Anitas blåa blogg

Alla inlägg under december 2007

Av Anita - 12 december 2007 19:32

Hej vänner!
Hoppas att ni har det ostressigt. Här rullar allt på riktigt bra. Fast inte mycket har blivit gjort till nalkande jul. Jag har inte ens bakat lussebullar. Hade tänkt göra det ikväll men orken finns inte. Synd. Den kommer säkert snart. c",)
Jag ska strax sätta mej vid TV:n och se Svenska hjältar och sen Bonde söker fru.

Vill egentligen bara visa er dagens paket. Goda glöggkryddor. Vad bra!

Tack snälla Tomtemor!
Ha en mysig kväll. Kram från ensomärtrötter

Av Anita - 11 december 2007 09:54

Hej vänner!
Här sitter jag. Slutför min inlämning om Personlighetsstörningar. Den har hängt efter ett bra tag nu. Tycker allt att den har varit den svåraste. Jag har varit trött på kvällarna och jobbat en del, därför har det blivit lite försening. Skönt att få lämna den till vår lärare ikväll. Jabba! Får nog fira igen. :o)


Det var himla intressant att höra bokrecensionerna i klassen. Kompisarnas berättelser berörde mycket. Vi grät och skrattade tillsammans. Böcker som recenserades var de här: Ro utan åror, Burpojken, Mamma sa att jag var sjuk, Jag vill ha en egen måne, Jag dödade mitt barn, Anhörig och Medmänniskor. Har du någon stark bok som du läst, dela gärna med dej.


Igår hade vi en Reflektionsövning i klassen. Om hur gruppen fungerar tillsammans, resurser och brister. Konsekvenser av det och vad vi kan förändra. Mycket givande och viktigt. En övning inför arbetslivet. Tänk om alla arbetsgrupper kunde fungera som vår lilla grupp. c",) Då skulle man kunna lösa konflikter lätt. Skämt åsido, nu vet vi i alla fall hur det kan gå till.

Är det någon av er som har en arbetsplats där ni har Reflektionsträffar?


I dagens paket finns något som jag blir glad av. Som jag ska spara till den blå tillvaron i vårt liv. Efter jul alltså. :o)

Blått är flott, eller hur? Tack du gulliga hemliga, kanske avslöjade Tomtemor!


Idag ska jag till frissan och få håret slingat och klippt. Härligt!
Ikväll blir det mys hos en klasskompis som bor på landet.
Må så gott.

Kram från ensomkanskehinnerattgörakortsnart

Av Anita - 10 december 2007 08:22

Hej alla!

Ny vecka, nya utmaningar. Idag ska vi recensera vår bok i klassen. Jag bytte bok och ska presentera "Medmänniskor" av Stefan Einhorn. Förhoppningsvis kan jag få igång lite resonnemang kring ämnet. Det är så himla intressant, tycker jag. Varför har en del människor mer medkänsla än andra? Det bara finns där, helt naturligt. Medan andra kan bli motmänniskor. Varför?


I morgon kväll ska vi till en klasskompis och psyksnacka med Yvonne Teiffel.
Jag berättar mer om henne framöver, för jag måste få mer info först.
Vad mysigt det ska bli att träffas lite mer privat. Det ser jag fram emot.
Vi trivs väldigt bra tíllsammans, vi klasskompisar. Vilken tur att vi har en termin kvar att plugga ihop.


Min duktiga Webbdesignkurskamrat, Annalena, har gjort en trevlig sida där det säljs fina och billiga saker. www.dinarum.se

Jag har ju tur att bo i samma stad, och kan därför hämta varorna. Annalena kom på att det inte finns så många blå saker, men jag kan nog hitta nåt ändå. :o)


I dagens paket ligger det en ängelpepparkaksform. Vi som samlat så otroligt många formar har ingen sådan fin ängel. Det är väl märkligt?

Tack tomtemor!

Hoppas att ni får en bra dag.
Kram från ensomskatillfrissanimorgon,skönt!

Av Anita - 9 december 2007 12:48

 

Adventljusen

Så tänder vi två ljus ikväll,

två ljus för hopp och glädje.

De står och lyser våra ljus

för alla hemma i vårt hus.

Så tänder vi två ljus ikväll,

två ljus för hopp och glädje.

Inger Hagerup


Hej vänner!

Har ni bra? Här är det ljust ute idag. Jabba! Ingen grå och trist dag alltså. Då blir jag glad. :o) Glad är också Peter, som fått födelsedagspresent (biljetter till Tomas von Brömsen) och underbar middag hos dotter Anna och hennes sambo. Vi var på stan och blev överraskade över att träffa syster Inger en stund.


Är det någon av er som varit på någon julmarknad ännu? Det är ju så mysigt men ack så lite tid jag har till det. Skulle helst vilja gå och ströva på Liseberg och njuta av alla ljus. Få se om jag får med någon klasskompis på det om tid och lust finnes.


Vi ska i alla fall till Gränna i em. Där är det mysig julskyltning och marknad på muséet. Juldofter och julmusik skapar god julstämning.
Efter det ska vi till vänner, i sitt fantastiska hus på Bergsgatan, på Glöggbuffé.

Årlig tradition där vi smakar på årets Blossaglögg. Mmm, det är mys det. Och gott.

Och himlans trevligt att träffa alla och mingla lite. :o)

Käre tid, vilken helg! Jag njuter i fulla drag.


I dagens paket hittar jag fina blåa servetter. Min tomtermor vet vad jag gillar.

Tack snälla!

Ha en skön och mysig fortsättning på söndagen.
Kram från ensomskabjudaPeterpåChiliThaiidag.

Av Anita - 8 december 2007 08:54

Hej vänner!
Tack för alla goa och glada kommentarer ang vår dag igår. Gulle er!
Jag fick en underbar bukett blommor och CD:n Solens Mat. Det är vårt favoritprogram just nu. Vi drömmer oss iväg till Italien och all god mat i det programmet. c",) Hade vi mer tid, så skulle vi resa mycket. Jag lagade en festmiddag med fläskfilé - salami, mozzarella, soltorkade tomater, italiensk krydda, vitlök och grädde.  Hasselbackspotatis, ärtskott och gurka till. Till dessert blev det halloncheescake i glas. Mums!


Idag styr kosan till Halmstad. Vi är bjudna till vår älskade dotter och hennes sambo, på födelsedagsmiddag. (Pappa Peter fyller år imorgon.) Vad roligt! Och gott! Det blir lite tid att strosa på stan en stund också. Halmstad har så mysigt centrum.


Så var det några paket som jag ska visa. Lite smått och gott. Mums med Toblerone. Det gillar jag. Den tar vi med som "färdkost".

Tack snälla Tomtemor! Undra om min gissning är rätt ang dej. :o)

Hoppas att ni får en mysig och härlig helg. Var ni nu är och vad ni gör.

Stor kram från ensomnjuteravledighelg



Av Anita - 7 december 2007 07:26

Hej vänner!
Idag firar jag och min klippa i livet, Peter, att det är 33 år sedan vi träffades och blev ett par. Det är väl fantastiskt? Vi träffades när jag var 15 år och Peter var 19. Det är lycka att dela livet tillsammans. Det är lycka att vakna tillsammans.

Det är lycka att vara tillsammans.


Du är det finaste

Jag letar efter ett ord

ett helt nytt ord

ett ord som ingen

någonsin hört.

Jag letar efter ett ord

som betyder

att du är den finaste.

Hans Hagen


Ikväll visar jag bilder på paketinnehåll. Idag fick jag en söt blå uggla. (Skrivet fredag kväll = Tack alla underbara vänner för goa hälsningar. Ni är så snälla.  Jag lägger ut bilder i morgon kväll, är det okej? Har inte tid att sitta här... Kram till er alla och ha en mysig fredagskväll.)
Kram från ensomfirarmedchampagneikväll


Av Anita - 6 december 2007 07:25

Hej vänner!
Idag ska jag jobba på Träffpunkten igen. Jag ska ansvara för Pysselgruppen, som är på torsdagar. Va kul! Har packat ner massa kul  och fint material till att smycka tändsticksaskar. Det har dom aldrig gjort förut så det blir säkert uppskattat.


Paket nr 6 och 7 visar jag imorgon.

Ha en bra dag.

Kram från ensomfirarnåtstortimorgon

Av Anita - 5 december 2007 10:24

Hej vänner!

Hur har ni det? Känner ni av någon julstress? Är det mycket nu? Eller har ni tagit bort några av alla julmåsten?

Jag skrev i min sign igår att jag inte behöver köpa julklappar. Vi har nämligen bestämt (gjordes förra året) att vi inte ska byta julklappar i vår familj. Det är så himla skönt att slippa julklappsköparstressen. Vi köper 4-5 klappar för 20-25 kr. På julafton roar vi oss med julklappsleken. Det är fantastiskt kul att se vad man kan hitta för så liten peng.


I år ska jag jobba 4 timmar i bst (boendestödet) på julafton. Vi ska fira jul med några klienter på Alternativ Jul. Det ska bli så roligt och givande att vara med ensamma och alternativfirande människor en stund. Något jag velat länge. Min familj är hemma några timmar utan mej, men sen har vi em/kväll mys tillsammans. Vi firar här hemma, bara vår familj, i lugn och ro.


Idag blev vi lediga från skolan. Vi skulle bara bli 4 st av 9 elever och flyttar dagens lektioner till måndag em istället. Det blir bra för då kan jag sitta här hemma  och plugga istället. Jag har två inlämningar kvar. En om personlighetsstörningar och en bokrecension. Den ska redovisas både skriftligt och muntligt. Jag har valt "Maskrosungen". (Den finns i mina boktips här i bloggen). Vi har bara två veckor kvar på kursen. Oj, vad fort denna termin har gått. Det har varit otroligt givande och intressant, tack vare en fantastisk klass med goa tjejer. Och förståss vår lärare som vill förmedla så mycket. Ibland räcker inte tiden till. :o)


Jag jobbar på träffpunkten denna vecka. Idag får jag rycka in mellan 16-20 för en personal är sjuk. Det gör jag så gärna. Julpyssel med deltagarna och smörgåstårta att äta. Det låter väl som ett bra jobb?


I dagens paket ligger dessa. Tre fina kylskåpsmagneter. Det är bra.
Jag sätter upp favoritrecepten inför jul och då behövs fler magneter.
Tack, min hemliga tomtemor!


Ha en bra dag, bjud på ett leende så får du ett tillbaka.

Kram från ensomgillarattpynta

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Skapa flashcards