Anitas blåa blogg

Alla inlägg under oktober 2007

Av Anita - 12 oktober 2007 19:39

Hej igen!

Vi skulle ju på After Work ikväll. Det hade jag sett fram emot. Men tråkigt nog så blev det inget. Några av tjejerna var trötta, kunde inte, skulle jobba.. så vi flyttar fram det till en annan kväll då vi är piggare och lediga.

Det blir TV mys med älsklingen istället. Idol förståss. Och så är det visst

Världens barn gala. Nog är det gott att blir serverad underhållning utan att behöva anstränga sig själv. c",)

Ha en mysig fortsättning på denna fredag.
Kram från ensomskahelgpluggatilltenta

Prim

Av Anita - 11 oktober 2007 22:08

Gokväll alla!

Idag hittade jag en tuff kjol i brunt med nedsydda motveck. Tänk att den fanns i min storlek. Jag blev så himlans glad. Nu ska jag bara hitta tillbehör till den. Kanske nåt i vitt. Eller rentav svart som jag sällan använder. Men det kan bli fint.

Det tar tid för mej att köpa kläder, för jag måste verkligen känna att det är rätt. Eftersom det kostar en del, så har jag ingen lust att köpa sånt som jag inte använder. Men det händer sällan, kan jag säga. Att kläderna hänger oanvända i garderoben. Brunt är okej i höst och vinter. Det påminner om choklad. :o) Fast jag går ju alltid till den blå avdelningen först, förståss.

Och vet du vad...? Jag hittade en kjol och jumper i Björnbär (= blått) på Rabalder.  Har bara provat, det blir nog köp imorgon. Sköna mjuka kläder som inte sitter åt nånstans. Passar mej kanon.

Rabalder

Jag slutade min praktik idag. Hade det inte varit anställningsstopp skulle de erbjuda mej jobb med en gång. Det är väl det bästa betyg man kan få?

Det kändes allt lite sorglig att säga hejdå till alla. Tiden har gått så fort. Och jag har fått lära mej mycket. Personalgruppen har varit fantastisk. Trevliga och hjälpsamma. De har fått mej att känna att jag varit en i gänget.

Det är glädjande att jag kanske kommer att besöka den avdelningen för att hälsa på/hämta någon klient, som vi har på bst, som är intagen. Kommun och landsting samarbetar på det viset. Det är bra.


Jag borde gå och lägga mej tidigt några kvällar i veckan, för nu är jag inne i en trött period. Måste vila en stund när jag kommer hem från jobbet. Puh!

Min noja har blivit att kolla "Dagens bok" på bokus vid tolvslaget.

Jag missade en Italiensk kokbok härom natten. Kollade vid 24.20 och då var den slut. Synd, för den hade jag velat ha. Så är det när man somnar.

Det har inte blivit så många köp den sista tiden, för inget har passat mej.
Men det är spännande att se vilken bok det blir när klockan slår tolv.
Fast jag borde ju sova vid den tiden.... Speciellt när jag börjar 06.45 som jag gör imorgon. Ska jobba på bst. Det tar någon timme innan jag är vaken.

Gillar mer att börja kl 9-10 sådär. c",) Skolan börjar 9.00 på måndag. Bra.
Må så gott.

Kram från ensomtackarerallasomskriverkommentarer

Av Anita - 10 oktober 2007 22:27

Hej vänner!

Jag vill ha en personlig stylist. Har du någon som du kan låna ut?

Har provat kläder idag och det blir inte bra. Jag är kort, tjock och numera lite blek. Urp! Då är det inget kul faktiskt. Avundas dem som klär i allt.

Vi i klassen ska ut på After Work på fredag. Tänkte jag skulle ha nåt fint på mej då. Har varit i Rabalder butiken, Lindex och sen gav jag upp. Var väl kanske inte på humör. Ska se om det går bättre imorgon em.


Jaja, jag ville bara tycka lite synd om mej själv. Ibland är det lite skönt.

Hoppas att du haft en bra dag. Det har jag, trots allt.
Kram från ensombaraharenpraktikdagkvar

Prim Sverige

Av Anita - 9 oktober 2007 11:47

Hej vänner!

Det är underbart väder. Blå himmel och inte ett endaste moln. Vi bor uppe på höjderna och har utsikt ner mot Vättern. Den ligger alldeles stilla idag. Som en spegel. Jag får alltid en längtan ut på sjön när det är så sagolikt vackert. Så stilla. Solen lyser och ger de höstfärgade löven ännu mer färgkraft. Fallna löv klär de gröna gräsmattorna och signalerar att nu är hösten här. Lycka är att se minipenséerna som frösått sig själva och blommar intill husväggen. De är tåliga, de små liven. Så söta.
Idag är vinden alldeles stilla, Ja, det är verkligen en ljuvlig dag.


Jag börjar på min praktik kl 14.00 Bra, då hinner jag ut en stund och njuta.

Nu är det bara tre dagar kvar. Imorgon ska vi träffas alla, läraren och klassen, ta en fika och stämma av lite. Prata om kommande prov. På måndag har vi tenta  och avslutar kursen Psykiatrisk omvårdnad. På tisdag börjar en ny kurs - Medicinsk vetenskapspsykopatologi. Den håller på terminen ut. Jag ser fram emot denna kurs. Vi läser om olika behandlingar, olika syndrom, neuropsykiatriska störningar, demenser hos äldre, missbruk och beroende sjukdomar. Bl a.


På bst (boendestöd) har jag fått mer tider. Det blir garanterat jobb varje vecka. När jag inte har lektioner. Nu känner jag många av klienterna och det blir lättare för dem när jag kommer som vikarie. Det är inte alltid man vill släppa in en främmande person i sitt hem. Men det har gått bra och jag är så tacksam för att jag får förtroendet att vara med dem i sin vardag.
Det kan vara att tillsammans skriva en inköpslista, handla, laga middag, städa, en pratstund. Göra ärenden. Ibland tar vi promenader och njuter av att få komma ut en stund. Någon kanske behöver få hjälp med att komma upp på morgonen. Sätta igång dagen... Boendestöd är precis som det låter. Stöd i boendet. Tack och lov att det finns. Behovet är stort. 


Nehej, nu ska jag ut. Ska se om jag kan plocka ihop ett höstarrangemang till matbordet. Rönnbär, kastanjer, höstlöv, mossa...

Ha det gott.
Kram från ensomintegillarvintern

Prim höst

Av Anita - 8 oktober 2007 19:36

Hej igen!

Får jag tipsa om nåt kul? Nåt som får dej att myspysa?

Nåt som gör dej himlans glad och ibland lite fnittrig? Som får dej att skratta?

En som är bra på att få till orden, det är Magnus Uggla. Han är underbar.

Läs hans blogg så får du se vad du tycker. Jag är ofta där och hälsar på.
Önskar att jag kunde skriva som han gör. Det är lättsamt och roligt att läsa.

Jag såg  Babben, som går på svt på lördagkvällarna. Du kan titta på tidigare program här. Kolla programmet där Magnus Uggla var med. Där är en härlig intervju med Magnus där berättar om han sin blogg. Bland annat. c",)


Ja, då tipsade jag om lite underhållning ikväll. Det kan väl inte vara fel?
Jag ska titta på Mia Törnblom på TV3 (Webb-TV finns) senare.

Ha en skön kväll.
Kram från ensomtändermassormedljus

Prim från Caroline

Av Anita - 7 oktober 2007 19:07

Hej igen!

Nej, det här går inte. Jag kan inte ha en rosa blogg. Nog för att budskapet är väldigt viktigt, men det går inte. Nej, nu står jag inte ut. Får jag byta tillbaka till blått igen? Jag gör det. Just nu. Omedelbart. Fort innan jag ångrar mej. Nej, det gör jag nog aldrig förresten. Blått ska det vara. Annars är det inte min blogg. Så är det. Hur kunde jag tro nåt annat? Inte kan jag utsätta er för att hamna i allt detta rosa. Du som inte hann att se det, var glad för det. Allt är som vanligt här i bloggen igen. Skönt!  c",)


Helgen har rullat på väldigt fort. Det har varit roligt att jobba. Idag har jag fått vara "provtagare", blodtryck och blodprover har tagits. Det är bra att jag får göra sådant. Träning ger färdighet heter det ju. Och så har vi tagit promenader med några patienter. Så skönt och uppiggande.

Denna helg har varit lugnare än i veckorna. Det fanns t om tid för att baka en stor äppelpaj som räckte till patienter och personal. (Vi bakade "Lättaste äppelpajen" som finns här under receptlänken.) Vilken fest! Det ska kännas att det är söndagsmys på jobbet också, eller hur? Patienterna mumsade och njöt. Härligt!


Ikväll ska jag roa mej med att sitta här vid datorn och skriva en inlämningsuppgift till vår lärare. En reflektion enl Gibbs modell. Jag har några stycken som jag ska ta upp. Det är en bra övning, att kunna reflektera över situationer som uppstår. Vad hände? Vad tänkte jag? Vad är bra och vad är dåligt? Vad kan jag lära av detta? Kunde man gjort på ett annat sätt?


Jag beställde en ny siggie, Apple Pie Fig, från Åshild - Jenny´s Grandchild.

Hon är underbart snäll, som ritade en blå Fig efter min önskan.
Ja, det är jag som skyldig till att det finns två att välja på. :o)

Hoppas att du har haft en skön helg och att söndagskvällen fortsätter att vara så.
Kram från ensomköptnyasiggisar

Apple Pie Fig


Av Anita - 7 oktober 2007 05:58

 rosa bandet Hej vänner!

Blå bloggen blir rosa några dagar. Bara för att påminna om att det är Rosa bandet kampanj. Bröstcancerkampanjen varar hela oktober.
Det är en bra kampanj, tycker jag. Vi tjejer behöver bli påminda att vi ska känna på våra bröst. Göra mammografi när tid erbjuds. Och så är det bra när vi får ta del av andra som drabbats och som blivit friska. Det är inte så skrämmande och främmande då. Eller hur?

Helena på Graphic Garden har ritat grafiken. Den finns att ladda ner gratis på hennes underbara grafiksida.

Ha en skön söndag.
Kram från ensomgärnaköperflerarosaband


logo

Av Anita - 6 oktober 2007 12:29

Hej vänner!

Min idol genom tiderna är denna man. Han sjöng för oss på våra fester förr i tiden. Vilka ös det kunde vara. Vi såg honom på konsert i Göteborg för sådär 100 år sedan. Nu åldras vi tillsammans med Roddan och jag gillar hans mysiga stil och hans evergreens. Vi fick njuta av gammal och ny stil på konsert i Linköping för

några år sedan. Då var jag salig och lyckans lycklig. Wow!
Den här filmsnutten är härlig. Det är underbart att se honom sådär avslappnad och lite busig. Publiken bara älskar honom, eller hur?

Han är med mej i bilen ofta, den här idolen. :o) Då njuter jag.

Kram från ensommåstejobbanärMoaskaflyttatillHuskvarnasnyft


Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards