mat och fika och gick upp på en kulle, med fantastisk utsikt över ägorna, och mumsade på  himmelsk pastasallad och grillad kycklingfilé. Kaffe och rabarberkaka smakade gottis efter maten.

Där satt vi på rad och njöt i fulla drag. Långt därnere såg vi lammen springa och leka. Och kossan Anna kom med sin kalv Anna-Maja och sällskapade dem. Ja, käre tid vilken idyll. Ro för själen och ett gott minne att ta fram då och då.


Jag har sytt färdigt tygkorgarna. Någon ville se.

Lite svårt att bedöma storleken på bilderna, men denna är lite mindre än den vita.


Det här tygen har texter med olika ord i mat tema.

Denna ska jag ha i "köket" i båten. Där har jag passande saker som matchar.

Ska ta ett kort framöver så att ni får se vad jag menar.


Det blev ingen båtfärd idag heller. Vi spar den till en varmare solig dag.

Just nu sitter jag och skriver ett CV som vi har som inlämning till måndag.


Ja, det var väl allt för idag. Hoppas att du kommer tillbaka en annan dag. Jag uppdaterar ju så gott som varje dag för jag tycker det är så himla roligt.

Än så länge, i sommar kanske det blir mer glest mellan inläggen.

Ha det gott och ta hand om dej.
Kram från ensomserframemotVisingsöhelg


Av Anita - 21 maj 2008 12:16

Hej vänner!

Det har kommit in en ny trend i landet. Undra om du känner likadant? Bakverk som är som konstverk som man helst inte vill äta opp. c",) De finns i olika färger, olika utförande, den ena mer ljuvlig än den andra.  De kan vara roliga eller anpassade till högtider. Vad dillar jag om? Jo, CUPCAKES. Hör bara på namnet. Det är kul att säga och låter gott på tungan.


Jag har försökt hitta någon fakta om just dessa bakverk, men inte funnit något. Men jag tror att det är muffins som dekoreras med glasyr, grädde och annat fint. Och gott. Tror att de vanligen är väldigt söta i smaken.

Om du som läser detta vet något om Cupcakes, så berätta gärna.


Om jag skulle bjuda på Cupcakes här och nu skulle det bli de här: :o))

      (Bild lånad på nätet)


Jag har hittat en underbar sida med ljuvliga cupcakes. Tar mej friheten att länka till den här. Eva gör dem för nöjets skull,(hon säljer inte) och hon gör det så fantastiskt bra. Riktiga konstverk som man vill ta direkt ur dataskärmen. Eller hur?

Leila gör också smarriga cupcakes. Länk till recepten har du här.

Någon som målar härliga cupcakes är Lotta. Hon berättar var du kan köpa cupcakes stämplar. :o) Kolla nyheter v.17 för de hittar jag inte under stämplar...


Jag håller på att sy tygkorgar. Hittade mönster i en söt bok. Kanske blir de färdiga så att jag kan visa dem imorgon.


Ikväll blir det roligheter med klassisarna igen. På med varma kläder och stövlar, ut på landet, där ska vi hälsa på en ekobonde och hans djur. Det blir kanske picnic i det gröna eller inomhus på hökullen (heter det så?) om det blir kallt.


Tack till er som skriver goa och snälla kommentarer. De (den) andra kan jag vara utan. Hit behöver man inte komma om man inte står ut med min blogg. Och det är vanligt hyfs att man pyser ut bakvägen utan att säga nåt. Eller hur? Jag finns på nätet för att träffa vänner, inte fiender. Tack och lov för er vänner. Det är ni som gör att jag tycker om att blogga och sprida lite glädje. Det ligger inte för mej att klaga och skriva om sådant som irriterar. Jag är en positiv människa och ska så förbli. För mej är det lättare att leva om jag ser det roliga och positiva, och jag möts ju med samma reaktion. Det kan inte vara hälsosamt att hata och se det som en livsuppgift att förpesta tillvaron för andra. Bitterhet är en ohälsosam åkomma. Jag vet vad jag pratar om, för jag möter båda sorter i mitt arbete. Fast där är de mest negativa när det gäller dem själva. Det är den stora skillnaden.

Fundera på detta, ni energitjuvar som fastnat i bitterhet och hat.

Det kostar så lite att göra någon glad, men du får så mycket tillbaka.


Såja, nu fick jag det sagt. Dags att sy igen.

Ha en bra dag där ute i vårt avlånga land.
Kram från ensomvariGrännaigårmenåtingenpolkagris


Av Anita - 20 maj 2008 09:12

Hej vänner!

Igår beslutade vi att det inte skulle bli någon båtfärd idag. Det är synd, för vilken underbar morgon det är. Få se om det blir läge på torsdag annars har vi den tillgodo längre fram.

Ledig dag, vad ska jag hitta på? Kanske tar jag en utflykt till Gränna i alla fall.

Jag börjar med balkongfrukost så får jag se sen.


Ha en härlig dag, hoppas att den bjuder på nåt kul.

Kram från ensomärtröttpåenergitjuvensomenvisasattkommahit

Av Anita - 19 maj 2008 07:48

Hej vänner!

En ny vecka. Alltid lika spännande, tycker jag. Vad ska hända? Hur blir den? Min vecka innefattar två skoldagar, idag och på fredag. På onsdag ska vi till en ekobonde som bor granne med en av våra klasskompisar. Det ska bli himlans trevligt att få träffa hans djur och höra hans livsfilosofi.

Imorgon eller på tors har vi tänkt att åka med MoA till Visingsö. Jag sitter här och kollar SMHI. Det blir sol och moln imorgon och inte så mycket vind. Men jag skulle vilja ha mer värme. Torsdagens väder är oklart ännu. Hm, hur ska vi göra? Får rådfråga kapten på skutan. Och klassisarna idag.


En kul vecka blir det, det är jag säker på. Och lite allvarlig också. På fredag ska vi öva praktiska övningar i Hot om våld. Gympadojor och oömma kläder krävs. Idag ska vi redovisa vår självanalys. Har jag ett stort eller litet överjag? Är jag "jagstark?"  Vilka är mina självförsvar? Vad händer med min personlighet när det blir obalans mellan Detet och Jaget? Hur skapar jag balans? Urp! Inte det lättaste. Jag har repeterat "Freuds Teori" en del för att förstå hans tänk.


Det pågår en kul tävling hos Carina på Carinas Pysselvrå. Hoppas att du hinner dit och räkna pennor om du vill vinna en  söt stämpel gjord av henne själv. Du kan köpa kort av henne om du får lust. Och stämplar förståss.
Jag gillar Moa & Max jääääätte mycket.


Ha det gott.
Nu säger mitt överjag att jag måste sätta igång. c",)

Kram från ensomhoppaspålugnsjöimorgon

Av Anita - 18 maj 2008 17:36

Hej vänner!
Det var växlande väder igår. Sol, moln, regn och blåst om vartannat. På kvällen satt vi inne i klubbstugan och åt vår grillade mat. Ca 30 st var vi. Ett härligt gäng glada båtfolk. c",) När vi gick ner till båten vid 23-tiden var det 5 grader. Brr! Tur att vi har värmefläkt och tidigare nämnda, tjocka täcken.


Vi var på Ebes Plant och köpte blommor till krukorna på trappan.
Och så besökte vi en ny mysig affär som heter Malva's. Adressen är

Skiftesvägen 6, intill Ebes Plant. Där bara stod den. Så fantastisk.

Och så passande. Vadå undrar du?

En väska till min Cuttlebug. Kan den bli bättre? Med små bugs på.


Runt om väskan är det fack som jag kan ha Dies som inte får plats i mina askar.

Nu har jag blåklintsväskan, som jag sydde, till tillbehör och dies och denna billiga väska (55 kr) till Cuttelbugen, Cuttlan. Himla bra!

Ibland bara "springer" man på nåt som kan bli så lyckat. Jabba!


Idag har det varit svinkallt. 5 grader och blåst. Nästan isande vind. Vi tog bilen till Hästholmen. Bra när man kan välja.


Hoppas att ni har en skön söndag. Trots kyla och ev snö!
Kram från ensombaraharTVÅveckorkvariskolan

MoA

Av Anita - 17 maj 2008 08:05

God Morgon vänner!

Hoppas att ni haft en bra natt med god sömn.

Idag bär det iväg till Gränna. Det är städdag i klubben. Jag är med i festkommittén och ska hjälpa till att fixa fika till alla. Lite runtom klubbstugan ska fixas och likaså invändigt. Vet inte om det blir nåt jobb med nya bryggorna. Vi övernattar såklart i vår kära båt. Det ska grillas ikväll om vädret tillåter.


Vännerna  i Hästholmens hamn, ska sjösätta sin skönhet imorgon. Kanske åker vi dit och hälsar på. Hästholmen är ett himlans trevligt ställe. Dit kan ni ta en utflykt. Café och restaurang finns i hamnen.


Camilla, nu kommer svaren på dina frågor.

MoA namnet funderarde vi länge på. Först var det Sjöbris, Amalia, Martanna men det fick blir MoA kort och gott. MoA = Martin och Anna = våra barn.

Rätt fiffigt va? :o)
Det blir fjärde sommaren som vi har MoA. Hon är en Forbina 10000 årsmodell 1997 och i fint skick. Innan hade vi en Orrskär 27, årsmodell -74. Så det är skillnad med bekvämligheterna och utrymme.

Jag har levande blommor ombord. Det är lite ovanligt. Seglarna kan absolut inte ha det, för deras båtar rör sej mer i vattnet. Nu önskar jag mej en ställning att hänga på båten för att ha färska örter i krukor i. Önska kan man ju. c",)

Nehej, dags att sätta fart här.
Ha en härlig helg.
Kram från ensomfårsjälavårdpåMoA

Av Anita - 17 maj 2008 00:05

Hej vänner!

Igår fick jag hÄnglar & stÄnglars nya stämpelpaket. Många söta stämplar är det. Jabba!  Där låg en liten bedårande flicka som jag såg direkt i blått. Med färgpennor blev hon en Blue bug.

             


Hoppas att ni haft en mysig fredagskväll.
Sov så gott.

Kram från ensomintekommertillHildaspåsöndag,synd

Av Anita - 16 maj 2008 07:47

Hej vänner!


Just idag....

Just idag är jag stark

Just idag mår jag bra

Jag förs framåt av kraftiga vindar

Just idag är jag stark

Just idag mår jag bra

Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan

Och det är skönt att den äntligen kommer

Väntat så länge på just den här dan

Den ger lust när den kommer

Jag ser måsarnas flykt

Jag ser solglittrets dans

Jag ser framåt mot härliga tider

Jag ser kvinnornas steg

Jag ser ögonens glans

Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan

Och det är skönt att den äntligen kommer

Väntat så länge på just den här dan

Den ger lust när den kommer

Jag hör skrattande barn

Jag hör slussarnas brus

Jag hör till de få som kan leva

Jag hör inre musik

Jag hör vindarnas sus

Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan

Och det är skönt att den äntligen kommer

Väntat så länge på just den här dan

Den ger lust när den kommer

(Kenneth Gustavsson/Aapo Sääsk)

Kommer ni ihåg Kenta som sjöng denna härliga text?


Jabba, nu ska jag iväg och jobba.
Ha en bra dag alla, just idag.
Kram från ensomskrivitfärdigtinlämningar

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards