Anitas blåa blogg

Alla inlägg under augusti 2007

Av Anita - 22 augusti 2007 22:18

Hej vänner!

Jag sitter här och pluggar. Det är mycket nu. En inlämning till fre (som är klar ikväll) och en lite större till måndag. Jag har torsdag och fredag på mej att slutföra arbetet. Inte vill jag sitta i helgen. Nej, då ska vi ut med båten om väder och vind tillåter. Uscha, jag har fått lite noja på blåst.


Smög in till Bodil Malmstens blogg. Hon har precis slutfört sitt arbete. En ny bok som heter så vackert som "Kom och hälsa på mig om tusen år". Titta in till henne. Hon kan det där med att skriva. Tycker jag i alla fall. c",)

www.finistere.se

Kramis från ensomharlustattkrypaisäng


Av Anita - 21 augusti 2007 07:57

God Morgon!

Ville bara berätta att det ska komma frimärken med chokladmotiv. Det är så kul med frimärken. Fantastiskt vackra, roliga och läckra motiv. Och dessa ska jag samla på mej. Tänk att slicka på nåt chokladmumsigt när jag ska skicka post. :o)

nyafrimnyafrimärke
Var rädd om dej.

Kramis från ensomsovitgott

Av Anita - 20 augusti 2007 20:02

Hej vänner!

Hoppas att ni har haft en bra helg. Tänk vad fort den kan ta slut. c",)


Det blåste rejält i fredags när vi skulle hämta hem MoA till Gränna.

Från Motala. Vid 19-tiden lämnade vi hamnen efter att ha funderat och diskuterat hur vi skulle göra. Lite olustigt med gungig sjö. Jo. Urp! Vi kämpade oss fram i vågorna. Båten håller i hårt väder och det fungerar, men vi känner inget välbehag med att sitta i en båt som far upp och ner. Och det gjorde den rejält. Till Hästholmen kom vi. Då hade vi fått nog. Solen hade gått ner för länge sen. Och mörkret infann sig. Underbart att komma in i en lugn och trygg hamn då. Där övernattade vi. På lördagen blåste det lika illa. Då fick vi låna en bil av vänner som hyr båtplats i Hästholmen. Och så begav vi oss till Gränna, för att hjälpa till att förbereda för fest och räkfrossa senare på kvällen. Nytt för i år var sallad och dipsås. Mycket uppskattat. Och jag blev snabbinvald i Festkommittén. Kul, kul!
Jag var chaufför och körde tillbaka oss till Hästholmen och MoA på natten. Förresten så var festen himlans rolig. Goa glada människor.  Lycka, lycka!


Igår var en underbar dag. Lugnt och stilla på sjön. Solen sken och vi bjöd bilutlånarvännerna på middag. Kyckling Satay (jordnötssås), jasminris, ananas, persikor och majs. Gul mat för att fira solen. :o)

Båtvännerna  i Gränna överraskade och kom på MC. De längtade efter oss. Kurr. Så gulligt av dem. Vi blev så hjärtans glada. Tack gulle er! Kaffe och glass på flajjan (flybridge-taket på båten) i solen. Mmm, underbart!


Nu är MoA i Gränna igen och det känns fantastiskt bra. Nu är allt som vanligt igen. Imorgon slutar jag kl 12.00 och då ska vi njuta av hamnliv och kanske ta en tur på sjön om vädret tillåter.


Idag har det varit skola igen. Det visar sej att vi bara blir 12 st i klassen. Vilken lyx!  Vi har presenterat oss för varandra. Det är så bra att få en bild av varje tjej. Vem hon är och har gjort.  Och så fick vi besök av en gästföreläsare (Per Bulow) som berättade lite historia och om en avhandling han gjort. Den handlar om "Efter mentalsjukhuset". Han har följt en grupp människor under åren 1984-1998, som flyttade ut i samhället efter att ha bott på instutioner. Mycket intressant. Det blev intressanta samtal och resonnemang.

Imorgon kommer en kille som jobbar på Rättspsyk och berättar om juridik och psykiskt funktionshinder. Det blir säkert mycket givande.


Hoppas att du får en bra vecka.

Kram från ensomharfåtttagiensömmerskasomskasykjoltillmej

Av Anita - 17 augusti 2007 00:29

Hej mitt i natta!

Jag skrev till Torsdag kväll i gårdagens inlägg. Fick visst lite skrivklåda där.
Men så är det när det händer roliga lyckliggörande saker i mitt liv.
Då måste jag bara få berätta. c",)

Natti fnatti.

Av Anita - 16 augusti 2007 08:45

Hej vänner!

Nu måste jag få fråga igen. c",) Det är många som besöker min sida varje dag.

Ca 40-50 st och det är jag så glad för. Men vem är ni? Det verkar vara en trogen grupp som kommer hit. Jag vet om/känner ca 15-20 vänner, som besöker bloggen. En del av er skriver en kommentar då och då och några skriver ofta. Det är jag väldans glad över. Men ni andra då? Vem är ni? Jag är så nyfniken.

Så... känner du bara för att skriva hej så går det jätte bra. :o)


Idag börjar jag skolan igen. Hurra! Det ska bli så himla roligt. Få nya klasskompisar. Vad spännande! Nya lärare, nya kurser. Skolan är sig lik, så där blir nog inga förändringar. Tyvärr finns varken café eller restaurang längre. Vi får ta med fika och äta på närliggande gymnasium. Eller sticka iväg till en restaurang på stan.

Jag är 48 år och läser alltså som vuxen. Har läst Omvårdnadsprogrammet 1½ år nyligen och nu ska jag fördjupa mej i Psykiatri. 1 år. Det ser jag verkligen fram emot. Har läst Social Psykiatri och Profilkurs i Psykatri, och jobbat 1½ år, som vikarie inom Psyk på Kommunen. (Där ska jag även vikka under skoltiden.)
plugg
En utveckling som ligger i tiden. Och passar mej så bra.

Nu måste jag åka. Skolväskan är packad. Med ny Marimekko pärm, block och pennor. Banan i fodral. :o) Och ett hmlans glatt humör. :o)
Ha en bra dag.

Kram från ensomskahaenfestdagidag


Torsdag kväll: Hej igen alla!

Det har verkligen varit en festdag idag. Jag svävar på moln. Är så glaaad!

Först blev jag överraskad av att två till av klasskompisarna från Omvårdnadsprogrammet också kommit in på denna kurs. Jabba! Det känns så gott. Och roligt att få plugga ihop igen.

Sen visade det sig att vi bara blir 15 st i klassen. Vad skönt! Många har sökt men backat ur pga av ekonomisk ohjälp för att läsa.

Vår underbara lärare och kursansvarig, Ann, har önskat att inte ha för stor klass. Och det är bra, tycker jag. Tycker vi.

Lyckan är stor när det visar sej att vi ska ha Ann i de flesta kurser. Hon är mångas favoritlärare. En liten späd människa med ett otroligt stort och varmt hjärta. Hon har lärt oss vad medmänsklighet och etik är. Bl a. Och nu ska vi få ta del av fler av hennes kunskaper inom Psykiatrin. Fantastiskt!

Hon ger oss struktur direkt. Vi fick en studieguide som vi ska jobba efter. Dag efter dag. Vecka efter vecka. När vi har inlämningar, grupparbete, tenta, självstudier. Ja, allt i detalj. Jag gillar ju att ha framförhållning och är evigt tacksam för Anns nedskrivna planering.

Ja jösses, här kan jag sitta och skriva hur mycket som helst. Men då orkar du inte läsa. Du kommer nog att få läsa om kursen mm framöver.


En av klasskompisarna och jag firade skolstarten med att äta middag på Chili Thai. Mums, vad gott! Och vad mysigt. Vi hade mycket att prata om. c",)


Ikväll har Peter och jag varit i Gränna och hjälpt till att fixa för helgens festligheter i Gränna Båtklubbs klubbstuga. Det blir grillning imorgon kväll. På lördag är det kappsegling Visingsö runt och räkfrossa på kvällen.

Och tada, en kul nyhet: Vi får hämta MoA (vår båt, för dej som är nyinkommen och undrar vem MoA är) imorgon. Hurraaaaa!
Nu blir allt snart normalt igen.


Inte nog med lyckligheterna. Jag är ju så himla glad att ni skriver här i bloggen. Ni som inte skrivit innan. Och självklart ni som skriver här då och då.  Det är ju fantastiskt! Tack, tack och tusen tack. Och du som inte skrivit hej ännu, gör det snälla, du ska se hur lätt det är. :o)


Jag kanske inte hinner skriva här bloggen förrän på måndag. Men det är nog helt okej, eller? Det har ju varit mycket skrivande ett tag. Jag tycker ju att det är så himla roligt. Men frågan är om du orkar läsa allt? :o)

Må så gott, hoppas att du får en bra helg.

Stor kram från ensomskaköpaingrtillsalladför80personerurp

Av Anita - 15 augusti 2007 07:36

Hej igen!

råttatoulle Jag måste få berätta en rolig grej. Är du inte barnsligt sinnad, så kanske detta inte är något för dej. c",) Den 19 oktober har en ny Disneyfilm biopremiär. Ratatouille men på svenska = Råttatoulle. :o)
Jag såg en liten förhandstitt när jag var på Harry Potter häromkvällen. Och blev alldeles försälskad i den lille råttan Remy som spelar huvudrollen.

Här är en länk där du kan titta på trailers. Kolla 9-minute prewiew.

Man kan ha roligt åt lite... :o) Det förgyller, eller hur?
Ha en bra dag.

Kram från ensomharhafttamaråttorihuset

Av Anita - 14 augusti 2007 08:03

Hej vänner!

sommarradio (Länk finns på radion) 
Jag fick ett tips av min kära syster att man kan ladda ner sommarpratarna och lyssna i ipoden eller mp3-spelaren. Ja, eller så kan man lyssna direkt i datorn.
Det är väl bra? c",)
I sommar har jag missat alla program. Men nu har jag haft mysiga stunder på balkongen och stranden, ja även när jag gjort sysslor här hemma, med Camilla Läckberg, Mikael Nyqvist, Mark Levengood, Pernilla Wahlgren, Lena Olin...... Fantastiskt! Det är så intressant att höra vad de vill förmedla.

Mikael Nyqvist har en otrolig historia som han berättar. Den måste du lyssna på. Den berör. Och Mark Levengood lockar till goa skratt. Han är underbar. Hm, hade gillat att lyssna på Ernst. :o) Undra vad han skulle pratat om?

Ja, det var väl allt för idag. Bara ett litet tips såhär, det är väl inte dumt?
Må så gott. Och hoppas att solen lyser hos dej idag.
Kram från ensomåkertillstrandintillVätternmedipodibagaget

Av Anita - 13 augusti 2007 08:59

Hej vänner!

Vi hade en underbar dag igår. Gled fram tyst och stilla i tjockdimma, men det gick bra tack vare duktig seglare. I Gränna sprack det upp och vi njöt av en underbar middag, lagad av seglarfrun. Tack kära goa vänner, för att vi fick följa med. Jag måste säga att jag gillar det här med segling. Det är avkopplande och rofyllt. Så har i alla fall jag känt som gäst. Annat är det väl när man ska hålla koll på allt kan jag tro. Men... vi byter inte bort MoA. Motorbåt passar oss bättre. Det är för mycket att lära med alla tampar och segel osv. :o)


Idag möttes jag av en himmelsblå underbar blomma när jag steg ut på balkongen. "Blomman för dagen". Det är den ljuvligaste blå färg och en skir vacker blomma. Den blommar bara en dag sen är den borta. Förhoppningsvis kommer det fler. Det är en överraskning när det blir. Jag har sått olika blå sorter och jag hoppas på att även få se denna skönhet framöver.

Blomma


I dagens lokaltidning läser jag om självplock på amerikanska jätteblåbär.

Wow, jag ska kolla upp det och bege mej dit en dag. Mums fillibabba!

Ståhöjd och stora bär, det passar mej perfekt. Och blåbär är ju så gott.

Jag har för mej att man inte ens blir blå på tungan av dessa bär. c",)

Fast jag är ju en blå människa..... så vad gör väl det? Hi hi.


Jag börjar samla ihop mina skolgrejor i skolväskan för på tors börjar skolan.
Och glad är jag, för en klasskompis från Omvårdnadsprogrammet kom in i sista stund. Nu blir vi klasskompisar igen. Kul, kul.

Hoppas att du får en bra vecka.
Kram från ensomsersolentittaframgenommolnen

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards