Anitas blåa blogg

Alla inlägg under augusti 2007

Av Anita - 12 augusti 2007 09:06

Hej igen!

Hurra, idag ska vi få segla igen. Vi har några Grännakompisar som har segelbåt och de är så snälla och låter oss följa med. c",) Förra söndagen var vi med Peter och Cathrin. Idag blir det Uffe och Anneli. Det är vi så glada för. Då får vi ändå vara på sjön trots att MoA ligger för reparation. Och så är det mysigt att se hur det funkar på en segelbåt.

Än så länge är det dimma över Vättern, men det ska lätta. Tror jag.

Vi åker från Baskarp till Gränna. Vår snälla son skjutsar oss hit och dit med bilen.


Ha en go söndag.

Kram från ensomslippervararäddförvågoridag

Av Anita - 11 augusti 2007 09:52

Hej vänner!

Hoppas att ni har det bra.

Jag vaknade tidigt idag och begav mej ner till torget. Här i Jönköping har vi torgdag på lördagarna och det säljs allt möjligt, grönsaker, bär, svamp, blommor, kläder, underkläder, skor, hushållsgrejer, leksaker, böcker, mattor, dukar....... ja, massor.

Jag köpte billiga BH, bra pris = 69 kr och är jättebra. En bukett med rosor. Färska ägg, god potatis och andra grönsaker. Ingredienser till:


Ängasoppa, 4 portioner
1 litet blomkålshuvud
2-3 morötter
1 liten purjolök
en handfull spenat eller mangold
2 dl ärter
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
ca 1 dl hackad persilja
salt, peppar

Bryt blomkålen i buketter, skiva morötter och purjo. Strimla spenat eller mangold. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg i och koka grönsakerna nätt och jämnt mjuka, ca 5 min. Häll grönsaker och spad genom en sil och häll tillbaka spadet i grytan. Rör ut mjölet i lite av mjölken. Häll resten av mjölken i spadet och koka upp det. Tillsätt mjölredningen under omrörning. Koka 3-4 min. Lägg i grönsaker och persilja och smaka av med salt och peppar.
Recept från Coop

Jag tar i sockerärtor istället för spenat. Mums, den här soppan har jag inte gjort på väldigt länge. Det ska bli sååå gott.


Allt är bra. Reservdelarna till MoA kommer troligen på måndag. Så förhoppningsvis får vi hämta henne till nästa helg. Då är det Visingsö runt, segeltävling, och fest på kvällen. Vi vill ju vara med då, och kunna sova i MoA.


Jag har roat mej med att shoppa på rea. Rabalder har 50-70% rabatt. Då är det bra priser på annars rätt dyra kläder. Jag har köpt byxor, toppar och någon tröja. Jättefint. Igår var jag i Falköping och handlade i Rabalders Lagerbutik. Där hittade jag min favoritkjol, samma som jag köpte för några år sedan och som det gått hål i. Vilken lycka!


Nu letar jag efter en sömmerska som kan sy en likadan i mitt blåa Marimekko tyg. Känner du någon sömmerska? Kollade hos skräddaren, men han skulle ta 700-850 kr. Urp! Så mycket vill jag inte betala. Kanske kan jag sy den själv, men är lite okunnig i att sy på dragkedja.


Hoppas att du får en skön och härlig helg.

Var rädd om dej.

Kram från ensomlängtartilltorsdag

Av Anita - 10 augusti 2007 13:23

 maskrosungen Redan när Sandra föddes var hennes mamma psykiskt sjuk. När Sandra växer upp glider mamman allt djupare in i sin sjukdom och dessutom alkoholmissbruk. Hon pantsätter Sandras saker för att ha råd med vin och cigaretter. Det är Sandra som så gott hon kan ansvarar för hushållet, medan hennes mamma låser in sig i sitt rum och eldar upp brev och pratar med sig själv. Ofta finns ingen mat i huset, de pengar som finns går till mammans missbruk. Sandra får mat av sina kompisar, som smugglar ut smörgåsar till henne. För dem är det ett spännande äventyr, men för Sandra handlar det om överlevnad.
Situationen blir ohållbar, och hon flyttar hem till sin pappa, men inte heller där ordnar saker upp sig. Även pappan är alkoholist, och Sandra får ta hand om sig själv medan han sitter på krogen.
17 år gammal träffar Sandra sin blivande man. De kämpar för ett bra liv tillsammans, gifter sig och får två barn. När andra barnet är fött briserar ännu en bomb i ett liv som bara behöver lugn och ro. De får beskedet att maken drabbats av MS.
Maskrosungen är en gripande och självutlämnande berättelse om en flicka som trots hårda förutsättningar växer upp till en stark, välutbildad kvinna.

Från Adlibris


Denna bok fick jag låna av en deltagare som ville att jag skulle läsa den.
Och det gjorde jag gärna, snabbt och intensivt. En intressant och viktig bok. Vi behöver få veta hur det är för barnen som växer upp med sjuka och missbrukande föräldrar. Jag rekommenderar den varmt.


Sandra skriver själv i förordet:

"Vad är det som avgör om man blir ett offer? Beror det på hur man ser på det som hänt, eller på hur man mår? Kanske på bemötandet från folk omkring, på deras bedömning? Eller beror det på hur mycket det som hänt har påverkat ens fortsatta liv?"


Hur kan man bli en mjuk, varm och härlig person trots svåra upplevelser i barndomen? Var får man styrkan att leva vidare ifrån? Kan det vara att tvingas bryta familjeband? Och nåt som jag tror är viktigt - att ha nära och kära som bryr sig om, att våga möta det svarta, bearbeta det. Fråga sej, hur vill jag leva resten av mitt liv? Kunna förlåta. Det är en lång väg, men det går. Jag vet.

Av Anita - 8 augusti 2007 22:23

Hej igen!

Vad glad jag blev när jag öppnade brevlådan idag. En ny bok som jag nästan glömt bort. "Lycka och ett par blå skor" av Alexander McCall Smith. Den sjunde delen i serien om Damernas Detektivbyrå. Jag har läst alla de andra och myser lika mycket varje gång. Böckerna är lättlästa och tänkvärda. Och så innehåller de stor medmänsklighet och varma hjärtan. Etik och empati som ju är så viktigt. Har du inte läst någon av dem så kan jag rekommendera dej att göra det.


Tyvärr har jag inte hunnit läsa så mycket idag för vi har varit hos MoA i Motala Varv i eftermiddag. Snyft, där stod hon alldeles ensam och det enda vattnet var en liten regnpöl under henne. :o/

Vi fick besked om att hon kanske blir fixad till v 35. NEJ! Det går vi inte med på. Mannen som ansvarar för att beställa reservdelar och se till att några anställda ska laga felet, verkar lite virrig om man säger så. Han har tydligen för mycket att göra. När Peter påtalade att det måste gå att få tag i reservdelar på annat håll och att de måste gå fortare fram, så, hm, höll han med. För honom är tiden inte så viktig, men för oss är det otroligt angeläget att få vara på sjön den tid som är kvar av sommar och sensommar. Peter ringer honom imorgon, ja han ska ringa varje dag för att skynda på. Urp! Det är en gubbe som man får lirka och fjäska lite med. Abslolut inte vara otrevlig för då blir väl MoA färdig först till nästa vår.  :o)


Vi åt middag i Vadstena och strosade lite i lilla staden. Lilla mysiga och gulliga staden med en vacker hamn.

Glass i Hästholmens sommaröppna Italienska glassbar. Mums! Hasselnötsglassen smakar precis lika gott som i Italien.

Stopp i Gränna hamn för att insupa atmosfären. Och deppa lite över att inte kunna vara där med MoA.


Ja, jag tjatar om MoA. Men det är så att hon har en stor plats i våra liv just nu. Det är det enda vi vill göra - att vara med henne på sjön. Och höjden av otur är ju att vi körde på nåt osynligt så att mojänger måste lagas och bytas. Nu vet vi hur det är att vara utan båt. Det är inget roligt.

Trösten var stor när vi kunde njuta på sjön med segelkompisarna i söndags.

Undrar om någon behöver gastar, jag menar gäster på sin båt från Baskarp? :o))


Nu ska jag i alla fall mysa i sängen och läsa i min nya bok.
Natti fnatti goa vänner.

Kram från ensomhadeenunderbardagpåstrandenigår-påhundbadet:o)

Av Anita - 7 augusti 2007 07:39

Hej vänner!

Nu är det underbara dagar med sol och värme. Hurra!

Igår satt jag på vår balkong och njöt. Pratade med vänner i telefon, som jag inte hört av sen innan vi åkte iväg på semestern. Det är viktigt att hålla kontakten.

Även om det inte är så ofta. Och så ska det vara ömsesidigt.


"Gör en sak idag som låter ditt hjärta få egna vingar" - Caroline Gårdheim. Det försöker jag göra. Och utan att tänka på det ibland. Det är så självklart för mej. Jag mår ofta gott, och det beror på vännerna och de små vackra sakerna i vardagen. Roliga. Fridfulla. En blå himmel mot all det gröna, en vacker blomma, att få klappa en gosig hund. Åh, det finns mycket. Leenden jag möter. De goa kramarna. Jag är ofta glad och omtänksam och det får mitt hjärta egna vingar av. Då får jag respons som gör mej himlans lycklig.


Lycklig var jag på Vättern i söndags. Varmt men ingen sol. Den skymdes av ett stort molntäcke. Vi hade en underbar dag tillsammans med vännerna i deras fina segelbåt. Så duktiga seglare är på att hitta små vindpustar. :o) För vi tog oss framåt i saaaakta fart. Mm, då hann vi ju se allt det vackra på land. Idylliska små ställen med ljuvliga hus. Med bryggor och båthus nere i vattnet. Så rofyllt på nåt sätt. Undra hur det är att bo så på vintern?

Vi fick tillfälle att sitta och prata och mysa länge.

I Fingals hamn blev det stopp för lunch. Gott gott! Fint dukat på ett av borden i grönskan i gästhamnen. Ja, då mådde vi gott. Deras vovve fick springa av sej ordentligt. Vilken frihet och vilken lycka. :o)

När vi körde in i Gränna hamn sprack molntäcket och solen sken av all sin kraft. Underbart! En liten stund i kvällsolen blev det innan det var dags att åka hem till Jönköping. Vilken underbar dag! Den glömmer jag aldrig.
Tack kära goa vänner för att vi fick följa med.


Idag är det stranden som gäller. Jag packar ner fika, bok, ipod och filt i korgen. Brassestolen åker med också. Jabba, jag älskar sol och bad.

Ha en go dag i solen om du kan.

Kram från ensomgickelljusspåretigårkväll :o)

Av Anita - 5 augusti 2007 10:58

Hej alla!

Helgen var underbar. Vilket ljuvligt Spa Tylösand har. Där njöt vi länge i fredags em/kväll. Senare åkte vi till Texas Grillhouse och åt en god middag. Gitarrspel och sång till maten och en häftig eldshow visades när mörkret fallit på.

Haak underhöll på After Beach både fre och lör. Kanonbra. Vilka killar!

Idag ska vi få följa med vänner i deras segelbåt från Jönköping till Gränna.
Vad spännade! Och mysigt, för det blåser lugna vindar.
Ha en go söndag.
Kramis från ensomgillarlivetpåsjön

Av Anita - 2 augusti 2007 22:50

Hej vänner!

Här är jag igen. Ursäkta att jag inte höll vad jag lovade. Ja, att jag skulle skriva och berätta var vi åkte efter Byxelkrok.  Det blev lite att fixa med när vi kommit hem. Inget ansträngande, men sådant som ändå tar tid.

Några ärenden på stan, lite städ och tvätt, Crabban fick en dusch, min kära blåa kompis. :o) Har saknat henne lite.


När Peter och jag satt där i hamnen på Motala Varv och var lite deppiga, så bestämde vi att vi skulle avsluta semestern med nåt roligt, strandnära och mysigt . Så... igår ringde jag och bokade rum på Hotel Tylösand fre - lör. Vi åker imorgon bitti. Och jabba, det ska bli sol både fredag och lördag. Det kan bli stranddagar i brassestolen. After Beach och relax på hotellet på kvällen. Det passar oss väldans bra. Dottern har ledig helg och umgås med oss på lördag. Underbart!
motalavarv
Vi saknar MoA förståss. Hon står på land och väntar på reparation.
När vi hissat upp henne kunde det konstateras att vi kört på någonting och att drevet var skadat. På måndag får vi veta vad som skall göras. Kunnig personal tar hand om henne och det känns tryggt.


Då ska jag tänka lite - efter Byxelkrok som var så himla mysig, körde vi ut på böljan den blå. Det blåste lite väl mycket för att köra långt, tyckte vi. Så MoA fick svänga av till Västervik. Där är det fullservice i gästhamnen. Allt är så fräscht och det finns en swimmingpool där. Och så är det en trevlig stad med trevlig shopping. :o) På grund av stormvarning så gjorde vi två övernattningar där. Vädret var blandat, sol, moln och regn.


Dagen som vi valde att köra vidare på, var underbar. Stilla sjö och sol. Varmt och gott. Mm, underbart! Jag är så glad att vi stannade till på Stora Grindö. Ett litet ställe med små röda stugor på klipporna. Och en liten stuga med restaurang och försäljning av rökt fisk. En familj är bofasta. Och kan du tänka... där kunde vi köpa en cappuchino som smakade underbart. 25 kr som i storstan, men vad gör väl det? De ska väl ha sitt.

Efter Grindö körde vi till Harstena. Också ett underbart ställe. En idyll. Saltkråkan känsla. Där åt vi stekt flundra till middag. Mycket gott. Strövade omkring på ön och bara njöt av allt det vackra somriga. Det är ca 6-7 st bofasta, resten är sommargäster. Det fick jag aldrig nån siffra på, men det kanske står på Harstenas hemsida. Vi gick till det lilla bageriet och köpte hembakat bröd och mumsiga vaniljbullar. Peter och jag gillar samma saker och vi fantiserade om hur det skulle vara att bo på en ö. Nja, kanske inget för oss. Men vi mådde bra i kropp och själ när vi strosade där på ön i solskenet.


Vi gillar Göta Kanal väldigt mycket. Och slussandet går så bra. Ingen skilsmässa här inte. :o) En dam tyckte att vi skulle gifta oss för vi samarbetade så bra. Hi hi.
slussande

MoA kom inte med på bild, Peter står i fören på henne, inte i vattnet. :o)


I Mem ligger första kanalen. Där övernattade vi. I gästhamnen. Förresten så var det MC-träff där. Mängder med (mest) gubbar och motorcyklar. En kväll med ljuvlig solnedgång. Och jag passade på att tvätta i deras tvättstuga.


Nästa övernattning blev redan i Söderköping. Det går bara inte att köra förbi den mysiga staden. Där åt vi godaste middagen på semestern. Oxfiléplanka med underbart mos och änglagod bearnisesås. Trubadur som sjöng Evert Taube, Cornelis och annat trevligt. Gudagott!

I sluss Bråttom var det allsång på kvällen. Grillen var tänd och man kunde köpa allsångsfika. Mängder av folk kom. Vi stannade en stund, men smög iväg för att åka vidare.

Till Norsholm. Där träffade vi ett par från Tyresö som semestrade i sin motorbåt. Det var ett magiskt möte. Vi satt och pratade till sena timmen och hade det så himla trevligt. Ibland bara klickar det med möten människor emellan. Positiva, omtänksamma, snälla, öppna och glada. Dagen efter skildes vi åt, de skulle hemåt och vi likaså. Åt olika håll i kanalen. Och jag skickade med dem en bit av min nybakade mumsiga kaka.
(Läser ni detta så ger jag er en stor kram genom datorn, tänker på er.)


Det blir hur mycket som helst att läsa om jag ska berätta allt. Eller hur?
Får väl korta ner resten lite.

Våra kära ungdomar mönstrade på nedanför Bergs slusstrappor. Sent på fredagskvällen så där övernattade vi.

moraboren

MoA i Boren och vi väntar på ungdomarna.

De hjäpte till att slussa upp för hela trappan. Så duktiga allihop. Det var underbart att ha dem med på båten dessa dagar. Vi övernattade i Borensberg. Tog en liten promenad för att se hur det såg ut i lilla byn eller vad man ska kalla den. :o) Grillning på kvällen.

Stannade till i Ljungsbro gästhamn för att sedan promenera till Cloettas lilla butik och köpa godis. Mycket godis blev det. :o) Mums.

Vi gjorde ett stopp på en s k väntbrygga i Ljung. Det var tur för vi fick se Kanalracet. Vackra välputsade båtar körde så fort de vågade på en sträcka i kanalen. Vår båt fick fungera som väntbrygga. :o) Kul kul.
kanalrace

Peter fick en lång pratstund med denne man.


Vi kom till Motala i söndags. Ungdomarna mönstrade av. Jobb kallade.
(Tack våra käraste för att ni ville vara med oss.)

Det är alltid många båtar i gästhamnen. Och alltid träffar man någon man känner. Himla trevligt. Ja, man pratar med dem man inte känner också. Båtfolket är attans sociala och trevliga. I alla fall de flesta.

Ja, sen vet ni fortsättningen. Att vi fick ringa sjöräddningen osv.


Nu ska vi njuta i Halmstad några dagar. Peter börjar jobba på måndag. Och jag är än så länge ledig till den 16 aug, då skolan börjar.

Vi ser fram emot några helger med MoA och Grännavännerna på Vättern framöver. För nu känner jag på mej att det goa vädret kommer. :o))


Må så gott.

Och hoppas att du har det skönt var du än är och vad du nu gör.

Stor kram från ensomnjuteravlivet


Ps, jag vann 1:a pris på "Tipsa" . Doftljus från Yankee Candle för 1000 kr. Hurra!
Jag ska hämta paketet hos Månsons i Halmstad, passar ju jättebra.:o)

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Skapa flashcards