Anitas blåa blogg

Alla inlägg under mars 2008

Av Anita - 9 mars 2008 19:31

Hej igen!

 Camilla gav mej en idé om att kalla min blogg för Anitas blåa pysselblogg. Himla bra idé. Tanken var ju inte den från början, men det blir ju mer och mer pyssel i denna blogg. Jag är glad att jag tagit fram min kreativa sida. c",)

Jag sätter pyssel inom parentes så får jag känna på det. Vad tycker du?

Kram från ensomlängtartillskolan=likaroligtsomjobbet

Av Anita - 9 mars 2008 13:55

Hej alla!

Hoppas att ni har en härlig helg. Vi har en lite lat söndag. Det är skönt.

Ute är det det mulet och regn. Fast det är inte så kallt. Vad bra!

Jag har gjort färdigt min pärm med stämplar. Den är ju blå förståss. :o)


Jag är nöjd. Den blir verkligen personlig, eller hur?

Det rutiga pappret köpte jag i Magnolias butik när vi var där.


Vad är det som händer i Mediavärlden? Varför har det blivit sådant Carolahat? Är det nåt jag missat tro? Jag tycker att de borde gått vidare till Globen, men så blev det ju inte. Sibel är bra, men hon är inte så bra på intervjuer. c",) Kanske var det för hon blev så lycklig. Kanske.


Ha en skön fortsättning på denna söndag.
Kram från ensomkanskeskapysslamer

Av Anita - 8 mars 2008 10:01

Hej vänner!
Vill bara önska er alla en härlig lördag. Solen kanske tittar fram här i Jönköping. Det kan bli så. Nu ska jag snart iväg och jobba. Efter det vill jag tvätta och städa min kära bil. Oj oj, det behövs.
Må så gott och ta hand om er.
Kram från ensomskaöverrskamedgodefterrätttrorjag

Av Anita - 7 mars 2008 17:44

Hej vänner!

 Det är lycka att trivas på sitt jobb. Jag är så lycklig varenda gång jag får jobba på min underbara arbetsplats. Jo, det är säkert. Det är så. Verkligen.

Jag är timanställd och det lutar åt att jag inte kan få fast anställning på den plats där jag är nu. Kommunen har inte råd att nyanställa säger vår chef. Några av mina arbetkamrater kämpar för att jag ska få en anställning, men finns det inga pengar så finns det inte. Eller hur? Och de som har haft längre anställning och ska placeras om, har förtur. Hm! Jag har haft anställning sen maj -06 och ger inte upp helt. Men jag måste inse fakta. Så... därför njuter jag av varje dag som jag får jobba med mina underbara arbetskamrater och deltagare/klienter. Tur att jag ska sommarjobba 5 veckor på Träffpunkten och har bokade tider på bst.


Ja, jag skriver detta för just nu bubblar det av glädje och lycka i mej. Vi har haft en fantastisk dag på träffpunkten. Egentligen bara en vanlig dag, men även i en vanlig dag kan det bli fest. c",)


Nåt mer som gör mej glad är penséerna utanför dörren. De välkomnar oss när vi kommer hem. Äh, jag ska sluta nu för snart får du väl spader på mej.

Men okej... känn efter hur glad du blir av att se den här:



Peter har handlat ingredienser till bakpotatis med Skagenröra. Mums!

Det ska vi äta ikväll. Och så titta på Let's Dance förståss. Jag håller fortfarande på Tina. En deltagare gör inte det för Tina ler för mycket, tyckte hon... Ja, vi tycker olika här i världen. c",)
Ha en trevlig kväll, goa vänner.
Kram från ensomtänderljusochmyserikväll

Av Anita - 6 mars 2008 08:27

Hej vänner!
Det var en gripande och mycket bra film vi såg igår. Den kommer att finnas i mina tankar länge framöver. Livet är sårbart att kan ändras på någon minut. När man ser en sådan film blir det naturligt att själv tänka genom sin livssituation. Vad har jag för nätverk om något sådant skulle hända? Var skulle jag få kraften att orka? Vad är välbefinnande i sådana svåra stunder?

Vill du läsa recensioner så lägger jag en länk här.


Jag såg en film i min dator - Miss Potter. Den handlar om Beatrix Potter som illustrerade och skrev de söta böckerna om bl a Peter kanin. En mysig och vacker film. Den visar vackra landskap. Och den visar Beatrix måleri.

  Jag kan säga att jag blir sugen på att plocka fram mina akvarellfärger som ligger oanvända i lådan. c",) Inte för att jag kan måla som Beatrix, men jag kan testa på mina stämplade motiv.


Idag är jag ledig och ska göra lite av varje. Några ärenden, städa, plugga, pyssla, ringa några samtal....

Ha det gott denna dag.
Kram från ensomskajobbapåträffpunktenimorgonochpålördagjabba

Av Anita - 5 mars 2008 16:06

Hej igen!

 Jisses, jag kom på att Anitas blåa blogg har funnits i ett år nu. Tänk vad veckor och månader kan gå fort. För mej blir det en dagbok att läsa om jag får lust. c",) Jag gillar att blogga. Och jag gillar att ha och få vänner som läser den.
Kram från ensomharplanteratpenséeridag.

Av Anita - 5 mars 2008 09:50

Hej vänner!

Ikväll ska några i klassen gå och se "Fjärilen i glaskupan". Det blir en stark upplevelse. En film som har fått goda recensioner. Vi är förståss där i utbildningssyfte. c",) Medmänsklighet, bemötande, etik, kommunikation,

livlidande, sjukdomsvärld, hopp, subjektiv kropp, återhämtning, anhöriga......


Den 8 december 1995 förändras livet totalt för den 42-årige Jean Dominique Bauby, framgångsrik chefredaktör för franska Elle. Efter ett slaganfall förvandlas han till ett vårdpaket - det enda han kan röra är sitt vänstra ögonlock. Läkarna ställer diagnosen locked-in syndrom. Med hjälp av sina ögonblinkningar lyckas Bauby trots tystnaden diktera sin egen bok, sin egen historia, bokstav för bokstav, blinkning för blinkning. / SF Bio


Boken finns att köpa på pocket, 36 kr på bokus.se
Någon som läst boken eller sett filmen? Vad tyckte du?

Ha en bra dag. Solen skiner, himlen är blå, marken är lite vit.

Kram från ensomärledigwow.

Av Anita - 4 mars 2008 07:55

Hej alla!

 Vi jobbar på med barnens situation idag också. Två föreläsare från Ryhov kommer till oss och berättar om de utsatta barnen inom psykiatrin. Hur kan vi hjälpa? Vilken hjälp finns att få? Risk- och friskfaktorer. Det ska bli intressant. Catarina som kommer har varit min handledare under en praktiktid på Avd H, vårdavd. Roligt att träffa henne igen.


Alla pratar om denne man. Han är nåt nytt och alldeles fantastisk. Och skulle det nu vara någon av er som missat honom, så varsågod. Han är så himla skön. Tycker jag.

Må så gott.
Kram från ensomblirgladavsolenidag


Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Skapa flashcards