Anitas blåa blogg

Alla inlägg under november 2007

Av Anita - 22 november 2007 21:21

Gokväll alla!
Käre tid, jag har jobbat 12 timmar idag. Först 7 timmar på Träffpunkten och sen 5 timmar på bst. Det känns i kroppen, knoppen och framförallt i fötterna. Nu ska jag njuta av god macka och "Mammas Mirakel" (te) i TV soffan en stund. Ahhh, åhhh, mmm, vad skönt!

Imorgon jobbar jag 8 timmar på bst. Sen blir det mysfredagkväll.
Lördag ska jag skriva lite försenad inlämning. På kvällen ska vi till goa vänner som vi inte träffat sen i somras. På sjön. De är alltså båtvänner. :o)

Vi ska få se film och kort från en tahembåtfrånGreklandresa. Vad spännande!


På söndag... efterlängtade dag... då åker jag tåg till Varberg och möter upp min kära vän från Malmö. Vi ska bo en natt på Varbergs Kurort. Yammi!
Vi ska mysa som katterna, pysa som kossorna, lysa som stjärnorna och ha det så himla trevligt. Bara hon och jag. Vi ska få behandlingar. Och vi ska äta god mat. Det känns lite overkligt att det äntligen ska bli av.

Nehej, soffan var det. Den är ledig ikväll för kära mannen är i Göteborg på lite trevligheter. Himla bra. :o) Då passar jag på.
Ha det gott.
Förresten, jag har en klasskompis som har börjat blogga. Var kan hon hitta bilder mm? http://trollotta.bloggagratis.se om du vill tipsa henne. Då blir hon glad.

Kram från ensomblirgladavgladatankar

Winterprim

Av Anita - 21 november 2007 07:15

Hej igen!
Jag pysslade igår kväll. Det blev några tändsticksaskar. Himlans kul att göra.
En tar jag med till dej, Mait. c",)

                 
Papper är från Dekor Medmera, stämpel - Pysselmyran och söta blommor från min bästa nätbutik - Bellis. Ulrika har så himlans mycket fint, hon har bra priser och hon levererar snabbt. Där kan man snacka om perfekt kundservice. c",) Magnolia fungerar inte alls, ja ni är många som vet.... (Nu har de plötsligt dragit 199 kr från mitt konto. Undra om jag ska få några stämplar för de pengarna. Hm! Tänk, vad det skulle underlätta om de ville ha kontakt med sina kunder).


Kram från ensblevgladövertelesamtalfrånNorgeigårkväll

Av Anita - 20 november 2007 08:26

Hej igen vänner!

Några undrar vad jag pluggar. Då ska jag snabbt berätta det.
Skötare inom psykatrisk vård, två terminer på Vuxengymnasiet.
En kurs som Landstinget i Jönköpings län anordnat tillsammans med CVU.

Vi läser Psykatrisk omvårdnad, Medicinsk vetenskappsykopatologi, (just nu) Samtalsmetodik och pedagogiiskt förhållningssätt, Psykatrisk rehabilitering, Kognitivt förhållningssätt och yrkeskompentens. Vår undberbara lärare Ann, bjuder in olika gästföreläsare från Landstinget. Det ger väldigt mycket i vårt lärande.
Jag har haft turen att få vikarietimmar på bst (boendestöd) och en Träffpunkt ibland, de dagar jag inte är i skolan. Det är ett perfekt komplement till utbildningen. Och jag trivs som fisken i vattnet.

Då vet ni. Ha det så bra som det bara kan gå att ha dessa november dagar.
Kram från ensomfårljusterapiiklassrummet:o)

Av Anita - 19 november 2007 08:42

Hej vänner!
Idag ska vi träffas uppe på det stora sjukhuset, Ryhov. Lilla klassen ska på studiebesök och få info om ECT-behandling (Elektrokonvulsiv Terapi). Jag har varit med några patienter och har då fått se hur det gå till. Men idag ska vi få mer fakta och resonnemang kring detta. Det blir intressant och viktigt vetande.

Efter det tar vi en gemensam lunch. Trevligt! Och sen promenerar vi till Psykatrins Museum där vi träffar Ingemar som arbetar där ibland. Vi får en pratstund med honom om gamla psykiatrin och hans tankar kring det.
Han har varit med om otroligt mycket. Och han berättar gärna om förändringen som blev i samband med medicinering mm.


Det blir en bra och givande dag.
All snö är borta, ingen sol, grått och trist... men jag får stå ut.
Kram från ensomharhaftenmysighelg

Av Anita - 18 november 2007 12:41

Hej alla!
Hoppas att ni har en skön söndag. Det har vi. Frukost kl 11.00 Ca. :o)
Solen tittar fram lite då och då. Det är uppiggande. Det behövs för jag ska plugga en del under dagen. Tack och lov att jag har min lilla bärbara dator att sitta och jobba vid. Det underlättar otroligt mycket. Leta på nätet efter fakta. Skriva in arbetet och lätt kunna ta bort, komplettera, flytta text...

Nåt mer som underlättar ibland är att skriva sms på tangentbordet. Det gillar jag. Och då måste jag få tipsa er om detta braiga. Får jag det?

2 gratis sms varje dag. Kanonbra! Klicka på min mobil så kommer du till sidan.
            minmobil
Ha en riktigt skön söndag.
Kram från ensomavslöjarbildennu:encd

Prim

Av Anita - 17 november 2007 13:20

Hej vänner!
Äh, glöggen var slut när jag kom till butiken kl 15.30 Vad säger du om det?
Dåligt va? Tji glöggkväll. På onsdag får de en ny sändning Blossa 07. Då får jag väl hänga på låset. Eller? Nåja, det är världsliga ting, men rätt kul. Och gott. c",)

Idag får vi middagsgäster. Vår kära dotter, Anna och hennes sambo, överraskade med att ringa och säga att de hälsar på i helgen. Vad kul!
Det blir köttfärslimpa, kokta morötter, potatis, lingonsylt och god sås till.
Inte så dumt va? Ungdomarna äter nog inte det så ofta. Efterätt har jag inte tänkt ut än. En paj kanske, det är gott.
Vad mysigt det ska bli. Såna överraskningar gillar jag. Anna och Daniel bor i Halmstad, så det blir inte så ofta vi träffas. Eller jo, nån gång i månaden blir det nog allt. Tiden går ju fort.


Tänk, halva november har redan passerat. Är inte det fantastiskt? Finns det någon liten människa som inte är trött den här tiden? Jag undrar jag..

Hoppas att du får en härlig helg. Mys med ljus.

Kram från ensomskapåspaiVarbergnästasöndagmedkärväniMalmö

Av Anita - 16 november 2007 06:16

God Morgon alla!

Här sitter jag och det är kolsvart ute. Det är ju den där tidiga morgonen igen. På fredagar jobbar jag på bst och börjar 06.45 Jäsp! Fast har jag väl kommit ur den gosiga sängen så går det bra. Är det nån mer än jag som skulle kunna gå i ide? Sådär 3 månader? Nehej, kunde tro det. Ni vill  väl inte missa Julen? Okej, jag kan hålla med om att december månad är mysig. Längtar till 1:advent för då får vi extra ljus i våra liv. :o) Visst är det vackert med alla stjärnor som glimmar, ljusstakar som tindrar och alla utebelysningar av alla de slag?

Ikväll ska vi smaka på Julen. Jodå, Blossa 07 släpps i handeln idag.
Havtorn och kanel, är årets smak. Kan säkert vara väldigt god, eller hur?
blossa07

Vi har missat några av tidigare års Blossa glögg. Så himlans bra att man kan köpa alla i en förpackning. En glöggsmakarkväll kanske det blir. Med tilltugg.

blossamini

Hoppas att ni får en bra dag och mysig fredagskväll.
Kram från ensomskahittautimörkret

peep

Av Anita - 15 november 2007 08:16

God Morgon!
Jag avslöjar svaret på min kluriga bild om några dagar. :o)

Ljus går det åt dessa mörka em/kvällar. Eller hur? Och vad har man för glädje av ljusen om man inte ha en sådan här? En tändsticksask. Ja en tändare går ju också bra förståss. Men den är inte lika söt som denna, eller hur?
ask

Jag har gjort den själv. Med alldeles egna idéer. Jättekul att göra.

Idag njuter jag av ledig dag. Har en del att göra, men skönt ändå.
Ska äntligen luncha med en kär vän som jag inte träffat på länge. Jabba!

Ha en bra torsdag vad du än är och vad än gör. c",)
Kram från ensomvillhaenöppenspisellerbraskamin

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Skapa flashcards