Anitas blåa blogg

Alla inlägg under juli 2007

Av Anita - 5 juli 2007 20:57

Frihet


När jag kan uppmuntra och uppskatta mig själv,

behöver jag inte längre få bekräftelse

och beröm av min omvärld.


Då minskar risken

att jag gör saker i första hand

för att någon annan ska tycka att jag är bra.

Då minskar risken att jag tappar fokus från min väg,

när jag hela tiden försöker göra andra nöjda.

Då minskar risken att jag utsätter mig för direkt skadliga ting,

när jag är i desperat behov av bekräftelse på att

jag duger.


När jag själv kan säga: jag är bra,

jag räcker till, jag duger, jag är älskad för den jag är

- då behöver jag inte längre slå knut på mig själv

för att höra det från andra.


Först då kan jag göra det som mitt hjärta talar om

och vara den som jag från början var.


Först då kan jag börja leva mitt liv,

så som det var tänkt.


Då först är jag helt och riktigt fri.

~Caroline Gårdheim~


Det har tagit lång tid, men jag tror att jag är där nu. Jag kan uppmuntra och uppskatta mej själv. Jag gör (för det mesta) det som mitt hjärta talar om hur jag ska vara. Och vad jag ska göra. Det känns så himla skönt.

Detta beror mycket på att jag fått välja min egen väg, studier och nya arbetsplatser. Det jag gör nu, det har jag valt med hjärtat och det känns fantastiskt bra. Jag växer som människa varje dag. Det gör mej otroligt lycklig och tillfreds.


Såg en fantastisk film igålr - Underbara älskade. Den rekommenderar jag varmt. Om livet och om kommunikation skulle jag vilja påstå.


Må så gott.

Kram från ensomiblandblirlitedjupsinnig



Av Anita - 4 juli 2007 07:01

Hej igen!

Fötterna är som nya. Fotvård är gudagott att få. Ska nog köpa nåt fint nagellack till sommarfötterna. I rosa eller ceris.


Jag är så otroligt glad här. Har blivit beviljad det höga beloppet på studiestöd. Det gör att jag slipper ta lån. Min plan är att kunna jobba extra och få in lite pengar varje månad. Hurra, vilken lättnad!

Nu ska jag beställa kurslitteratur så att allt är klart till kursstarten i aug.

En av min "gamla" klasskompis från Omvårdnaden söker denna kurs och tänk vad roligt om vi kan plugga ihop igen. Jag håller tummarna för att hon får möjlighet att bli Skötare också.

Det känns gott att veta vad jag har för sysselsättning ett tag framöver. Jag vill ha struktur på mina dagar. Det trivs jag bäst med.


Ha en go onsdag.

Kramis från ensomskatillskräddarenochvillhaenkjolavsydd


Av Anita - 3 juli 2007 07:26

Hej alla!

Regn idag igen. Igår hade vi en varm och skön dag. Man får vara glad så länge det varar, eller hur?

fötterI em ska jag och mina fötter få det skönt en stund. Vi ska på fotvård hos Marica på "Fina Fötter". Hon är duktigast i stan, tycker jag. Noggrann och himla gullig att prata med.

Fötterna är dem jag slarvar mest med och det är så skönt att få en behandling som gör dem så fina och utan sprickor. Det är värt varenda krona. Det tycker jag.

Hoppas att du får en bra dag.

Kramis från ensomfåtteslutomstudiemedeljabba!



Av Anita - 2 juli 2007 06:54

Hej igen!

Hade du en skön söndag? Hoppas det. Vi njöt av solen i Gränna. Fikade med MC åkande båtkompisar. Alltid lika trevligt att träffas. Senare framåt kvällen kom en kär vän förbi med sin familj. En nyfunnen vän som gör mej så glad.


På kvällen satt jag och plockade med semesterkorten litegrann. Hittade det här. I det finns det mycket glädje och värme - puh, 38 grader! :o)

anitaivenedig

Från Venedig. Man använde maskerna förr i tiden, för att som rik gå till sin flickvän som bodde i de fattiga kvarteren, utan att avslöja sin identitet.


En härlig vecka har jag framför mej. Roligt arbete med härliga människor. Fotvård på tisdag, frissan på torsdag och Hjomässa i helgen. Kul, kul!

Må så gott vänner.

Kram från ensomgärnavilltillVenedigigen

Av Anita - 1 juli 2007 07:03

Hej alla!

Är det idag som vi kan sitta i solstolarna och njuta? Det verkar så. I alla fall här i Jönköpingstrakten. Underbart! Det blir sjöliv för oss.

blåstol Vi har inga skärgårdsöar i nedre Vättern men vi kan kasta ankare och sola på båten. Eller åka till en mysig hamn. Eller vara kvar i Gränna. Där händer det alltid någonting.


Det har gått så himla bra att flytta över gamla saker till min nya dator. Tack och lov. Jag har bara Handelsbanken kvar att kontakta för nya koder.

I datorn finns Window Vista. Helt fantastiskt. Så läckert och kul. Min kära  dator får heta Vilma för hon är Vista och milda Matilda bra. :o)



blåskor Jag läste att Alexander McCall Smith skrivit den sjunde delen i serien som handlar om livet i Botswana och Damernas detektivbyrå. Den heter så vackert som "Lycka och ett par blå skor" - Blue shoes and Happiness. I England har nummer åtta kommit ut. " The good husband of Zebra Drive. Alexander har sagt att han ska skriva elva (eller flera) böcker om Mma Ramotswe som driver Damernas detektivbyrå. Härligt! Jag har läst de sex tidigare böckerna och gillar dem väldigt mycket. Det är mycket empati, medmänsklighet och etik i böckerna. Och stor mysfaktor.


Nu packar vi matkorg och åker till MoA. En heldag på sjön är lycka i livet.
Må så gott och hoppas att du får en skön söndag.

Kram från ensomblevbjudenpåmatpåpirenigår



Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards