Anitas blåa blogg

Alla inlägg under november 2007

Av Anita - 14 november 2007 07:54

Hej vänner!

Hua, det blåser friska vindar. Jag är glad att ha tak över huvudet. Och så är jag glad att jag inte är utejobbare. Man kan vara glad åt mycket, eller hur?

Glad är jag för att få vara med i Kalenderswapen. Nu har jag snart slagit in 24 paket som ska skickas iväg till en tjej som inte har en aning om var de kommer ifrån. Mindi gav oss en lite utmaning som vi ska göra idag.
Visa ett kort på något av paketen eller innehåll. Men det går ju inte för då avslöjar jag ju mig. Det får bli den här kluriga bilden.
Swap
Ser du vad det är? Den här kommer att finnas med i mina paket.

Vad spännande det ska bli att titta runt hos de andra swapparna.
Länkar finns till höger om du blir nyfiken. :o)

Hoppas att din onsdag blir en bra dag.
Vi ska ha gästföreläsare om TIPS, Team för Tidiga Insatser vid misstänkt Psykos-Sjukdom. Det blir mycket intressant.
Kram från ensomärgladattfåpluggatillskötare


 

Av Anita - 13 november 2007 16:18

Hej igen!
Om det är någon av er som är nyfiken på mitt kort som jag gjorde igår, så visar jag det här och nu. :o) Mitt andra kort som jag tillverkat.

Bakgrundskort - mörkblått, papper med silverstjärnor och prickar, snöstjärnor och text köpt av Ulrika på Bellis (Snitt -Classic Marissa), stämpel Magnolia, färglagd med akvarellpennor, öronmuffar med glitterklister.

Jag skapar inte så mycket. Det beror på tidsbrist. Men du får en liten titt i alla fall. Kan väl vara kul, eller hur?

Jag tränar med kameran för imorgon ska alla kalenderswappare lägga ut en bild, kanske en smygtitt på nåt som ska finnas i paketen, eller vad vi nu kan hitta på.

Det blir spännande. Vi ses imorgon.
Kram från ensomnästanglömmerskolarbetet


Av Anita - 13 november 2007 08:13


Hej vänner!
Jag lyckades köpa denna bok inatt. Glad är jag, för den har jag velat ha.

Tre fantastiska smaker i en och samma bok – lakrits, mint och choklad. Drygt 50 nyskapande recept presenteras på goda bakverk till kaffet, hemgjort godis, glass, drinkar, söta tillbehör och läckra desserter. Svårighetsgraden i recepten varierar och här finns något för alla smaker.
Dagens Bok erbjudandet håller på fortfarande. Det är fantastiskt att kunna köpa nyutgivna böcker för 49 kr. Eller hur?


Jag varvar kortskapande med inlämningsarbete till skolan. Gissa vilket jag tycker är roligast just nu. c",) Tur att vi slutar kl 12.00 imorgon.
Hudvårdsträffen blev inställd, så jag vet vad jag ska göra istället.


Hoppas att du får en bra tisdag. En vanlig sketen tisdag som Pettsons Findus säger. Den kan bli helt underbar, eller hur?
Kram från ensompackartillkalenderswap

Av Anita - 12 november 2007 07:54

Hej vänner!
Hoppas att ni haft en härlig helg. En del har fått snö, visst är det vackert?
Men kallt, brr! I lördags blåste det rejält kallt när vi strövade i Gamla Stan.
Men vad gjorde väl det? Vi hade det så trevligt. Fönstershoppade, ja en och annan liten butik tittade vi in till. Hittade ett café i en gammal fängelsehåla. Där var det varmt och mysigt.


Vår helg har varit fantastisk. Himlans kul med alla mässor. Mat- och vin mässan var mumsig, mycket gott fick man smaka. Och dricka. Motorbåtarna, ja jisses, en del var för fina i min smak. Nästan som palats. Urp! Ingen båtkänsla. Nåja, det var på de väldigt stoooora båtarna. För sådär 8-10 miljoner. Inget för oss, men kul att titta. Vi är fortfarande helnöjda med vår MoA, och har ingen önskan om att byta bort henne.


Jag gillade nog mest att vara på Stämpel- och Scrapmässan igår.
Inte så mycket fok och det gillade vi. Inte utställarna förståss. De hade velat sälja mycket mer. Men de flesta har webbutiker och ha gjort bra reklam för sig. Det kan ge mera, eller hur? Jag köpte stämplar, Magnolias- hus, snögubbe, lykta, Tilda med fågel och julkärve. Pysselmyrans ministämplar, några stycken. Olika texter hos en annan utställare. Papper, gillar Majas Design. Blommor, små miniböcker, askar, glitterklister, chalks, chalksduttar (kanonbra), dörrrskyltar.... Ja, det blev ett stort hål i plånboken. Men oj, vad mycket fint jag har nu.
Tack goa tjejer, Theresia och Cathrin, för en kanondag.


En ny vecka med skola, hudvårdskväll på ons, ledig på tors, lunch med kär vän, bara jobb på fredag. Den blir bra.
Tyvärr fick jag inte tid förrän nästa vecka att byta till vinterdäck. Hua, vi som har en lång backe hem till oss. Hoppas att inte halkan blir värre.


Vi hörs snart igen. Var rädd om dej.
Kramis från ensomfårtapåvinterkläder

Peepwinter
 

Av Anita - 8 november 2007 08:35

Hej igen!

Individuella inlämningen denna vecka, fick min lärare igår. Sköönt!
Till fredag nästa vecka ska en ny uppgift in. Om Affektiva störningar/syndrom.

Vi får snällt skriva en inlämning varje vecka nu framöver. Men det är bra, för då födjupar man sig i ämnet. Men nu ska jag inte tänka på det så mycket. Det är annat roligt på gång.

Idag jobbar jag 8 timmars pass på bst. Börjar lite senare och jobbar ikväll.
Ska fixa fram lite kläder och annat som ska med på miniresan. Köpa beige tights och huvudvärkstabletter. Inte för baksmälla, ånej, utan för reshuvudvärk som jag nästan alltid får. Det är lite besvärligt, men det går ofta över med hjälp av ett litet piller. Lite mys på hotellrummet med doftljus. Jo, jag brukar ta med det. c",) Nåt skumbad eller olja för de flesta hotell har badkar. Det är skönt efter en dag på mässor. Båtmässa och Det goda köket.


Glöm det där med Stockholmstips. Förresten så var det inget visat intresse. :o)

Nu har vår lilla "reseledare" bokat bord på en Thairestaurang. Det är ju aldrig fel. Vi åker imorgon kl 07.00 Vinterdäcken är på. Tur! Trevligt ressällskap får vi i bilen.

Inte nog med att vi ska till Stockholm fre-lör. På söndag morgon får jag följa med några tjejer till Svenska stämpel och scrap mässan i Göteborg.
Det ska bli himla roligt att få se allt. Få inspiration och idéer. Och få mysa tillsammans. Jag är jätteglad för detta. Amatör är jag. :o)

Ja, som ni hör blir det en helg som heter duga. Det är det där med morötterna som jag skrev om i tidigare inlägg. Särskilt nu i nov månad när det är mörkt och tröttigt. Man måste ha nåt att se fram emot. Göra lite roliga och mysiga saker. Helst ska de ju inte behöva kosta så mycket pengar, men ibland är det svårt att undvika. Nästa vecka har jag bjudit in några klasskompisar på hudvårdsparty. Vi behöver lite fniss och trams mellan pluggandet. Eller hur?


Nu ska jag sätta fart här så jag hinner med allt som ska göras.
Hoppas att ni får en trevlig helg. Tänd många ljus och mys.
Kram från ensommåstefyllapådoftljusförrådet.

Prim


Av Anita - 7 november 2007 07:47

Hej vänner!
Nu vill jag ha er hjälp. Är det okej? Det är såhär:
16 st medlemmar i båtklubben ska åka till Stockholm fre-lör. Himlans trevligt.

Vi ska tillbringa några timmar på båtmässa/matmässa. Ska bli kul.

Lite shopping på stan för den som vill. Eller bara umgås på nåt café eller så, för de som vill det. Det blir mysigt.


Nu är frågan - har du nåt tips var vi alla kan äta en bit mat och dricka gott på fredagskvällen? En restaurang som är mysig med trevlig personal. Och god mat förståss. Ett restaurangtips alltså. I den stora staden Stockholm.
Vi ska bo på hotell i Enskede, och vill helst inte åka tvärs över hela stan för att äta.


Jag blir så himlans glad om jag kan få hjälp med detta.
Nu ska jag snart iväg till skolan.
Ha en bra dag.
Kramis från ensomlängtartillhelgen

Av Anita - 6 november 2007 12:35

Hej alla!
När man scrappar och gör kort så är det kanonbra med en Quickutz tång som stansar ut fina bokstäver. Det finns hur mycket som helst att köpa till sin tång, blommor, blad, hörn, snirklar, figurer mm mm. De kostar en hel del men det är lönande om man pysslar mycket. Nätbutikerna säljer bla tången Squezze och priserna kan variera mellan 600-900 kr. Än så länge pysslar jag inte så mycket att jag har behov/råd till en tång.


Och himlans glad är jag som har hittat en kanonbra sida som säljer bokstäver i olika stilar och färger. Samt figurer i oändlighet. Ljuvliga små blommor, blad, snirklar, hjärtan... ja vad du vill ha. Bra priser, fint packat och levererat snabbt hem i brevlådan. Och det finns många färger att välja bland. Ja, jag är överlycklig att Ulrika vill sälja på detta sätt. Annars hade jag haft svårt att inte behöva köpa en dyr tång. Titta in hos Bellis och bli glad över stort sortiment och snälla priser.

Bellis
Den sämsta servicen bland nätbutiker har Magnolia. De är omöjliga att nå.
De svarar inte på mail. Och de verkar inte bry sig om att leverera beställda varor. Speciellt inte till någon som inte "smörar" för dem. Grrr.
Akta er för att beställa stämplar där. De kommer inte. Ja, kanske om två månader. Vem vet?

Ha det gott.
Kram från ensomsitterochpluggar



Av Anita - 5 november 2007 08:06

Hej vänner!
Hoppas att ni har det bra och tycker att det är okej med november månad.
Den som är känd för att vara lång och mörk och tråkig.
Än så länge gillar jag november. Det händer/ska hända mycket kul.
Det är bra, tycker jag.

Jag är med i Julkalenderswapen hos Mindi. Vi är tolv tjejer som ska byta paket med varandra. Det är hemligt vem som delar ut till vem. Spännande, eller hur?

Marie presenterade mej såhär:Swapbild
Rätt så läcker, eller hur? Tack Mindi. Här är de andra tjejerna.
Ja, så i denna månad, november, roar jag mej med att slå in 24 paket till min swappare. Vi har fått veta lite om varandra, så det kan bli personligt och mysigt för just den tjej som jag ger paket till. Vem är min hemliga tomte tro?

Igår gjorde jag mitt första kort, nu ska jag kolla scanner också. För jag tror att det är några av er som vill se mina mästerverk. :o)
Ha en härlig måndag. Idag börjar skolan igen. Jabba, det gillar jag.
Kram från ensominteskafärgahåretblått

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Skapa flashcards