Anitas blåa blogg

Alla inlägg under mars 2008

Av Anita - 16 mars 2008 07:18

Hej alla!

 Hoppas att ni har en härlig helg. Jag jobbar och trivs himlans bra med det. Det är helt okej fast det är helg. Lite synd förståss, för sonen, Martin, fyller 20 år idag. Men tur i oturen är att han själv jobbar.

Så... i em/kväll väljer han restaurang för en god middag mm för då ska vi fira. Paket och nåt smaskigt blir det hemma senare. Det blir bra.

Han tycker inte det är så märkvärdigt att fylla 20. Det var bättre med 18 år, tycker han. Körkort, bil, MC-Körkort MC.....


Jag skulle vilja klyva mej, för idag är det pysseldag hos Hildas Rum i Tenhult. Oj, vad DET skulle vara roligt. Och så är det klubbmöte i Gränna Båtklubb. DÄR skulle jag också vilja vara med. c",) Ja, ja, det är bara att gilla läget.


Ha en bra dag vad ni nu hittar på.

Kram från ensomskabörjaminpraktikimorgonem,kul!

Le.

Av Anita - 15 mars 2008 07:24

Hej vänner!
 Idag vaknade jag av att koltrasten satt utanför och sjöng. Det är underbart! Ja, även någon annan liten fågel sjöng med. Det känns så himla gott att våren väcker liv i oss igen. Fåglar, blommor, träd.... oss människor som varit i lite vintervila. c",) Nu gläds vi åt ljuset och den sköna solvärmen.

Visst är det underbart?


Jag vaknar till liv när jag jobbar med människor som ger mej så mycket. Alla har nåt att berätta. Vi pratar allvar, vi skrattar, vi blir lite nostalgiska, vi minns.....

Att känna glädje och hopp är stort. Det hjälper oss framåt.


LE

När du skrattar

dansar din själ.

När du ler

sprids glädje genom

hela universum.

Var generös med din lust,

så fyller du även på

din egen

skattkista

med minnsesvärda

minnen och oväntade

gåvor.

Caroline Gårdheim


Ha en bra dag.

Kram från ensomtackarföreerakommentarer



Av Anita - 14 mars 2008 07:26

Hej vänner!
Jag har hämtat mej från chocken av att akutbesöka tandläkaren och bli av med en tand. Puh!


I onsdags när vi skulle stärka vår självkänsla jobbade vi efter konceptet i The Work of Byron Katie. En svensk sida är på gång. www.thework.se

"Jag  behöver din kärlek - Är det sant"? Man ställer sig fyra frågor för att få svar på det. Första övningen var att skriva om någon som jag ännu inte förlåtit till hundra procent. Det är verkligen inte många i mit liv kan jag säga. Knappast någon. Men jag har en och hon borde funnits här för sin dotter och sina barnbarn. Vi har tagit avstånd från varandra. Det är en stor sorg.


Nu ska jag snart iväg till jobbet. Det blir en lång jobbarhelg, men oj vad kul!
Må så gott och hoppas att ni får en trevlig helg.
Kram från ensomskafunderapågodmattillkvällen

Av Anita - 13 mars 2008 09:59

Hej igen!

Tand borta. Snäll tandläkare tog bort tanden smärtfritt och snabbt. 815 kr fattigare. Där rök inköpet på en Cuttlebug. Ups!

Tack för omtanke. Du får fixa kompispris på nåt annat, Cathrin. c",)

Kram från ensomönskarhyraencuttelbugförbilligpeng:o)

Av Anita - 13 mars 2008 08:40

Hej vänner!

Hua, jag har tandvärk. Och det är verkligen inget vidare. Igår natt kunde jag nästan ta en tång och dra ut tanden själv, så ont gjorde det. Sen har jag ätit värktabletter för att lindra värken, inatt har jag sovit rätt så bra.
En trasig och förbrukad kindtand ska bort idag. Fick en tid redan nu på morgonen. Tack och lov att det finns tandläkare som har tid.

 Har tänkt att lägga allt krut på min inlämning idag. Det har varit avbrott för lite av varje, men nu ska den bli klar.
Jag ska jobba på bst fre-sön. Jättekul, för nu var det ett tag sedan jag var där. Lite knasigt är det för sonen fyller 20 år på söndag. Men han jobbar också. Vi får fira på em/kväll. Det går ju bra.


Igår var det 147 besökare här. Oj! Undra hur alla hittade hit? Kul, kul.
Hoppas att du får en bra och trevlig torsdag.
Kram från ensomharlitetandläkarskräck

Av Anita - 12 mars 2008 08:08

Hej vänner!
Jag beundrar vår lärare, Ann. Hon gör så mycket kul och intressant för oss. Hon pluggar samtidigt själv till Psyk-Sjuksköterksa. Och nu ska hon ha en extra profilkurs i psykiatri. Skolan har ingen annan lärare i det ämnet så hon känner sig tvungen att ställa upp. Puh! Hon behöver koppla av emellanåt och då har jag gjort en sak till henne.


Några killar/herrar får underhålla henne kravlöst och mycket behagligt.
Tomas Sjödin, Kay Pollack och Knut Knutson. :o) De har sommarpratat i radion. Jag samlade deras berättelser på CD-skivor som Ann ska få.

Hon gillar att lyssna till andras livshistorier och budskap, så det här passar väldigt bra. Hon har tidigare fått Mikael Nykvist underbara berättelse av mej. Visst är det bra? Jag tycker att "CD-fickan" blev lite kul med namnen.


Ibland pluppar såna här härliga idéer upp. Det gäller att ta vara på dom. Eller hur?

Nu måste jag fixa mej iordning för skoldagen. Kakan är bakad. Minipenséer ska med i silkepapper och presenten till Ann från "hennes" Skötare är med.

Njut av dagen idag.
Kram från ensomharhafttandvärkinatturp!

Ps, nu har det blivit mycket pyssel, så namnet får vara som det är. :o)



Av Anita - 11 mars 2008 16:06

Hej igen vänner!
Nu är pärmen till dekorationer klar. Vad kul det är att pyssla! Jag valde samma blårutiga papper som till den första pärmen.


    

Jag har inte bara blå saker, nejdå, det finns grönt, rosa, lila, brunt....


Nu måste jag ta tag i pluggandet här hemma. Har en inlämning som ska vara inne på fredag. Urp! Om anhörigvården och att vara anhörig.

Imorgon är sista skoldagen innan vi går ut i praktik. Då ska vi få tips om hur vi kan stärka vår självkänsla. Det är dottern till hon som har skrivit "Energitjuvar" som hälsar på oss. Åh, vad det ska bli roligt och intressant.
Jag har lovat att baka en kaka att ta med för att förgylla dagen ännu mer.


Idag hade vi gästspel av en Omvårdnadslärare som undervisade oss om närståendes (familj och vänner) roll. Vi resonerade kring:

  • Lär dej själv färdigheter som kan hjälpa....
  • Att reglera känslor inför närstående.
  • Att inte värdera.
  • Validerande (bekräftande) familjemiljö
  • Medveten närvaro.

Det är inte klokt vad mycket viktigt vi får resonera om och lyssna till.

Jag är så glad för det, ska ni veta. c",)


Ha det gott.

Kram från ensomfunderarpåhurviskafiravår20-åring

Av Anita - 10 mars 2008 17:27

Hej igen vänner!
Vi har haft en intressant dag i skolan. Först fick vi besök av en mamma till en dotter som insjuknade i schizofreni i 20 års ålder. Vi lyssnade med stort intresse på henne. Hon delade in sin berättelse i små kapitel som handlade om sorg, ilska, skuld, saknad, missnöje, anhöriga och glädje. Vi ställde frågor och resonerade kring vad hon berättade för oss. Detta besök gav oss väldigt mycket. Tack tack!


Andra besöket fick vi av två tjejer, en arbetskonsulent och en arbetsterapeut. De arbetar med rehabilitering och sysselsättning för psykiskt funktionshindrade. Mycket mycket intressant och viktigt vetande.

Vi pratade om återhämtningen och att den endast kan hända om personerna är villiga att ta ansvar över sina egna liv. Alain Topor skriver mycket om det i sin bok. "Vad hjälper?" Det var positivt att höra att det finns hopp inom psykiatrin för arbetsträning och annan sysselsättning.


Nu till en helt annan sak. Vad tror du om det här? Jag kom på det idag när jag var i pappershandeln och skulle köpa kartongblad. En pärm med dekorationer som band, stickers, utstansade bokstäver/figurer och annat som är rätt så platt. Jag blir lite trött på att ha band i olika burkar. Det är värt en test. Nu får jag ju dekorera en pärm till. Jabba! :o)


Jag köpte fotofickor. Fyra fickor på ett blad. Visst är det fiffigt? :o)


Ikväll tittar jag på "Anna Pihl". Det är det programmet, "Bygglov", "Let's Dance" och "En annan del av Köping" som jag tittar på under veckan. Ibland Webb-TV program som "Sjukhuset". Inget våld för mej inte. c",)


Ha en bra måndagkväll.
Oj, vad denna dag gick fort. Men har man roligt så gör den ju det.
Kram från ensomärgladattdetgickbraförsonenpånyajobbet



Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards